جاهای دیدنی تبریزایرانگردیسفر به آذربایجان شرقیسفر به تبریز

ایستگاه راه آهن تبریز

اگر با قطار به شهر تبریز سفر کرده باشید، راه‌آهن این شهر حتما نظر شما را به خودش جلب کرده است. این ایستگاه با قدمت بیشتر از 100 سال و طراحی خارق‌العاده‌ای که دارد، امروزه به عنوان یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی تبریز شناخته می‌شود و سالانه توسط گردشگران زیادی مورد بازدید قرار می‌گیرد. ایستگاه راه آهن تبریز ابتدا توسط یک معمار فرانسوی طراحی شد و چند سال بعد طرح شگفت‌انگیز حیدر غیابی جای آن را گرفت.

من هرگز از قطار برای سفر به تبریز استفاده نکردم؛ اما در سال 1400 این ایستگاه را از نزدیک دیده‌ام. ایستگاه راه آهن تبریز با رنگ سفید و طراحی کم‌نظیری که دارد، از فاصله‌های دور خودنمایی می‌کند و گردشگران را به سمت خودش فرا می‌خواند. در این مقاله از گردشی تاپ همراه من باشید تا شما را با این ساختمان و بخش‌های جذاب آن آشنا کنم.

آشنایی با ایستگاه راه آهن تبریز

آشنایی با ایستگاه راه آهن تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: behnam samadi)

این ایستگاه در سال 1295 با با بهره‌برداری از محور تبریز – جلفا فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. این محور 149 کیلومتر طول دارد و همچنان یکی از پرترددترین مسیرهای این ایستگاه به شما می‌رود. 42 سال بعد محور تهران – تبریز به ایستگاه راه‌آهن این شهر اضافه شد که طول آن 748 کیلومتر است و با استقبال خوبی از سمت مردم همراه شد. رفته‌رفته محورهای دیگری به ایستگاه راه آهن تبریز اضافه شدند و به تکامل آن کمک کردند.

ایستگاه راه آهن شهر تبریز در ابتدا توسط یک معمار فرانسوی به نام «فرنان پویون» طراحی شد؛ اما ساختمانی که امروزه می‌بینید، هنر دست یک معمار ایرانی به نام «حیدر غیابی» است. در واقع طرح حیدر غیابی به‌اندازه‌ای جذاب و کم‌نظیر بود که به سرعت پذیرفته شد و این ساختمان لباس جدیدی را به تن کرد. این ایستگاه در 11 اردیبهشت سال 1396، با شماره ثبت 31703 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

امروزه برای حمل‌و‌نقل کالا به ترکیه و کشورهای اروپایی از محور تبریز – رازی استفاده می‌شود. همچنین برای ارسال کالا به جمهوری نخجوان از محور تبریز – جلفا که تنها خط راه‌آهن برقی ایران است استفاده می‌شود. این ترانزیت بین‌المللی توسط محورهای ایستگاه راه آهن تبریز، آن را به مهم‌ترین ایستگاه راه‌آهن در کل آذربایجان تبدیل کرده است.

ایستگاه راه آهن تبریز کجاست؟

آدرس راه آهن تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mostafa Kheirollahnejad)

در ضلع غربی شهر قرار گرفته و برای دسترسی به آن باید خود را میدان راه‌آهن برسانید. بین این میدان و ساختمان راه آهن تبریز یک بلوار و یک پارک زیبا قرار گرفته که باید از آن‌ها عبور کنید؛ اما پیشنهاد من این است که ابتدا از این پارک و آب‌نمای آن دیدن کنید. برای دسترسی به این جاذبه می‌توانید از تاکسی‌های شهری، اتوبوس، تاکسی‌های اینترنتی و اتومبیل شخصی خودتان استفاده کنید که درباره هر کدام به صورت مفصل به شما خواهم گفت.

روش های دسترسی به ساختمان راه آهن تبریز

  • اتوبوس: اگر می‌خواهید از اتوبوس‌ها برای رسیدن به ایستگاه راه آهن تبریز استفاده کنید، باید در ایستگاه میدان راه‌آهن پیاده شوید و ادامه مسیر که 538 متر است را پیاده‌روی کنید.
  • تاکسی: افرادی هم که می‌خواهند از تاکسی‌های شهری استفاده کنند، باید در ایستگاه میدان راه‌آهن پیاده شوند و مانند روش بالا ادامه مسیر را پیاده بروند.
  • تاکسی‌های اینترنتی: اگر حوصله پیاده‌روی ندارید و می‌خواهید تا خود ساختمان با ماشین بروید، استفاده از تاکسی‌های اینترنتی بهترین گزینه است. کافیست نرم‌افزار خود را باز کنید و کلمه ایستگاه راه آهن تبریز را جستجو کنید و آن را به عنوان مقصد انتخاب کنید.
  • اتومبیل شخصی: اگر می‌خواهید از اتومبیل شخصی خودتان برای رسیدن به این جاذبه استفاده کنید، بهترین راه این است که روی لوکیشن پایین کلیک کنید و از گوگل مپ برای مسیریابی استفاده کنید. گوگل مپ بهترین و کوتاه‌ترین مسیر را با توجه به موقعیت مکانی شما نشان می‌دهد.

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

در ایستگاه راه آهن تبریز چه خبر است؟

جاذبه های ایستگاه راه آهن تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Celal Sarraf)

وقتی تصمیم به بازدید از این مکان گرفتم، تصور می‌کردم که ساختمان سفید و رویایی این ایستگاه تنها جاذبه‌ای است که می‌توان از آن دیدن کرد؛ اما باید بگویم که ایستگاه راه آهن تبریز گزینه‌های جذاب دیگری نیز دارد. بازدید از ساختمان اصلی اولین کاری است که پیشنهاد می‌کنم انجام دهید. این ساختمان طراحی و معماری خارق‌العاده‌ای دارد و نمونه آن را در هیچ نقطه‌ای از ایران نمی‌توانید مشاهده کنید. پیشنهاد می‌کنم که پس از غروب آفتاب برای دیدن این ساختمان بروید تا بتوانید از نورپردازی زیبای آن لذت ببرید.

در ایستگاه راه آهن تبریز چندین قطار قدیمی نگهداری می‌شود؛ قطارهایی که امروزه جای خود را به نمونه‌های مدرن داده‌اند و خبری از آن‌ها روی ریل‌ها نیست. قطارهای قدیمی این مجموعه می‌توانند یکی از بهترین سوژه‌های عکاسی باشند. در مرحله بعد می‌توانید از پارک مجموعه و آب‌نمای زیبای آن دیدن کنید و خستگی ماجراجویی خود را در آن‌جا رفع کنید.

مسیرهای پرتردد راه آهن تبریز کدامند؟

مسیرهای پرتردد ایستگاه راه آهن تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Milad Rasouli)

درست است که ایستگاه راه آهن تبریز فعالیت خود را با یک محور آغاز کرد؛ اما تعداد این محورها رفته‌رفته زیاد شد و اکنون از طریق این ایستگاه می‌توان به ده‌ها شهر ایران سفر کرد. طبیعی است که برخی از مسیرها تردد زیادی دارند و برخی دیگر چندان شلوغ نیستند. از جمل پرترددترین مسیرها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

مسیر تبریز به تهران

748 کیلومتر طول دارد و تقریبا 6 ساعت طول می‌کشد تا مسافرین را به تهران برساند. شرکت‌های رعد و رسا در این مسیر خدمات‌رسانی می‌کنند و قطارهایی مانند سه ستاره سهند، سه ستاره خلیج فارس و دو ستاره شش تخته سهند در این مسیر به چشم می‌خورند. در مسیر تهران به تبریز از شهرهایی مانند زنجان، قزوین، کرج، مراغه، خرم‌دره و تاکستان عبور خواهید کرد.

مسیر تبریز به مشهد

طول این محور بیشتر از 1500 کیلومتر است و 24 ساعت طول می‌کشد تا مسافران به مقصد برسند. در این مسیر قطارهایی مانند سه ستاره طوس، سه ستاره میلاد، سه ستاره شهاب و سه ستاره خلیج فارس خدمات‌رسانی می‌کنند. در مسیر هم از شهرهایی مانند زنجان، تهران، قزوین، گرمسار، سمنان و شاهرود عبور خواهید کرد.

مسیر تبریز به وان

اگر چه هفته‌ای یک روز بیشتر فعالیت نمی‌کند و تردد آن نسبت به مسیرهای دیگر چندان زیاد نیست؛ اما یکی از محورهای مهم ایستگاه راه آهن تبریز محسوب می‌شود. اگر قصد دارید که از این طریق به وان ترکیه سفر کنید، باید بدانید که هر دوشنبه یک قطار تبریز را به مقصد وان ترک می‌کند. تشریفات مربوط به گذرنامه هم در ایستگاهی به نام راضی انجام می‌شود تا کنترل‌های لازم برای خروج از کشور انجام شود.

نکات تکمیلی درباره ایستگاه راه آهن تبریز

هزینه بازدید از ایستگاه راه آهن شهر تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hadi)
  • بازدید از این جاذبه در هر 24 ساعت شبانه‌روز امکان‌پذیر است و محدودیت زمانی ندارد.
  • برای بازدید از این مکان نیازی به پرداخت هزینه و تهیه بلیط نیست.
  • بازدید از تمام بخش‌های ایستگاه راه‌آهن تبریز تقریبا 1 ساعت از وقت شما را می‌گیرد.
  • از رها کردن زباله‌های خود در پارک مجموعه و محیط اطراف آن خودداری کنید.
  • بهترین زمان برای سفر به تبریز و بازدید از این ساختمان فصل بهار و اوایل تابستان است.

جاذبه های اطراف ایستگاه راه آهن تبریز

جاذبه های اطراف ایستگاه راه آهن تبریز
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Akbar Nasiri)

اگر تازه به این شهر رسیده‌اید و ایستگاه راه‌آهن اولین جایی است که از آن دیدن کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم که برای دیدن جاذبه‌های زیر هم برنامه‌ریزی کنید.

  • پارک مینیاتوری تبریز (فاصله با مبدا: 13.4 کیلومتر)
  • عمارت ائل گلی (فاصله: 20.4 کیلومتر)
  • کوه عینالی (در فاصله 17.9 کیلومتری)
  • خانه استاد شهریار (تنها 9 کیلومتر با ایستگاه راه آهن تبریز فاصله دارد.)
  • کلیسای مریم مقدس (فاصله: 5.9 کیلومتر)
  • مدرسه رشدیه (با فاصله 14 کیلومتری از ایستگاه راه آهن تبریز)
  • موزه قاجار (فاصله: 10.9 کیلومتر)
  • پارک ارم (فاصله: 13.7 کیلومتر)
  • خانه مشروطه تبریز (در فاصله 6.1 کیلومتری)

سخن پایانی

ایستگاه راه آهن تبریز یکی از زیباترین ساختمان‌های شهر را در خودش جا داده و بازدید از آن ارزش زیادی دارد. همچنین چندین قطار قدیمی نیز در این مجموعه قرار گرفته‌اند که جذابیت این جاذبه را چندین برابر کرده‌اند. پیشنهاد می‌کنم که اگر تا امروز از این ایستگاه دیدن نکرده‌اید، بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید. چنانچه تجربه بازدید از آن را دارید، خوشحال می‌شویم که تجربه خود را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

ایستگاه راه آهن تبریز در چه سالی ساخته شده است؟

این ایستگاه در سال 1295 بنا شد و طرح اولیه آن توسط یک معمار فرانسوی انجام شده است؛ اما چیزی که امروز می‌بینید حاصل هنر دستان شخصی به نام حیدر غیابی است.

ایستگاه راه آهن تبریز کجاست؟

این جاذبه در قسمت غربی شهر تبریز، در نزدیکی میدانی به همین نام جا خوش کرده است.

هزینه بازدید از راه آهن شهر تبریز چقدر است؟

برای بازدید از این جاذبه نیازی به پرداخت هزینه نیست.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 1 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا