جاذبه های گردشگری داخلی

دروازه درب کوشک

در گذشته‌های دور اغلب شهرها با استفاده از دیوارهای بلند، حصارکشی می‌شدند تا از حملات ناگهانی دشمن جلوگیری کنند و دروازه‌ها، درب اصلی این شهرهای محسوب می‌شد. دروازه درب کوشک یکی از همین دروازه‌های تاریخی دوران قاجار بوده که در انتهای خیابان آزادی شهر قزوین ساخته شده‌است و با معماری بی‌نظیر و تزیینات چشمگیری که دارد، جزو جذاب‌ترین جاذبه های گردشگری قزوین شناخته می‌شود. در ادامه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این جاذبه تاریخی آشنا کنیم.

تاریخچه دروازه درب کوشک

تاریخچه دروازه درب کوشک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: P A)

همانطور که اشاره کردیم در زمان‌های گذشته دور تا دور شهر را دیوار می‌کشیدند و دراوزه‌هایی برای رفت و آمد مردم به بیرون شهر قرار می‌دادند. شهر قزوین دارای 9 دروازه بوده که یکی از آن‌ها دروازه درب کوشک است که قدمت آن به دوران قاجار می‌رسد و در سال 1254 به دستور میر محمدحسین عضدالملک قزوینی، معروف به صدر دیوانخانه ساخته شد. متاسفانه در حال حاضر تنها دروازه باقی‌مانده این شهر دروازه درب کوشک بوده و مابقی آن‌ها به دلیل عدم رسیدگی مسئولین تخریب شده‌است.

طبق تحقیقات باستان‌شناسان و تاریخ‌دانان این دروازه قدمت هزار ساله دارد و  تنها ظاهر و معماری و تزئینات آن به زمان قاجار برمی‌گردد. این دروازه در گذشته به سوی رودبار، شکارگاه‌های شمال قزوین و الموت باز می‌شده و مردم و سلاطین بزرگ شهر از آن برای رفت و آمد استفاده می‌کردند. معماری این دروازه بسیار زیبا بوده و تا به امروز گردشگران زیادی را به سوی خود کشانده است. همچنین این دروازه در تاریخ 26 اسفندماه سال 1353 با شماره 391 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دروازه درب کوشک کجاست؟

آدرس دروازه درب کوشک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammadreza Shahmohammadi)

دروازه درب کوشک قزوین در انتهای خیابان آزادی یا نادری قدیم و در سمت راست خیابان رسالت واقع شده‌است. برای دسترسی به این جاذبه می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این جاذبه، ایستگاه آزادی است که با کمی پیاده‌روی شما را به دروازه می‌رساند. همچنین اگر قصد دارید با ماشین شخصی خودتان از این مکان تاریخی دیدن کنید، از طریق بلوار شهدا و خیابان پیغمبریه خودتان را به میدان آزادی برسانید و وارد بلوار آزادی شوید و مسیرتان را میدان میرعماد ادامه دهید. سپس وارد خیابان رسالت شوید، این دروازه در اولین کوچه سمت راست این خیابان قرار گرفته است.

در قسمت زیر لوکیشن دقیق دروازه درب کوشک قزوین را برایتان قرار داده‌ایم تا به کمک آن بتوانید در هر کجای شهر که هستید، کوتاه‌ترین و بهترین مسیر را انتخاب کنید.

 

لوکیشن در نشان

معماری دروازه درب کوشک

معماری دروازه درب کوشک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Eh San)

 

سبک معماری دروازه درب کوشک قزوین به سبک ایرانی بوده و با کاشی‌کاری‌های بسیار نفیسی تزیین شده‌است. ورودی این درب نیم دایره به همراه قوس کلیل است که زیبایی آن را دوچندان کرده است. بد نیست بدانید نمای داخلی دروازه آجری و بدون تزیین بوده و تنها نمای خارجی آن به با استفاده از کاشی‌کاری‌های رنگی با نقش و طرح‌های متفاوت و همچنین رسمی بندی تزئین شده‌است. این کاشی‌کاری‌ها در زمان حکومت عضدالملک قاجار به دروازه اضافه شد. همچنین در دو طرف دروازه دو طاق‌نما به کمک کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ قرار دارند و کتیبه‌ای زیبا بر روی آن‌ها نصب شده‌است.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف دروازه درب کوشک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Arshia Mohammadi)

شهر قزوین یکی از شهرهای مهم کشورمان در دوران ساسانیان و صفویه بوده که به عنوان پایتخت کشور شناخته می‌شد و از این رو بناهای تاریخی بسیار چشم‌گیری در آن ساخته شده‌است. در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین و بهترین جاذبه‌های گردشگری قزوین به دروازه درب کوشک را برایتان قرار داده‌ایم تا به سراغ آن‌ها رفته و اوقات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

  • موزه قزوین (فاصله: 2 کیلومتر)
  • خانه زعیم (فاصله تا دروازه درب کوشک: 1 کیلومتر)
  • کاخ چهلستون قزوین (با فاصله 2.1 کیلومتر)
  • موزه کشاورزی (در فاصله 749 متر از دروازه)
  • حمام قجر (با فاصله 1.8 کیلومتر از دروازه درب کوشک)
  • عمارت داعی (فاصله تا دروازه: 538 متر)
  • کلیسای کانتور (فاصله: 3.1 کیلومتر)

نکات بازدید از دروازه درب کوشک

نکات بازدید از دروازه درب کوشک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zahra Reyahi)
  • بازدید از این دروازه تاریخی رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌روز که می‌خواهید از این جاذبه دیدن کنید، البته باید بدانید با تاریک شدن هوا و نبود نورپردازی کافی در اطراف دروازه درب کوشک، بازدید سخت می‌شود، بنابراین روشنایی روز را برای بازدید از این دروازه انتخاب کنید تا بتوانید تمامی جزئیات به کار رفته در آن را ببینید.
  • بازدید از این جاذبه زیبا تنها نیم الی یک ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • بهترین زمان بازدید از این دروازه فصل بهار و تابستان است. شهر قزوین شهری سردسیر بوده و زمستان‌های بسیار سردی دارد و شاید به راحتی نتوانید از تمامی جاذبه‌های شهر دیدن کنید.
  • این نکته را در نظر داشته باشید که خیابان‌های اطراف دروازه بسیار پرترافیک و شلوغ بوده و همینطور فضای کافی برای پارک کردن ماشین وجود ندارد، بنابراین بهتر است از حمل و نقل عمومی برای دسترسی به دروازه استفاده کنید.
  • در اطراف دروازه معمولا بازارچه‌ها و غرفه‌های صنایع دستی و سوغات قزوین وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای خود و دوستانتان خرید کنید.
  • معماری فوق‌العاده اصیل ایرانی دروازه درب کوشک سوژه‌ای بسیار بی‌نظیر برای عکاسی محسوب می‌شود، پیشنهاد می‌کینم گرفتم عکس یادگاری در اطراف آن را به هیچ‌وجه فراموش نکنید.
  • در نزدیکی دروازه امکانات رفاهی قابل قبولی نظیر سرویس بهداشتی، فضای سبز، آبخوری، نیمکت و بوفه وجود دارد که در صورت نیاز می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
  • خواهشمندیم در هنگام بازدید از این جاذبه تاریخی از نوشتن یادگاری بر روی دیوارها و تخریب این دروازه جلوگیری کنید.

سخن آخر

دروازه درب کوشک قزوین یکی از برجسته‌ترین جاذبه‌های دیدنی این شهر شناخته می‌شود که با معماری خیره‌کننده خود، سالانه گردشگران زیادی را به سوی خودش جذب می‌کند. دسترسی آسان به این مکان و همچنین نزدیک بودن به سایر جاذبه‌های گردشگری شهر قزوین از نکات مثبت و محبوب بودن این دروازه است. اگر تا به امروز از این بنای تاریخی دیدن نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم در سفر بعدی خود به قزوین، بازدید از آن را در اولین قرار دهید. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات کاملی از این جاذبه را در اختیارتان قرار دهیم از اینکه تا پایان همراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

دروازه درب کوشک کجاست؟

این دروازه در انتهای خیابان آزادی یا نادری قدیم شهر قزوین واقع شده‌است.

قدمت این دروازه به چه زمانی بازمی‌گردد؟

قدمت این دروازه به زمان قاجار می‌رسد.

بهترین زمان بازدید از این دروازه کدام است؟

فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از این دروازه است.

جاذبه های اطراف دروازه درب کوشک قزوین کدام است؟

خانه زعیم، موزه کشاورزی، عمارت داعی، کلیسای کانتور و غیره از نزدیک‌ترین جاذبه‌های اطراف این دروازه است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا