جاذبه های گردشگری داخلی

موزه پوشاک سلطنتی

در بخش شمالی کاخ سعدآباد تهران، موزه‌ای روایتگر بخش مهمی از تاریخ کشورمان است. این موزه، موزه پوشاک سلطنتی است که می‌توانید در آن لباس‌های متعلق به درباریان و پادشاهان پهلوی و قاجار را تماشا کنید. این موزه یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تهران بوده که در خیابان شهید کمال طاهری قرار دارد و دسترسی به آن بسیار راحت است. در این مقاله از گردشی تاپ همراه من باشید تا به این موزه رویایی برویم و با بخش‌های مختلف آن آشنا شویم.

تاریخچه موزه پوشاک سلطنتی

تاریخچه موزه پوشاک سلطنتی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: A R)

موزه پوشاک سلطنتی یکی از کاخ‌های ساخته شده در دوران پهلوی در سال 1314 بوده که متعلق به خواهر رضاشاه پهلوی بوده است. این کاخ به دستور رضاشاه برای شمس، خواهر ایشان ساخته شده‌است. ساختمان کاخ شمس در دو طبقه و با مساحتی حدود 2600 متر مربع احداث شده‌ و بخش‌های مختلف آن به کمک معماری ایرانی اروپایی تزئین شده‌است. بد نیست بدانید شمس پهلوی در سال 1342 شمسی این کاخ را به برادرش محمدرضا شاه فروخت و کاخ دیگری برای خود در منطقه مهرشهر کرج ساخت و تمامی وسایل خود را با خود به کاخ جدیدی انتقال داد.

پس از آن کاخ شمس با تصمیم دربار شاهنشاهی به محلی برای نگهداری از اشیا و هدایای با ارزش تبدیل شد و نام آن به موزه اختصاصی هدایای سلطنتی تغییر یافت. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1373 ساختمان این کاخ به موزه مردم شناسی تهران تبدیل شد و پس از آن در سال 1388 به موزه تاریخ معاصر و بعد از آن، در نهایت به موزه پوشاک سلطنتی تغییر کاربری داد که امروزه می‌توانید انواع لباس‌های سلطنتی از دربار پهلوی اول و دوم و دوران قاجار را در آن تماشا کنید.

موزه پوشاک سلطنتی کجاست؟

موزه پوشاک سلطنتی کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Meysam Tabrizi)

موزه پوشاک سلطنتی تهران در بخش شمالی مجموعه کاخ سعدآباد و در ورودی شمالی این مجموعه واقع شده‌است. این کاخ در خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه) و در انتهای خیابان شهید کمال طاهری قرار دارد. شما می‌توانید از طریق مترو، اتوبوس و یا تاکسی به این موزه زیبا دسترسی داشته باشید. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو که شما را به کاخ سعدآباد می‌رساند، ایستگاه تجریش است. پس از پیاده شدن از مترو، می‌توانید ادامه مسیر را به کمک تاکسی و یا پیاده، خودتان را به این موزه برسانید. همچنین به کمک ایستگاه اتوبوس تجریش و یا کاظمی می‌توانید به این کاخ دسترسی داشته باشید.

 همچنین اگر می‌خواهید با ماشین شخصی خود از این مکان بازدید کنید، اول به خیابان زعفرانیه رفته و سپس راهی خیابان کمال طاهری شوید. برای مسیریابی بهتر و آسان‌تر می‌توانید از لوکیشن این آرامگاه در گوگل مپ که در قسمت پایین قرار گرفته استفاده کنید.

لوکیشن در نشان

بخش های مختلف موزه

بخش های مختلف موزه پوشاک سلطنتی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: behnam samadi)

موزه پوشاک سلطنتی از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود و می‌توانید سیر تحولات پوشاک دربارهای قاجار، پهلوی اول و پهلوی دوم را در آن ببینید. همانطور که گفتیم کاخ شمس از دو طبقه تشکیل شده‌است. طبقه اول به پوشاک قاجاری اختصاص دارد و در طبقه دوم می‌توانید پوشاک دوران اول و دوم پهلوی را از نزدیک ببینید. در قسمت لباس‌های مردانه، لباس‌های مختلفی از لباس رسمی، غیر رسمی و نظامی از انواع جنس‌های ابریشم، پشم و کتان است. همچنین لباس‌های زنانه نیز از جنس‌های حریر، ابریشم و ساتن، در الگوهای متفاوت دوخته شده‌است.

یکی از گالری‌های این موزه به لباس اقوام ایرانی اختصاص دارد که لباس‌های زنانه و مردانه از اقوام کردی، ترکی، لری، ترکمنی و جنوبی به نمایش در آمده است و می‌توانید با پوشش مردم این اقوام آشنا شوید. در طبقه دوم موزه نیز می‌توانید لباس‌های رضا را در گالری جداگانه ببینید که شامل دو پالتوی متعلق به رضا شاه، و بالاپوش‌های نظامی می‌شود. همچنین در این بخش مجسمه‌ای کوچک از رضا شاه و برخی از لوازم شخصی ایشان نگهداری می‌شود. لباس‌های فرح پهلوی که به دست بهترین خیاطان تهران دوخته شده بود را می‌توانید در طبقه دوم و در گالری مخصوص شهبانو ببینید. این لباس‌ها دارای دوخت‌های سنتی و دست‌دوز نظیر سوزن دوزی بلوچی، ترکم دوزی و سایر هنرهای ایرانی است.

جاذبه های دیدنی اطراف موزه پوشاک سلطنتی

جاذبه های دیدنی اطراف موزه پوشاک سلطنتی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: rasoul hassani)

مجموعه کاخ سعدآباد از 18 موزه و کاخ تشکیل می‌شود که هرکدام از آن‌ها متعلق به یکی از خاندان پهلوی بوده است و امروزه به موزه‌هایی بسیار زیبا تبدیل شده‌است. پس از بازدید از موزه پوشاک سلطنتی به سراغ جاذبه‌هایی که در لیست زیر برایتان قرار داده‌ایم بروید و سفری بسیار خاطره‌انگیز را برای خود رقم بزنید.

نکات بازدید از موزه پوشاک سلطنتی

نکات بازدید از موزه پوشاک سلطنتی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: A R)
  • هزینه بازدید از موزه پوشاک سلطنتی برای گردشگران ایرانی مبلغ 4 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 30 هزار تومان است.
  • بازدیدکنندگان عزیز می‌توانند همه روزه به جز ایام سوگواری محرم و تعطیلات رسمی کشور، در نیمه نخست سال از ساعت 09:00 الی 19:00 و در نیمه دوم سال از ساعت 09:00 الی 17:00 از این موزه زیبا دیدن کنید.
  • بهترین زمان بازدید از موزه پوشاک سلطنتی کاخ سعدآباد از لحاظ شرایط جوی، فصل بهار و تابستان است. قابل ذکر است که در ایام نوروز شهر تهران بسیار خلوت بوده و هوای بسیار پاکی دارد. شما می‌توانید در ایام نوروز به پایتخت سفر کرده و از جاذبه‌های آن دیدن کنید.
  • بازدید از تمامی بخش‌های کاخ شمس تهران حدود 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • توجه داشته باشید که بلیت این موزه تنها با ارائه کارت بانکی قابل دریافت است.
  • معماری جذاب کاخ شمس و آثار درون موزه، آن را به یکی از بهترین سوژه‌ها برای عکاسی و گرفتن عکس یادگاری تبدیل کرده‌است. پیشنهاد می‌کنیم به هیچ‌ عنوان دوربین عکاسی خودتان را فراموش نکنید.
  • این موزه زیبا ارزش تاریخی بالایی داشته و یکی از سرمایه‌های کشورمان محسوب می‌شود، لذا خواهشمندیم از لمس لباس‌ها، نوشتن یادگاری بر روی دیوارهای کاخ و آسیب به آن جدا خودداری کنید.

سخن آخر

موزه پوشاک سلطنتی کاخ سعدآباد یکی از برجسته‌ترین و زیباترین موزه‌های شهر تهران شناخته می‌شود و علاقه‌مندان به طراحی لباس و آشنایی با پوشش ایرانیان در زمان‌های گذشته، سالانه از سراسر کشور و جهان از این موزه دیدن می‌کنند. اگر قصد سفر به تهران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که اصلا بازدید از این موزه را از دست ندهید. چنانچه قبلا از این موزه کاخ زیبا بازدید کرده‌اید، خوشحال می‌شویم تجربه خود را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه پوشاک سلطنتی کجاست؟

این موزه در بخش شمالی مجموعه کاخ سعدآباد قرار دارد.

این موزه متعلق به چه دورانی است؟

کاخ شمس متعلق به دوران پهلوی است.

هزینه بازدید از موزه پوشاک سلطنتی چقدر است؟

هزینه بازدید از این موزه برای افراد ایرانی 4 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 30 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا