جاذبه های گردشگری داخلی

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی از جاذبه های گردشگری تهران محسوب می‌شود که در سال ۱۳۸۰ خورشیدی به پیشنهاد دکتر مازیار اشرفیان بناب در بنایی قدیمی مربوط به دوره قاجار در منطقه امیرآباد تهران تاسیس شد. آثاری که در این موزه به نمایش درآمده‌اند شامل یافته‌های دوره‌های پیش از تاریخ، و ابزار و ادوات پزشکی در دوره معاصر می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با این موزه بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه موزه ملی تاریخ علوم پزشکی

تاریخچه موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mozhdeh kheirollahi)

طرح اولیه تاسیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی در سال ۱۳۷۶ خورشیدی به دعوت سازمان میراث فرهنگی کشور به ریاست آقای محمد بهشتی و با پیشنهاد دکتر مازیار اشرفیان بناب داده شد. پس از تایید این ایده، عملیات راه اندازی موزه توسط دکتر اشرفیان آغاز شد. بنا بر این شد که این موزه در بنایی تاریخی مربوط به دوره قاجاریه که به دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلق داشت، راه اندازی شود.

اجرا و انجام عملیات تاسیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت و ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران و نیز در حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفت. چندین طرح در خصوص راه اندازی و تجهیز این موزه توسط سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد که یکی از این طرح‌ها بازدید از کلیه حوزه‌ها در سراسر کشور و جمع آوری کلیهٔ آثار مرتبط با تاریخ پزشکی از جمله بیش از از سه هزار اشیاء، ابزار و ادوات پزشکی، کتب خطی، اسناد و مدارک مرتبط با تاریخ پزشکی کشور و همچنین آثار هنری مرتبط بود. این طرح‌ها ۴ سال طول کشید و در نهایت در سال ۱۳۸۰ خورشیدی موزه به روی علاقه مندان و عموم بازگشایی شد.

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی کجاست؟

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mozhdeh kheirollahi)

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی در تهران،خیابان کارگر شمالی، خیابان شانزدهم(فرشی مقدم) و ورودی شماره دو پردیس شمالی دانشگاه تهران واقع شده‌است. برای دسترسی به موزه ملی تاریخ علوم پزشکی می‌توانید از لوکیشن زیر استفاده کرده و به راحتی خود را به موزه برسانید.

لوکیشن در نشان

معماری و بخش‌ های مختلف موزه 

بخش‌های موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mozhdeh kheirollahi)

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی در ساختمانی قدیمی در منطقه امیرآباد تهران، واقع شده‌است. این ساختمان بیش از ۹۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و در دوره قاجار به دستور امیرکبیر به عنوان اصطبل شاهی(جلالیه) ساخته شده‌بود. این موزه دارای بخش‌های مختلفی است که از جمله آن می‌توان به بخش‌های زیر اشاره کرد.

  • ابزار و ادوات مرتبط با پزشکی
  • بخش دیرین انسان‌شناسی
  • بخش تاریخ دندانپزشکی
  • بخش داروسازی
  • بخش تاریخ دامپزشکی
  • بخش تاریخ پرستاری و مامایی
  • بخش تاریخ پزشکی در دوران دفاع مقدس
  • بخش اسناد و کتب خطی پزشکی

جاهای دیدنی اطراف موزه ملی

جاهای دیدنی اطراف موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mozhdeh kheirollahi)

در قسمت‌‌های مختلف شهر تهران جاهای دیدنی متفاوتی دیده می‌شوند که شامل جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، هنری، مذهبی و غیره می‌شوند. شما پس از بازدید از یک جاذبه گردشگری می‌توانید از تعداد زیادی از جاذبه‌های گردشگری که در اطراف آن مکان واقع شده‌اند، نیز بازدید کنید. از جمله جاهای دیدنی موجود در نزدیکی موزه ملی تاریخ علوم پزشکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نکات بازدید از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی

نکات بازدید از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hussein Z)
  • موزه ملی تاریخ علوم پزشکی در روزهای شنبه تا چهارشنبه قابل بازدید است.
  • در روزهای تعطیل رسمی نمی‌توان از این موزه بازدید کرد.
  • ساعات بازدید از موزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعد از ظهر است.
  • هزینه ورودی به این موزه 5 هزار تومان برای اتباع ایرانی و ۲۰ هزار تومان برای اتباع خارجی است.

سخن پایانی

اگر از آن دسته از افرادی هستید که به پزشکی و رشته‌های مربوط به آن علاقه دارید، بازدید از موزه ملی تاریخ علوم پزشکی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. اگر از این موزه بازدید کردید، تجربه خود از این بازدید را با و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه ملی تاریخ علوم پزشکی کجاست؟

این موزه در تهران،خیابان کارگر شمالی، خیابان شانزدهم(فرشی مقدم) و ورودی شماره دو پردیس شمالی قرار گرفته است.

هزینه بازدید از موزه چقدر است؟

بلیط ورودی این موزه برای اتباع ایرانی 5 هزار تومان و برای اتباع خارجی 20 هزار تومان است.

بخش های مختلف این موزه کدام است؟

ابزار و ادوات مرتبط با پزشکی، بخش دیرین انسان‌شناسی، تاریخ دندانپزشکی، داروسازی، تاریخ دامپزشکی، تاریخ پرستاری و مامایی و غیره از جمله بخش‌های این موزه هستند.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا