جاهای دیدنی شیرازایرانگردیسفر به شیرازسفر به فارس

باغ عفیف آباد

در میان انبوه باغ‌های ایرانی، نگینی درخشان می‌درخشد که گویی از دل تاریخ بیرون آمده و بر پهنه‌ی شیراز نقش بسته است. قصری از شکوه و هنر، یادگاری از دوران باشکوه پادشاهان ایرانی، که در گذر زمان، حکایات ناگفته‌ای را در سینه خود نهفته دارد. باغ عفیف آباد یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز است که ارزش بالایی جهت بازدید دارد. در ادامه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این جاذبه آشنا کنیم.

تاریخچه باغ عفیف آباد

تاریخچه باغ عفیف آباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Iman Edraki)

قدمت باغ عفیف آباد شیراز به دوران صفویه باز می‌گردد. این باغ زیبا یادگاری از دوران باشکوه پادشاهان ایرانی و نمادی از ذوق و هنر ایرانیان است. در زمان شاه عباس، یعقوب خان ذوالقدر، حاکم فارس، قلعه‌ای محکم در بخشی از باغ بنا کرد. با افول دوران صفویه، این قلعه ویران شد و باغ نیز رونق خود را از دست داد. پس از آن در دوران قاجار میرزا علی خان قوام‌الملک، باغ را خریداری و آن را احیا کرد. او عمارتی دو طبقه در مرکز باغ بنا کرد که هنوز هم پابرجا است و امروزه به موزه های نظامی و عبرت تبدیل شده است. قنات لیمک نیز برای آبیاری باغ احداث شد. پس از مرگ قوام، باغ به عفیفه خانم، خواهرزاده او رسید و به واسطه تغییرات گسترده ای که در آن ایجاد کرد، به باغ عفیف آباد مشهور شد.

در دوران پهلوی این باغ به فرح پهلوی هدیه داده شد. در سال 1340، ارتش این باغ را خریداری کرد و تا به امروز در اختیار آن باقی مانده است. در سال 1370، موزه نظامی در کاخ باغ تاسیس شد. این باغ باشکوه در تاریخ 10 خرداد سال 1351 با شماره 913 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

باغ عفیف آباد کجاست؟

باغ عفیف آباد کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hossein)

باغ عفیف آباد در شهر شیراز، بلوار ستارخان، انتهای خیابان عفیف آباد واقع شده است. این باغ به راحتی با وسایل نقلیه عمومی و تاکسی قابل دسترسی است. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به باغ عفیف آباد، ایستگاه میدان آزادی است. از این ایستگاه می توانید با تاکسی یا اتوبوس به سمت باغ بروید. همچنین می‌توانید از طریق خیابان های قصردشت و عفیف آباد به باغ برسید. در انتهای خیابان عفیف آباد، پارکینگ عمومی برای پارک خودرو وجود دارد. در ادامه لوکیشن دقیق این موزه از گوگل مپ را برایتان قرار داده‌ایم.

لوکیشن در نشان

بخش های مختلف باغ عفیف آباد

بخش های مختلف باغ عفیف آباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Reza Niaki)

باغ عفیف آباد با وجود قدمت دیرینه، سادگی خود را حفظ کرده و در آن ردپایی از تجملات افراطی دیده نمی شود. سردر باغ با چهار ستون گچی ساده و سرستون های الهام گرفته از تخت جمشید، گویی دروازه ای به سوی تاریخ ایران را می گشاید. بر فراز سردر، نقش دو شیر که گویی در را در میان پنجه های خود گرفته اند، به چشم می خورد و شکوه و عظمت باغ را دوچندان می کند.

ساختمان کاخ دو طبقه دارد و در آن حدود 30 اتاق و تالار وجود دارد. در طبقه اول، موزه نظامی با شکوهی تاسیس شده و در آن ادوات جنگی و اسلحه های مربوط به دوران مختلف به نمایش گذاشته شده است. آبنمای زیبایی در این طبقه خودنمایی می کند و پنجره های رنگین در ضلع شرقی، جلوه ای خاص به آن بخشیده اند. سه پلکان، راه ارتباطی بین طبقه اول و دوم را برقرار می کنند.

طبقه دوم، موزه ای با نام “موزه عبرت” را در خود جای داده است. این طبقه دارای راهرویی بلند و اتاق های تو در تو است. در مرکز آن، تالاری بزرگ و باشکوه قرار دارد که سقف چوبی آن با نقش های گل و بوته، شکارگاه و بزم و شادی تزئین شده است. گچ بری ها و مقرنس کاری های چشم نواز، در کنار درها و پنجره های ساخته شده از شیشه های رنگی، زیبایی بی نظیری به این تالار بخشیده اند.

بخش های مختلف باغ عفیف آباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Alireza Zarafshani)

باغ عفیف آباد شامل بخش های مختلفی است که هر کدام زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند. عمارت اصلی در مرکز باغ است و ورودی اصلی آن در قسمت شمالی قرار دارد. نمای شرقی عمارت دارای ایوانی با چهار ستون بلند و سقفی با نقاشی های رنگ و روغن است. بر پیشانی عمارت صحنه ای از تاجگذاری یکی از پادشاهان ساسانی دیده می شود. در مقابل ایوان، حوض بزرگی قرار دارد و راه اصلی باغ از جلوی آن آغاز می‌شود. در طبقه اول موزه نظامی با ادوات جنگی و اسلحه های مربوط به دوران مختلف قرار دارد، همچنین طبقه دوم موزه عبرت با تالار بزرگ و دیوارهای گچبری و منبت کاری شده و سقف چوبی با نقوش گل و بوته، مجالس بزم و شادی و شکارگاه وجود دارد که می‌توانید از آن دیدن کنید.

در قسمت غربی ساختمان، حمام سنتی قرار دارد که شامل دو خزینه آب سرد و گرم می‌شود. دیوارهای حمام با نقش های برجسته ای مثل “فرهاد در کوه بیستون” و “دیدار مردم با خسرو پرویز” پوشیده شده است. همچنین پشت بام حمام دارای مناره و قبه است.

جاذبه های دیدنی اطراف باغ عفیف آباد

جاذبه های دیدنی اطراف باغ عفیف آباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: armanico photography)

باغ عفیف آباد در منطقه ای تاریخی و فرهنگی از شهر شیراز واقع شده است و در اطراف آن جاذبه های دیدنی متعددی وجود دارد. در اینجا به برخی از این جاذبه ها اشاره می کنم:

نکات بازدید از باغ عفیف آباد

نکات بازدید از باغ عفیف آباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Rohbani)
  • هزینه بازدید از باغ عفیف آباد شیراز برای گردشگران ایرانی مبلغ 10 هزار تومان و برای گردشگران ایرانی مبلغ 100 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه در نیمه اول سال از ساعت 08:00 صبح الی 12:00 و 15:00 الی 19:00، و در نیمه دوم سال از ساعت 08:00 الی 12:00 و 15:00 الی 17:00 دیدن کنید.
  • در باغ عفیف آباد فروشگاهی برای عرضه صنایع دستی و سوغات شیراز وجود دارد که می توانید از آنجا برای دوستان و خانواده خود هدیه تهیه کنید.
  • عکاسی در باغ آزاد است، پس دوربین خود را فراموش نکنید.
  • باغ عفیف آباد یادگاری از تاریخ و فرهنگ ایران است. به این مکان تاریخی احترام بگذارید و از آسیب رساندن به بناها و اشیاء خودداری کنید.
  • باغ را تمیز نگه دارید و زباله های خود را در سطل های مخصوص قرار دهید.
  • در قهوه خانه سنتی باغ، استراحت کنید و از صرف چای یا قهوه لذت ببرید.

سخن آخر

باغ عفیف آباد به یادگار از دوران صفویه یکی از برجسته‌ترین جاذبه‌های گردشگری شیراز بوده که ارزش بالایی جهت بازدید دارد. این باغ دارای بخش‌های مختلف است و هر شخصی را جذب خود می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم در اولین فرصت به شیراز سفر کرده و بازدید از این باغ باشکوه را در برنامه‌های خود قرار دهید. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید و نگاه گرمتان را به گردشی تاپ سپردید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

باغ عفیف آباد کجاست؟

این جاذبه در شهر شیراز، بلوار ستارخان، انتهای خیابان عفیف آباد قرار دارد.

قدمت این باغ به چه دورانی می‌رسد؟

این باغ زیبا متعلق به دوران صفویه است.

هزینه بازدید از این باغ زیبا چقدر است؟

بهای بلیط ورودی این باغ برای اتباع ایرانی 10 هزار تومان و برای اتباع خارجی 100 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا