جاذبه های گردشگری داخلی

مسجد جامع مهاباد

یکی از بناهای تاریخی مذهبی شهر مهاباد که امروزه جزو معروف‌ترین جاهای دیدنی مهاباد نیز شناخته می‌شود، مسجد جامع مهاباد است. این مسجد زیبا در زمان صفویه و توسط حاکم این شهر یعنی بداق سلطان بنا شده‌است. قدمت مسجد به 355 سال پیش بازمی‌گردد و جالب است بدانید کردی‌ها به این مسجد «مزگه‌وتی سوور» می‌گویند. اگر شما هم علاقه‌مند هستید تا بیشتر با این مسجد آشنا شوید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه مسجد جامع مهاباد

تاریخچه مسجد جامع مهاباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: molood مولود)

مسجد جامع مهاباد که با نام مسجد جامع سرخ نیز شناخته می‌شود، در زمان صفویان توسط بداق سلطان حاکم وقت شهر مهاباد ساخته شد. این مسجد که در زمان شاه سلیمان صفوی بنا شده، علاوه بر اینکه نماز درون آن برپا می‌شد، محلی برای تحصیل و فراگیری علم و دانش بود و بعدها در کنار مسجد مدرسه شاه سلیمان نیز ساخته شد. این مسجد یکی از ارزشمندترین و مهم‌ترین بناهای تاریخی شهر مهاباد شناخته می‌شود که علت نامگذاری آن استفاده از آجر قرمز رنگ در بنای مسجد است.

مسجد جامع مهاباد کجاست؟

آدرس مسجد جامع سرخ مهاباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: علیرضا باباخانی)

مسجد جامع مهاباد در شهر مهاباد استان آذربایجان غربی، در خیابان امام شافعی این شهر واقع شده‌است. برای دسترسی به این مسجد تاریخی می‌توانید تاکسی‌های درون شهری استفاده کنید؛ اما اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود به بازدید از این مسجد بروید، وارد خیابان امام شافعی شوید و بعد از خیابان حافظ، در داخل کوچه مسجد قرار دارد. چنانچه برای اولین بار به مهاباد سفر می‌کنید و با خیابان‌های آن آشنایی ندارید، لوکیشن زیر می‌تواند در مسیریابی بهتر کمک‌تان کند.

 

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

معماری مسجد جامع سرخ مهاباد

معماری مسجد جامع مهاباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: molood مولود)

مساحت کلی مسجد جامع مهاباد به 1260 متر مربع می‌رسد و سبک معماری به کار گرفته شده در ساخت آن سبکی شبیه معماری دورانی صفویه است. مسجد از بخش‌های مختلفی نظیر شبستان، حوض‌خانه، حجره، گنبد، محراب و یک سردر ورودی تشکیل شده‌است. شبستان مسجد دارای 10 ستون سنگی با ارتفاع 2 و نیم متر است و این ستون‌ها با سنگ یکپارچه و تراش خورده تزیین شده‌اند و هریک از این ستون‌ها حدود 4.5 متر از هم فاصله دارند. ساختار معماری مسجد شباهت زیادی به مسجدی به نام طسوج در استان آذربایجان شرقی دارد.

صحن مسجد دارای حوض‌خانه، حجره‌ها و اتاق‌هایی است که در گذشته به عنوان مدرسه مورد استفاده طلاب بود. در سردر ورودی اصلی مسجد کتیبه‌ای وجود دارد که به زبان عربی نوشته شده‌است و مضمون آن به صورت زیر است: «الحمدلله که این مکتب شریف را در ایام حکومت سلطان عادل شاه سلیمان الحسینی الموسوی صفوی بهادرخان خلدالله تعالی در سال 1089 به قلم سهراب مکری به پایان رساند.»

یکی از مهم‌ترین مصالح به کار رفته در ساخت مسجد جامع مهاباد، آجر سرخ رنگ بوده که به همین دلیل، مسجد سرخ لقب گرفته است. این مسجد زیبا و باشکوه از کهن‌ترین مساجد تاریخی در دوران اسلامی است که در کشورمان بنا شده و به دلیل توازنی که میان طاق، گنبد و شبستان حفظ شده، همچنان سالم باقی مانده‌است. مسجد جامع مهاباد مهاباد در تاریخ 25 آبان ماه سال 1348 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جاذبه های اطراف مسجد جامع مهاباد

جاذبه های اطراف مسجد جامع مهاباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: molood مولود)

شهرستان مهاباد یکی از شهرهای تاریخی ایران بوده که جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی را درون خود جای داده است. بازدید از هر یک از آن‌ها می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. در ادامه لیستی از بهترین جاهای دیدنی این شهر زیبا را برایتان قرار داده‌ایم تا پس از بازدید از مسجد جامع مهاباد به سراغ آن‌ها بروید.

  • مقبره بداق سلطان (با فاصله 2.3 کیلومتر)
  • دریاچه سد مهاباد (فاصله تا مسجد جامع مهاباد: 4.3 کیلومتر)
  • غار سهولان (فاصله: 43.8 کیلومتر)
  • حمام تاریخی میرزا رسول (در فاصله: 1 کیلومتر از مسجد)
  • گوردخمه فقره قا (با فاصله 10.4 کیلومتر از مسجد)

نکات بازدید از مسجد جامع مهاباد

نکات بازدید از مسجد جامع مهاباد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sarah Ghafoori)
  • بازدید از تمام مساجد تاریخی در ایران رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • درهای مسجد همه روزه از ساعت 09:00 صبح تا عصر به روی گردشگران باز است و نمازهای ظهر و مغرب و همچنین نمازهای جمعه در این مسجد برگزار می‌شود.
  • شهر مهاباد در منطقه‌ای سردسیر قرار گرفته و زمستان‌های بسیار سرد و خشکی دارد. بنابراین بهترین زمان بازدید از جاهای دیدنی این شهر و مسجد جامع مهاباد فصل بهار و تابستان است.
  • برای علاقه‌مندان به بناهای تاریخی مذهبی پیشنهاد می‌کنیم دوربین عکاسی خود را به هیچ وجه فراموش نکنند، چرا که معماری جذاب این مسجد سوژه‌ای بسیار عالی برای دوربین شما است.
  • این مسجد تاریخی قدمت دیرینه‌ای داشته و سالانه گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند، لطفا از نوشتن یادگاری بر روی دیوارهای مسجد خودداری کرده و در حفظ آن برای نسل آینده کوشا باشید.

کلام آخر

مسجد جامع مهاباد مهاباد یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر بوده که از دوران صفویان به یادگار مانده‌است. این مسجد در مرکز شهر قرار گرفته و به راحتی می‌توانید آن را پیدا کنید. پیشنهاد می‌کنیم بازدید از آن و سایر مکان‌های دیدنی مهاباد را در برنامه خود قرار دهید. در این مقاله سعی کردیم همه‌ِی آن چیزی را که می‌بایست از این مسجد باشکوه را بدانید، در اختیارتان قرار دهیم تا با شناخت بیشتری از آن بازدید کنید. چنانچه تجربه بازدید از مسجد را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد جامع مهاباد توسط چه کسی و در چه دورانی ساخته شده‌است؟

این مسجد تاریخی و زیبا توسط حکمران وقت مهاباد، بداق سلطان و در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی بنا شده‌است.

بهترین زمان بازدید از مسجد چه موقع است؟

فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از مسجد جامع شهر مهاباد و همچنین سایر جاذبه‌های گردشگری این شهر است.

ساعات بازدید از این مسجد تاریخی کدامند؟

بازدید از مسجد جامع مهاباد در تمام روزهای هفته امکان‌پذیر است و شما می‌توانید از ساعت 9 صبح تا پس از نماز مغرب از آن دیدن کنید.

مسجد جامع مهاباد کجاست؟

این بنای تاریخی در مرکز شهر، در خیابانی به نام امام شافعی قرار گرفته است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 2 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا