جاذبه های گردشگری داخلی

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده

موزه‌ها همواره نقش موثری در رونق گردشگری یک شهر دارند. مردم با بازدید از موزه‌های هر شهر، با آداب و رسوم، فرهنگ، پیشینه و آثار تاریخی آن مکان آشنا می‌شوند. موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یکی از همین موزه‌ها بوده که جزو معروف‌ترین جاهای دیدنی یزد شناخته می‌شود. این موزه درون یکی از خانه‌های تاریخی شهر به نام خانه عرب زاده قرار گرفته که قدمت آن به دوران قاجار میرسد.

چنانچه می‌خواهید بیشتر با این موزه و آثاری که درون آن نگه‌داری می‌شود آشنا شوید، در ادامه مقاله ما را همراهی کنید.

تاریخچه موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده

تاریخچه موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: alireza javaheri)

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده در یکی از خانه‌های تاریخی شهر یزد به نام خانه عرب زاده قرار گرفته است. قدمت این خانه به دوران قاجار می‌رسد و در بازسازی‌هایی که بر روی آن انجام شد، در سال 1385 تغییر کاربری داده و به موزه این شهر تبدیل شد. آثاری که امروز در این موزه جذاب می‌بینیم همگی با تلاش‌های استاد حسین حیدرزاده در بین سال‌های 1335 تا 1383 جمع‌آوری شده و به این مکان انتقال داده شد. همچنین باید بدانید این خانه در تاریخ 17 اسفندماه سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده کجاست؟

آدرس موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirhosein Moghtadaee)

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد در خیابان امام، محله فهادان و در روبروی پلیس توریست این شهر واقع شده‌است. دسترسی به این موزه جذاب از طریق حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و تاکسی امکان‌پذیر است. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این مکان، ایستگاه دکتر رونق است که با کمی پیاده‌روی شما را به موزه حیدرزاده می‌رساند. چنانچه قصد دارید با ماشین شخصی خود به بازدید از موزه بپردازید، لوکیشن زیر در گوگل مپ می‌تواند شما را در مسیریابی کمک کند.

 

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

معماری موزه حیدرزاده

معماری موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: S S)

همانطور که گفتیم موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده در یکی از خانه‌های تاریخی شهر یزد قرار گرفته و سبک معماری آن سبکی قجری است. از مهم‌ترین تزئیناتی که در این موزه می‌توانیم ببینیم کاربندی‌ها و گچ‌بری‌ها با نقش و طرح‌های اسلیمی است. همچنین پنجره‌های چوبی و ارسی بنا جلوه‌ای خاص به این موزه داده است. این خانه با مساحت 800 متر مربع از 10 سالن تشکیل می‌شود که می‌توانید مجموعه آثار بسیار نفیسی را در این سالن‌ها از نزدیک ببینید.

مجموعه آثار موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده

آثار تاریخی موزه حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Eh San)

این موزه زیبا از دو بخش تخصصی سکه و مردم شناسی تشکیل شده است که می‌توانید از آن بازدید کنید. در بخش سکه، مجموعه‌ای از سکه‌های قدیمی و تاریخی طلا، نقره، برنج، مس و برنز که متعلق به دوران‌های مختلف تاریخی هستند را خواهید دید. از مهم‌ترین این سکه و اسکناس‌ها می‌توان به سکه نادرشاه، انواع سکه کریم خان زند، انواع اسکناس‌های دوره ناصرالدین شاه قاجار تا به امروز اشاره کرد.

همچنین در بخش مردم شناسی موزه حیدرزاده مجموعه‌ای از اشیای مربوط به زندگی گذشتگان از دوره هخامنشیان و ایران باستان تا به امروز را مشاهده خواهید کرد. همچنین مجسمه‌های مومی این بخش سبک زندگی و پوشش و مشاغل این شهر را به خوبی به نمایش درآورده است. علاوه بر آن انواع زیورآلات نظیر انگشتر، دستبند، گردنبند و آویز زنانه، اسناد و نسخ خطی، ادوات کشاورزی، ابزار جنگی، وسایل طبخ غذا، وسایل روشنایی مانند فانوس‌ها و چراغ‌های پیه سوز و انواع ظروف سفالی در این بخش نگه‌داری می‌شود.

جاذبه های اطراف

جاذبه های اطراف موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Kazem Mirdehghan)

شهر یزد یکی از شهرهای معروف ایران بوده که سالانه گردشگران خارجی زیادی را به سوی خود می‌کشاند. معماری و بافت قدیمی این شهر در سراسر جهان معروف بوده و هر کسی را جذب خودش می‌کند. موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یکی از جاذبه‌های دیدنی این شهر بوده که آداب و رسوم و تاریخ این شهر را به خوبی به نمایش درآورده است.

در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری یزد به این موزه را قرار داده‌ایم تا برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کرده و سفر بسیار خوشی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

میدان ساعت یزد (فاصله: 880 متر)

آتشکده بهرام یزد (با فاصله 3.5 کیلومتر)

خانه لاری ها (در 313 متری از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده)

مسجد جامع یزد (فاصله تا موزه: 662 متر)

میدان امیر چخماق (با فاصله 1.5 کیلومتری از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده)

سرزمین سوسمارهای زنده (در فاصله 325 متر از موزه)

باغ دولت آباد (فاصله: 3.1 کیلومتر)

نکات بازدید از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده

نکات بازدید از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: S S)
  • هزینه بازدید از این موزه گرانبها برای گردشگران ایرانی مبلغ 3 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 15 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه به ایام سوگواری از ساعت 08:00 صبح الی 20:00 شب از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده دیدن کنید. بازدید از تمامی بخش‌های این موزه یک الی دو ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • شهر یزد یکی از شهرهای کویری با آب‌وهوای گرم و خشک بوده که تابستان‌های بسیار سوزانی دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر می‌خواهید به این شهر سفر کنید، فصل پاییز و زمستان را برای سفر خود انتخاب کنید.
  • برای افراد علاقه‌مند به مردم شناسی و آشنا شدن با آداب و رسوم اقلیم‌های مختلف این موزه می‌توانید بهترین لوکیشن برای آن‌ها باشد. پیشنهاد می‌کنیم حتما دوربین عکاسی خود را به همراه داشته باشید تا بتوانید از آثار با ارزش آن عکس بگیرید.
  • در نزدیکی این موزه بازارچه‌ها و مراکز خرید زیادی مخصوص سوغات یزد وجود دارند که پیشنهاد می‌کنیم حتما به آن‌جا سر بزنید و برای خود و عزیزانتان خرید کنید.
  • در هنگام بازدید از موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده از لمس اشیاء، رها کردن زباله درون محوطه، دویدن درون موزه و غیره جلوگیری کنید.

کلام آخر

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یکی از برجسته‌ترین و مهم‌ترین جاذبه‌های شهر یزد بوده که ارزش بالایی برای بازدید دارد و می‌توانید به طور کامل با سبک زندگی و فرهنگ مردم این منطقه آشنا شوید. امیدواریم که مطالب برایتان مفید بوده و از خواندن آن لذت برده باشید. چنانچه تجربه بازدید از این موزه جذاب را دارید، خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده کجاست؟

این موزه در خیابان امام، محله فهادان و در روبروی پلیس توریست یزد قرار دارد.

قدمت موزه حیدرزاده به چه زمانی بازمی‌گردد؟

قدمت این موزه به دوران قاجار می‌رسد.

هزینه بازدید از این موزه چقدر است؟

بلیط ورودی برای گردشگران ایرانی 3 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 15 هزار تومان است.

بهترین زمان بازدید از موزه حیدرزاده کدام است؟

فصل پاییز و زمستان بهترین زمان بازدید از این موزه است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا