جاذبه های گردشگری داخلی

 کتابخانه ملی کرمان

کتابخانه ملی کرمان یکی از زیباترین جاهای دیدنی کرمان بوده که قدمت بنای آن به دوران پهلوی برمی‌گردد و در ابتدا به عنوان کارخانه ریسندگی فعالیت خود را آغاز نمود و سال‌ها بعد به کتابخانه تبدیل شد. در این مجموعه بیش از 121 هزار جلد کتاب وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را به امانت برده و یا در بخش سالن مطالعه خود این مکان، مشغول به خواندن آن شوید. چنانچه اطلاعات زیادی درباره این مکان زیبا ندارید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را به هیچ‌عنوان از دست ندهید.

تاریخچه کتابخانه ملی کرمان

تاریخچه کتابخانه ملی کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad Hosein Ranjbar)

قدمت ساختمان کتابخانه ملی کرمان به سال 1308 شمسی باز می‌گردد. این بنا در ابتدا به سرپرستی معمار معروف دوران پهلوی، محمدعلی راوری، به سفارش جمعی از سرمایه داران کرمان، یزد و رفسنجان احداث شد و به عنوان کارخانه ریسندگی و بافندگی خورشید فعالیت خود را آغاز نمود. این کارخانه مدتی فعال بوده و پس از آن به دلیل ورود سرمایه‌داران و مسئولان کارخانه به فعالیت‌ها سیاسی آن زمان، به حاشیه کشیده شده و دیگر توان ادامه دادن نداشته و تعطیل شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بخش‌های مختلف این کارخانه در اختیار اداره‌های مختلف کرمان نظیر سازمان شهرداری و آب قرار گرفت. بد نیست بدانید این بنا در زلزله سال 1360 شمسی آسیب زیادی را به خود دیده و پس از آن با همت مسئولین، مورد مرمت و بازسازی واقع شده‌است. همچنین این بنا در دهه اول انقلاب اسلامی در اختیار اداره فرهنگ و ارشاد کرمان قرار گرفت و اولین نمایشگاه عکس به نام «میثاق» در آن برپا شد.

در سال 1368 ساختمان این بنا به مرکز کرمان شناسی تبدیل شد و پس از آن در سال 1371 با همکاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری کرمان به طور رسمی به عنوان کتابخانه ملی کرمان فعالیت خود را آغاز نمود. این کتابخانه از بخش‌های متنوعی مانند امانت، پذیرش، مرجع، منابع دیداری شنیداری، کرمان شناسی، نسخه‌های خطی و چاپ سنگی، کتابخانه کودک، کتابخانه نابینایان، بخش جستجوی کتاب، سالن مطالعه و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس تشکیل شده‌است. همچنین این بنای زیبا با معماری جذابی که دارد در تاریخ 30 شهریور سال 1378 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

کتابخانه ملی کرمان کجاست؟

کتابخانه ملی کرمان کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: erfan ara)

کتابخانه ملی کرمان در بلوار پاسداران، خیابان رجایی و در نزدیکی پارک ریاضیات این شهر واقع شده‌است. برای دسترسی به این کتابخانه به راحتی می‌توانید از سیستم حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و تاکسی استفاده کرده و خودتان را به کتابخانه برسانید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این مکان که در فاصله کمی از آن قرار دارد، ایستگاه ریاضیات است. همچنین اگر قصد دارید با استفاده از خودروی شخصی خودتان به بازدید از این مکان بپردازید، ابتدا می‌بایست به بلوار پاسداران رفته پس از گذر از پاسداران 4، خودتان را به بلوار کامیاب و سپس کامیاب 5 برسانید.

در قسمت زیر لوکیشن دقیق این کتابخانه را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا در هر کجای شهر که هستید مسیریابی کرده و کوتاه‌ترین و بهترین مسافت را برای دسترسی انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

معماری کتابخانه ملی کرمان

معماری کتابخانه ملی کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hassan Moridy)

همانطور که اشاره کردیم معماری این بنا برعهده محمد علی راوری بوده و ایشان این بنا را همانند موزه صنعتی و بیمارستان نوریه کرمان طراحی کردند. معماری منحصر به فرد نمای بیرونی کتابخانه ملی کرمان هرکسی را جذب خودش می‌کند. در قسمت سر در ورودی این مکان، کاشی‌کاری‌های معرق فیروزه‌ای رنگ و آجرکاری‌های بسیار نفیسی را می‌بینید که با استفاده از نقش و طرح‌های بسیار زیبا و چشم‌گیر به کار رفته‌اند. درون این مجموعه از تزئینات خاصی استفاده نشده و اوج هنر معماری در فضای بیرون مشاهده خواهید کرد که به سبک و سیاق معماری ایرانی ساخته شده‌است.

جاذبه های دیدنی اطراف کتابخانه

جاذبه های دیدنی اطراف کتابخانه ملی کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mahdie)

پس از آن‌که در این کتابخانه به گشت‌وگذار مشغول شدید و تمام زیبایی‌های آن را کشف کردید، وقت آن رسیده که به ادامه ماجراجویی خود در شهر کرمان مشغول شوید. در قسمت پایین ما یک لیست پیشنهادی از بهترین جاذبه‌هایی که در نزدیکی کتابخانه ملی کرمان قرار گرفته‌اند را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.ج

  • یخدان مویدی (فاصله: 658 متر)
  • پارک ریاضیات (فاصله تا کتابخانه ملی کرمان: 202 متر)
  • کاروانسرای گنجعلی خان (با فاصله 2.4 کیلومتر از کتابخانه ملی)
  • گنبد سبز کرمان (فاصله از کتابخانه: 1.3 کیلومتر)
  • قلعه اردشیر (در 3.9 کیلومتری از کتابخانه)
  • بام کرمان (با فاصله 8.3 کیلومتر از کتابخانه ملی کرمان)
  • باغ شازده ماهان (فاصله: 39 کیلومتر)

نکات بازدید از کتابخانه ملی کرمان

نکات بازدید از کتابخانه ملی کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Mojudi)
  • بازدید از کتابخانه ملی کرمان برای تمامی افراد رایگان است.
  • شما می‌توانید همه روزه از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 07:30 صبح الی 19:00 و در روزهای پنجشنبه از ساعت 07:30 الی 13:00 از این کتابخانه بازدید کنید و مشغول به مطالعه شوید.
  • اگر تنها قصد بازدید از بنای این مجموعه را دارید، بازدید شما حدود 1 ساعت زمان می‌گیرد، اما اگر می‌خواهید از خدمات کتابخانه استفاده کرده و به مطالعه کتاب بپردازید، به زمان بیشتری نیاز دارید.
  • قابل ذکر است که در کتابخانه ملی کرمان، کتابخانه‌ای مخصوص برای افراد نابینا وجود دارد که این عزیزان می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • درون این کتابخانه امکان استفاده از اینترنت رایگان برای مراجعان فراهم شده است.
  • شهر کرمان یکی از شهرهای گرمسیر کشورمان بوده که تابستان‌های بسیار گرم و خشکی دارد، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد سفر به این شهر زیبا و بازدید از جاذبه‌های دیدنی ان را دارید، فصل بهار و پاییز را انتخاب کنید.
  • در هنگام بازدید از کتابخانه، از صحبت کردن با صدای بلند، خوردن خوراکی و بردن کتاب‌ها به بیرون پرهیز کنید.
  • نمای بیرونی کتابخانه یکی از زیباترین معماری‌های ایرانی را دارد که سوژه‌ای بسیار عالی جهت عکاسی تلقی می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم گرفتن عکس یادگاری در این مکان را فراموش نکنید.

کلام آخر

کتابخانه ملی کرمان یکی از زیباترین کتابخانه‌های کشورمان بوده که قدمت آن به حدود 90 سال پیش و زمان پهلوی می‌رسد. در این کتابخانه آثار ارزشمند و تاریخی زیادی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را به امانت گرفته و یا در همان جا بنشینید و به مطالعه بپردازید. اگر اهل کتاب خواندن باشید این مکان بهشتی فوق‌العاده برای شما است. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم شما را با تاریخچه، معماری و نکات بازدید از این جاذبه را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری از آن دیدن کنید. از اینکه تا انتهای مقاله نگاه گرمتان را به ما سپردید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

کتابخانه ملی کرمان کجاست؟

این مجموعه در بلوار پاسداران، خیابان رجایی و در نزدیکی پارک ریاضیات قرار دارد.

قدمت این کتابخانه به چه زمانی می‌رسد؟

این کتابخانه در سال 1371 تاسیس شد و قدمت ساختمان آن به زمان پهلوی اول می‌رسد.

معمار این بنا چه کسی بوده است؟

طراحی و معماری این بنا بر عهده محمدعلی راوری بوده است.

بهترین زمان بازدید از این مجموعه کدام است؟

فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید از این کتابخانه است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا