جاذبه های گردشگری خارجی

بازار بزرگ استانبول

معمولا وقتی صحبت از جاذبه‌های گردشگری یک منطقه می‌شود، توجه ما بیشتر به بناهای تاریخی، مذهبی و نیز جاذبه‌های طبیعی آن منطقه جلب می‌شود؛ اما بازارهای معروف هر شهر نیز از زیباترین، مهم‌ترین و محبوب‌ترین جاهای دیدنی آن شهر محسوب می‌شود. بازار بزرگ استانبول که در میان محبوب‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول قرار دارد، یک نمونه از بازارهای معروف است که یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان به شمار می‌رود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با این جاذبه گردشگری بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با بازار بزرگ استانبول

معرفی بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Arash Aramesh)

همانطور که قبل‌تر گفته شد، بازار بزرگ استانبول یکی از قدیمی ترین و همچنین وسیع‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان است که نزدیک به 50,000 متر مربع وسعت دارد و در 60 راهرو و بیش از 3000 مغازه گسترش یافته ‌است. این بازار در میان ساکنان محلی و نیز گردشگران بسیار محبوب و پر طرفدار است و روزانه نزدیک به 250,000 تا 400,000 گردشگر و بازدید کننده به این بازار آمده و از مغازه‌های آن خرید می‌کنند. این بازار در سال 2014 میلادی به عنوان پربازدیدترین جاذبه گردشگری در جهان انتخاب شد.

بازار بزرگ استانبول کجاست؟

بازار بزرگ استانبول کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Maxim maxim)

بازار بزرگ استانبول در کنار بسیاری دیگر از جاذبه‌های گردشگری استانبول در منطقه تاریخی فاتح استانبول در کنار ارگ تاریخی این شهر واقع شده‌است. به بیان بهتر و دقیق تر می‌توان گفت که این بازار در محله کاپالی چارشی (Kapalıçarşı) که در زبان ترکی استانبولی به معنای بازار سرپوشیده است، و در بین دو مسجد بایزید و نوروسمانیه واقع شده است. اگر که قصد دارید با استفاده از خودروی شخصی و یا به صورت پیاده خود را به این بازار بزرگ برسانید، می‌توانید از لوکیشن زیر جهت مسیریابی راحت‌تر استفاده کنید.

اگر هم می‌خواهید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی به بازار بزرگ استانبول دسترسی پیدا کنید، می‌توانید از خط T1 تراموا استفاده کنید و در ایستگاه بایزید-کاپالی چارشی(Beyazıt-Kapalıçarşı) پیاده شوید. اگر هم علاقه مندید که با استفاده از اتوبوس‌های شهری به این بازار برسید، می‌توانید از اتوبوس‌های خط PD1 استفاده کنید و در ایستگاه بایزید-کاپالی چارشی(Beyazıt-Kapalıçarşı)) از اتوبوس پیاده شده و خود را به بازار برسانید.

تاریخچه بازار بزرگ استانبول

تاریخچه بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zold Zonk)

دو سال پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 میلادی، به عبارتی در سال‌های 1455-1456 میلادی، سلطان محمد دوم دستور ساخت بازاری را در این منطقه داد. در ابتدای ساخت در این بازار فقط پارچه و جواهرات به فروش می‌رسید و به عنوان بازار پارچه فروشان جواهر شناخته می‌شد. پس از گذشت چند سال،سلطان محمد دوم دستور ساخت بازار دیگری را در ضلع شمالی بازار پارچه فروشان جواهر داد و به آن نام  بازار صندل (صندل بدستن) را داد.

پس از آنکه صندل بدستن شروع به کار کرد، پارچه‌های بازار جواهر به بازار تازه ساخت انتقال یافت و بازار جواهر به خرید و فروش کالای لوکس اختصاص یافت. این دو بازار در سال‌های نخست فعالیت خود، دو بازار مجزا و جدا از یکدیگر بودند که ارتباطی به یکدیگر نداشتند؛ اما با گذشت زمان در اطراف و نیز در بین این دو بازر مغازه‌های زیادی خریداری شده و شروع به کار کردند. به این ترتیب یک بازر واحد با وسعت بالا به وجود آمد. این بازار بزرگ واحد، که امروزه به بازار بزرگ استانبول شهرت دارد، در ابتدای فعالیت خود رونق چندانی نداشت و بازدید کنندگان کمی به آن مراجعه می‌کردند.

در قرن شانزدهم و هفدهم میلادی، امپراطوری عثمانی در اوج گستره خود، همه جنوب شرق اروپا، بخش‌هایی از اروپای مرکزی و آسیای غربی، بخش‌هایی از شرق اروپا و قفقاز و قسمت‌های وسیعی در شمال و شاخ آفریقا را به تسلط خود در آورده‌ بود و راه‌های ارتباطی میان آسیا و اروپا را تحت کنترل خود درآورده‌بود؛ از این رو بازار بزرگ استانبول جایگاه مهمی در تجارت منطقه داشت و این بازار و کاروان‌سراهای زیادی که در اطراف آن ساخته شده بودند، به قطب تجارت منطقه مدیترانه تبدیل شدند، در نتیجه رونق بازار به اوج خود رسید و هیچ بازاری در اروپا در زمینه تنوع، فراوانی و کیفیت محصولات نمی‌توانست با این بازار بزرگ رقابت کند.

راسته های بازار بزرگ استانبول

راسته های بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Craig Dobeson)

اگر برای خرید به بازار بزرگ استانبول رفتید، توجه داشته باشید که این بازار بزرگ و وسیع، درست همانند دیگر بازارهای بزرگ در کشورهای مختلف، راسته‌های مختلفی دارد  و در هر راسته انواع کالاهای مرتبط به هم به فروش می‌رسد. راسته‌های مختلف این بازار عبارت از موارد زیر هستند.

راسته طلا فروش ها

یکی از جذاب‌ترین راسته‌های بازار بزرگ استانبول راسته طلافروش‌هاست که در آن طلا و جواهرات بی‌نظیر و بسیار زیبایی به فروش می‌رسد. طلا و جواهر فروشی‌های بازار استانبول در امتداد خیابان Kalpakçılarbaşı، خیابان منتهی به نوروسمانیه واقع شده‌اند.

راسته فرش فروش ها

اگر به قالی و قالیچه‌هایی که هنر دست مردمان ترکیه هستند، علاقه دارید، بازار بزرگ استانبول جایی است که باید حتما به آن سر بزنید. در این بازار و در راسته قالی فروش‌ها فرش‌ها و قالی‌های بسیار زیبایی برای فروش گذاشته شده‌اند. قالی و قالیچه‌های ترک این راسته در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف وجود دارند و گردشگران می‌توانند فروش مد نظر خود را در این راسته تهیه کنند.

راسته صنایع دستی

راسته صنایع دستی بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Paul Cipron)

راسته صنایع دستی بازار بزرگ استانبول، بهترین راسته موجود در بازار برای گردشگران و بازدیدکنندگان غیر ترکی است، زیرا بسیاری از هنرها و صنایع دستی مردم ترکیه که می‌توان به عنوان سوغات برای خود و یا برای عزیزان تهیه کرد در این راسته به فروش می‌‌رسند. از جمله صنایع دستی که در این راسته از بازار به فروش می‌رسند، می‌توان به آثار چوبی، تذهیب، گلیم، مینیاتور و خوش‌نویسی اشاره کرد.

راسته عتیقه فروش ‌ها

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های بازار بزرگ استانبول، راسته عتیقه فروش‌های بازار است. در این راسته از بازار انواع مختلفی از ظروف عتیقه به فروش می‌رسد که زیبایی غیر قابل انکاری دارد و یکی از لذت‌بخش‌ترین ‌راسته‌ها به شمار می‌رود.

راسته ادویه فروش ها

از محبوب‌ترین راسته‌های بازار بزرگ استانبول می‌توان به راسته ادویه فروش های آن اشاره کرد که در آن ادویه جات غذایی مختلف در کنار گیاهان دارویی به فروش می‌رسد. این راسته بهشت افرادی است که علاقه زیادی به دمنوش دارند و افرادی که به آشپزی علاقه دارند نیز بسیار به این راسته از بازار می‌آیند.

جاهای دیدنی اطراف بازار

جاهای دیدنی اطراف بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Jose F. Fernandez)

استانبول یکی از جذاب‌ترین شهرهای ترکیه است و قطب گردشگری منطقه محسوب می‌شود. در این شهر زیبا که پایتخت اقتصادی و فرهنگی ترکیه محسوب می‌شود، جاذبه‌های گردشگری بسیاری یافت می‌شود و شهر بسیار مناسب و ایده آلی برای سفر و گردش محسوب می‌شود. در نزدیکی بازار بزرگ استانبول جاهای دیدنی زیادی یافت می‌شود که چند نمونه از آنها در زیر نام برده شده‌اند.

نکات بازدید از بازار بزرگ استانبول

نکات بازدید از بازار بزرگ استانبول
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Paul Cipron)

شما می‌توانید در همه روزهای هفته به جز یکشنبه‌ها در طول سال از برای خرید به بازار بزرگ استانبول بیایید. علاوه بر یکشنبه‌ها، این بازار در روزهای اعیاد ملی و همگانی ترکیه مانند روز عید فطر نیز تعطیل است. این بازار در روزهای فعالیت از ساعت 9 صبح تا 19 عصر فعالیت دارد.

سخن پایانی

استانبول بزرگ‌ترین و پر جمعیت شهر ترکیه است و در زمره مهم‌ترین شهرهای ترکیه در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، هنری، گردشگری و غیره قرار دارد. استانبول در گذشته و در زمان حکومت عثمانی‌ها، پایتخت کشور بوده و جایگاه بسیار مهمی در امپراطوری عثمانی داشته است. از آنجا که در قرن هفدهم سه قاره از جهان تحت تصرف این امپراطوری قرار داشت و کشور ترکیه امروزی و شهر استانبول پلی میان سه قاره بود، جایگاه بسیار مهمی در روابط بین قاره‌ها از جمله روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری داشت به همین دلیل بازار بزرگ استانبول و کاروانسراهای اطراف آن از اهمیت بسیار بالایی در آن دوره برخوردار بودند. اگر به استانبول سفر کردید حتما باری خریدهای خود به این بازار بزرگ و مهم بروید و تجربه خود از گردش و خرید در آن را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

بازار بزرگ استانبول کجاست؟

این جاذبه در منطقه تاریخی فاتح استانبول در کنار ارگ تاریخی استانبول قرار دارد.

قدمت این بازار به چه دورانی می رسد؟

این بازار متعلق به سال 1453 میلادی بوده و به دستور سلطان محمد دوم احداث شده‌است.

در چه ساعاتی از روز می‌توانیم از این بازار دیدن کنیم؟

بازدید از این بازار همه روزه از ساعت 9 صبح تا 19 عصر امکان‌پذیر است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا