جاذبه های گردشگری داخلی

موزه تاریخ چای

یکی از اصیل‌ترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی لاهیجان، موزه تاریخ چای است. در این موزه شما می‌توانید با پیشینه ورود چای به کشورمان و طریقه درست کردن و سرو آن آشنا شوید. همچنین جالب است بدانید کاشف السلطنه مشهور به پدر چای ایران، نخستین کسی بوده که کشت چای را در کشور رواج داد و امروزه می‌توانید از آرامگاه وی در این مکان بازدید کنید. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا سری به این موزه بزنیم و بیشتر با آن آشنا شویم.

معرفی موزه تاریخ چای

معرفی موزه تاریخ چای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI)

شهر لاهیجان را می‌توان پایتخت چای‌کاری در ایران بنامیم. قدمت کشت چای در این شهر به بیش از 100 سال پیش بازمی‌گردد. شاید برایتان جالب باشد که پیش از ورود چای به کشور توسط کاشف السلطنه، قهوه از نوشیدنی‌های مورد علاقه مردم بود و پس از ورود چای و کشت این گیاه در مزارع شمال کشور، جایش را به قهوه داد. موزه تاریخ چای لاهیجان با وسعت 500 متر مربع در خیابان هاشمی نژاد این شهر در دو طبقه احداث شده‌است که شما را با پیشینه چای در ایران آشنا می‌کند.

در طبقه اول این موزه می‌توانید وسایل و ابزارهای لازم برای آماده‌سازی و سرو چای را ببینید. انواع سماورهای قدیمی، نعلبکی و استکان، سینی، قوری، قهوه خوری، قند و انواع چای و غیره و همچنین اسناد و مدارک، تصاویر قدیمی از اولین روزهای کاشت و برداشت چای در ایران را می‌توانید در این طبقه از نزدیک ببینید. طبقه دوم موزه بخش مردم شناسی بوده و انواع لباس‌های زنان و مردان گیلانی، ظروف و اشیای تاریخی متعلق به دوران سلجوقیان و اشکانیان به نمایش در آمده است. همچنین باید بدانید آرامگاه کاشف السلطنه در طبقه دوم این موزه قرار دارد.

موزه تاریخ چای کجاست؟

آدرس موزه تاریخ چای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Saeid Nazi)

موزه تاریخ چای لاهیجان در میدان دکتر حشمت، خیابان هاشمی نژاد این شهر بر روی تپه واقع شده‌است. شما می‌توانید خودتان را به کمک تاکسی و یا خودروی شخصی به این موزه برسانید. دسترسی به موزه بسیار آسان بوده و به راحتی می‌توانید آن را پیدا کنید. چنانچه می‌خواهید با ماشین شخصی خود به بازدید از موزه بپردازید، کافیست ابتدا خودتان را به میدان معلم و سپس خیابان هاشمی نژاد برسانید. همچنین از طریق میدان دکتر حشمت و خیابان کاشف شرقی نیز می‌توانید به موزه دسترسی داشته باشید.

در قسمت زیر لوکیشن موزه تاریخ چای را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا به آسانی و بدون هیچ دردسری از آن استفاده کرده و کوتاه‌ترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

آرامگاه کاشف السلطنه

آرامگاه کاشف السلطنه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI)

آقا محمدخان قاجار قوانلو قاجار معروف به کاشف السلطنه نویسنده و مشروطه خواه دوره قاجار و پهلوی بوده است. وی نخستین فردی است که کشت چای در ایران را رواج داد و از این رو آن را به پدر چای ایران می‌شناسند. وی در یکی از سفرهای خود به هندوستان مشغول جمع‌آوری اطلاعات درباره کشت چای در این کشور شد. ایشان علاقه زیادی با چای هند داشته و در نامه‌ای به مظفرالدین شاه قاجار به اهمیت وارد کردن چای به ایران تاکید می‌کند.

کاشف السلطنه با بررسی‌ها و مطالعات خود به این نتیجه رسید که حدود 83 درصد از چای کشور از هند وارد می‌شود و به این فکر افتاد که چرا خودمان در کشور به کاشت این گیاه نپردازیم. او تخمین زد که با کشت چای در کشور، در طی ده الی دوازده سال به خودکفایی می‌رسیم و حتی می‌توانیم آن را به دیگر کشورها صادر کنیم. از این رو با وجود مخالفت برخی از مردم گیلان وی دست از تلاش بر نداشته و به آموزش کاشت، برداشت و خشک کردن چای به مردم پرداخت.

ایشان در فروردین ماه سال 1308 در یک تصادف از دنیا رفته و ابهاماتی در مورد مرگ وی وجود دارد که برخی معتقدند وی توسط سربازان انگلیسی کشته شده و سپس تصادف کرده است. وی را طبق وصیتش بر روی تپه‌های چای گیلان که خودش آن مزرعه را خریده بود، به خاک سپردند و آرامگاهی باشکوه بنا نمودند. آرامگاه ایشان در سال 1335 به سبک معماری اروپایی طراحی شده و مکعبی شکل است و در سال 1375 با شماره 1769 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جاذبه های اطراف موزه تاریخ چای

جاذبه های اطراف موزه تاریخ چای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hooman Ansari)

شهر لاهیجان یکی از زیباترین شهرهای شمالی کشورمان بوده که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد. سوغات لاهیجان نیز از جذاب‌ترین سوغاتی‌های استان گیلان شناخته شده که می‌توانید به راحتی آن را تهیه کنید. در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری لاهیجان به موزه تاریخ چای را برایتان آماده کرده‌ایم تا برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

شیطان کوه (فاصله: 1 کیلومتر)

تله کابین لاهیجان (با فاصله 1.1 کیلومتر)

تالاب سوستان (فاصله تا موزه تاریخ چای: 3.2 کیلومتر)

پارک میرصفا (در 650 متری از موزه)

دریاچه لاهیجان (در فاصله 1.7 کیلومتر)

بام سبز (فاصله: 1.1 کیلومتر تا موزه تاریخ چای)

نکات بازدید از موزه تاریخ چای

نکات بازدید از موزه تاریخ چای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI)
  • هزینه بازدید از این موزه برای گردشگران ایرانی مبلغ 3 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 20 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه به جز دوشنبه‌ها از ساعت 08:00 صبح الی 18:00 عصر از موزه تاریخ چای دیدن کنید. بازدید از تمامی بخش‌های این موزه 1 الی 2 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید از موزه تاریخ چای و دیدنی‌های شهر لاهیجان است. شرایط آب‌وهوایی و طبیعت بکر و چشم‌نواز لاهیجان در این فصل‌ها بسیار معتدل و خیره‌کننده است.
  • یکی از وسایل مورد نیاز برای هر سفر، دوربین عکاسی است. شما می‌توانید با ثبت لحظات خوب و دلنشین خود، تا سال‌ها خاطرات خود را زنده نگه دارید. عکاسی درون موزه بلامانع است و می‌توانید دوربین خود را همراه داشته باشید تا بتوانید از محیط موزه و خودتان عکس‌های یادگاری زیبایی بگیرید.
  • خواهشمندیم در هنگام بازدید از موزه تاریخ چای، از لمس اشیا، دست زدن به شیشه‌های محافظ، ریختن زباله و دویدن درون موزه جلوگیری کنید.

کلام آخر

موزه تاریخ چای لاهیجان همانطور که از نامش پیداست، به تاریخچه ورود و کاشت و برداشت چای به ایران پرداخته است و تنها موزه تخصصی چای در کشورمان محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم اگر به این نوشیدنی خوش‌عطر و طعم خلاقه دارید، حتما بازدید از آن را در اولویت قرار دهید. در این مقاله از گردشی تاپ به طور کامل شما را با این موزه و آرامگاه کاشف السلطنه آشنا کردیم. امیدواریم که از خواندن آن لذت برده باشید. همچنین اگر تجربه بازدید از این موزه جذاب را دارید، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه تاریخ چای کجاست؟

این موزه در میدان دکتر حشمت، خیابان هاشمی نژاد قرار گرفته است.

هزینه بازدید از موزه تاریخ چای چقدر است؟

هزینه بازدید گردشگران داخلی 3 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 20 هزار تومان است.

ساعت کاری موزه کدام است؟

ساعت کاری موزه همه روزه به جز دوشنبه‌ها از ساعت 08:00 صبح الی 18:00 عصر است.

کاشف السلطنه کیست؟

کاشف السلطنه نخستین فردی بود که چای را به ایران آورده و به پدر چای ایران معروف است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 2

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا