جاهای دیدنی تبریزایرانگردیسفر به آذربایجان شرقیسفر به تبریز

خانه لاله ای

شهر تبریز مملو از خانه‌های تاریخی بوده که زمانی یکی از بزرگان شهر در آن زندگی می‌کرده و از ارزش بالایی برخوردار است. خانه لاله ای یکی از همین بناهای تاریخی بوده که متعلق به دوران پهلوی است. جالب است بدانید این خانه در سال 1350 توسط شخصی به نام حاج حسین لاله ای خریداری شده و از آن پس به خانه لاله‌ای معروف می‌شود. البته در حیاط خانه نیز گل‌های لاله بسیار زیبایی را خواهیم دید.

این خانه باشکوه با معماری فق‌العاده خود یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز شناخته شده که می‌توانید از آن دیدن کنید. چنانچه اطلاعات زیادی در مورد این جاذبه تاریخی ندارید، ادامه مقاله را به هیچ‌وجه از دست ندهید.

تاریخچه خانه لاله ای

تاریخچه خانه لاله ای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Simin Javanmard)

خانه لاله ای با قدمتی که به دوران پهلوی می‌رسد، توسط «فتح الله اوف» در بیش از 100 سال پیش ساخته شده و پس از آن خانواده ابوالقاسم مختارنیا در این مکان زندگی می‌کردند. در سال 1350 یکی از سرشناسان شهر تبریز به نام «حاج حسین لاله ای» خانه را خریداری کرده و این مکان به خانه لاله‌ای معروف شد. پس از حدود 20 سال سکونت خاندان لاله ای، در اوایل دهه هفتاد شمسی این مکان به میراث فرهنگی واگذار شد.

پس از واگذاری خانه به میراث فرهنگی، این سازمان برای جلوگیری از تخریب این خانه باشکوه، آن را بازسازی کرده و با تلاش‌های زنده یاد ذکی، این مکان تغییر کاربری داده و به موزه تبدیل شد. در نهایت خانه لاله ای در تاریخ 20 آذر ماه سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه لاله ای کجاست؟

آدرس خانه لاله ای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: ali seyedlar)

خانه لاله ای تبریز در خیابان ارتش جنوبی این شهر و در کوچه صدر واقع شده است. دسترسی به این خانه زیبا از طریق حمل و نقل عمومی نظیر مترو، اتوبوس و تاکسی امکان‌پذیر است. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این خانه تاریخی، ایستگاه شهید بهشتی است. همچنین از طریق ایستگاه اتوبوس سه راهی مارالان می‌توانید به این خانه دسترسی داشته باشید. همچنین اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود به بازدید از این خانه بپردازید، باید خودتان را به خیابان ارتش جنوبی شهر برسانید.

در قسمت زیر لوکیشن دقیق این خانه از گوگل مپ را برایتان قرار داده‌ایم تا به راحتی بتوانید کوتاه‌ترین و بهترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

معماری خانه لاله ای

معماری خانه لاله ای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Simin Javanmard)

مساحت کلی خانه لاله ای به 3 هزار متر مربع می‌رسد و در دو طبقه ساخته شده‌است. نمای بیرونی این بنا ساده بوده و تنها با آجرکاری‌ها و پنجره‌های چوبی و همچنین ستون‌ها و سرستون‌ها گچ‌بری شده، تزئین شده‌است. سبک معماری این خانه با اینکه در زمان پهلوی ساخته شده، بیشتر نزدیک به سبک قاجاری است. حوضی زیبا در حیاط خانه و همچنین گل‌‌کاری‌های درون باغچه زیبایی فضای بیرونی این بنا را بسیار خاص و جذاب کرده است.

جالب است بدانید بیش از هرچیزی گل‌های لاله درون حیاط خودنمایی می‌کنند که می‌توانید در کنار آن‌ها عکس یادگاری بگیرید. طبقه اول این منزل باشکوه از یک اتاق مرکزی و دو اتاق جانبی تشکیل شده و به کمک راه پله کلاه فرنگی ما را به تالار بزرگ و چند اتاق دیگر می‌برد. 

موزه خانه لاله ای

استاد یحیی ذکا یکی از بنیانگذاران موزه در ایران بودند که تلاش‌های زیادی در این راستا برای برنامه‌ریزی و راه‌اندازی موزه‌ها در سطح تهران و شهرها انجام دادند. بد نیست بدانید امروزه به پاس زحمات فراوان ایشان در زمینه پژوهشی، ایران شناسی و تاریخی در کشورمان این خانه زیبا به دفتر پژوهش‌های تاریخی یحیی ذکا تبدیل شده و درون خانه می‌توانید آثار به جا مانده از وی از جمله کتاب‌های اهدایی به ایشان، آثار هنری وی و لوازم شخصی استاد را از نزدیک ببینید.

جاذبه های اطراف

جاذبه های اطراف خانه لاله ای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mitra ramezanzade)

شهر تبریز یکی از کلان شهر‌های مهم کشورمان بوده که اهمیت تاریخی زیادی دارد. جاذبه‌های گردشگری این شهر تمامی ندارد و برای بازدید از تمامی جاهای دیدنی این شهر می‌بایست چند روزی را در تبریز اقامت کنید. در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین جاهای دیدنی به خانه لاله ای را برایتان قرار داده‌ایم که می‌توانید به بازدید از آن‌ها بپردازید.

خانه استاد شهریار (فاصله: 1.2 کیلومتر)

خانه هنرمندان تبریز (با فاصله 1.2 کیلومتر)

موزه قاجار (فاصله تا خانه لاله ای: 2.7 کیلومتر)

موزه سنجش تبریز (در 904 متری از خانه)

موزه آذربایجان (با فاصله 714 متر از خانه لاله ای)

خانه تاریخی قدکی (فاصله تا خانه: 1.1 کیلومتر)

خانه پروین اعتصامی (فاصله: 3.1 کیلومتر)

نکات بازدید از خانه آلاله ای

نکات بازدید از خانه آلاله ای
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Rasool Mahmoodi)
  • بازدید از خانه لاله ای تبریز رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه‌ای ندارد.
  • شما می‌توانید در ساعات اداری به بازدید از این خانه تاریخی بپردازید. بازدید از تمامی بخش‌های خانه حدود نیم ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • بهترین زمان بازدید از خانه لاله ای و سایر جاهای دیدنی تبریز فصل بهار و مخصوصا ایام نوروز است. در این زمان می‌توانید گل‌های رنگارنگ لاله را تماشا کنید ولذت ببرید. همچنین در این فصل هوای شهر معتدل است.
  • خانه لاله ای دارای امکانات رفاهی قابل قبولی نظیر سرویس بهداشتی، جایگاه ویژه معلولین با ویلچر و در نزدیکی خانه می‌توانید به راحتی به بوفه، رستوران، اقامتگاه و هتل و همچنین وسایل نقلیه عمومی دسترسی داشته باشید.
  • عکاسی از بخش‌های مختلف خانه و همچنین گرفتن عکس یادگاری در کنار گل‌های لاله را به هیچ‌وجه فراموش نکنید.
  • در نزدیکی این خانه زیبا فروشگاه‌ها و مراکز خرید زیادی وجود دارند که می‌توانید به راحتی سوغات تبریز را برای خود و دوستانتان تهیه کنید.
  • در هنگام بازدید از موزه خانه از لمس و جابه‌جایی اشیا و نوشتن یادگاری بر روی دیوارها پرهیز کنید.

سخن پایانی

خانه لاله ای یکی از برجسته‌ترین بناهای تاریخی شهر تبریز بوده که در خیابان شهید بهشتی این شهر قرار گرفته و ارزش بالایی جهت بازدید دارد. معماری اصیل ایرانی و آثار تاریخی با ارزش درون موزه آن، این خانه را به یکی از محبوب‌ترین خانه‌های تاریخی شهر تبدیل کرده که سالانه گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به سوی خود جذب می‌کند. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات جامعی از این مکان را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری از آن دیدن کنید. چنانچه تجربه بازدید از این خانه را دارید، در قسمت دیدگاه با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

خانه لاله ای کجاست؟

این خانه در خیابان ارتش جنوبی و در کوچه صدر شهر تبریز قرار دارد.

هزینه بازدید از خانه لاله ای چقدر است؟

بازدید از این خانه رایگان است.

علت نامگذاری این خانه چیست؟

در سال 1350 این خانه به شخصی به نام حاج حسین لاله ای فروخته شد و از آن پس به خانه لاله ای معروف گشت.

در موزه این خانه چه چیزهایی را خواهیم دید؟

در این موزه آثار به جا مانده از استاد یحیی ذکا، نظیر کتاب‌های اهدایی به ایشان، آثار هنری وی و لوازم شخصی استاد را خواهیم دید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا