جاذبه های گردشگری داخلی

آرامگاه حمدالله مستوفی

شهر قزوین یکی از شهرهای زیبا و تاریخی ایران به شمار می‌رود که جاذبه‌های گردشگری بسیاری در آن یافت می‌شود. یکی از جاذبه‌های گردشگری قزوین که در محله قدیمی و تاریخی این شهر واقع شده است، آرامگاه حمد‌الله مستوفی است که متعلق به یکی از نام‌های برجسته تاریخ است و قدمت آن قرن هشتم هجری قمری باز می‌گردد. در ادامه این این مقاله با ما همراه باشید تا درباره این آرامگاه و نیز شخص حمد‌الله مستوفی بیشتر بدانیم.

تاریخچه آرامگاه حمدالله مستوفی

تاریخچه آرامگاه حمدالله مستوفی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohsen GHasemi)

حمدالله مستوفی یکی از شعرا و جغرافیدانان بزرگ قرن هشتم بود که در سال‌های ۶۸۲ تا ۷۵۰ در قزوین می‌زیست. او دارای شغل دیوانی بوده و نیز یکی از متصدیان حکومت ایلخانان در قزوین محسوب می‌شد. او در دستگاه حکومت با نام مستوفی نیز شناخته می‌شد. پس از فوت او در سال ۷۵۰ مقبره‌ای برای او در نظر گرفته شد که امروزه با نام آرامگاه حمدالله مستوفی به عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی قزوین شناخته می‌شود.

پس از گذشت چندین سال این بقعه به صورت ویرانه درآمده بود و در قرن چهاردهم خورشیدی، گروهی از مردم به دور این بقعه جمع شده و دیواری دور آن کشیده و آن را به صورت مختصر تعمیر کردند. پس از آن در سال ۱۳۱۹ خورشیدی بنای این آرامگاه به صورت اساسی مورد مرمت قرار گرفت. آرامگاه حمدالله مستوفی در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ با شماره ثبت ۳۳۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آرامگاه حمدالله مستوفی کجاست؟

آرامگاه حمدالله مستوفی کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Omid Persian)

آرامگاه حمدالله مستوفی در قزوین، خیابان حمدالله مستوفی(ملک آباد سابق) و در کوچه حمدالله مستوفی واقع شده‌است. این آرامگاه در محله پنبه ریسه، شرق میدانگاه و در میان امامزاده علی و آستانه مقدس آمنه خاتون قرار دارد. لوکیشن زیر نشانی دقیق این آرامگاه را روی نقشه نشان می‌دهد.

لوکیشن در نشان

معماری آرامگاه حمدالله مستوفی

معماری آرامگاه حمدالله مستوفی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: M. Azaraeen)

بنای آرامگاه حمدالله مستوفی، بنایی آجری و کوچک است و ساخت آن به قرن هشتم هجری قمری باز می‌گردد. محوطه آرامگاه ۲۸۰ متر مربع وسعت دارد که ۴۰ متر از آن صرف ساخت بنای آرامگاه شده‌است. سردر آرامگاه با جمله لااله الاالله الملک الحق المبین و محمد رسول‌الله الصادق البار الامین مزین شده‌است.

داخل بنای آرامگاه حمدالله مستوفی از کاشی‌های فیروزه‌ای ساده و در زیر پایه‌های گنبد نیز کتیبه‌ای دیده می‌شود که سوره مبارکه هل اتی به خط نسخ گچبری شده‌است. آرامگاه دو در منبت کاری شده داشته است که یک در از بین رفته و در دیگر به موزه ایران باستان انتقال داده شده‌است. به جای در منتقل داده شده در تازه ساختی به کار رفته است.

نمای بنای آرامگاه حمدالله مستوفی آجری و به سبک ایلخانی طراحی شده است. همچنین این آرامگاه یک گنبد مخروطی دارد که در گذشته از جنس آجر بوده و امروزه کاشیکاری شده و دور تا دور دایره گنبد نیز مقرنس کاری شده‌است. کتیبه‌ای از کاشی لاجوردی چگونگی زندگانی حمدالله مستوفی، نیاکان و تالیفات وی را به خط نستعلیق را نشان می‌دهد. به علت گنبد مخروطی این آرامگاه مردم محلی به آن گنبد دراز نیز می‌گویند.

جاهای دیدنی اطراف آرامگاه حمدالله مستوفی

جاهای دیدنی اطراف آرامگاه حمدالله مستوفی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Iman Najafi)

در قزوین در محله پنبه ریسه که محله‌ای تاریخی در این شهر محسوب می‌شود، تعداد زیادی از جاذبه‌های گردشگری قزوین واقع شده‌اند و پس از بازدید از آرامگاه حمدالله مستوفی می‌توان از آنها بازدید کرد. از جمله جاهای دیدنی قزوین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نکات بازدید از آرامگاه

نکات بازدید از آرامگاه حمدالله مستوفی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Toni Santillan)

ساعت بازدید از آرامگاه حمدالله مستوفی از ساعت ۹ صبح تا ۴ عصر است. بازدید از این بنای تاریخی رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه‌ای ندارد.

سخن پایانی

آرامگاه حمدالله مستوفی یکی از جاذبه‌های گردشگری قزوین است که در یکی از محله‌های قدیمی قزوین و در نزدیکی بسیاری از جاذبه‌های گردشگری قزوین واقع شده‌است. اگر از قزوین دیدن کردید، به بازدید از این بنا نیز بروید و تجربه خود از این بازدید را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آرامگاه حمدالله مستوفی کجاست؟

این جاذبه در قزوین، خیابان حمدالله مستوفی(ملک آباد سابق) و در کوچه حمدالله مستوفی قرار گرفته است.

قدمت این آرامگاه به چه زمانی می‌رسد؟

قدمت این آرامگاه به سال 750 قمری بازمی‌گردد.

ساعت بازدید از آرامگاه حمدالله مستوفی کدام است؟

بازدید از این آرامگاه همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۴ عصر امکان‌پذیر است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا