جاذبه های گردشگری داخلی

حسینیه امینی ها

یکی از برجسته‌ترین جاذبه های گردشگری قزوین که در خیابان مولوی این شهر واقع شده، حسینیه امینی ها است. معماری این بنا، نمونه‌ای بی‌نظیر از هنر و ذوق ایرانیان در دوره قاجار است. این شاهکار معماری ایرانی، با شکوه و جلالی بی‌نظیر، هر ساله زائران و گردشگران بسیاری را مجذوب خود می‌کند. اگر قصد سفر به قزوین را دارید و می‌خواهید از این حسینیه زیبا دیدن کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه حسینیه امینی ها

تاریخچه حسینیه امینی ها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hossein mohammadi)

حاج محمد رضا امینی، ثروتمند قزوینی، در سال ۱۲۷۵ هجری قمری در غرب رودخانه دزج عمارتی مجلل بنا کرد که بعدها به حسینیه امینی‌ها مشهور شد. این بنا که نمونه‌ای کامل از معماری خانه‌های قزوینی است، در گذر زمان به یکی از جاذبه‌های تاریخی و مذهبی این شهر تبدیل شده است. حاج امینی عمارت خود را در کنار رودخانه دزج بنا کرد. در آن زمان، رودخانه از میان شهر عبور می‌کرد و طراوت و زیبایی خاصی به خانه می‌بخشید. اما در دوره پهلوی اول، بستر رودخانه پر شد و خیابان مولوی جای آن را گرفت.

حکایت از زمانی دارد که ناصرالدین شاه قاجار در سفری به قزوین، از زیبایی و شکوه حسینیه امینی ها شیفته می‌شود. حاج امینی که از علاقه شاه به خانه‌اش آگاه بود، نگران می‌شود. او می‌دانست طبق رسم زمانه، اگر شاه از چیزی خوشش می‌آمد، صاحب آن چاره‌ای جز پیشکش کردن آن به شاه نداشت. حاج امینی که علاقه زیادی به خانه خود داشت، نذری می‌کند تا از یورش شاه در امان بماند. او نذر می‌کند که اگر خانه‌اش در مالکیت او باقی بماند، آن را وقف امام حسین (ع) کند و به حسینیه تبدیل نماید.

سرانجام روز موعود فرا می‌رسد و ناصرالدین شاه به حسینیه امینی ها پا می‌گذارد. شاه از دیدن این عمارت مجلل به وجد می‌آید و در تمجید از آن سخن‌ها می‌گوید. اما حاج امینی که نذری در دل داشت، خانه را به شاه پیشکش نمی‌کند. شاه که تعجب کرده بود، دلیل کار حاج امینی را می‌پرسد. در این هنگام، حاج امینی با شجاعت نذر خود را فاش می‌کند و می‌گوید که خانه را وقف امام حسین (ع) کرده است. شاه که از تدبیر و ایمان حاج امینی به شگفت آمده بود، نه تنها از او خشمگین نشد، بلکه از نذر او استقبال کرد. حاج امینی پس از این واقعه، وقف خود را عملی کرد و شش دانگ از دو روستا و دو دانگ از روستایی دیگر را نیز وقف تامین هزینه‌های روضه‌خوانی در ماه محرم و اطعام فقرا در ماه‌های محرم و صفر کرد.

حسینیه امینی ها کجاست؟

حسینیه امینی ها کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohsen GHasemi)

حسینیه امینی ها در خیابان مولوی شهر قزوین واقع شده‌است. شما به راحتی می‌توانید با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی خودتان را به این جاذبه زیبا برسانید. اگر قصد استفاده از اتوبوس‌های شهری را دارید، هرکجای شهر که هستید سوار اتوبوس شده و در ایستگاه مسجد ابوالفضل پیاده شوید. این ایستگاه در نزدیکی حسینیه قرار دارد. همچنین اگر با ماشین شخصی خودتان به قزوین سفر کرده‌اید و قصد بازدید از این حسینیه زیبا را دارید، لوکیشن زیر در گوگل مپ می‌تواند شما را در مسیریابی کمک کند.

لوکیشن در نشان

معماری حسینیه امینی ها

معماری حسینیه امینی ها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mahila h)

حسینیه امینیی ها، با شکوه و جلالی مثال‌زدنی، در میان بناهای تاریخی قزوین می‌درخشد. معماری اصیل ایرانی در این بنا به گونه‌ای چشم‌نواز به کار رفته که هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. آجرکاری‌های ظریف و هنرمندانه، مشبک‌های چوبی نفیس، حوض فیروزه‌ای حیاط ورودی، چهل‌چراغ مجلل و باشکوه، فرش‌های عتیقه و اصیل، شربت‌خانه‌ای خنک و دلنشین و زیرزمینی خلاقانه، هر کدام قطعه‌ای از این پازل بی‌نظیر را تشکیل می‌دهند. حسینیه امینی‌ ها متشکل از سه تالار بزرگ و دو حیاط است که بنای اصلی را در بر گرفته‌اند. تالارها با تزئینات فاخر و سقف‌های بلند، فضایی باشکوه و روحانی را برای عزاداری و نیایش خلق کرده‌اند. حیاط‌ها نیز با حوض‌های فیروزه‌ای و درختان تنومند، طراوت و زیبایی خاصی به مجموعه می‌بخشند.

یکی از شگفتی‌های معماری حسینیه امینیی ها، سرداب زیرزمین آن است. این فضا که در گذشته برای گذراندن اوقات گرم تابستان مورد استفاده قرار می‌گرفته، با خنکی دل‌انگیز خود، پناهگاهی ایده‌آل برای اهالی خانه بوده است. حوضچه‌ای کوچک در سرداب، محلی برای خنک کردن هندوانه و میوه‌های تابستانی بوده است. اما نکته جالب توجه این سرداب، وجود تهویه‌کننده طبیعی هوا و حتی فضایی مخصوص عبور گربه‌ها است. این ظرافت در طراحی، نشان‌دهنده ذوق و هوش معماران ایرانی در آن دوران است.

جاذبه های اطراف حسینیه امینی ها

جاذبه های اطراف حسینیه امینی ها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Habibi
)

شهر قزوین مملو از جاذبه های گردشگری تاریخی، طبیعی و تفریحی است که برای بازدید از همه آن‌ها به چند هفته زمان نیاز دارید. پیشنهاد می‌کنیم پس از بازدید از حسینیه امینی ها به سراغ سایر جاهای دیدنی این شهر که در قسمت زیر برایتان لیست کرده‌ایم، بروید و سفر خاطره‌انگیزی را در قزوین برای خودتان به ارمغان آورید.

نکات بازدید از حسینیه امینی ها

نکات بازدید از حسینیه امینی ها
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Tahoura Mohammadzadeh)
  • خوشبختانه بازدید از حسینیه امینی ها برای تمامی گردشگران رایگان است.
  • شما عزیزان می‌توانید در هر ساعتی از روز (به جز ایام تعطیل) از ساعت 08:00 صبح الی12:00 ظهر و 14:00 بعد از ظهر الی 18:00 عصر به این مکان تاریخی و مذهبی مراجعه کنید و از زیبایی و شکوه آن لذت ببرید.
  • در نظر داشته باشید که در ماه‌های محرم و صفر، ممکن است زمان بازدید از حسینیه امینی ها به دلیل برگزاری مراسم عزاداری تغییر کند.
  • خواهشمندیم هنگام بازدید از این جاذبه، لباس پوشیده و محجوب داشته باشید.
  • پیشنهاد می‌کنیم عکاسی از جذابیت‌های معماری حسینیه امینی ها را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
  • فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید از شهر قزوین و جاذبه‌های دیدنی آن است.

سخن آخر

حسینیه امینی‌ ها، فارغ از کاربری مذهبی خود، به عنوان یکی از ارزشمندترین میراث فرهنگی و هنری ایران به شمار می‌رود. این بنا، یادآور ذوق و هنر ایرانیان در معماری، تزئینات و طراحی فضا است. بازدید از این مکان تاریخی، سفری به اعماق تاریخ و هنر ایران زمین خواهد بود. در این مقاله به طور کامل به تاریخچه و معماری این حسینیه باشکوه پرداختیم. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک فرصتی برایتان فراهم شود تا بتوانید از آن دیدن کنید. از اینکه تا پایان مقاله همراه گردشی تاپ بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

حسینیه امینی ها کجاست؟

این جاذبه در خیابان مولوی شهر قزوین قرار دارد.

قدمت این بنا به چه دورانی می‌رسد؟

این بنای زیبا متعلق به دوران قاجار است.

بهترین زمان بازدید از این حسینیه کدام است؟

فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید از حسینیه امینی ها است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا