جاهای دیدنی کرمانشاهایرانگردیسفر به استان کرمانشاهسفر به کرمانشاه

مسجد عمادالدوله

یکی از مشهورترین مساجد به جا مانده از دوران قاجار، که در شهر کرمانشاه نیز بنا شده، مسجد عمادالدوله است. این مسجد زیبا و باشکوه که امروزه به عنوان یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه شمرده می‌شود، با معماری بی‌نظیر خود هرکسی را به سوی خود می‌کشاند. این مسجد دارای چندین بخش مختلف بوده که در ادامه مقاله قصد داریم هر آنچه باید قبل از بازدید از آن را بدانید، در اختیار شما قرار دهیم. پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را به هیچ‌وجه از دست ندهید.

تاریخچه مسجد عمادالدوله

تاریخچه مسجد عمادالدوله
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Masoud Bana)

قدمت مسجد عمادالدوله به سال 1242 شمسی، در زمان قاجار بازمی‌گردد که توسط امامقلی بنا شده‌است. این مسجد زیبا که در قرن 13 قمری ساخته شده، فاقد گلدسته و گنبد است. مسجد از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌است که مهم‌ترین آن «قاپی شاه نجف»، دری است که از حرم امام علی (ع) در این‌جا نصب شد. جالب است بدانید همچنان با گذشت بیش از 150 سال از ساخت مسجد، هنوز هم نماز جماعت در آن خوانده می‌شود و افراد زیادی همه روزه جهت راز و نیاز با خدای خویش به این مکان مقدس می‌آیند.

مسجد عمادالدوله کجاست؟

آدرس مسجد عمادالدوله
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sohrab Pourkhalili)

مسجد عمادالدوله در محله فیض آباد کرمانشاه، در تاریکه بازار واقع شده‌است. برای دسترسی به این مسجد می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود از مسجد دیدن کنید، به خیابان مدرس آمده و همان‌جا می‌توانید در قسمت غربی این خیابان، مسجد را ببینید. مسجد از شمال به مسجد جامع کرمانشاه، از جنوب به بازار بزازان، از شرق به بازار زرگرها و از غرب به محله گمرک محدود می‌شود. در قسمت زیر لوکیشن مسجد را برایتان قرار داده‌ایم تا کوتاه‌ترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

معماری مسجد عمادالدوله

معماری مسجد عمادالدوله
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sohrab Pourkhalili)

سبک معماری مسجد عمادالدوله به صورت چهار ایوانی بوده و به زیبایی هرچه تمام طراحی شده‌است. مسجد دارای چهار ایوان و یک مناره بوده و از بخش‌های مختلفی مانند ایوان، شبستان، صحن و اتاق‌ها و سردر تشکیل شده‌است. در این مسجد تزئینات بسیار جالبی از کاشی‌کاری که نقش‌های گیاهی مانند گل و بوته و نقوش هندسی به کار رفته‌است. تزئیناتی که در این مکان می‌بینیم برگرفته از دوران صفویه و زندیه است. جالب است بدانید در این نقوش، اثری از نقش‌های انسانی نیست و به طور کلی از نقش‌های محیط زیست و طبیعت کمک گرفته شده‌است.

بخش های مختلف مسجد عمادالدوله

همانند سایر مساجد در ایران، مسجد عمادالدوله نیز از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

قاپی شاه نجف

قاپی شاه نجف
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sohrab Pourkhalili)

پس از اتمام ساخت مسجد، سازنده آن، میرزا عمادالدوله، یکی از درهای حرم امام علی (ع) را از نجف به کرمانشاه آورد و در این مسجد نصب نمود و به جای آن دری از جنس نقره را به نجف فرستاد. قدمت این در که در داخل مسجد و سمت بازار زرگرها قرار گرفته، به دوران صفویه می‌رسد. مردم برای این در احترام زیادی قائل هستند و همین موضوع باعث شهرت و اهمیت مسجد عمادالدوله در میان سایر مساجد است.

برج ساعت

در این مسجد، یک برج ساعت که در راستای شمال شرقی به جنوب غربی کار می‌کند، بنا شده‌است. این برج از جمله برج‌های ساخته شده در در اواخر دوران قاجار در مساجد ایران بوده است. ارتفاع برج به 11 متر می‌رسد و تکنیک ساخت آن با مناره‌های تاریخی زمان قاجار شباهت دارد. متاسفانه با گذشت زمان عقربه‌های برج از راستای قائم منحرف شده‌است، اما متخصصان با مرمت و تعمیر آن از انحراف بیشتر جلوگیری کرده‌اند.

صحن مسجد عمادالدوله

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های این مسجد زیبا، صحن آن است که با ابعاد 30 در 24 متر در اطراف آن حجره‌ها، ایوان‌ها و دهنه‌ها قرار گرفته‌اند. در دوران معاصر حوضی در وسط صحن ساخته شده که در بخش زیرین حوض، سردابه یا زیرزمینی قرار دارد که امروزه به مکانی جهت ورزش طلاب تبدیل شده‌است.

جاذبه های اطراف مسجد عمادالدوله

جاذبه های اطراف مسجد عمادالدوله
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sohrab Pourkhalili)

شهر کرمانشاه یکی از معروف‌ترین و زیباترین شهرهای ایران بوده که جاذبه‌های دیدنی زیادی را در دل خود جای داده‌است. بازدید از این شهر می‌تواند بسیار خاطره‌انگیز باشد. در ادامه لیستی از بهترین جاهای دیدنی این شهر را برایتان قرار داده‌ایم تا از آن دیدن کنید و سفری به‌یاد ماندنی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

نکات بازدید از مسجد عمادالدوله

نکات بازدید از مسجد عمادالدوله
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Rezgar)
  • بازدید از مسجد عمادالدوله همانند تمام مساجد تاریخی ایران، رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • شما می‌توانید در طول روز از این مسجد باشکوه دیدن کنید. لازم است بدانید در صورت بسته بودن درب مسجد کافیست زنگ بزنید.
  • شهر کرمانشاه به دلیل کوهستانی بودن، در فصل پاییز و زمستان، آب و هوای سردی دارد و شاید هر کسی نتواند سرمای هوا را تحمل کند. بهترین زمان بازدید از مسجد و سایر نقاط دیدنی این شهر، فصل بهار و تابستان است.
  • این مسجد همچنان مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد و اگر قصد بازدید از آن را دارید، پیشنهاد می‌کنیم زمان اقامه نماز را برای بازدید انتخاب نکنید.
  • علت نامگذاری مسجد به عمادالدوله به دلیل نام بانی آن، میرزا عمادالدوله است.
  • بازدید از تمام بخش‌های مسجد عمادالدوله کمتر از یک ساعت از زمان شما را می‌گیرد و پیشنهاد می‌کنیم که این زمان را اختصاص دهید تا چیزی از قلم نیفتد.
  • برای علاقه‌مندان به بناهای تاریخی با معماری ایرانی – اسلامی، این مسجد سوژه‌ای بسیار فوق‌العاده است که می‌توانید عکس‌های بسیار زیبایی از خود و مسجد ثبت کنید.
  • این مسجد تاریخی به یادگار از دوران قاجاریه است و ارزش تاریخی بسیار زیادی دارد. گذشتگان ما در حفظ و نگهداری آن کوشا بودند تا امکان بازدید برای نسل ما نیز فراهم باشد. خواهشمندیم از وارد کردن آسیب و نوشتن یادگاری بر روی دیوار‌های مسجد خودداری کنید.

سخن پایانی

بناهای تاریخی زیادی در شهر کرمانشاه وجود دارند، اما مسجد عمادالدوله تفاوت‌های بسیاری با سایرین دارد. پیشنهاد می‌کنیم که اگر تا به امروز از این بنای خارق‌العاده دیدن نکرده‌اید، حتما بازدید از آن را در برنامه سفر خود قرار دهید. همچنین اگر قبلا از این مسجد دیدن کرده‌اید، خوشحال می‌شویم تجربه خود را از بازدید از آن با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد عمادالدوله کجاست؟

این مسجد تاریخی در محله فیض‌آباد کرمانشاه، در تاریکه بازار جا خوش کرده است.

هزینه بازدید از مسجد عمادالدوله چقدر است؟

بازدید از این بنای تاریخی کاملا رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه برای تهیه بلیط نیست.

قدمت این مسجد چقدر است؟

این مسجد در سال 1242 بنا شده و قدمت آن به دوره قاجاریه برمی‌گردد.

ساعات بازدید از مسجد عمادالدوله کدامند؟

بازدید از این جاذبه در طول روز امکان‌پذیر است و اگر درب مسجد بسته بود، می‌توانید زنگ مسجد را بزنید تا درب‌ها به روی شما باز شود.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا