جاذبه های گردشگری داخلی

موزه مردم شناسی کرمانشاه

یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از دوران قاجار که در کرمانشاه قرار گرفته، تکیه معاون الملک است که امروزه یک قسمت از آن به موزه مردم شناسی کرمانشاه تبدیل شده‌است. این موزه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و با گشت و گذار درون آن می‌توانید به راحتی با اشیای تاریخی، سبک زندگی و آداب و رسوم و لباس‌های محلی مردم این منطقه آشنا شوید. این موزه زیبا امروزه به یکی از مهم‌ترین جاذبه های گردشگری کرمانشاه تبدیل شده و سالانه گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به سوی خود می‌کشاند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا سری به درون آن بزنیم.

تاریخچه موزه مردم شناسی کرمانشاه

تاریخچه موزه مردم شناسی کرمانشاه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Arias)

موزه مردم شناسی کرمانشاه در ضلع جنوبی قسمت عباسیه تکیه معاون الملک واقع شده‌است. قدمت این تکیه به حدود 100 سال پیش، یعنی به زمان قاجاریه برمی‌گردد. در زمان‌های گذشته از این تکیه برای انجام مراسم‌های مختلف استفاده می‌شد. پس از قاجار، در زمان سلطنت پهلوی مدتی این ساختمان متروکه ماند و دیگر کسی از آن استفاده نمی‌کرد، تا اینکه دولت تصمیم به تاسیس مدرسه علوم اسلامی در در بخش عباسیه را گرفت و این مکان به مدت 30 سال مورد استفاده مدرسه قرار گرفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1369، با همت اداره میراث فرهنگی کرمانشاه، در یکی از تالارهای بزرگ عباسیه، موزه مردم شناسی کرمانشاه تاسیس شد و مردم پس از آن می‌توانستند به بازدید از این موزه بپردازند. همچنین بد نیست بدانید بنای موزه یکی از آثار ملی کشورمان بوده که در تاریخ 10 آذرماه سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موزه مردم شناسی کرمانشاه کجاست؟

موزه مردم شناسی کرمانشاه کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Khers Fabregas)

موزه مردم شناسی کرمانشاه در میدان وزیری این شهر و در خیابان شریعتی واقع شده‌است. دسترسی به این موزه بسیار راحت بوده و می‌توانید به راحتی از طریق وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی خودتان را به این مکان زیبا برسانید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این خانه، ایستگاه مدرس است. چنانچه قصد دارید با خودروی شخصی خودتان از این مکان زیبا دیدن کنید، ابتدا خودتان را به میدان وزیری برسانید و مسیر از عبور از میدان به سمت خیابان شریعتی بروید، موزه در مرکز این خیابان قرار گرفته است. در قسمت زیر لوکیشن دقیق این مکان را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا به کمک آن مسیریابی کرده و به راحتی خودتان را به این جاذبه زیبا برسانید.

لوکیشن در نشان

بخش های مختلف موزه مردم شناسی کرمانشاه

بخش های مختلف موزه مردم شناسی کرمانشاه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Nader Chaghajerdi)

تکیه معاون الملک از سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده که موزه مردم شناسی کرمانشاه در قسمت جنوبی عمارت عباسیه قرار دارد. در این عمارت دو موزه مردم شناسی و موزه پوشاک و زیورآلات وجود دارد. معماری بسیار خاص تکیه چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. این تکیه زیبا، جزو بزرگ‌ترین تکیه‌های مینیاتوری جهان بوده و با معماری فوق‌العاده‌اش در دنیا نظیر ندارد. مساحت تالار عباسیه که گفتیم موزه در آن قرار دارد، حدود 20 متر مربع بوده و 30 ویترین در آن قرار گرفته می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید.

در هر کدام از این ویترین‌ها، آثاری فوق العاده از وسایل کشاورزی، دامپروری، روشنایی، نساجی، آلات موسیقی، نگارش، بافت گیوه و کفش، انواع صنایع دستی، لباس‌های محلی و غیره دیده می‌شود که می‌توانید آن‌ها را از نزدیک ببینید و با سبک و سیاق زندگی نیاکان خود آشنا شوید. همچنین علاوه بر آثار تاریخی، در این موزه چندین مجسمه مومی از زنان و مردان تعبیه شده که هر کدام مشغول کاری هستند و به نوعی فعالیت‌های روزانه خود را به نمایش در آورده‌اند. برای مثال زنانی که در حال آشپزی یا پذیرایی هستند و مردانی که در حال کشاورزی و آهنگری هستند، همگی از آثار این موزه زیبا است.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف موزه مردم شناسی کرمانشاه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Fadhil M. Saleh)

شاید پس از بازدید از موزه مردم شناسی کرمانشاه از خودتان بپرسید، مقصد بعدی کجاست؟ اما نگران نباشید، شهر کرمانشاه مملو از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و تفریحی است که حتی برای بازدید از همه آن‌ها وقت، کم می‌آورید. در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین و بهترین جاذبه‌های گردشگری به این موزه را برایتان قرار می‌دهیم تا برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

  • مجسمه هرکول (فاصله: 40 کیلومتر )
  • خانه تاریخی سعدوندی (فاصله تا موزه: 1.7 کیلومتر)
  • حمام حاج شهبازخان (با فاصله 800 متر از موزه مردم شناسی کرمانشاه)
  • خانه مرحوم نجومی (در 232 متری از موزه)
  • مسجد عمادالدوله (فاصله تا موزه مردم شناسی کرمانشاه: 800 متر)
  • موزه خط و کتابت (با فاصله 1 کیلومتر از موزه)
  • غار دواشکفت (فاصله: 12.7 کیلومتر)

نکات بازدید از موزه مردم شناسی کرمانشاه

نکات بازدید از موزه مردم شناسی کرمانشاه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Farzad Eghbali)
  • هزینه بازدید از این موزه زیبا برای گردشگران ایرانی مبلغ 50 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 50 هزار تومان است.
  • امکان خرید بلیط اینترنتی وجود ندارد و فقط از طریق گیشه این تکیه می‌توانید بلیط آن را تهیه کنید.
  • بازدید کنندگان می‌توانند همه روزه به جز ایام تعطیلات، از ساعت 08:00 صبح الی 17:00 عصر از موزه مردم شناسی کرمانشاه دیدن کنند.
  • شهر کرمانشاه یکی از شهرهای کوهستانی است که زمستان‌های بسیار سرد و طاقت فرسایی دارد و از آن طرف شرایط آب‌وهوایی در فصل‌های بهار و تابستان بسیار معتدل و دلپذیر بوده و به راحتی می‌توانید از تمام جاذبه‌های گردشگری شهر دیدن کنید.
  • در نزدیکی موزه مردم شناسی کرمانشاه، بازارچه‌ و مراکز خرید زیادی وجود دارد که می‌توانید صنایع دستی و یا سوغات کرمانشاه را برای خود و دوستانتان تهیه کنید.
  • علاوه بر آثار تاریخی بی‌نظیر موزه، معماری فوق‌العاده بنای تکیه معاون الملک یکی از شاهکارهای معماری ایرانی بوده که می‌توانید تصاویر بسیار زیبایی از آن ثبت کنید. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم دوربین عکاسی خود را به هیچ ‌وجه فراموش نکنید.
  • در این موزه راهنمایانی وجود دارند که می‌توانید سوالات خود را درباره آثار تاریخی و فرهنگ مردم این منطقه از آن‌ها بپرسید.
  • در هنگام بازدید از نوشتن یادگاری بر روی دیوارها و یا لمس کردن و جابه‌جایی اشیا، جدا خودداری کنید و در حفظ این آثار ملی کوشا باشید.

سخن آخر

موزه مردم شناسی کرمانشاه یکی از برجسته‌ترین جاهای دیدنی این شهر بوده که به طور کامل شما را سبک زندگی مردمان گذشته این دیار از کشورمان آشنا می‌کند. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات کاملی از این موزه زیبا را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری به بازدید از آن بپردازید. امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک فرصتی فراهم شود تا بتوانید از این جاذبه بی‌نظیر دیدن کنید. از اینکه تا پایان مقاله نگاه گرمتان را به ما سپردید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

موزه مردم شناسی کرمانشاه کجاست؟

این موزه در میدان وزیری این شهر و در خیابان شریعتی قرار گرفته است.

در این موزه از چه چیزهایی دیدن می‌کنیم؟

در این موزه جذاب از انواع لباس‌های محلی، ادوات کشاورزی و دامپروری، صنایع دستی این شهر، نحوه پخت غذا در گذشته و غیره دیدن می‌کنیم.

هزینه بازدید از موزه مردم شناسی کرمانشاه چقدر است؟

بلیط ورودی این موزه به افراد ایرانی 5 هزار تومان و برای افراد خارجی 50 هزار تومان است.

ساعت کاری این موزه کدام است؟

شما می‌توانید همه روزه از ساعت 8 الی 17 از این موزه زیبا دیدن کنید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا