جاذبه های گردشگری داخلی

مسجد آدینه رامسر

مسجد آدینه رامسر یکی از قدیمی‌ترین مساجد کشورمان بوده که در روستایی بسیار زیبا به نام جواهرده قرار گرفته است. این مسجد تاریخی با قدمت 700 ساله خود تا به امروز چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته و سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود می‌کشاند. طبیعت بسیار چشم‌نواز اطراف این بنا و معماری فوق‌العاده، آن را به یکی از معروف‌ترین جاذبه های گردشگری رامسر تبدیل کرده است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا سری به این مسجد باشکوه بزنیم و بیشتر با تاریخچه و معماری آن آشنا شویم.

تاریخچه مسجد آدینه رامسر

تاریخچه مسجد آدینه رامسر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mehran ghaffary)

متاسفانه باید بگوییم تاریخ دقیق ساخت مسجد آدینه رامسر در دسترس نیست، اما طبق سکه‌های قدیمی کشف شده و معماری آن، باستان شناسان و تاریخ‌دانان قدمت این مسجد را به بیش از 7 قرن پیش نسبت داده‌اند. بد نیست بدانید مسجد آدینه جزو قدیمی‌ترین مساجد ایران بوده که در وسط جنگل‌های سماموس رامسر واقع شده‌است. همچنین در زمان‌های گذشته به گویش کهن رامسری، این مسجد «دزگا مزگت» نام داشت. برخی از مردم و باستان‌شناسان معتقدند مسجد آدینه در گذشته عبادتگاه و معابد زرتشتیان بوده است.

در چندین سال پیش، مسجد آدینه رامسر دچار حریق و آتش‌سوزی شده و یکی از مقامات روستای جواهرده با پیگیری‌های مکرر و تلاش‌های فراوان موفق به بازسازی آن می‌شود. جالب است بدانید به گفته این مقام محلی، شخصی حدود 140 عدد سکه قدیمی از جنس نقره را پیش او آورده تا آن‌ها را بفروشد. این سکه‌ها در ضلع جنوبی مسجد کشف شده بود و متعلق به چندین قرن پیش بوده است. همچنین در یکی دیگر از عملیات بازسازی مسجد، کتیبه‌ای به خط میخی کشف شده که متاسفانه دزدیده شده‌است.

مسجد آدینه رامسر تا به امروز حوادث طبیعی زیادی را پشت سر گذاشته و دو مورد از شدیدترین آن‌ها حادثه زلزله در سال 1003 شمسی بوده که باعث ریختن کامل این بنا می‌شود، همچنین چندین سال پیش صاعقه بسیار سهمناکی به یکی از درختان نزدیک مسجد اصابت کرده و باعث آتش‌سوزی کل ساختمان آن می‌شود. البته در تمامی این بلایای طبیعی مسئولین روستا به کمک مردم به بازسازی مجدد مسجد پرداختند.

مسجد آدینه رامسر کجاست؟

آدرس مسجد آدینه رامسر
منبع عکس: بلد (عکاس: ناشناس)

مسجد آدینه رامسر در روستای جواهرده این شهر واقع شده‌است. برای دسترسی به این روستا می‌توانید از تورهای گردشگری و یا ماشین شخصی خود استفاده کنید و خودتان را به این روستای زیبا برسانید. این مسجد زیبا در 30 کیلومتری جنوب رامسر واقع شده و با طی کردن حدود 40 دقیقه به این مکان می‌رسید. در قسمت زیر لوکیشن دقیق مسجد را برایتان قرار داده‌ایم تا به راحتی بتوانید مسیریابی کرده و مسجد را پیدا کنید.

 

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

معماری مسجد آدینه رامسر

معماری مسجد آدینه رامسر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mir Hassan Jamali Oskouei )

سبک معماری مسجد آدینه رامسر سبکی سنتی و اصیل و مختص اقلیم این منطقه بوده که متاسفانه در طی حوادث متفاوت این سبک از معماری به طور کامل از بین رفته و تنها بخشی از آن در بازسازی‌های اخیر به کار رفته است. در زمان گذشته دیوارها و سقف مسجد مانند دیگر بناهای ساخته شده در این منطقه از گل و چوب ساخته شده بود و شمع و ستون نداشت که به این نوع دیوارها در زبان محلی رامسری، «دیوار دارواجن» گفته می‌شد؛ اما امروزه دیگر از آن دیوارهای سنتی خبری نیست و جایش را دیوارهای بتنی گرفته است.

نمای بیرونی مسجد سفید بوده و دارای دو گلدسته طلایی رنگ بوده که جلوه‌ای خاص به این بنا داده‌است. شما با طی چند پله به درب ورودی مسجد آدینه خواهید رسید. . همچنین سقف مسجد شیروانی بوده و فاقد گنبد است. جالب است بدانید سالانه در این مسجد یک آیین و جشن مذهبی در اواسط مرداد ماه برگزار می‌شود که مردم محلی اعتقاد خاصی به آن داشته و به جشن گِلکاری معروف است. این آیین قدمت 800 ساله داشته و از زمان قدیم میان مردم روستا رایج بوده‌است. مردم با پوشیدن لباس‌های نو به گلکاری دیوارهای مسجد می‌پرداختند.

جاذبه های اطراف مسجد آدینه

جاذبه های اطراف مسجد آدینه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mehran ghaffary)

پیشنهاد می‌کنیم پس از بازدید از مسجد آدینه و روستای جواهرده به رامسر برگشته و از دیگر جاذبه‌های دیدنی این شهر بازدید کنید. یادتان نرود پیش از ترک شهر حتما سوغات رامسر را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید. در قسمت زیر لیستی از جذاب‌ترین جاذبه‌های دیدنی این شهر را برایتان قرار داده‌ایم که می‌توانید به سراغ آن‌ها رفته و اوقات خوشی را سپری کنید.

تله کابین رامسر (فاصله: 35 کیلومتر)

پارک آبی رامسر (با فاصله 28.8 کیلومتر از مسجد آدینه رامسر)

بلوار کازینو (در 29.3 کیلومتری از مسجد)

سد میجران (فاصله: 51.8 کیلومتر)

قلعه مارکوه (فاصله تا مسجد آدینه رامسر: 76 کیلومتر)

پارک جنگلی صفارود (با فاصله 17.8 کیلومتر از مسجد)

کاخ موزه رامسر (فاصله: 29.9 کیلومتر)

نکات بازدید از مسجد

نکات بازدید از مسجد آدینه رامسر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mehran ghaffary)
  • هزینه بازدید از مسجد آدینه رامسر همانند تمامی مسجدهای تاریخی دیگر کشورمان رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه نیست.
  • شما می‌توانید به صورت 24 ساعته در هر ساعت از شبانه‌روز که می‌خواهید از این بنا دیدن کنید. بازدید از تمامی بخش‌های مسجد 1 الی 2 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از مسجد آدینه رامسر و دیگر جاذبه‌های گردشگری این شهر است. در این فصل هوای این شهر بسیار معتدل و مطلوب بوده و بوی گل‌ و نسیم دریا شما را وجد می‌آورد.
  • جالب است بدانید سبک معماری خاص مسجد آدینه و محیط اطرافش، آن را به یکی از بهترین لوکیشن‌ها جهت عکاسی تبدیل کرده‌است. پیشنهاد می‌کنیم به هیچ‌وجه عکاسی در این مکان جذاب را از دست ندهید.
  • مسجد آدینه رامسر با قدمت بیش از 7 قرن پیش، یکی از با ارزش‌ترین و مهم‌ترین بناهای تاریخی در کشورمان بوده که از اهمیت بالایی برخوردار است. خواهشمندیم از تخریب و آسیب و نوشتن یادگاری بر روی دیوارهای مسجد خودداری کرده و در حفظ آن کوشا باشید.

سخن آخر

مسجد آدینه رامسر یکی از برجسته‌ترین و مهم‌ترین مسجدهای تاریخی کشورمان بوده که ارزش بالایی جهت بازدید دارد. این مسجد با قدمت طولانی سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود کشانده و در یکی از سرسبزترین روستاهای شهر رامسر واقع شده‌است. امیدواریم این مقاله از گردشی تاپ برایتان مفید بوده و از خواندن آن لذت برده باشید. چنانچه تجربه بازدید از این مسجد زیبا را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد آدینه رامسر کجاست؟

این مسجد در روستای جواهرده شهر رامسر قرار دارد.

بهترین زمان بازدید از مسجد آدینه رامسر کدام است؟

فصل بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از مسجد آدینه است.

قدمت مسجد آدینه رامسر به چند سال پیش باز می‌گردد؟

قدمت این مسجد طبق گفته باستان‌شناسان به 700 سال پیش برمی‌گردد.

سبک معماری مسجد آدینه رامسر به چه شکل بوده است؟

معماری این مسجد سنتی بوده و از گل و چوب ساخته شده بود.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا