جاذبه های گردشگری داخلی

غار قوری قلعه

غار قوری قلعه، با تالارهای باشکوه و تزئینات طبیعی خیره‌کننده، همچون موزه‌ای از عجایب خلقت است. این غار در اعماق رشته کوه‌های زاگرس واقع شده و یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین جاذبه های گردشگری کرمانشاه شناخته می‌شود. این غار کهن با قدمتی 65 میلیون ساله، بزرگترین غار آبی خاورمیانه شناخته می‌شود. جالب است بدانید در کاوش‌های این غار، آثاری از دوره ساسانی کشف شده است و در گذشته، گونه‌های نادری از جمله خفاش کوش گوشی و سمندرهای زرد در آن زندگی می‌کرده‌اند. اگر می‌خواهید بیشتر در مورد این جاذبه بی‌نظیر بدانید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه غار قوری قلعه

تاریخچه غار قوری قلعه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: majid Soheilinia)

غار قوری قلعه، شاهکاری از طبیعت که با قدمتی 65 میلیون ساله، رازهای دوران دوم زمین‌شناسی را در آغوش خود جای داده است. تا 4 دهه پیش، این غار اسرارآمیز ناشناخته بود، گویی در خاموشی تاریخ خفته بود. اما در اواخر دهه 50، غارنوردان کنجکاو، پرده از راز آن برداشتند و گویی دریچه‌ای به دنیای زیرزمینی گشودند. در سال 1355، گروهی از غارشناسان انگلیسی، پیشگامان کشف این غار بودند. یک سال بعد، جانورشناسان فرانسوی نیز به این ماجراجویی پیوستند و تا عمق 620 متری، جایی که آب به سقف غار می‌رسید، پیش رفتند. گویی به انتهای غار رسیده بودند، اما رازهای قوری قلعه عمیق‌تر از آن بود.

در دهه 60، غارنوردان ایرانی، دلیرانه به دل تاریکی زدند. در دو مرحله، اعماق غار را تا عمق 3140 متری پیمایش کردند و 12 کیلومتر از مسیر پرپیچ و خم آن را نقشه‌برداری کردند. این فتح بزرگ، غار قوری قلعه را به عنوان “طولانی‌ترین غار آبی ایران” و “بزرگترین غار آبی آسیا” بر سر زبان‌ها انداخت. اما عظمت این غار به اینجا ختم نمی‌شود. همچنین خوب است بدانید این غار به عنوان یکی از 7 اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.

غار قوری قلعه کجاست؟

غار قوری قلعه کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Motlagh)

غار قوری قلعه در جاده پاوه به روانسر، در قسمت شمالی شهر روانسر واقع شده‌است. این غار در دامنه کوه شاهو از رشته‌کوه‌های زاگرس، در همسایگی روستای قوری قلعه قرار گرفته و برای دسترسی به آن می‌بایست خود را به جاده روانسر – پاوه برسانید. شما می‌توانید از تورهای گردشگری و یا ماشین شخصی خودتان استفاده کرده و خود را به این غار زیبا برسانید. این غار در 95 کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده و شما می‌توانید به کمک لوکیشن زیر در گوگل مپ مسیریابی کرده و بهترین مسیر را برای دسترسی به غار انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

وجه تسمیه غار قوری قلعه

وجه تسمیه غار قوری قلعه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Fahime Lotfian)

درباره وجه تسمیه این غار، دو روایت مشهور وجود دارد: روایت اول حاکی از آن است که در گذشته، قلعه‌های متعددی در اطراف روستای قوری قلعه وجود داشته است. یکی از این قلعه‌ها که ظاهری شبیه به قوری داشته، نام “قوری قلعه” را به این منطقه داده است. در روایت دوم در دوره ساسانیان، دژی در این محل قرار داشته که به آن “گورا قلا” می‌گفتند. “گورا” در زبان کردی به معنای “بزرگی” و “قلا” به معنای “قلعه” یا “دژ” است. با گذشت زمان، این کلمه به “گوری قلا” و سپس “قوری قلعه” تبدیل شده است.

ویژگی های غار قوری قلعه

ویژگی های غار قوری قلعه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: M GHLM DST)

همانطور که گفتیم قدمت غار قوری قلعه به ۶۵ میلیون سال پیش و دوره دوم زمین‌شناسی، یعنی دوره مزوزوئیک، برمی‌گردد. هوا در این غار خنک و مطبوع است، گویی پناهگاهی از گرمای طاقت‌فرسای تابستان. رطوبت آن بین 40 تا 60 درصد و دمای آن بین 7 تا 11 درجه سانتی‌گراد است. همچنین قندیل‌های این غار، گویی مجسمه‌هایی از جنس سنگ هستند که در طول هزاران سال توسط آب شکل گرفته‌اند و هر کدام از آن‌ها، شکلی منحصر به فرد دارند. غار قوری قلعه در گذشته، مکانی برای گونه‌های نادری از جمله خفاش کوش گوشی و سمندرهای زرد بوده است. این موجودات شگفت‌انگیز، در تاریکی و خنکای غار زندگی می‌کردند و بخشی از اکوسیستم منحصر به فرد آن را تشکیل می‌دادند که متاسفانه بازدید بی‌رویه و غیراصولی گردشگران از این غار، تعادل ظریف اکوسیستم آن را برهم زده است.

این غار زیبا از سه تالار به نام‌های تالار عروس، تالاری که با قندیل‌های سفید و براقش، گویی نو عروس جوانی را به نمایش می‌گذارد، تالار بهتوون که ستون‌های آهکی این تالار، شبیه به نت‌های موسیقی، نوای بتهوون را در غار طنین‌انداز می‌کنند و تالار مریم که با ظرافت و زیبایی قندیل‌هایش، نام مریم مقدس را تداعی می‌کند. علاوه بر آن از مهم‌ترین قندیل‌های غار قوری قلعه می‌توان به قندیل شیرسنگی، مار کبری، فیل، نیم رخ شیر، قلب، گل کلم، گردن غاز و لاک پشت اشاره کرد که هر بیننده‌ای را مسحور خود می‌کند.

جاهای دیدنی اطراف غار قوری قلعه

جاهای دیدنی اطراف غار قوری قلعه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ibrahim Gharib)

غار قوری قلعه تنها یکی از هزاران جاذبه های دیدنی شهر کرمانشاه است که می‌توانید از آن دیدن کنید. بازدید از این غار زیبا حدود 3 الی 4 ساعت زمان می‌برد و پس از آن می‌توانید به کرمانشاه برگشته و از سایر جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا دیدن کنید. در ادامه لیستی از مهم‌ترین مکان‌های گردشگری شهر را برایتان قرار داده‌ایم.

نکات بازدید از غار قوری قلعه

نکات بازدید از غار قوری قلعه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: sima esmaili)
  • هزینه بازدید از غار قوری قلعه برای هر نفر مبلغ 70 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه از ساعت تا 09:00 صبح تا 17:00 عصر از این غار زیبا دیدن کنید.
  • توجه داشته باشید که به دلیل وجود رطوبت بالا در غار، بهتر است لباس گرم و ضد آب به همراه داشته باشید.
  • مراقب باشید که زباله ای در غار نیندازید و از دست زدن به قندیل‌ها و تزئینات غار خودداری کنید.
  • توجه داشته باشید که در غار موبایل آنتن نمی‌دهد، بنابراین قبل از رفتن به غار، با افراد مورد نظر خود تماس بگیرید.
  • عکاسی از غار را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

سخن آخر

غار قوری قلعه یکی از برجسته‌ترین غارهای کشورمان و جاهای دیدنی کرمانشاه است که به بزرگ‌ترین غار آبی خاورمیانه شهرت دارد و سالانه گردشگران و غارنوردان زیادی را به سوی خود جذب می‌کند. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک فرصتی فراهم شود تا بتوانید از این جاذبه دیدن کنید. همچنین اگر قبلا این غار خارق‌العاده را از نزدیک دیده‌اید، خوشحال می‌شویم تجربه خود را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان مقاله نگاه گرمتان را به ما سپردید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

غار قوری قلعه کجاست؟

این جاذبه در جاده پاوه به روانسر، در قسمت شمالی شهر روانسر کرمانشاه واقع شده است.

قدمت این غار به چند سال پیش بازمی‌گردد؟

قدمت این غار شگفت‌انگیز به 65 میلیون سال پیش می‌رسد.

هزینه بازدید از غار قوری قلعه چقدر است؟

بهای بلیط ورودی به این غار زیبا مبلغ 70 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا