جاذبه های گردشگری داخلی

موزه تاریخ طبیعی همدان

یکی از جاذبه های گردشگری همدان که علاوه بر جنبه گردشگری و توریستی، جنبه علمی و پژوهشی نیز دارد، موزه تاریخ طبیعی همدان است و در دانشگاه کشاورزی بوعلی سینا همدان واقع شده‌است. در این موزه مجموعه‌ای متنوع و فراوان از نمونه انواع گونه‌های حیوانی، گیاهی و طبیعی ایران و سایر نقاط جهان دیده می‌شوند. این موزه در راستای تامین اهداف علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا و به همت مرحوم دکتر علی اقبالی، رییس وقت دانشگاه کشاورزی بوعلی سینا تاسیس شد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این جاذبه گردشگری آشنا شویم.

تاریخچه موزه تاریخ طبیعی همدان

تاریخچه موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: parsa jalili)

موزه تاریخ طبیعی همدان در سال ۱۳۵۱ خورشیدی، در مدرسه‌ای در همدان به نام مدرسه پهلوی بنیانگذاری شد. تاسیس این موزه به همت چند تن از اشخاص علمی، از جمله دبیران دبیرستان و اساتید دانشگاه صورت گرفت. امروزه این موزه در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، قرار دارد و چند تالار مجهز به آن اختصاص داده شده که ۲۰۰۰ متر مربع وسعت دارند و علاوه بر سالنی برای نمایش گونه‌ها، به فضاهایی جهت مطالعه، سالن سخنرانی و کتابخانه تخصصی نیز مجهز است.

مرحوم دکتر علی اقبالی، رئیس وقت مدرسه عالی کشاورزی همدان در بنایی به مساحت ۶۰ متر مربع، موزه تاریخ طبیعی همدان را با اهداف علمی، آموزشی و پژوهشی تاسیس کرد و تا پایان دهه هشتاد خورشیدی، جعفر محمد علیزاده آن را مدیریت کرده و توسعه داده‌است. بسیاری از نمونه‌هایی که در این موزه یافت می‌شوند، به همت استاد علیزاده و دانشجوهایش جمع آوری شده‌اند. تا سال ۱۳۹۱ افراد مختلفی مدیریت موزه را عهده دار شدند و بخش‌های عمده‌ای از تاسیسات، نمونه‌ها و امکانات موزه مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفتند.

موزه تاریخ طبیعی همدان کجاست؟

موزه تاریخ طبیعی همدان کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Peyman Mahdavi)

موزه تاریخ طبیعی همدان، در شهر همدان، انتهای چهارباغ آزادگان، در زیربنای تقریبی ٢٠٠٠ متر مربع و در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا واقع شده است. جهت دسترسی راحت‌تر به این موزه از لوکیشن قرار گرفته زیر می‌توانند استفاده کنید تا مسیریابی بهتری داشته باشید.

لوکیشن در نشان

بخش های مختلف موزه تاریخ طبیعی همدان

بخش های مختلف موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad Shafiee)

موزه تاریخ طبیعی همدان در بخشی از دانشکده کشاورزی بوعلی واقع شده و بخش‌ها و تالارهای مختلفی دارد که به نمایش و نگهداری هزاران نمونه زنده، سنگواره و تاکسیدرمی شده از گونه‌های گیاهی، پستانداران، پرندگان، خزندگان، حشرات و آبزیان می‌پردازد. این موزه پنج سالن مختلف دارد که در ادامه آثار موجود در هر سالن را شرح می‌دهیم.

سالن شماره ۱ یا سالن خلیج فارس

نخستین سالن موزه تاریخ طبیعی همدان، سالنی است که به نام سالن خلیج فارس شناخته می‌‌شود. در این سالن از موزه انواعی از گونه‌های گیاهی و جانوری خلیج فارس، از جمله دو کفه ایها، گاستروپودها، حلزونها، سخت پوستان، مرجان‌ها و اسفنج‌های خلیج فارس نگهداری و نمایش داده می‌شوند. علاوه بر نمونه‌های گفته شده، در این سالن بخشی از مجموعه‌های خارجی نیز به نمونه‌های ایرانی ملحق شده و جمع این دو مجموعه، بهترین کلکسیون صدف موجود در موزه در ایران است. در این سالن موزه ۲۲ ویترین با ۹۲۹ نمونه وجود دارد.

سالن شماره ۲

سالن 2 موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: amir salemian)

سالن دوم موزه تاریخ طبیعی همدان به حشرات اختصاص دارد. در این سالن از موزه که به سالن حشرات نیز شهرت دارد، انواع گوناگونی از نمونه‌های حشرات، از جمله پروانه‌های بسیاری از ایران و جهان و نیز سایر حشرات به نمایش در آمده‌است. در این سالن سالن حشرات و پروانه‌ها ۹۵ ویترین با پنج هزار نمونه در داخل آن دیده‌ می‌شود.

سالن شماره ۳

سومین سالن موزه تاریخ طبیعی همدان، سالن مخصوص پستانداران و پرندگان است و در این سالن مجموعه‌ای از پرندگان و. پستانداران ایرانی به نمایش در آمده‌است. این سالن از موزه ۲۸۱ ویترین دارد که با ۹۹۶ نمونه جانوری پر شده‌است.

سالن شماره ۴

سالن 4 موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hossein Travels)

سالن شماره ۴ از موزه تاریخ طبیعی همدان، به نمایش آبزیان خزندگان و دوزیستان اختصاص دارد و در این سالن مجموعه بزرگ و متنوعی از آبزیان، از جمله ماهی‌های استان، ماهی‌های دریای خزر، ماهیان خلیج فارس و دریای عمان، انواع خزندگان و انواع دوزیستان نمایش داده می‌شوند. در این سالن از موزه ۸۰۲ نمونه از ماهیان، نهنگ و آکواریوم در ۱۱۱ ویترین و ۸۳۳ نمونه از انواع خزندگان در ۹۲ ویترین با به نمایش در آمده‌است.

سالن شماره ۵

سالن شماره ۵ موزه که آخرین سالن موزه محسوب می‌شود، به نمایش سنگ‌ها، کانی‌ها و فسیل‌ها اختصاص دارد و در آن مجموعه بینظیر و متنوعی از کانی‌ها و فسیل‌ها به نمایش درآمده، که بسیار زیبا و کامل هستند. در این سالن از موزه ۳ هزار و ۶۴ نمونه از انواع مختلف کانی‌ها و فسیل‌ها در ۱۳۰ ویترین به نمایش گذاشته شده‌است.

جاذبه های اطراف موزه تاریخ طبیعی همدان

جاذبه های اطراف موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirali S)

شهر همدان یکی از زیباترین شهرهای ایران است که از گذشته تاکنون جایگاه بسیار مهمی در کشور داشته و در دوره‌های مختلف تاریخی پایتخت سرزمین ایران بوده، شهر همدان است که در گذشته هگمتانه نام داشته‌است. شهر همدان به علت جایگاه ویژه‌ای که دارد جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد و یکی از شهرهای توریستی پر طرفدار ایران محسوب می‌شود. در ادامه با تعدادی از چاذبه‌های گردشگری این شهر آشنا می‌شویم.

نکات بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان

نکات بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Morteza Barjasteh)
  • ساعات بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان هر روز به جز پنجشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح تا ۱۷:۳۰ عصر و پنجشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر است.
  • هزینه بازدید از این موزه برای عموم ۵۰۰۰ تومان و برای دانش آموزان و دانشجویان ۳۰۰۰ تومان است.
  • در نظر داشته باشید که بهترین زمان بازدید از این جاذبه و سایر جاذبه‌های شهر همدان فصل بهار و تابستان است.
  • بازدید از تمامی بخش‌های این موزه زیبا، 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خود اختصاص می‌دهد.
  • پیشنهاد می‌کنیم پس از بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان سری به بازار تاریخی این شهر زده و سوغات همدان را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
  • چندین راهنما در بخش‌های مختلف موزه حضور دارند که می‌توانید تمامی سوالات خود را از آن‌ها بپرسید.
  • گرفتن عکس یادگاری از بخش‌های مختلف موزه را فراموش نکنید.
  • در هنگام بازدید از لمس اشیا و قفسه‌ها و همچنین جابه‌جایی آن‌ها خودداری کرده و به قوانین موزه احترام بگذارید.

کلام پایانی

شهر زیبای همدان واقع در غرب کشور به علت آب و هوای خوب و نیز جایگاه مهمی که در تاریخ این سرزمین دارد، دارای جاذبه‌های گردشگری بسیار زیادی است و یکی از پرطرفدارترین شهرهای ایران محسوب می‌شود که سالانه افراد زیادی برای بازدید از آن می‌روند. اگر شما نیز همدان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کردید، حتما از موزه تاریخ طبیعی همدان دیدن کنید و تجربه خود از سفر را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه تاریخ طبیعی همدان کجاست؟

این جاذبه در شهر همدان، انتهای چهارباغ آزادگان قرار گرفته است.

این موزه در چه سالی تاسیس شد؟

این موزه در سال ۱۳۵۱ خورشیدی در مدرسه پهلوی همدان تاسیس شد.

هزینه بازدید از موزه تاریخ طبیعی همدان چقدر است؟

بهای بلیط ورودی این موزه برای افراد عادی 5 هزار تومان و برای دانشجویان و دانش‌آموزان 3 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا