جاذبه های گردشگری داخلی

موزه هنرهای معاصر کرمان

یکی از زیباترین جاهای دیدنی کرمان، که هر ساله بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند، موزه هنرهای معاصر کرمان است. این موزه که با نام موزه صنعتی کرمان نیز شناخته می‌شود، آثار بسیار دیدنی و ارزشمندی از هنرمندان ایرانی و خارجی را به نمایش می‌گذارد. اگر اهل هنر هستید و به آثار هنر علاقه دارید، ادامه این مقاله درباره موزه هنرهای معاصر کرمان، که یکی از مهم ترین موزه‌های هنر کشور است، را از دست ندهید!

تاریخچه موزه هنرهای معاصر کرمان

تاریخچه موزه هنرهای معاصر کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mamad Lir)

حاج اکبر صنعتی زاده بنیان‌گذار پرورشگاه صنعتی کرمان و از مردان خیر کرمان است. او پس از بازگشت از حج به دیدن سید جمال الدین اسد آبادی رفت و تحت تاثیر سخن او، که گفته بود :« عبادت اصلی خدمت به خلق و بنده است.» تصمیم به ساخت پرورشگاهی برای کودکان یتیم و بی سرپرست در شهر خود کرمان گرفت و در سال ۱۲۹۵ هجری شمسی در ساختمانی با ۴۵ هزار متر مربع پرورشگاه را تاسیس کرد و نزدیک به ۴۰۰ کودک یتیم و بی سرپرست را تحت مراقبت خود قرار داد.  تعداد زیادی از این کودکان تحت تاثیر تعلیم و تربیت خوب حاج اکبر به افرادی معروف و بلندآوازه تبدیل شدند.

در آن زمان برای ثبت نام در کلاس ابتدایی افراد به شناسنامه نیاز داشتند ولی بیشتر این کودکان شناسنامه نداشتند و حاج اکبر برای اینکه کودکان پرورشگاهی، به کلاس ابتدایی رفته و سواد بیاموزند از نماینده اداره ثبت احوال تقاضا کرد که برای کودکان بدون شناسنامه پرورشگاه با فامیل خود ایشان( صنعتی زاده) شناسنامه صادر کند. به این ترتیب نام خانوادگی بیشتر این کودکان که شناسنامه نداشتند همنام با حاج اکبر بود.

در بین کودکان این پرورشگاه کودکی وجود داشت که استعداد و تبحر خاصی در نقاشی داشت که مورد توجه حاج اکبر قرار گرفت. این کودک پدر خود را به دلیل بیماری طاعون در ۶ ماهگی از دست داد و در ۸ سالگی نیز مادر خود را از دست داد و شناسنامه ای نداشت و حاج اکبر که از تبحر او در نقاشی خبر داشت، تصمیم گرفت که برای او با نام و نام خانوادگی علی اکبر صنعتی شناسنامه صادر کند. بخش عمده‌ای از آثار موزه هنرهای معاصر کرمان به آثار این استاد تعلق دارد. این کودک اموزش‌های پایه و اولیه خود را زیر نظر استادان کرمانی گذراند و پس از آن برای گذراندن دوره های تخصصی مجسمه سازی به تهران رفته و این آموزش‌ها را در مدرسه مستظرفه زیر نظر استادانی مثل بهزاد و حیدریان و طاهرزاده و صدیقی فرا گرفت.

تاریخچه موزه هنرهای معاصر کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hamid alizadeh)

علی اکبر صنعتی باقی عمرش را عضو فرهنگستان هنر ایران باقی ماند و تنها هنرمندی به حساب می‌آید که دو موزه هنرهای معاصر کرمان و تهران به نام ایشان ثبت شده است . ویژگی خاص اثر های این استاد این بود که تصاویر را در قالب مجسمه خلق میکرد . از معروف ترین کار های او می‌توان به فرشته عدالت اشاره کرد، که استاد صنعتی به همراه ابوالحسن صدیقی و ارژنگ رحیم زاده این اثر را طراحی و خلق کردند.

با ساخت کارگاه و نمایشگاهی از آثار استاد صنعتی‌ در سال ۱۳۳۸ فعالیت‌های فرهنگی این پرورشگاه آغاز شد. استاد صنعتی در سال‌های پایانی زندگی اش به دلیل سکته مغزی قدرت تکلم خود را از دست داده و نیمه چپ بدن او فلج شد و در اسفند سال ۱۳۸۴ به دلیل بیماری‌های تنفسی و ریوی در بیمارستان بستری و پس از بهبود ترخیص شد. او سرانجام در روز ۱۳ فروردین ۱۳۸۵ در سن ۹۰ سالگی به رحمت خدا رفته و پیکر ایشان در بهشت زهرا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد .

از این استاد نامدار آثار زیادی از رنگ روغن و نیز مجسمه های زیادی به جا مانده و پرورشگاه حاج اکبر صنعتی زاده به منظور نگهداری از آثار استاد صنعتی و دیگر هنرمندان به موزه تبدیل شد، که امروزه به نام موزه هنرهای معاصر کرمان و یا موزه صنعتی شهرت دارد.این موزه در تاریخ ۲۸ فروردین سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

موزه هنرهای معاصر کرمان کجاست؟

موزه هنرهای معاصر کرمان کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mamad Lir)

موزه هنرهای معاصر کرمان  در جنوب شرقی شهر کرمان در خیابان شریعتی و حد فاصل میدان باغ ملی و چهار راه طهماسب واقع شده‌است. اگر قصد دارید با خودروی شخصی از این موزه بازدید کنید، از لوکیشن زیر که برای مسیر یابی راحت شما قرار داده شده استفاده کنید. همچنین اگر قصد دارید از وسایل نقلیه عمومی برای دسترسی به این موزه استفاده کنید، می‌توانید از اتوبوس‌های درون شهری استفاده کرده و در ایستگاه اتوبوس ولیعصر پیاده شوید. سپس با کمی پیاده روی خود را به موزه هنرهای معاصر کرمان برسانید.

 

لوکیشن در نشان

معماری موزه هنرهای معاصر کرمان

معماری موزه هنرهای معاصر کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Mojudi)

ساخت بنای موزه هنرهای معاصر کرمان در دوره پهلوی صورت گرفته است. شکل گیری ساختمان اصلی موزه به‌صورت خطی انجام شده و از خشت خام در پی ریزی بنا و از آجر تراش در روکار ساختمان استفاده شده‌است. این بنا سقفی گنبدی شکل دارد، که ساخت آن به شیوه معماری سنتی انجام شده ساخته شده‌است. از آجر و کاشی های معرق خوشرنگ فیروزه‌ای و سیاه در تزیین سر در موزه استفاده شده‌است. همچنین برای پاکار سر در موزه از سنگ مرمر استفاده کرده‌اند که در سال ۱۳۲۷ به بنای اصلی اضافه شده و جلوه زیبایی به این موزه می‌دهد. محوطه بیرون موزه هنرهای معاصر کرمان باغچه بندی شده است، که به شیوه باغ سازی ایرانی صورت گرفته است.

آثار نگهداری شده در موزه هنرهای معاصر کرمان

آثار موزه هنرهای معاصر کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: وحید استور)

 موزه هنرهای معاصر کرمان گنجینه‌ای بی نظیر از آثار اساتید متبحر و پر آوازه جهان است. در حدود ۱۲۰۰ اثر هنری در این موزه نگهداری و به بازدیدکنندگان نمایش داده می‌شود. بیش از نیمی از این آثار به استاد علی اکبر صنعتی، پدر مجسمه سازی ایران تعلق داشته و نصف باقی مانده آثار هنر دست ۸۳ هنرمند ایرانی و ۱۶ هنرمند خارجی است .

 از جمله هنرمندان ایرانی که آثار آنها در موزه معاصر کرمان به نمایش گذاشته می‌شود، می‌توان به علی اکبر یاسمی ، پرویز تناولی، سهراب سپهری و جمعی دیگر از هنرمندان بلند آوازه ایران اشاره کرد. هم‌چنین آثار تعدادی از هنرمندان خارجی همچون هنری مور، آلبر مارکه، بلاکادار و غیره را می‌توان در این موزه تماشا کرد. نقاشی‌هایی که در این موزه به نمایش گذاشته می‌شوند، سبک‌های متفاوتی از نقاشی شامل تابلو های آبرنگ ، رنگ روغن، سیاه قلم و همچنین تابلو های سنگ کاری شده هستند . علاوه بر آثار نقاشان می‌توان آثار خطاطان ، مینی مالیست‌ها و پاپ ‌آرت‌ها را در این موزه مشاهده کرد.

جاهای دیدنی اطراف موزه هنرهای معاصر کرمان

جاهای دیدنی اطراف موزه هنرهای معاصر کرمان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hamid alizadeh)

در نزدیکی موزه هنرهای معاصر کرمان و نیز در داخل شهر و اطراف آن جاهای دیدنی زیادی از جمله موزه‌های مختلف وجود دارند. اگر می‌خواهید قبل و یا بعد از بازدید از موزه هنرهای معاصر به بازدید از جاذبه‌های گردشگری دیگر کرمان بروید، تعدادی از جاهای دیدنی کرمان را برای شما لیست کرده‌ایم.

نکات بازدید از موزه هنرهای معاصر

نکات بازدید از موزه هنرهای معاصر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: وحید استور)

از ساعت 7 صبح تا ساعت 18 می‌توانید از این موزه دیدن کنید. بهای ورودی این موزه برای افراد ایرانی 8000 تومان و برای اتباع خارجی 50000 تومان است. تصویر برداری در داخل موزه هنرهای معاصر تهران مجاز نیت و تنها می‌توان در خارج از ساختمان موزه عکس گرفت.

سخن آخر

شهر کرمان، در استان کرمان که در جنوب شرقی ایران زیبا قرار دارد، واقع شده است. این شهر از گذشته تا به امروز مورد توجه بوده است. جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و تفریحی زیادی در این شهر دیده می‌شود. علاوه بر آن مردم مهمان نواز و خونگرم و نیز سوغاتی‌های خوش طعم و ماندگار این شهر، از جمله عواملی هستند که شما را به کرمان فرا می‌خوانند. اگر این شهر زیبا را به عنوان مقصد سفر آینده‌تان انتخاب کردید، بازدید از موزه هنرهای معاصر کرمان را فراموش نکنید. از اینکه تا پایان این مقاله همراه گردشی تاپ بودید، سپاسگزاریم.

سوالات متداول

موزه هنرهای معاصر کرمان کجاست؟

این جاذبه در خیابان شریعتی و حد فاصل میدان باغ ملی و چهار راه طهماسب قرار دارد.

آیا این موزه به ثبت ملی رسیده است؟

بله؛ این موزه در تاریخ ۲۸ فروردین سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

هزینه بازدید از موزه هنرهای معاصر کرمان چقدر است؟

هزینه بازدید از این موزه مبلغ 8 هزار تومان برای گردشگران ایرانی و 50 هزار تومان برای گردشگران خارجی است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا