جاذبه های گردشگری داخلی

مقبره بداق سلطان

مقبره بداق سلطان، آرمگاه ابدی حاکم قدیم شهر مهاباد است که خدمت زیادی به مردم این شهر در زمان صفویه کرده است و در جنگ از دنیا رفته است. یا ساخت مقبره‌ای در شأن و مقام این مرد بزرگ در این شهر زیبا، یاد او همیشه در ذهن مردم مانده و امروزه به یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی مهاباد تبدیل شده‌است. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با این شخصیت و آرامگاه وی آشنا کنیم. پس ادامه مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.

بداق سلطان کیست؟

بداق سلطان کیست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: اصغر شيرواني پور)

بداق سلطان فرزند شیرخان از نوادگان صارم بگ مکری است. ایشان حکمران شهر مهاباد و از سرداران مهم دوران صفویه است. علت شهرت وی آثار ارزشمند تاریخی است که از خود به یادگار گذاشته است. ایشان بنیان‌گذار پل سرخ بر روی رودخانه مهاباد در سال 1084 هجری قمری و مسجد جامع این شهر در سال 1089 هجری قمری است.

سایر خدمات وی به مردم افتتاح کتابخانه‌ای بزرگ برای دوستداران علم، کاروانسرا، حمام عمومی،  ساخت سد و قنات بود که البته امروزه بیشتر ان از بین رفته است. بداق سلطان بسیار مورد توجه و احترام اهالی شهر بوده و متاسفانه در سال 1111 در یکی از جنگ‌های صفوی کشته می‌شود.

تاریخچه مقبره بداق سلطان

تاریخچه مقبره بداق سلطان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: اصغر شيرواني پور)

بداق سلطان بین سال‌های 1060 تا 1111 قمری حکمران شهر مهاباد بود و مردم احترام خاصی برای او قائل بودند. ایشان در نزدیکی شهر ایروان و در یکی از جنگ‌های دوران شاه عباس صفوی کشته شد. مقبره ایشان تا چند سال پس از مرگ‌شان معلوم نبود و چندین سال بعد سنگ نوشته‌ای پیدا کردند که سال 1111 بر روی آن حک شده بود و همان موقع ساختمانی در محل دفن وی ساخته شد. متاسفانه این ساختمان در طی زمان و جنگ‌هایی که در دوران صفویه بود، به شدت آسیب دید.

اولین بازسازی مقبره بداق سلطان در سال 1370 توسط مسئول وقت میراث فرهنگی مهاباد، آقای محمود پدرام صورت گرفت. قدمت آرامگاه وی به حدود 400 سال پیش برمی‌گردد. قبرستانی به نام گنبدان یا گومبه زان در کنار این مقبره واقع شده که همگی آن را به نام قبرستان بداق سلطان می‌شناسند. مقبره بداق سلطان در اسفند ماه سال 1379 با شماره 3485 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مقبره بداق سلطان کجاست؟

آدرس مقبره بداق سلطان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: اصغر شيرواني پور)

مقبره بداق سلطان در شهرستان مهاباد استان آذربایجان غربی، در خیابان کاروان و بلوار بداق سلطان واقع شده‌است. برای دسترسی به این آرامگاه زیبا می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. همچنین اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود از این مکان دیدن کنید، ابتدا به محله دفاع مقدس این شهر رفته و سپس وارد خیابان کاروان شوید و مقبره را در بلواری به نام این حاکم شجاع پیدا خواهید کرد. لوکیشن زیر را برایتان قرار داده‌ایم تا به آسانی بتوانید مسیریابی کنید.

 

لوکیشن در بلد

معماری مقبره بداق سلطان

معماری مقبره بداق سلطان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: اصغر شيرواني پور)

سبک معماری مقبره بداق سلطان نزدیک به سبک معماری دوران صفویه است. اصلی‌ترین مصالح به کار رفته در ساخت این مقبره آجر، ملات و آهک است و گنبد آن با آجر قرمز بنا شده‌است. ارتفاع ساختمان آرامگاه به 6 متر می‌رسد و از بخش شمالی، جنوبی و اصلی تشکیل شده که در ورودی ایوان‌های شمالی و جنوبی، طاق‌نماهایی بسیار زیبا ساخته شده‌است. در اطراف محیط آرامگاه فضایی سرسبز تعبیه شده تا افراد بتوانند به استراحت بپردازند. جالب است بدانید با توجه به سنگ‌نوشته‌ها، در جوار بداق سلطان بستگان وی نیز دفن هستند.

جاذبه های دیدنی اطراف

جاذبه های اطراف مقبره بداق سلطان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: اصغر شيرواني پور)

شهرستان مهاباد پر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است که هر کدام شما را به وجد می‌آورد. بازدید از این جاذبه‌های گردشگری می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد و سفری بسیار به‌یاد ماندنی را تجربه کنید. پیشنهاد می‌کنیم پس از بازدید از مقبره بداق سلطان، حاکم قدیم شهر مهاباد به سراغ سایر مکان‌های دیدنی این شهر که در لیست زیر برایتان آورده‌ایم بروید و از زیبایی‌های این شهر نهایت لذت را ببرید.

  • مسجد جامع سرخ (فاصله تا مقبره بداق سلطان: 3.5 کیلومتر)
  • دریاچه سد مهاباد (فاصله: 6.2 کیلومتر)
  • گوردخمه فقره قا (فاصله تا مقبره: 13 کیلومتر)
  • روستای سهولان (فاصله: 7.5 کیلومتر)
  • غار سهولان (با فاصله 46.3 کیلومتر از مقبره)
  • حمام تاریخی میرزا رسول (در فاصله 2.1 کیلومتر)

نکات بازدید از مقبره بداق سلطان

نکات بازدید از مقبره بداق سلطان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mr PAK (Mr PAK))
  • هزینه بازدید از مقبره بداق سلطان رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • شما می‌توانید همه روز در هر ساعت که می‌خواهید از این مقبره دیدن کنید، اما بهترین زمان روز چهارشنبه است.
  • بهترین زمان سفر به شهر مهاباد و بازدید از جاذبه‌های دیدنی آن فصل بهار و تابستان است، زیرا این شهر زمستان‌های بسیار سرد و طاقت‌فرسایی دارد. اما در فصل تابستان با هوای بسیار معتدلی روبه‌رو خواهید بود.
  • امروزه تنها امکان بازدید از نمای بیرونی مقبره برای عموم مردم مجاز بوده و کسی اجازه ورود به ساختمان اصلی آرامگاه را ندارد.
  • این مکان، آرامگاه ابدی یکی از بهترین مردان تاریخ این منطقه است که با شجاعت و دلاوری تمام به مردم خود خدمت کرده‌است. وظیفه ماست که به خوبی از آن محافظت کنیم و در حفظ آن کوشا باشیم.
  • عکاسی از ساختمان مقبره بداق سلطان می‌تواند سوژه‌ای عالی برای علاقه‌مندان به مکان‌های تاریخی باشد و همچنین می‌توانید عکسی یادگاری در کنار این مقبره در آلبوم خاطرات خود داشته باشید، پس دوربین عکاسی خود را فراموش نکنید.
  • در اطراف این آرامگاه امکانات رفاهی نظیر بوفه، رستوران و اقامتگاه سنتی برای رفاه حال مسافران نیز در نظر گرفته شده‌است.

سخن پایانی

مقبره بداق سلطان یکی از مکان‌هایی است که قدمت آن به دوران صفویه بازمی‌گردد و از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است. این مقبره که به تازگی نیز بازسازی شده، یکی از بهترین مکان‎‌های دیدنی شهر مهاباد شناخته می‌شود که باید بازدید از آن را در برنامه خود قرار دهید. در این مقاله از گردشی تاپ شما را بداق سلطان، تاریخچه آرامگاه وی و معماری آرامگاهش آشنا کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفیده واقع شده باشد. اگر تجربه بازدید از آرامگاه را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آیا بازدید از مقبره بداق سلطان رایگان است؟

بله؛ بازدید رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.

بداق سلطان کیست؟

یکی از حاکمان شهر مهاباد در دوران صفویه است که در سال 1111 چشم از جهان فروبست.

ساعات بازدید از آرامگاه بداق سلطان کدامند؟

بازدید از این آرامگاه در تمام طول شبانه روز امکان‌پذیر است و بازدید از تمام بخش‌های آن یک ساعت از زمان شما را می‌گیرد.

مقبره بداق سلطان کجاست؟

این مقبره در محله دفاع مقدس، خیابان کارون و در بلوار بداق سلطان قرار گرفته است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا