دشت میشان
دشت میشان مانند جواهری سبز و ارزشمند در میان کوهستان الوند قرار گرفته و با طبیعت بکر و دستنخوردهای که دارد، به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری همدان شناخته میشود. این دشت در میان کوهنوردان و افرادی که عاشق طبیعتگردی هستند محبوبیت زیادی دارد و در تمام طول سال یک گزینه بسیار جذاب به حساب میآید. با گردشی تاپ همراه باشید تا نگاه نزدیکی به دشت سرسبز میشان و جاذبههای آن داشته باشیم و بهترین راه دسترسی را به شما معرفی کنیم.
آشنایی با دشت میشان
تقریبا 10000 متر مربع مساحت دارد و در میان رشتهکوههای الوند قرار گرفته است. وجود چشمههای آب خنک و گلهای کوچک زردرنگ در بخشهای مختلف این دشت، وجود برف و یخ در دامنههای کوه و چمنهای سبزی که تمام سطح دشت را پوشاندهاند این منطقه را به یک مکان خارقالعاده برای طبیعتگردی و استراحت کوهنوردان تبدیل کردهاند. قدم زدن بر روی چمنهای این باغ و گوش سپردن به صدای پرندگان و جریان آب رودخانه، جزو بهترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید.
تماشای حیوانات اهلی مانند گاو و گوسفند که برای تغذیه از چمنهای دشت میشان آمدهاند نیز در نوع خود جالب است. این منطقه تقریبا 2752 متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته و این موضوع باعث شده که تابستانهای خنک و زمستانهای سرد و طاقتفرسایی را در این منطقه شاهد باشیم. اگر قصد بازدید از دشت سرسبز میشان را دارید، باید بدانید که اواسط بهار تا اوایل پاییز میتواند بهترین بازه زمانی برای این کار باشد.
در گذشتههای نهچندان دور، دشت میشان محل چادر زدن و اقامت عشایری بود که برای ییلاق به این منطقه میآمدند. این عشایر همچنان در این منطقه دیده میشوند؛ اما تعداد آنها نسبت به گذشته بسیار کم شده است. اکنون جمعیت گردشگران و کوهنوردان حاضر در این دشت از عشایر پیشی گرفته است.
دشت میشان کجاست؟
14.2 کیلومتر با شهر همدان فاصله دارد و در میان رشتهکوههای الوند قرار گرفته است. برای دسترسی به این منطقه بهترین راه این است که خود را به میدان قائم برسانید و از آنجا وارد چهارباغ کولاب شوید. این مسیر را تا جایی ادامه دهید که به میدان عباسآباد برسید و از آنجا وارد جاده گنجنامه شوید. 4 کیلومتر را در این جاده به مسیر خود ادامه دهید تا به میدان گنجنامه برسید و از آنجا وارد اولین خروجی شوید.
اکنون میتوانید تابلوی دشت میشان را مشاهده کنید و با ادامه این مسیر، خود را به دشت میشان برسانید. در نظر داشته باشید که این دشت در مسیر صعود قله الوند قرار گرفته و مسیر ماشینرو تا خود دشت وجود ندارد. برای دسترسی به خود دشت میتوانید از تلهکابین مجموعه و یا کوهنوردی استفاده کنید. اگر اهل کوهنوردی هستید و تجهیزات لازم را همراه خود دارید، استفاده از این روش میتواند جذابتر باشد. البته باید بگوییم که تماشای مناظر اطراف از بالای تلهکابین هم جذابیت خودش را دارد.
برای آنکه در مسیریابی به مشکل نخورید و با توجه به مکان فعلی خود بهترین مسیر را پیدا کنید، میتوانید از نقشه پایین نیز برای مسیریابی استفاده کنید.
جاذبه های دشت میشان چیست؟
وقتی از بیرون به دشت سرسبز میشان نگاه کنید، اینگونه بهنظر میرسد که قدم زدن در میان طبیعت آن و تماشای رودخانهها و کوههای اطراف تنها کاری است که میتوان در این دشت انجام داد؛ اما این باور کاملا اشتباه است. دشت میشان جاذبههای خارقالعادهای را در بخشهای مختلف خود مخفی کرده است که برای کشف کردن آنها باید به دل طبیعت بزنید. در قسمت پایین ما مهمترین آنها را برای شما لیست کردهایم.
دهکده گردشگری گنجنامه
این دهکده چندین سال پیش توسط شهرداری همدان به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید و بلافاصله جایگاه خود را در میان گردشگران بدست آورد. دهکده گردشگری گنجنامه دارای دو بخش متفاوت است که بخش اول در درهای به همین نام قرار دارد و بخش دوم در قلب دشت میشان جا خوش کرده است. از جمله مهمترین جذابیتهای این دهکده گردشگری باید به وجود تلهکابین، سورتمه، شهربازی، غار آکواریوم، اقامتگاههای بومگردی و بانجی جامپینگ اشاره کنیم.
همچنین باید اضافه کنیم که چندین رستوران و کافیشاپ در این دهکده وجود دارند که میتوانید با میل کردن غذاهای ایرانی لذیذ و نوشیدن چای و قهوه، ماجراجویی خود در دشت میشان را جذابتر کنید.
آبشار گنجنامه
یکی دیگر از جاذبههایی که در منطقه دشت میشان انتظار شما را میکشد، آبشار گنجنامه است. این آبشار 12 متر ارتفاع دارد و به عنوان یک آبشار چهارفصل شناخته میشود. البته باید بگوییم که با رسیدن فصل زمستان و کاهش شدید دما، آب این آبشار یخ میزند. آبشار گنجنامه در بهار و تابستان یک مکان عالی برای سنگنوردی و در زمستان یک مکان خارقالعاده برای یخنوردی محسوب میشود.
سنگ نوشته های تاریخی
اگر قصد دارید که در کنار لذت بردن از طبیعت دشت میشان، کمی خود را درگیر تاریخ و باستانشناسی کنید، سنگنوشتههای حک شده بر روی صخرههای الوند میتواند بهترین گزینه باشد. به صورت کلی دو کتیبه باستانی در این منطقه وجود دارد که مربوط به دوران هخامنشیان است. یکی از این کتیبهها به دستور داریوش هخامنشی و دیگری به دستور فرزند او نوشته شده است. این سنگنوشتهها به سه زبان عیلامی، بابلی و پارسی باستان نوشته شدهاند و در آنها اهورامزدا ستایش شده است.
بهترین زمان برای بازدید از دشت میشان
در این منطقه، فصل بهار با سوز زمستان آغاز میشود و برف در نقاط مختلف همچنان دیده میشود. با نزدیک شدن به فصل تابستان، رفها کمکم ذوب میشوند و دمای هوا به تعادل نسبی میرسد. این تعادل تا اواسط پاییز ادامه دارد و پس از آن دمای هوا دوباره کاهش چشمگیری پیدا میکند. با توجه به این شرایط جوی، اواسط فصل بهار تا اواسط پاییز را باید به عنوان بهترین زمان برای بازدید از دشت میشان معرفی کنیم.
راستی این را هم اضافه کنیم که در فصل بهار و تابستان، جمعیت گردشگران در این منطقه زیاد است و اگر میخواهید زمان خلوتتری را برای بازدید انتخاب کنید، ماههای مهر و آبان گزینههای مناسبی هستند.
سایر جاذبه های گردشگری همدان
شهر همدان دهها جاذبه تاریخی و طبیعی را در خود جا داده است که هر کدام جذابتر از دیگری هستند. در قسمت پایین ما لیستی از بهترین جاذبههای این شهر را برای شما آوردهایم که میتوانید پس از بازدید از دشت میشان برای بازدید از آنها نیز اقدام کنید.
- مجسمه شیر سنگی: یکی از قدیمیترین بناهای شهر است که اسکندر برای یادبود یکی از فرماندهان خود ساخته است. مجسمه شیر سنگی همدان 15.5 کیلومتر با دشت سرسبز میشان فاصله دارد.
- روستای ورکانه: جزو جذابترین روستاهای همدان است که لقب روستای صخرهای ایران را به خود اختصاص داده است. روستای ورکانه 37 کیلومتر با این دشت فاصله دارد و به سبب معماری خاص خود که همه چیز در آن با سنگ ساخته شده، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
- آرامگاه بوعلی سینا: ابن سینا یکی از برجستهترین شخصیتهای ایران است و بازدید از آرامگاه او قطعا میتواند جذاب باشد. این آرامگاه 13.3 کیلومتر با دشت میشان فاصله دارد.
- مسجد جامع همدان: جزو قدیمیترین و زیباترین مساجد شهر است که قدمت آن به دوران اولیه اسلام برمیگردد. این مسجد بخشهای مختلفی مانند ایوان، صحن، مناره و گنبدخانه را در خود جا داده است که هر کدام حرفهای زیادی برای گفتن دارند. مسجد جامع همدان 14.1 کیلومتر با این دشت فاصله دارد.
سخن پایانی درباره دشت میشان
دشت سرسبز میشان یکی از بهترین جاذبههای طبیعی همدان است که بخشهای متنوع و جذابی را در خود جا داده است. این دشت یک گزینه فوقالعاده برای کوهنوردان، طبیعتگردان و افرادی است که میخواهند کمپینگ یک روزه را با دوستان خود تجربه کنند. ما در گردشی تاپ سعی کردیم که شما را با بخشهای مختلف این دشت سرسبز و جاذبههای آن آشنا کنیم و بهترین راه دسترسی را برای شما شرح دهیم.
اگر تجربه بازدید از دشت میشان را دارید، خوشحال میشویم که آن را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید. اگر هم تاکنون از این دشت دیدن نکردهاید، امیدواریم که در آیندهای نزدیک فرصت بازدید از آن برای کاربران گردشی تاپ فراهم شود.
سوالات متداول
در دشت میشان کجا اقامت کنیم؟
اقامتگاههای بومگردی و سوییتهای موجود در منطقه گنجنامه میتوانند بهترین گزینه برای اقامت باشند. البته باید بگوییم که چادر زدن در این دشت نیز یک اقامت جذاب و خاطرهانگیز است.
دشت میشان کجاست؟
این دشت سرسبز در فاصله 14.2 کیلومتری از شهر همدان و در میان رشتهکوههای الوند قرار گرفته است.
آب و هوای دشت میشان چگونه است؟
وجود کوهستانهای مرتفع در اطراف و بالاتر بودن نسبت به سطح دریا، سبب شده که تابستانهای خنک و زمستانهای سرد و طاقتفرسایی بر این منطقه حاکم باشد.
بهترین زمان برای بازدید از دشت سرسبز میشان کدام است؟
اواسط بهار تا اواسط پاییز بهترین بازه زمانی است که میتوانید برای بازدید از این جاذبه انتخاب کنید. در این بازه زمانی هوای به تعادل نسبی رسیده و گرما و سرما چندان آزاردهنده نیست.