جاذبه های گردشگری خارجی

آب انبار باسیلیکا

تیکی از زیباترین و محبوب‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول که سالانه بیش از 3 میلیون گردشگر ترکی و خارجی از آن بازدید می‌کنند، آب انبار باسیلیکا یا باسیلیکا سیسترن است. در بخش‌های مختلف استانبول بزرگ نزدیک به 80 آب انبار زیر زمینی وجود دارد. از میان آب انبارهای  زیرزمینی موجود در استانبول، باسیلیکا سیسترن بزرگترین آب انبار است و بازدید از آن یکی از جذابترین فعالیت‌های قابل انجام در استانبول است. این آب انبار علاوه معماری بی‌نظیر و چشمگیری که دارد، به علت صدای آرامش بخش آب که در آب انبار به گوش می‌رسد، یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه است. در ادامه با ما همراه باشید تا با این آب انبار بیشتر آشنا شویم. 

تاریخچه آب انبار باسیلیکا

تاریخچه آب انبار باسیلیکا
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Rafsun Turja)

در قرون سوم و چهارم میلادی، به دستور کنستانتین اول زیرزمینی در زیر میدان عمومی Stoa Basilica و در زیر کلیسای باسیلیکا استوا در تپه اول شهر قسطنطنیه ساخته‌شد. این زیر زمین ساده بعدها به سرداب و آب انبار تبدیل شد و آب انبار باسیلیکا نام گرفت. این آب انبار به منظور خدمات رسانی به کاخ‌ بزرگ و سایر کاخ‌های اطراف میدان باسیلیکا ساخته شده‌بود و نزدیک به 80000 مترمکعب آب را می‌توانست ذخیره کند. زمانی که امپراطوران بیزانس که در کاخ بزرگ استقرار داشتند، از این کاخ نقل مکان کرده، این آب انبار بسته شد. 

در سال 1545 میلادی، محققی به نام پتروس گیلیوس به استانبول آمد تا درباره آثار باستانی برجا مانده از دوره بیزانس، تحقیق کند. وقتی ساکنان محلی به این محقق گفتند که می‌توان با پایین بردن سطل، به آب رسید، از این رو گیلیوس به کاوش در محله ادامه داد و پس از تحقیقات فراوان توانست از طریق یکی از زیرزمین‌ها به آب انبار باسیلیکا دسترسی پیدا کرده و آن را کشف کند. پس از آنکه آب انبار مجددا کشف شد و به آن نام یراباتن سرای ( Yerebatan Sarayi ) را دادند، عثمانی‌ها با این آب انبار به شیوه نادرست و ناشایست رفتار کرده و آن را به محل تخلیه زباله تبدیل کردند. 

در سال 1985 میلادی، شهرداری استانبول اقدام به نظافت و بازسازی آب انبار باسیلیکا کرد و پس از آن این آب انبار به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استانبول شناخته شد. این آب انبار در سال 1987 میلادی افتتاح و بازگشایی شد و امروزه یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است، که سالانه پذیرای بیش از 3 میلیون بازدیدکننده است.

آب انبار باسیلیکا کجاست؟

آب انبار باسیلیکا کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: SAMIR FALION)

آب انبار باسیلیکا در ترکیه، استانبول، منطقه تاریخی فاتح، محله سلطان احمد، و در خیابان یرباتان (Yerebatan) واقع شده است. اگر قصد دارید به وسیله خودروی شخصی به این بنای تاریخی بروید، و یا به صورت پیاده از محله‌های نزدیک به سمت آب انبار حرکت کنید، می‌توانید از لوکیشن زیر برای مسیریابی بهتر و راحت‌تر استفاده کنید. همچنین می‌توانید جهت دسترسی به این آب انبار از وسایل نقلیه عمومی از قبیل مترو، اتوبوس و تراموا استفاده کنید. راحت‌ترین راه استفاده از اتوبوس‌های 121 CS خط قرمز و پیاده شدن در ایستگاه اتوبوس سلطان احمد (Sultanahmet) است. همچنین می‌توانید از ترامواهای خط T1 استفاده کنید و در ایستگاه سلطان احمد از تراموا پیاده شوید و با پیاده‌وری کوتاهی خود را به آب انبار برسانید.

معماری آب انبار باسیلیکا 

معماری آب انبار باسیلیکا 
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: omer masood)

آب انبار باسیلیکا یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه است که علاوه بر زیبایی‌ای که حضور آب به آن می‌بخشد، معماری بسیار چشمگیری نیز دارد. در ساخت این انبار بزرگ و تاریخی، از حدود 336 ستون بزرگ و باشکوه با 9 متر ارتفاع استفاده شده‌است. هر یک از ستون‌ها حدود 4 متر و 80 سانتی متر با یکدیگر فاصله داشته و و در دوازده ردیف با 28 ستون گسترش یافته‌اند. طول آب انبار 143 متر و عرض آن 65 متر است و مساحتی برابر با 9295 متر مربع دارد. فاصله این آب انبار زیرزمینی با سطح زمین، چیزی نزدیک به 52 پله است. 

98 تا از ستون‌های آب انبار به شیوه خاصی به نام کوری نسیان طراحی و ساخته شده‌اند و تعدادی از ستون‌ها نیز به سبک دورین کار شده‌اند. دیوارهای این بنا از مصالح آجر ساخته شده‌‌اند. این آب انبار گنجایش ذخیره 80000 متر مکعب، یعنی 100000 تن آب را دارد. در ساخت کف آب انبار از ملات آجری استفاده شده‌است. در ساخت دیوارهای آب انبار علاوه بر آجرهایی با ضخامت بالا، از ملات ضد آب نیز استفاده شده تا آ موجود در آب انبار در دیوارها نفوذ نکن و باعث خرابی و استهلاک آن نشود. 

جاهای دیدنی اطراف آب انبار باسیلیکا

جاهای دیدنی اطراف آب انبار باسیلیکا
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: omer masood)

شهر قسطنطنیه که امروزه استانبول نام دارد،به عنوان شهر هفت تپه شناخته می‌شود، زیرا رو هفت تپه مختلف ساخته شده‌بود و مهم‌ترین تپه آن که تپه اول شهر است که مرکز شهر را تشکیل می‌داد و امروزه نیز منطقه فاتح استانبول، مهم‌ترین محله تاریخی شهر، در این محدوده قار می‌گیرد و بسیاری از جاذبه‌های تاریخی موجود در استانبول در این محدوده ساخته شده‌اند. در ادامه با ما همراه باشید تا با تعدادی از جاهای دیدنی اطراف آب انبار باسیلیکا آشنا شویم. 

نکات بازدید از آب انبار باسیلیکا 

نکات بازدید از آب انبار باسیلیکا 
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Juanjo Montoliu Blanch)

برای بازدید از آب انبار باسیلیکا استانبول، باید هزینه ورودی پرداخت کرد. هزینه ورودی پرداختی بزرگسالان معادل 36.9 دلار آمریکا است. هزینه ورودی به آب انبار برای کودکان کمتر از هشت سال رایگان است. برای بازدید از این آب انبار می‌توانید از ساعت 9 صبح تا 19 عصر به این آب انبار بیایید. بازدید از این بنای تاریخی حدود 2 ساعت طول می‌کشد. 

سخن پایانی

در محدوده‌ای از شهر بزرگ و وسیع استانبول که آب انبار باسیلیکا واقع شده‌است، بناهای تاریخی زیادی وجود دارد و این بناها در دوره‌های مختلف تاریخی از جمله دوره امپراطوری رومیان شرقی، دوره عثمانی و غیره ساخته شده‌اند و از میراث استانبول محسوب می‌شوند. اگر برای بازدید از آب انبار باسیلیکا بروید، می‌توانید پس از بازدید از این بنا، از سایر جاذبه‌های گردشگری که در نزدیکی آب انبار واقع شده است نیز دیدن کنید و از مطالعه تاریخ و تماشای هنر مردمان این کشور لذت ببرید. از اینکه تا انتهای این مقاله از گردشی تاپ با ما همراه بودید سپاسگزاریم.

سوالات متداول

آب انبار باسیلیکا کجاست؟

این جاذبه در ترکیه، استانبول، منطقه تاریخی فاتح، محله سلطان احمد قرار دارد.

قدمت این آب انبار به چه دورانی برمی‌گردد؟

این آب انبار زیبا متعلق به قرن سوم و چهارم میلادی است.

هزینه بازدید از آب انبار چقدر است؟

بهای بلیط ورودی این آب انبار برای گردشگران بالای 8 سال، 36.9 دلار آمریکا است.

ساعت بازدید از این جاذبه کدام است؟

بازدید از آب انبار باسیلیکا همه روزه از ساعت 9 صبح تا 19 عصر امکان‌پذیر است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا