جاذبه های گردشگری داخلی

غار سهولان

از زیباترین، جذاب‌ترین و محبوب‌ترین جاذبه‌های طبیعی در نقاط مختلف کره زمین، غارهایی هستند که علاوه بر زیبایی، جایگاه بسیار مهمی نیز در طول تاریخ دارند. غار سهولان در غرب کشور و استان ارومیه، یکی از جاهای دیدنی مهاباد است که در تمامی روزهای سال به ویژه روزهای تعطیل میزبان تعداد زیادی از گردشگران کشور است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با این غار تاریخی بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه غار سهولان

تاریخچه غار سهولان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ibrahim Gharib)

غار سهولان، دومین غار آبی ایران به شمار می‌ زود و قدمت آن به دوره کرتاسه که دوره دوم زمین‌شناسی محسوب می‌شود، بر می‌گردد. تاریخ کشف غار به طور دقیق مشخص نیست اما به طور رسمی ژاک دمورگان به همراه اهالی روستای سهولان، قایق چوبی کوچکی ساخته و در آب انداخته و با استفاده از آن در مسیر آبی گردش و از غار دیدن کردند. آنها یک کروکی از غار کشیدند که با وضعیت حال حاضر غار هم‌خوانی دارد. تا کنون نزدیک به ۳۰۰ متر از محدوده آبی و نزدیک به ۲۵۰ متر از محدوده خشکی غار کشف شده‌است.

تاریخ کشف غار مشخص نیست، به این دلیل که همیشه در حوالی آن، روستاها و مناطق مسکونی بوده و مردم همواره از آن به عنوان پناهگاه و محلی برای شکار استفاده کرده‌اند؛ ولی به‌طور رسمی ژاک دمورگان همراه اهالی روستای سهولان دست به ساختن کلک (قایق چوبی کوچک) زدند و از مسیر ابی دیدن کردن و یک کروکی از غار کشیدند که ۶۰ درصد با واقعیت کنونی همخوانی دارد.

غار سهولان کجاست؟

غار سهولان کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hosein artang)

غار سهولان در استان آذربایجان غربی در غرب کشور، ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی مهاباد، در محور مهاباد-بوکان، روستای سهولان و در دامنه رشته‌کوه‌های کوتر واقع شده‌اند. گردشگران باید تا نزدیکی غار با خودروی شخصی بروند و پس از آن مسافت کوتاهی را پیاده روی کنند. لوکیشن این جاذبه طبیعی در نقشه زیر آورده شده‌است.

لوکیشن در نشان

دلیل نامگذاری غار سهولان

دلیل نامگذاری غار سهولان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zanyar Sarnawsy)

غار سهولان در نزدیکی روستای سهولان واقع شده‌اند از این رو ممکن‌است علت نام گذاری غار به سهولان، این نزدیکی باشد. سهولان نامی کوردی است. در زبان کوردی، واژه «سهول» به معنای «یخ» است. علاوه بر سهولان، مردمان محلی از کلمه «کونه کوتر » به معنای «لانه کبوتر» نیز برای نام این غار استفاده می‌کنند. دلیل استفاده از این نام نیز، لانه سازی کبوتران در این غار است. برای قسمت آبی غار از عبارت کونه کوتر و برای محدوده خشکی غار از عبارت کونه مالان که مالان در آن به معنی پناهگاه است، استفاده می‌کنند.

ویژگی‌ های غار سهولان

ویژگی‌ های غار سهولان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: reza karami)

نزدیک به ۲۵۰ متر از محدوده خشکی غار یا به عبارتی کونه مالان، و نزدیک به ۳۰۰ متر از مسیر آبی غار تا کنون به کشف رسیده‌است. دریاچه‌ای به ۶۰ متر درون غار سهولان قرار گرفته‌است. همچنین ارتفاع سلطه این دریاچه تا سقف غار ۵۰ متر است. بین دمای داخل غار و خارج غار تفاوت دمایی به اندازه ۱۵-۱۰ درجه سانتی گراد دیده می‌شود. سهولان دو ورودی بزرگ دارد که یک ورودی ۱۷۸ ‌پله و دیگری ۱۰۷ پله دارد.

جاذبه های دیدنی اطراف غار سهولان

غار سهولان در فاصله ۴۳ کیلومتری از جنوب شرقی مهاباد واقع شده‌است و در محدوده اطراف آن، و همچنین در شهرهای نزدیک به آن از جمله مهاباد جاذبه‌های گردشگری بسیار زیبایی دیده می‌شوند. از جمله جاهای دیدنی یاد شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نکات بازدید از غار

نکات بازدید از غار سهولان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zanyar Sarnawsy)
  • هزینه بازدید از غار سهولان در سال ۱۴۰۳، ۶۰ هزار تومان است. همچنین از کودکان زیر شش سال هزینه بازدید دریافت نمی‌شود.
  • به علت فشار هوای پایین و رطوبت بالای غار سهولان، بازدید از غار سهولان می‌تواند برای سالمندان و افراد دارای مشکلات تنفسی مشکل ساز باشد.
  • دمای هوای درون غار ده تا پانزده درجه از هوای بیرون آن خنک تر است در نتیجه هنگام بازدید از این غار لباس مناسب همراه خود داشته باشید.

سخن پایانی

اگر به غرب کشور و استان آذربایجان غربی سفر کردید، و تصمیم داشتید که به مهاباد و بوکان نیز بروید، حتما از غار سهولان نیز بازدید کنید و تجربه خود از سفر جذابتان را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

غار سهولان کجاست؟

این جاذبه در ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی مهاباد، در محور مهاباد-بوکان، در نزدیکی روستای سهولان قرار دارد.

قدمت این غار به چه زمانی برمی گردد؟

این غار متعلق به دوره کرتاسه، دوره دوم زمین‌شناسی است.

هزینه بازدید از غار سهولان چقدر است؟

بهای بلیط ورودی این غار مبلغ 60 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا