برج آزادی تهران
برج آزادی یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تهران و یکی از شاهکارهای معماری در پایتخت به حساب میآید. ساخت این برج که جهانیان آن را نماد شهر تهران میدانند، در سال 1348 آغاز شد و دو سال بعد در سال 1350 به پایان رسید. همچنین باید بدانید که در سال 1353 به عنوان یکی از ارزشمندترین بناهای ایران در لیست آثار ملی به ثبت رسید. در این مقاله همراه گردشی تاپ باشید تا تمام نکات را درباره این برج خارقالعاده به شما بگوییم.
منبع ویدیو: چنل یوتیوب Seyed Amirhossein Fallahasl
آشنایی با برج آزادی
برج آزادی تهران که تا پیش از انقلاب با نام برج آریامهر شناخته میشد، با هدف بزرگداشت جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی ساخته شد. این برج که به عنوان نماد شهر تهران شناخته میشود، معماری فوقالعاده زیبایی دارد که ترکیبی از معماری اسلامی، هخامنشی و ساسانی است. افرادی که کمی درباره معماری سازههای مهم ایران اطلاعات دارند، با نگاه کردن به این برج متوجه میشوند که قوس به کار رفته در طراحی این برج از طاق کسری الهام گرفته است.
همچنین با دقت در پایههای برج آزادی تهران میتوان نتیجه گرفت که در طراحی آنها از معماری دوران هخامنشی الهام گرفته شده است. از سوی دیگر با مشاهده کاشیکاریهای این سازه میتوان پی برد که برای کاشیکاریهای این سازه از معماری دوران صفویه استفاده شده است. قرارگیری سه سبک متفاوت از معماری در کنار یکدیگر، جذابیت وصفناپذیری را به این برج بخشیده است.
برج آزادی تنها 45 متر ارتفاع دارد و دلیل این کم بودن ارتفاع را میتوانیم نزدیکی به فرودگاه مهرآباد عنوان کنیم. اگر این سازه بلندتر از این چیزی که هست ساخته میشد، رفتوآمد هواپیماها با مشکل مواجه میشد. همین موضوع باعث شد که طراح این سازه (حسین امانت) به همین 45 متر رضایت دهد. برای آنکه ارتفاع کم برج چندان به چشم نیاید، طول آن را افزایش دادند تا یک سازه با ابهت ساخته شود.
برج آزادی تهران دارای 4 طبقه است که دسترسی به آنها به وسیله دو راهپله داخلی و دو آسانسور داخلی امکانپذیر است. اگر قصد استفاده از راهپله را دارید، باید بدانید که 286 پله در این سازه وجود دارد که واقعا عدد بالایی است. همین تعداد بالای پلهها باعث شده که استفاده از آسانسور راهحل منطقیتری بنظر برسد.
چند حقیقت جالب درباره برج آزادی
در این بخش از مقاله قصد داریم که چند حقیقت جالب درباره برج آزادی را به شما بگوییم که احتمالا درباره آنها چیزی نمیدانید. از مهمترین حقایق درباره این سازه شکوهمند باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- از آنجایی که این برج پیش از برج میلاد تهران ساخته شده است، به عنوان اولین نماد شهر تهران شناخته میشود و برج میلاد در رتبه دوم قرار گرفته است.
- در بین سالهای 1352 تا 1357، تصویر برج آزادی تهران بر روی اسکناسهای 20 تومانی چاپ میشد.
- برای افتتاح این سازه در سال 1350، بیش از 3000 مهمان خارجی از سراسر جهان حضور در مکان این برج حضور پیدا کردند.
- در ساخت برج آزادی تهران بیش از 700 تُن آهن استفاده شده است و برای نمای آن نیز بیش از 20 هزار قطعه سنگ استفاده شده است.
- در نوروز 1400 برای لحظه تحویل سال در کنار این برج توپ شلیک کردند که این موضوع باعث ایجاد ترک در برخی از قسمتهای برج شده است.
بهترین بخش های میدان آزادی
بسیاری از افراد هستند که در نگاه اول تصور میکنند که برج آزادی تنها یک برج ساده است که باید از بیرون به آن نگاه کرد. غافل از اینکه دنیای زیر برج پر از جاذبه و شگفتی است که باید از تمام آنها دیدن کرد. بسیاری از افراد هستند که در طول روز از کنار این سازه عبور میکنند و از دنیای زیر آن بیخبر هستند. در این قسمت از مقاله قصد داریم که درباره بخش های جذاب در زیرزمین میدان به شما توضیح دهیم.
تالار آینه
تالار آینه یکی از بخشهای جذاب در این میدان است که خود دارای 12 بخش است. از آنجاییکه در این 12 بخش از آینهکاریهای هنرمندانه و زیبا استفاده شده است، نام تالار آینه را برای این قسمت انتخاب کردهاند. در این بخش شما میتوانید تصاویر زیبا و نمادین از ورزش، محیط زیست، قسمتهای مختلف شهر و حیات وحش را مشاهده کنید و از تماشای آنها لذت ببرید. البته باید بدانید که تصاویری که مشاهده میکنید به سبب آینهکاریها، بزرگتر از آنچیزی که در واقعیت هستند دیده میشوند.
کتابخانه مجموعه
میدان آزادی یک کتابخانه جمعوجور و مینیمال را نیز در خود جای داده است که در آن بیش از 11000 کتاب نگهداری میشود. در این کتابخانه شما میتوانید کتابهایی با موضوعات تاریخ، ادبیات و معماری را مشاهده و مطالعه کنید. درست است که این کتابخانه مانند برخی از کتابخانههای شهر پر زرقوبرق نیست؛ اما فضای گرم و صمیمی دارد و بازدید از آن میتواند تجربه خوبی را برای شما به همراه داشته باشد.
سالن سینما
سالن سینمای میدان آزادی تهران، یک سالن کوچک و مینیمال با 51 صندلی است که در سال 1388 تاسیس شده است. هدف از ساخت این سینما، مراجعه مردم برای دیدن فیلم نیست و از آن بیشتر برای اکرانهای خصوصی و نقد و بررسی فیلم توسط کارشناسان استفاده میشود. این سالن توسط بنیاد رودکی ساخته شده است و برای بازدید از آن باید خود را به ضلع شرقی این مجموعه برسانید.
تالار کهن
تالار کهن یکی از زیباترین بخشهایی است که علاقهمندان به موزهگردی حتما باید از آن دیدن کنند. در این بخش بیش از 20 ویترین شیشهای وجود دارد که آثار با ارزشی از دوران اشکانیان و هخامنشیان را در معرض نمایش قرار میدهند. علاوه بر این آثار شما میتوانید مجموعه بینظیری از زیورآلات بانوان دوره قاجاریه را مشاهده کنید که بسیار هیجانانگیز است. تالار کهن دقیقا زیر برج آزادی تهران قرار گرفته است و به عنوان یکی از جذابترین بخشهای این مجموعه شناخته میشود.
تا یادمان نرفته است، باید بگوییم که در این بخش یک فروشگاه صنایع دستی وجود دارد که میتوانید با خرید از آنجا یک یادگاری از برج آزادی تهران را همراه خود به خانه ببرید.
در طبقات مختلف برج آزادی چخبر است؟
همانطور که در ابتدا مقاله به شما گفتیم، این برج دارای 4 طبقه است که هر طبقه جذابیت خاص خود را دارد. دسترسی به این 4 طبقه به وسیله آسانسورهای مجموعه و یا دو راهپلهای که در نظر گرفته شده است امکانپذیر است. اما سوال اصلی اینجاست که در طبقات مختلف برج آزادی تهران چه چیزی انتظار ما را میکشد؟ در ادامه همراه ما باشید تا پاسخ این سوال را به صورت کامل و شفاف به شما بدهیم.
طبقه اول برج آزادی
عده زیادی از افراد فکر میکنند که برای دیدن طبقه اول باید با استفاده از آسانسور کمی بالا بروند؛ اما باید بدانید که طبقه اول برج آزادی در زیر زمین قرار گرفته است. این طبقه در واقع اصلیترین و جذابترین طبقه در برج است که محبوبیت بیشتری نسبت به سایر طبقات دارد. جالب است بدانید که تمام بخشهای جذابی که در بالا درباره آن به شما توضیح دادیم، در همین طبقه اول قرار گرفتهاند.
طبقه دوم برج آزادی
طبقه دوم برج آزادی در ارتفاع 23 متری از سطح زمین قرار گرفته است و برای دسترسی به آن میتوانید از راهپله و یا آسانسور استفاده کنید. در این طبقه هیچ چیز دیدنی وجود ندارد و شما تنها دو ستون بتنی قوسدار میبینید که چندین پنجره کوچک را در خود جای دادهاند. درست است که این بخش جذابیت طبقه اول را ندارد؛ اما همه افراد باید یکبار از آن دیدن کنند تا ماجراجویی خود در این برج را کامل کنند.
طبقه سوم برج آزادی
10 متر بالاتر و در ارتفاع 33 متری از سطح زمین، طبقه سوم برج آزادی قرار گرفته است. در این طبقه یک گنبد بتنی زیبا وجود دارد که به وسیله آن نور طبقات پایینی تامین میشود. اگر درباره معماری داخلی برج کنجکاو هستید، میتوانید خود را به این طبقه برسانید و از دیدن معماری داخلی برج لذت ببرید. معماری این طبقه دقیقا مانند آن چیزی است که برای مسجد شیخ لطفالله در اصفهان استفاده شده است.
طبقه چهارم برج آزادی
طبقه چهارم مقصد آخری است که در ماجراجویی خود باید از آن دیدن کنید. این طبقه تقریبا 39.5 متر از سطح زمین فاصله دارد و چندین پنجره کوچک را در خود جای داده است. طراحی این پنجرههای به صورت لانه زنبوری انجام شده است و نگاه کردن از داخل آنها به شهر تهران میتواند تجربه فوقالعادهای باشد. گنبد زیبایی که روی پشتبام مجموعه قرار گرفته است نیز از این طبقه شروع میشود و به پشتبام برج میرسد.
برج آزادی کجاست؟
پس از آنکه به صورت کامل درباره این سازه به شما توضیح دادیم، وقت آن رسیده است که آدرس آن را نیز به شما بدهیم. برج آزادی تهران در میدانی به همین نام و در نزدیکی یکی از ترمینالهای شهری قرار گرفته است. برای دسترسی به این میدان میتوانید از تاکسی، مترو، اتوبوس و یا ماشینهای شخصی خود استفاده کنید. از آنجاییکه ترافیک در شهر تهران بیداد میکند، استفاده از مترو راهحل بهتری است.
با این حال اگر قصد استفاده از ماشینهای شخصی برای رسیدن به میدان آزادی تهران را دارید، میتوانید از لوکیشن قرار داده شده در قسمت پایین استفاده کنید و با راهنمایی گوگل مپ خود را به این مکان برسانید.
آدرس میدان آزادی در گوگل مپ
سخن پایانی
برج آزادی تهران یکی از خارقالعادهترین سازههایی است که در شهر تهران میتوانید مشاهده کنید. این برج سالانه توسط گردشگران داخلی و خارجی زیادی مورد بازدید قرار میگیرد. ما در گردشی تاپ سعی کردیم که اطلاعات کامل و جامعی را درباره این برج و قسمتهای متفاوت آن به شما بدهیم و دید شما را نسبت به این سازه بازتر کنیم. امیدواریم که از مطالعه این مقاله در گردشی تاپ لذت برده باشید.
سوالات متداول
هزینه بازدید از برج آزادی تهران چقدر است؟
این هزینه بستگی به این موضوع دارد که از کدام قسمتها میخواهید بازدید کنید. اگر قصد داشته باشید از تمام بخشهای مجموعه آزادی دیدن کنید باید 25000 تومان پرداخت کنید.
ساعات بازدید از مجموعه آزادی تهران کدامند؟
این برج همه روزه به غیر از ایام شهادت و شنبهها، از ساعت 09:00 الی 16:00 آماده استقبال از گردشگران است.
ارتفاع برج آزادی چند متر است؟
برج آزادی تهران دارای 4 طبقه است و ارتفاع آن 45 متر است. دلیل این محدودیت ارتفاع را میتوانیم نزدیکی به فرودگاه مهرآباد عنوان کنیم.
نمای ۳۶۰ درجه ای که گذاشتید خیلی عالیه اولین باره تو سایتای ایرانی میبینم دمتون گرم
سلام میلاد جان؛ خیلی خوشحالیم که این قابلیت مورد توجه شما قرار گرفته.🙏