جاذبه های گردشگری داخلی

آرامگاه بی بی شهربانو

آرامگاه بی بی شهربانو، بنایی تاریخی در شهر ری است که بر فراز کوه و در نزدیکی چشمه‌ای زیبا قرار گرفته است. این آرامگاه طبق احادیث و روایات، محل دفن همسر امام حسین (ع) است. بقعه بی بی شهربانو یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی و مذهبی مهم در کشورمان و یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تهران بوده و سالانه افراد زیادی را به سوی خود می‌کشاند. این آرامگاه یادگاری از عشق و ایثار در 25 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این جاذبه زیبا آشنا کنیم.

تاریخچه آرامگاه بی بی شهربانو

تاریخچه آرامگاه بی بی شهربانو
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: khawaja raees)

آرامگاه بی بی شهربانو یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌های شهر تهران است که سالانه گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سوی خود جلب می‌کند. متاسفانه اطلاعات دقیقی درباره زمان ساخت این آرامگاه در دسترس نیست.  این آرامگاه متعلق به چندین هزار سال پیش بوده و طبق روایات تاریخی بی بی شهربانو، همسر امام حسین (ع) و مادر امام سجاد (ع) پس از واقعه کربلا از کوفه به شهر ری گریخت و در این مکان توسط دشمنان به شهادت رسید. البته سند محکمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد و برخی معتقدند این مکان یک نیایشگاه تاریخی بوده و لقب شهربانو برای ایزدبانو آناهید استفاده می‌شده است.

تاریخ‌دانان و باستان شناسان با بررسی سبک معماری آرامگاه آن را به دوران ساسانیان نسبت می‌دهند. البته این بنا در دوره‌های تاریخی مختلف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. به عنوان مثال در زمان قاجار بخش‌های جدیدی نظیر رواق و صحن و همچنین گچ‌کاری، کاشی‌کاری و گنبد کاشی‌کاری شده، در این دوران به آرامگاه اضافه شده‌است. بقعه بی بی شهربانو در تاریخ 30 خرداد ماه سال 1315 با شماره 256 در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.

آرامگاه بی بی شهربانو کجاست؟

آرامگاه بی بی شهربانو کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Haniyeh Monshizadeh)

آرامگاه بی بی شهربانو در 25 کیلومتری شهر تهران در شهر ری، در جاده امین آباد واقع شده‌است. برای دسترسی به این آرامگاه بهترین گزینه استفاده از ماشین شخصی است. البته شما می‌توانید از تهران با استفاده از مترو یا اتوبوس خودتان را به شهر ری برسانید و سپس به کمک تاکسی‌های اینترنتی ادامه مسیر را تا آرامگاه پیش روید. همچنین اگر قصد دارید از خودروی شخصی خودتان برای دسترسی به آرامگاه استفاده کنید، ابتدا راهی شهر ری شده و مسیرتان را تا بزرگراه تهران ورامین ادامه دهید و وارد جاده امین آباد شوید. آرامگاه در انتهای این جاده بر روی کوه قرار گرفته است.

در قسمت زیر لوکیشن دقیق این جاذبه را برایتان قرار داده‌ایم تا به راحتی در هر کجای شهر که هستید، کوتاه‌ترین و بهترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در نشان

معماری آرامگاه بی بی شهربانو

معماری آرامگاه بی بی شهربانو
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sasan Abdi)

آرامگاه بی بی شهربانو دارای معماری منحصربه‌فردی بوده و سبک معماری آن تلفیقی از معماری اسلامی و ساسانیان است. این آرامگاه در بخش شمالی محوطه‌ای وسیع قرار گرفته و توسط دیواری سنگی احاطه شده‌است. بنای اصلی آرامگاه از مصالح سنگ، گچ و طاق‌های آجری تشکیل شده و با استفاده از گچ‌بری‌های بسیار ظریف و همچنین کاشی‌کاری‌های بسیار نفیس تزئین شده‌است. این آرامگاه متشکل از یک حرم کوچک چهارگوش با ابعاد 3 متر بوده و داخل آن صندوقچه‌ای چوبی وجود دارد که با استفاده از منبت‌کاری تزئین شده‌است.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف آرامگاه بی بی شهربانو
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد پارسا معاشر)

جاذبه های گردشگری شهر تهران تمامی ندارد. پایتخت ایران مملو از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و تفریحی بوده که هرکسی را به سوی خود می‌کشاند. در ادامه مقاله لیستی از نزدیک‌ترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی این شهر به آرامگاه بی بی شهربانو را برایتان قرار داده‌ایم تا به سراغ آن‌ها رفته و اوقات خوشی را در کنار خانواده‌تان سپری کنید.

  • عمارت مسعودیه (فاصله: 17.7 کیلومتر)
  • برج تاریخی طغرل (فاصله تا آرامگاه بی بی شهربانو: 6.6 کیلومتر)
  • برج میلاد (با فاصله 38 کیلومتر)
  • چشمه علی تهران (در 8 کیلومتری از آرامگاه)
  • سردر باغ ملی (فاصله تا بقعه بی بی شهربانو: 19.8 کیلومتر)
  • بوستان ولایت (فاصله از آرامگاه بی بی شهربانو: 19 کیلومتر)
  • برج آزادی (فاصله: 30 کیلومتر)

نکات بازدید از آرامگاه

نکات بازدید از آرامگاه بی بی شهربانو
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Haniyeh Monshizadeh)
  • هزینه بازدید از آرامگاه بی بی شهربانو برای تمامی افراد رایگان است.
  • بازدید کنندگان عزیز می‌توانند همه روزه از ساعت 07:00 صبح الی 19:00 عصر از این آرامگاه زیبا دیدن کنند.
  • اگر می‌خواهید در ساعات خلوت‌تر از این زیارتگاه دیدن کنید، پیشنهاد می‌کنیک صبح زود و یا عصر را برای بازدید خود برنامه‌ریزی کنید. همچنین بازدید از تمام بخش‌های این مکان حدود 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از آرامگاه بی بی شهربانو است. در این فصل آب‌وهوا در منطقه از تهران بسیار معتدل بوده و ازدحام جمعیت نیز کمتر است.
  • موقعیت مکانی و همچنین معماری آرامگاه بی بی شهربانو، آن را به یکی از بهترین سوژه‌ها جهت عکاسی تبدیل کرده است. پیشنهاد می‌کنیم عکاسی از بنای آرامگاه و همچنین گرفتن عکس یادگاری در این مکان زیبا را به هیچ‌وجه فراموش نکنید.
  • آرامگاه بی بی شهربانو یکی از مهم‌ترین مکان‌های مذهبی در کشورمان بوده که از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است. خواهشمندیم در حفظ این اثر ملی با ارزش کوشا باشید.
  • لازم به ذکر است که رعایت پوشش اسلامی برای مردان و زنان در این مکان ضروری است.

سخن پایانی

آرامگاه بی بی شهربانو یکی از برجسته‌ترین جاهای دیدنی تهران و محل دفن یکی از بانوان سرشناس بوده که امروزه به یک زیارتگاه مذهبی تبدیل شده است. این آرامگاه تاریخی، مکانی مقدس است که یادآور میراثی ارزشمند از یک زن بزرگ است. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات جامعی از تاریخچه، معماری، نکات بازدید و جاذبه های دیدنی اطراف این آرامگاه را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری به بازدید از آن بپردازید. امیدواریم که از خواندن مقاله نهایت لذت را برده باشید. چنانچه تجربه بازدید از این مکان زیبا را دارید، خوشحال می‌شویم دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آرامگاه بی بی شهربانو کجاست؟

این آرامگاه در شهر ری، در جاده امین آباد قرار گرفته است.

سبک معماری این آرامگاه به چه صورت است؟

سبک معماری آن تلفیقی از معماری اسلامی و ساسانیان است.

آیا بازدید از آرامگاه بی بی شهربانو رایگان است؟

بله؛ شما می‌توانید کاملا رایگان از این مکان زیبا دیدن کنید.

در چه ساعاتی از روز می‌توانیم از این آرامگاه دیدن کنیم؟

شما می‌توانید همه روزه از ساعت 7 صبح الی 19 عصر از این آرامگاه بازدید کنید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا