جاذبه های گردشگری داخلی

عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه یکی از زیباتری بناهای تاریخی به جا مانده از دوران قاجاریه است که در مرکز شهر تهران جا خوش کرده است و سالانه توسط گردشگران زیادی مورد بازدید قرار می‌گیرد. این عمارت در سال 1295 ساخته شده است و از آن زمان تاکنون شاهد رویدادهای تاریخی بسیار مهمی بوده است و از این نظر می‌توانیم آن را به عنوان یکی از ارزشمندترین جاذبه های گردشگری تهران معرفی کنیم.

در این مقاله از وب سایت گردشی تاپ قصد داریم که شما را با بخش‌های جذاب عمارت مسعودیه و تاریخچه این بنای تاریخی آشنا کنیم. پس اگر درباره این عمارت کنجکاو هستید، در ادامه این مقاله همراه گردشی تاپ باشید.

منبع ویدیو: چنل یوتیوب داریوش باقری

آشنایی با عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه جزو بناهای تاریخی شهر تهران است که در زمان قاجاریه و به دستور مسعود میرزا (پسر ناصرالدین شاه) ساخته شده است. این عمارت در یک باغ ایرانی فوق‌العاده زیبا قرار گرفته است و به دلیل موقعیت مکانی خود حوادث بسیار زیادی را دیده است. اگر به قسمت‌های مختلف این سازه نگاه کنید، می‌توانید متوجه شوید که قاجاریان این بنای تاریخی را با الهام از معماری سبک اروپا ساخته‌اند. بازدید از این بنای تاریخی در کنار بازدید از سازه‌های مدرنی همچون برج میلاد می‌تواند گزینه جذابی باشد.

آشنایی با کاخ مسعودیه

عمارت مسعودیه دارای بخش‌های گوناگونی مانند اندرونی و بیرونی است و تقریبا 15500 متر از زمین‌های محله بهارستان تهران را تصاحب کرده است. جالب است بدانید که عده زیادی از ساکنین شهر تهران از وجود چنین گوهر نایابی در پایتخت ایران بی‌خبر هستند و تصور می‌کنند که برای بازدید از بناهای تاریخی ایران باید به شهرهایی مانند اصفهان و یزد سفر کنند. از زیبایی‌های عمارت تاریخی مسعودیه باید به هنر گچ‌بری، نقاشی‌های روی دیوار و کاشی‌کاری‌های خارق‌العاده اشاره کنیم.

برای طراحی محوطه عمارت مسعودیه بر خلاف بسیاری از بناها که که به شکل مستطیل طراحی شده‌اند، از شکل ذوزنقه استفاده شده است و مساحت آن بیش از 15500 متر مربع است. گشت‌و‌گذار در این محوطه رویایی و قدم زدن در تاریخ ایران می‌تواند یکی از بهترین تجربه‌های زندگی هر فردی باشد. پیشنهاد می‌کنیم که حتما برای یک بار هم که شده از این عمارت دیدن کنید.

عمارت مسعودیه در طول تاریخ

آشنایی با تاریخ عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه در سال 1295 توسط شعبان معمارباشی و به دستور مسعود میرزا در یکی از شلوغ‌ترین محله‌های شهر تهران ساخته شد. 9 سال بعد یعنی در سال 1304 بنا به تصمیم انجمن معارف، در یکی از اتاق‌های این عمارت یک کتابخانه زیبا ساخته شد که به عنوان اولین کتابخانه رسمی در کشور ایران شناخته می‌شود. چند سال بعد یکی دیگر از اتاق‌های این عمارت به نگهداری از اشیای تاریخی کشور ایران اختصاص داده شد و این اتاق سرانجام در سال 1318 به موزه ملی تبدیل شد.

در سال 1345 اولین وزارتخانه آموزش و پرورش کشور ایران در عمارت مسعودیه افتتاح شد و این عمارت کاربری جدید را به خود اضافه کرد. همچنین باید بدانید که در سال 1342 این سازه تاریخی به عنوان یک مکان نظامی کاربرد داشت و برای مدت کوتاهی استفاده به عنوان دانشکده افسری را نیز به پرونده خود اضافه کرد. در شهریور ماه سال 1390 نیز جشن خانه سینما با حضور جمعی از هنرمندان در مکان این عمارت برگزار شد.

در نهایت باید بدانید که عمارت مسعودیه در سال 1377 به عنوان یکی از بناهای تاریخی کشور ایران، در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسید. به صورت کلی باید بگوییم که عمارت تاریخی مسعودیه جزو آن دسته از بناهایی است که از زمان ساخت شاهد اتفاقات بسیار زیادی بوده است. گشت‌و‌گذار در این عمارت و ورق زدن اتفاقاتی که این سازه از سر گذرانده است می‌تواند جذابیت فوق‌العاده زیادی داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه: اگر تمایل دارید که درباره پل طبیعت تهران اطلاعات کاملی را بدست آورید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله پل طبیعت را در گردشی تاپ مطالعه کنید.

جذاب ترین بخش های عمارت مسعودیه

بهترین بخش های عمارت تاریخی مسعودیه

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، این عمارت دارای بخش‌های متنوعی است که هر کدام رنگ‌و‌بوی خاص خود را دارند و حس‌و‌حال متفاوتی را به شما منتقل می‌کنند. اگر قرار است از عمارت مسعودیه دیدن کنید، بهتر است از تمام بخش‌های آن بازدید کنید تا ماجراجویی شما ناقص نباشد. از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌هایی که در این عمارت وجود دارد باید به موارد زیر اشاره کنیم:

عکاسخانه

چه چیزی بهتر از ثبت یک عکس یادگاری در این عمارت تاریخی است؟ در طبقه زیرین عمارت مسعودیه، یک عکاسخانه زیبا و جذاب وجود دارد که شما می‌توانید برای گرفتن عکس یادگاری به آن‌جا مراجعه کنید. جالب است بدانید که در این عکاسخانه لباس‌های قاجاری فوق‌العاده زیبایی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را به تن کنید و خاطره خود را بیش از پیش جذاب کنید.

نکته: برج آزادی تهران یکی دیگر از جذاب‌ترین بناهای تاریخی شهر تهران محسوب می‌شود که درباره آن می‌توانید در مقاله برج آزادی مطالعه کنید.

کافه مسعودیه

کافه مسعودیه

وجود یک کافی‌شاپ دنج در دل یک همچین عمارتی در ابتدا ممکن است کمی عجیب به‌نظر برسد؛ اما باید بدانید که این موضوع حقیقت دارد. در یکی از عمارت‌های این مجموعه یک کافه با نام مسعودیه قرار گرفته است که می‌توانید در آن طعم بی‌نظیری از انواع دمنوش‌ها و عرقیات گیاهی را تجربه کنید. ساختار این کافه با کافه‌هایی که در شهر می‌بینید کاملا متفاوت است و حس‌و‌حال متفاوتی را به شما منتقل می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم که پس از گشت‌و‌گذار در بخش‌های متفاوت عمارت مسعودیه، حتما به این کافه بروید و با نوشیدن یک دمنوش بی‌نظیر خستگی را از تن خود بیرون کنید.احتمالا قبلا نوشیدن دمنوش در یک کافه قاجاری را تجربه نکرده‌اید و این می‌تواند یک تجربه متفاوت و جذاب برای شما باشد.

فروشگاه مجموعه

در مجموعه عمارت مسعودیه، مکانی تحت عنوان فروشگاه زیورآلات دست‌ساز و وسایل سنتی وجود دارد که می‌توانید از آن‌جا برای خود و یا عزیزانتان یک سوغاتی به‌یاد ماندنی خریداری کنید. همه ما در طول روز احتمالا از مغازه‌های مدرن و پاساژهای سر به فلک کشیده شهر دیدن می‌کنیم و لوازم مورد نیاز خود را می‌خریم؛ اما مطمئنا خیلی از ماها تجربه خرید از یک فروشگاه سنتی در دل یک عمارت قاجاری را نداریم. اگر به دنبال تجربه کردن آن هستید، به فروشگاه این عمارت سر بزنید.

سالن تماشاخانه

سالن تئاتر عمارت مسعودیه

دیدن تئاتر در سالن‌های تئاتر شهر یکی از تفریحات جذاب در سنین مختلف است که طرفداران بسیار زیادی دارد و اکثر ماها آن را تجربه کرده‌ایم. اما آیا تا به حال در یک عمارت قاجاری به تماشای نمایش تئاتر پرداخته‌اید؟ در مجموعه عمارت مسعودیه یک سالن تئاتر زیبا و چشم‌نواز وجود دارد که در طول سال میزبان نمایش‌های مختلفی است. اگر به دیدن نمایش در یک مجموعه تاریخی علاقه دارید، سالن تماشاخانه عمارت تاریخی مسعودیه می‌تواند گزینه جذابی باشد.

محوطه باغ

همانطور که در ابتدا گفتیم، عمارت مسعودیه در یک باغ ایرانی فوق‌العاده زیبا قرار گرفته است. این باغ به عنوان یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مجموعه شناخته می‌شود و یکی از بهترین لوکیشن‌ها برای عکس گرفتن است. در وسط محوطه، یک حوض دایره‌ای شکل بزرگ وجود دارد که جذابیت وصف‌ناپذیری را به این مجموعه بخشیده است. در اطراف حوض باغچه‌های جذابی وجود دارد که با گل‌های زیبا و درختان سرسبز تزئین شده است.

حیاط عمارت مسعودیه

سایر قسمت‌های محوطه نیز سنگ‌فرش شده است تا به زیبایی حیاط عمارت مسعودیه اضافه شود. در حیاط این مجموعه علاوه بر عمارت اصلی، چندین ساختمان آجری زیبا نیز وجود دارد که بازدید از ان‌ها نیز به شدت پیشنهاد می‌شود.

هزینه بازدید از عمارت مسعودیه و ساعات فعالیت

عمارت تاریخی مسعودیه همه روزه از ساعت 08:00 الی 16:00 آماده استقبال از گردشگران است و شما می‌توانید هر زمانی که راحت‌تر هستید را برای بازدید انتخاب کنید. همچنین در نظر داشته باشید که برای بازدید از این مجموعه حتما باید بلیط تهیه کنید که هزینه آن در سال 1401 برای گردشگران داخلی 4000 تومان و برای گردشگران خارجی 50000 تومان است. تهیه بلیط هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین امکان‌پذیر است.

راه های دسترسی به عمارت مسعودیه

پس از توضیح درباره بخش‌های مختلف این عمارت، وقت آن رسیده است که درباره آدرس عمارت مسعودیه و راه‌های دسترسی به این مجموعه نیز به شما توضیح دهیم. این سازه در نزدیکی میدان بهارستان تهران و در خیابان اکباتان قرار گرفته است و دسترسی به آن به وسیله ماشین‌های شخصی، تاکسی، مترو و اتوبوس امکان‌پذیر است. اگر قصد استفاده از مترو را دارید، باید خود را به ایستگاه ملت و یا ایستگاه بهارستان برسانید.

در صورتی که قصد استفاده از اتوبوس برای رسیدن به این منطقه را دارید، اتوبوس‌های میدان بهارستان بهترین گزینه‌ای هستند که در دسترس شما قرار دارند. دسترسی به عمارت مسعودیه به وسیله ماشین‌های شخصی نیز امکان‌پذیر است؛ اما از ان‌جایی‌که این منطقه بسیار شلوغ است، بهتر است از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده کنید. با این حال اگر قصد دارید که از ماشین خود استفاده کنید، می‌توانید از لوکیشن قرار گرفته در قسمت پایین برای مسیریابی استفاده کنید.

سخن پایانی

عمارت مسعودیه جزو ارزشمندترین جاذبه های گردشگری شهر تهران است که قدمت آن به دوران قاجاریه برمی‌گردد. بازدید از این مکان به جهت آشنایی با تاریخ ایران به شدت پیشنهاد می‌شود. در این مقاله سعی کردیم که درباره تمام قسمت‌های این عمارت به شما توضیح دهیم و جذابیت‌های آن را بر شما برملا کنیم. اگر تجربه بازدید از این عمارت را دارید، خوشحال می‌شویم اگر آن را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

هزینه بازدید از عمارت مسعودیه چقدر است؟

هزینه بازدید از این عمارت تاریخی در سال 1401 برای گردشگران داخلی 4000 تومان و برای گردشگران خارجی 50000 تومان است.

ساعات فعالیت عمارت تاریخی مسعودیه کدامند؟

این عمارت همه روزه از ساعت 08:00 الی 16:00 آماده بازدید است و شما می‌توانید در این بازه زمانی برای بازدید اقدام کنید. البته باید در نظر داشته باشید که این مکان در ایام شهادت تعطیل می‌باشد.

عمارت مسعودیه کجاست؟

عمارت تاریخی مسعودیه در نزدیکی میدان بهارستان و در خیابان اکباتان قرار گرفته است و دسترسی به آن به وسیله ماشین‌های شخصی و وسایل حمل‌و‌نقل عمومی امکان‌پذیر است.

 

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا