تخت نادر
تخت نادر یکی از زیباترین و بکرترین جاذبه های گردشگری همدان شناخته میشود. این دشت زیبا که در مسیر قله الوند قرار گرفته با 2900 متر از سطح دریا، طبیعتی بسیار چشمنواز و زیبا دارد و شما میتوانید به راحتی از طریق گنجنامه با کمی پیادهروی به آن دسترسی داشته باشید. این مکان زیبا با چشمههای گوارای خود مکانی مناسب برای طبیعتگردی، استراحت و اتراق کوهنوردان محسوب میشود. اگر اطلاعات زیادی در مورد این جاذبه ندارید، پیشنهاد میکنیم ادامه مقاله را به هیچوجه از دست ندهید.
آشنایی با تخت نادر
تخت نادر واقع در مسیر صعود به قله الوند، یکی از دشتهای کوهستانی این منطقه محسوب میشود. این دشت با مساحت 1.5 هکتار و ارتفاع 2900 متر از سطح دریا، جزو زیباترین دشتهای استان همدان شناخته میشود. پوشش گیاهی و جانوری، کوههای صخرهای اطراف و تماشای گلها و گیاهان و چشمهای که در این دشت جاری است، جلوهای بسیار خاص به آن داده و زیبایی دشت را دوچندان کردهاست.
دشت تخت نادر جایگاه بسیار مناسبی برای استراحت و اتراق کوهنوردانی که میخواهند قله الوند را فتح کنند است. دسترسی به این دشت زیبا بسیار راحت بوده و هر کسی میتواند از آن دیدن کند.
علت نامگذاری تخت نادر
نامگذاری این دشت زیبا دو دلیل دارد که اولین دلیل آن این است که واژه «تخت» در فرهنگ الوند به معنای چمنزاری هموار و وسیع بوده و نادر به معنای بینظیر و کمیاب است که به همین علت به آن تخت نادر میگویند. عدهای دیگری معتقدند که در زمان افشاریه، هنگامی که نادرشاه افشار به این دشت زیبا آمد و از آن بازدید کرد، این چمنزار زیبا به این نام معروف شد.
تخت نادر کجاست؟
تخت نادر همدان در 11 کیلومتری جنوب غربی این شهر قرار دارد. این دشت زیبا در میدان گنجنامه و در مسیر صعود به قله الوند واقع شدهاست. برای دسترسی به این دشت سرسبز ابتدا باید به کمک تاکسی، اتوبوس و یا خودروی شخصی خودتان را به میدان گنجنامه برسانید. گنجنامه همدان در مبدا مسیر اصلی صعود به الوند قرار دارد و میتوانید به راحتی ابتدا به دشت میشان و سپس به این دشت سرسبز بروید و از طبیعت بینظیر آنها لذت ببرید. باید بگوییم این مسیر از آبشار گنجنامه شروع میشود و تا مقصد حدود 30 دقیقه پیادهروی دارید.
اگر با مسیر آشنایی ندارید میتوانید از لوکیشن زیر استفاده کرده و به راحتی خودتان را به این دشت زیبا برسانید.
پوشش گیاهی و جانوری
تخت نادر دارای شیب کم و چمنزاری وسیع است و گل و گیاهان بسیار زیبایی در اطراف چشمه وجود دارند. بیشترین پوشش گیاهی این منطقه گیاه گون بوده که گیاهی خاردار و بوتهای است و از ساقه آن صمغی به نام کتیرا تهیه میشود. همچنین در فصل بهار در اطراف چشمه گیاهان دارویی زیادی از جمله گزنه، پونه، مقرا، موسیر، کنگر، شیرین بیان، طوطیا، ریواس و غیره و گلهای رنگارنگ مانند آلاله، سوسن، بنفشه، لاله، گل یخ، گلهای زرد و سفید و بنفش و غیره میروید و طبیعت این دشت را بسیار چشمگیر و دلنشین میکند.
علاوه بر پوشش گیاهی، تخت نادر زیستگاه حیوانات زیادی از جمله گرگ، شغال، روباه، خرگوش، سمور، موش صحرایی، قوش، میش، بز کوهی و پرندگانی مانند عقاب سیاه، عقاب دشت، کبوتر، کبک است. اگر کمی خوش شانس باشیم میتوانیم برخی از این حیوانات را از نزدیک ببینیم. البته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به آنها نزدیک نشده و از ترساندن و شکار آنها جدا خودداری کنید.
بهترین زمان بازدید از تخت نادر
تخت نادر در مسیر قله الوند قرار دارد و بازدید از این قله در فصلهای بهار، تابستان و پاییز امکانپذیر است. فصل زمستان به دلیل سردی هوا و بارش سنگین برف، امکان سقوط بهمن در این منطقه وجود دارد. لذا پیشنهاد میکنیم فکر بازدید از دشت در فصل زمستان را از سرتان بیرون آورید. شهر همدان شهری سرد و کوهستانی بوده و حتی در شبهای تابستان هوا کمی خنک میشود.
بنابراین بهترین زمان بازدید از تخت نادر و دیگر جاذبههای دیدنی همدان، اواسط بهار تا اواسط تابستان است. در این ماهها هوا بسیار معتدل و مطلوب بوده و شاهد چشمههای پرآب و طبیعت زیبای این منطقه خواهیم بود.
جاهای دیدنی اطراف
شهر همدان یکی از مهمترین شهرهای کشورمان بوده که جاذبههای طبیعی، تاریخی و تفریحی زیادی را در دل خود جای دادهاست. بازدید از تخت نادر انتهای مسیر نیست و هنوز دهها جاذبه دیگر منتظر شماست تا از آنها دیدن کنید. همچنین در حین بازدید از این جاذبههای گردشگری پیشنهاد میکنیم از سوغات همدان نگذرید و حتما آن را برای دوستان و عزیزان خود تهیه کنید. لیستی از نزدیکترین و بهترین جاهای دیدنی همدان به این دشت زیبا را در قسمت زیر برایتان آماده کردهایم:
- دشت میشان (فاصله: 190 متر)
- مجتمع تفریحی سیاحتی عباس آباد (با فاصله 7.4 کیلومتر)
- دهکده توریستی گنجنامه (فاصله: 5.1 کیلومتر)
- چشمه صلوات (در 5 کیلومتری تخت نادر)
- آرامگاه باباطاهر (در فاصله 10 کیلومتری از دشت)
- دریاچه سد اکباتان (فاصله: 22 کیلومتر)
- آرامگاه ابوعلی سینا (با فاصله: 9 کیلومتر از دشت)
نکات بازدید از تخت نادر
- برای بازدید از تخت نادر همدان نیاز به پرداخت هیچ وجهی نبوده و میتوانید به صورت رایگان از آن دیدن کنید.
- بازدیدکنندگان میتوانند همه روزه در هر ساعت از شبانه روز که میخواهند از این مکان دلنشین دیدن کنند. بازدید از این دشت به نصف روز و یا یک روز کامل زمان نیاز دارد.
- همانطور که ذکر کردیم بهترین زمان بازدید از این دشت اوسط بهار تا اواسط تابستان است.
- در هنگام بازدید از این منطقه بکر، چمنزارهای وسیع، چشمههای پرآب و جوشان و کوههای صخرهای بسیار چشمنواز تمام توجهتان را به خودش جلب میکند، پیشنهاد میکنیم دوربین عکاسی خودتان را به هیچوجه فراموش نکنید تا بتوانید از این طبیعت بکر و بینظیر عکاسی کنید.
- در هنگام بازدید از تخت نادر همدان از رها کردن زباله، چیدن گلها و لگدمالی گیاهان، روشن کردن آتش در میان گل و بوتهها و آسیب به طبیعت پرهیز کرده و در حفظ این طبیعت زیبا کوشا باشید.
سخن پایانی
تخت نادر یکی از بهترین جاهای دیدنی شهر همدان محسوب شده که میتوانید یک روز کامل را در آنجا سپری کرده و از طبیعت فوقالعاده آن لذت ببرید. بد نیست بدانید در این دشت مسطح هیچگونه امکانات رفاهی وجود ندارد و لازم است پیش از بازدید، تمامی تجهیزات و وسایل ضروری از جمله آب آشامیدنی، غذای کافی، لباس مناسب، کفش مناسب کوهنوردی، داروهای ضروری و غیره را به همراه داشته باشید. همانطور که گفتیم در این منطقه حیوانات درندهای مانند گرگ وجود دارند و بهتر است تنهایی سفر نکنید. از اینکه تا پایان این مقاله از گردشی تاپ همراه ما بودید، بینهایت سپاسگزاریم.
سوالات متداول
تخت نادر کجاست؟
این دشت در میدان گنجنامه و در مسیر صعود به قله الوند قرار گرفته است.
پوشش گیاهی تخت نادر شامل چه گیاهانی میشود؟
گل آلاله، لاله، بنفشه، گیاه گون، گزنه، پونه، شیرین زبان، کنگر، موسیر و غیره از جمله گیاهان این دشت هستند.
بهترین زمان بازدید از تخت نادر کدام است؟
اواسط بهار تا اواسط تابستان بهترین زمان بازدید از این دشت است.
جاذبههای اطراف تخت نادر کدام است؟
دشت میشان، دهکده توریستی گنجنامه، چشمه صلوات، آرامگاه ابوعلی سینا و آرامگاه باباطاهر از جمله جاذبههای اطراف این دشت زیبا شناخته میشوند.