جاذبه های گردشگری داخلی

غار ایوب

در قلب رشته کوه‌های مرکزی ایران، در آغوش کوه ایوب، غار ایوب همچون نگینی درخشان می‌درخشد. با ورود به غار ایوب، گویی به دنیایی دیگر پا می‌گذارید. عظمت دهانه غار، تاریکی مطلق و خنکی هوا، حسی خاص را به شما القا می‌کند. این غار خارق‌العاده یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی کرمان محسوب می‌شود و سالانه گردشگران بسیاری را به سوی خود می‌کشاند. پیشنهاد می‌کنیم در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این جاذبه آشنا کنیم.

معرفی غار ایوب

معرفی غار ایوب
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: George Deo Feibr)

غار ایوب بزرگ‌ترین غار آذرین کشورمان بوده که منشا آن گدازه‌های آتشفشانی است. این غار زیبا در ارتفاع 2876 متری از کوه ایوب قرار دارد. این غار شگفت‌انگیز با دهانه‌ای عظیم که 80  متر پهنا و 60 متر ارتفاع دارد، بزرگترین دهانه غاری ایران و بلندترین سقف در میان غارهای شناخته شده ایران را به خود اختصاص داده است. خوب است بدانید غار ایوب، که با نام خمیازه بلند تاریخ نیز شناخته می‌شود، در تاریخ 9 بهمن 1384 با شماره ثبت 13945 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

طبق بررسی‌های باستان‌شناسی، این غار در گذشته محل سکونت انسان بوده است و آثاری از دوره اشکانیان در آن به دست آمده است. با قدم نهادن در غار ایوب، گویی به سفری در اعماق تاریخ می‌روید. تصور کنید که انسان‌های هزاران سال پیش در این غار زندگی می‌کردند و از آن به عنوان سرپناه خود استفاده می‌کردند. در بخشی از دیواره شرقی غار، جریان باریکی از آب از سقف جاری می‌شود و به حوضچه‌ای کوچک در پای دیواره می‌ریزد. آب این حوضچه بسیار خنک و گوارا است و می‌توانید از آن بنوشید.

بالاتر از این حوضچه، مکانی صاف وجود دارد که در آن می‌توانید چاله‌ای کوچک هاونگی شکل به نام حوض آرزو یا جوغن را ببینید. مردم محلی بر این باورند که اگر آرزویی دارید، می‌توانید در کنار این چاله نیت کنید و سپس قطعه سنگی را درون آن بیندازید. اگر آن قطعه سنگ بعد از برخورد به چاله به بیرون پرتاب شود، آرزوی شما برآورده خواهد شد. در صحن مرکزی غار، جایگاه‌هایی برای نشستن وجود دارد که به منزلگاه معروفند. غارنوردان و زائران از این مکان برای استراحت و رفع خستگی استفاده می‌کنند.

حدود 150 متر بالاتر از منزلگاه‌ها، مکانی به نام جایگاه بچه‌های مهتابی قرار دارد. طبق افسانه‌ای که در بین مردم محلی رواج دارد، شب‌های جمعه تعدادی کودک که به بچه‌های مهتابی معروفند، در این مکان جمع می‌شوند و قرآن می‌خوانند. برخی از افراد ادعا می‌کنند که صدای تلاوت قرآن آنها را شنیده‌اند.

غار ایوب کجاست؟

غار ایوب کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: rokhsana mnojoumi)

غار ایوب در نزدیکی شهر کرمان، در شهرستان بابک و در 7 کیلومتری شهر دهج واقع شده‌است. برای دسترسی به غار شما می‌توانید از ماشین شخصی، تورهای گردشگری و یا راهنمایان محلی کمک بگیرید. برای رسیدن به این غار زیبا باید مسیری کوهستانی را طی کنید. این مسیر حدود یک ساعت پیاده‌روی در میان طبیعت بکر و کوهستانی را به همراه دارد. شیب مسیر نسبتاً تند است و در برخی نقاط از آن باید از صخره‌ها بالا رفت. به همین دلیل، کفش مناسب کوهنوردی و آمادگی جسمانی برای عبور از این مسیر ضروری است.

 

لوکیشن در نشان

علت نامگذاری غار ایوب

علت نامگذاری غار ایوب
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: George Deo Feibr)

هرساله زائران و گردشگران از شهرهای اطراف مانند رفسنجان، کرمان، سیرجان، یزد، مهریز و غیره به غار ایوب می‌آیند. بسیاری از مردم معتقدند که حضرت ایوب (ع) مدتی در این غار زندگی کرده و اثر پای ایشان بر روی صخره‌ای در غار باقی مانده است. اهالی دهج، روستایی در نزدیکی غار، بر این باورند که حضرت ایوب از بیماری پوستی رنج می‌برد و با شستشوی خود در چشمه‌ای گوارا در داخل غار، شفا یافت. به همین دلیل، نام غار را به احترام ایشان، غار ایوب نامیده‌اند.

بهترین زمان بازدید از غار ایوب

بهترین زمان بازدید از غار ایوب
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: vahid m)

غار ایوب در استان کرمان و در دل کویر قرار گرفته، به همین خاطر بهترین زمان برای بازدید از آن فصل بهار و پاییز است. در این فصول هوا خنک و مطبوع بوده و پیاده‌روی تا غار و گشت‌وگذار در آن لذت‌بخش خواهد بود. ماه‌های اردیبهشت و خرداد در این غار هوا دل‌انگیز و سرسبز است و طبیعت اطراف غار به زیبایی خودنمایی می‌کند. همچنین در این زمان، احتمال بارندگی کم است و مسیر دسترسی به غار خشک و مناسب پیاده‌روی خواهد بود. همچنین اوایل پاییز نیز زمان مناسبی برای سفر به این منطقه است. هوا در این فصل خنک و مطبوع بوده و از گرمای طاقت‌فرسای تابستان خبری نیست. همچنین در این زمان، شاهد رنگ‌های قشنگ پاییزی در طبیعت اطراف غار خواهید بود.

جاهای دیدنی اطراف غار ایوب

جاهای دیدنی اطراف غار ایوب
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad teymoori)

ماجراجویی در غار ایوب و بازدید از تمام بخش‌ها آن تقریبا 1 الی 2 ساعت زمان می‌برد. پس از آن بهترین کار این است که به کرمان برگردید و از جاذبه‌هایی که در داخل شهر هستند، دیدن کنید. در قسمت پایین می‌توانید لیستی از بهترین دیدنی‌های شهر زیبای کرمان را مشاهده کنید.

نکات بازدید از غار ایوب کرمان

نکات بازدید از غار ایوب کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: sadegh esmaeili)
  • بازدید از این غار برای تمامی گردشگران رایگان بوده و در هر ساعت از شبانه روز که بخواهند می‌توانند از آن دیدن کنند.
  • همانطور که گفتیم بهترین زمان بازدید از غار ایوب، فصل بهار و پاییز است.
  • به افراد مسن، ناتوان و کودکان خردسال توصیه می‌شود که از بازدید این غار خودداری کنند.
  • با توجه به تاریکی مطلق غار، حتماً با خود چراغ قوه به همراه داشته باشید.
  • لباس گرم و مناسب فصل به همراه داشته باشید.
  • از نوشتن یادگاری روی دیواره غار ایوب و ریختن زباله در آن خودداری کنید.
  • مراقب لغزندگی مسیر باشید و در هنگام عبور از صخره‌ها احتیاط کنید.
  • به تنوع زیستی غار احترام بگذارید و از آسیب رساندن به موجودات زنده داخل آن خودداری کنید.
  • مناظر درون غار و منظره پایین از بالای غار بسیار چشم‌نواز بوده و آن را به یکی از بهترین لوکیشن‌ها برای عکاسی تبدیل کرده است.
  • آبی که داخل این غار وجود دارد آشامیدنی نیست؛ پیشنهاد می‌کنم که یک بطری آب آشامیدنی همراه خودتان داشته باشید.

سخن آخر

غار ایوب یکی از برجسته‌ترین و معروف‌ترین غارهای کشورمان است که در دامنه کوه قرار دارد. بازدید از غار ایوب سفری خاطره‌انگیز و پرماجرا خواهد بود. با رعایت نکات ایمنی و حفظ احترام به این جاذبه طبیعی، می‌توانید از زیبایی‌ها و شگفتی‌های آن لذت ببرید.  در این مقاله از گردشی تاپ اطلاعات کاملی از این غار فوق‌العاده را در اختیارتان قرار دادیم. امیدواریم که مطالب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

غار ایوب کجاست؟

این جاذبه در شهر بابک و در 7 کیلومتری شهر دهج قرار گرفته است.

علت نامگذاری این غار چیست؟

برخی معتقدند حضرت ایوب در این غار زندگی می‌کرده و از این رو با آن غار ایوب نیز می‌گویند.

آیا غار ایوب به ثبت ملی رسیده است؟

بله این غار زیبا در تاریخ 9 بهمن 1384 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا