جاذبه های گردشگری داخلی

موزه مردم شناسی اردبیل

اگر عاشق موزه‌گردی و گشت و گذار در موزه‌ها و از طرفی می‌خواهید با تاریخ، تمدن و آداب و رسوم مردم شهر اردبیل آشنا شوید، پیشنهاد ما به شما موزه مردم شناسی اردبیل است. این موزه در یکی از حمام‌های تاریخی این شهر به نام حمام آقا نقی قرار گرفته است و در سال 1378 با انجام عملیات مرمت به موزه تبدیل شد. لازم است بدانید که حدود 33 مجسمه مومی در این موزه نگه‌داری می‌شود که وجود آن‌ها، این مجموعه را جزو جذاب‌ترین جاهای دیدنی اردبیل تبدیل کرده است.

اگر درباره این موزه کنجکاو هستید، در ادامه همراه ما باشید تا شما را با بخش‌های مختلف آن و شرایط بازدید از این مجموعه آشنا کنیم.

تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل

تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Behrad Moudi)

موزه مردم شناسی اردبیل در یکی از حمام‌های بسیار قدیمی این شهر به نام حمام آقا نقی یا حمام ظهیرالاسلام واقع شده است که قدمت آن به دوران ایلخانی می‌رسد. جالب است بدانید این حمام 200 ساله تا دهه چهل شمسی تغییر کاربری نداده و مردم از آن برای استحمام استفاده می‌کردند. همچنین در دوران‌های مختلف نیز مانند دوره صفویه، قاجار و پهلوی اول مورد مرمت قرار گرفته است. متاسفانه پس از مدتی با ایجاد خیابان‌های جدید، بخش زنانه حمام به طور کامل از بین رفت و تنها بخش مردانه آن باقی مانده بود.

در سال 1378 با همت سازمان میراث فرهنگی اردبیل ملک حمام توسط این سازمان خریداری شده و با انجام عملیات بازسازی و اضافه کردن بخش‌های جدید به موزه مردم شناسی این شهر تبدیل شد. این موزه یکی از کامل‌ترین موزه‌های مردم شناسی کشورمان بوده که به طور کامل به آداب و رسوم، پوشش محلی زنان و مردان، شیوه پخت غذا، آئین‌های مذهبی و جشن‌ها، دست‌نوشته‌های تاریخی، شیوه کشاورزی و اشیا و ظروف تاریخی پرداخته است. این موزه در سال 1380 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز نمود و از آن موقع تا به امروز جزو معروف‌ترین موزه‌های شهر اردبیل شناخته می‌شود.

موزه مردم شناسی اردبیل کجاست؟

آدرس موزه مردم شناسی اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Behrad Moudi)

موزه مردم شناسی اردبیل در میدان عالی قاپو و در ابتدای خیابان سعدی این شهر واقع شده‌است. شما می‌توانید برای دسترسی به این موزه از سیستم حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این موزه، ایستگاه عالی قاپو بوده که با کمی پیاده‌روی موزه را خواهید دید. چنانچه قصد دارید با ماشین شخصی خود به بازدید از این مکان زیبا بپردازید، کافیست هرجای شهر که هستید خودتان را به میدان عالی قاپوی اردبیل برسانید.

در قسمت زیر لوکیشن دقیق موزه را برایتان قرار داده‌ایم تا به کمک آن مسیریابی کنید.

لوکیشن در نشان

معماری موزه مردم شناسی

معماری موزه مردم شناسی اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammadreza Heydarian)

حمام ظهیرالاسلام از سه بخش گرمخانه، چال حوض و سربینه یا رختکن تشکیل شده‌است. سبک معماری این حمام سبک ایرانی سنتی بوده و در بازسازی‌هایی که در دوران‌های مختلف انجام شده تزئینات زیبایی به آن اضافه شده‌است. برای مثال سکوهای موجود در حمام در دوران پهلوی اول احداث شده است. در بخش میانی حمام سربینه مربعی شکل را خواهیم دید که طاقی مرتفع بر روی آن قرار گرفته است. این طاق زیبا به کمک نقش و نگارهای گل و بوته با الهام از عناصر طبیعت تزئین شده که زیبایی آن را دوچندان کرده است.

حوض سنگی هشت ضلعی درون حمام که گنبدی بر فراز آن قرار داده شده و وظیفه تامین نور حمام را دارد، به کمک کاشی‌کاری‌های آبی رنگ تزیین شده‌است. همچنین باید بدانید موزه مردم شناسی اردبیل که در این حمام قرار دارد، در تاریخ 11 مرداد سال 1376 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در موزه مردم شناسی اردبیل 33 مجسمه مومی در بخش‌های مختلف حمام قرار داده شده که می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید. همچنین انواع اشیا و اسناد تاریخی مانند ظروف مسی، سفالی، سنگی، آسیاب‌های سنگی، ظروف تزئینی، انواع لباس‌های محلی در این مجموعه به نمایش در آمده است.

جاذبه های دیدنی اطراف

جاذبه های دیدنی اطراف موزه مردم شناسی اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amir Jangi)

شهر اردبیل یکی از شهرهای بزرگ کشورمان در شمال غرب ایران بوده که به واسطه طبیعت بکر و تاریخ غنی خود سالانه گردشگران زیادی را به این شهر جذب می‌کند. شاید برایتان سوال پیش بیاید که پس از بازدید از موزه مردم شناسی اردبیل مقصد بعدی کجاست؟ در قسمت زیر لیستی از نزدیک‌ترین جاذبه‌های گردشگری به این موزه جذاب را برایتان قرار داده‌ایم که می‌توانید برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

عمارت آقازاده اردبیل (فاصله: 193 متر)

موزه چینی خانه (فاصله تا موزه: 1.3 کیلومتر)

دریاچه شورابیل (با فاصله 7.7 کیلومتر از موزه مردم شناسی اردبیل)

بازار اردبیل (در فاصله 1.9 کیلومتری از موزه)

پل هفت چشمه (فاصله: 2.4 کیلومتر)

مسجد جامع اردبیل (فاصله تا موزه: 1.3 کیلومتر)

خانه مناف زاده (فاصله تا موزه مردم شناسی اردبیل: 1 کیلومتر)

نکات بازدید موزه مردم شناسی اردبیل

نکات بازدید موزه مردم شناسی اردبیل
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammadreza Heydarian)
  • هزینه بازدید از موزه مردم شناسی اردبیل برای توریستان ایرانی 4 هزار تومان و برای توریستان خارجی مبلغ 30 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت 09:00 صبح الی 20:00 شب از این موزه دیدن کنید. برای بازدید از تمامی بخش‌های موزه به نیم الی یک ساعت زمان نیاز دارید.
  • شهر اردبیل یکی از شهرهای سردسیر کشورمان بوده که زمستان‌های بسیار سردی دارد. بنابراین بهترین زمان بازدید از موزه مردم شناسی اردبیل و سایر جاهای دیدنی این شهر فصل بهار و تابستان است. آب‌وهوای معتدل و مطلوب و طبیعت بسیار چشم‌گیری و دنج در این فصل‌ها منتظر شما است.
  • خرید بلیط این موزه، تنها به صورت حضوری امکان‌پذیر است.
  • چندین راهنما در بخش‌های مختلف موزه قرار دارند که می‌توانید سوالات خود را در خصوص موزه از آن‌ها بپرسید.
  • عکاسی از آثار تاریخی درون موزه و همچنین زیر نظر گرفتن معماری جذاب حمام آن، این موزه را به یکی از زیباترین سوژه‌های عکاسی تبدیل کرده است. پیشنهاد می‌کنیم به هیچ‌وجه دوربین عکاسی خود را فراموش نکنید.
  • از وارد کردن آسیب به بخش‌های مختلف موزه و اشیای تاریخی آن خودداری کنید.

سخن پایانی

موزه مردم شناسی اردبیل یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین موزه‌های این شهر بوده که در یک حمام تاریخی به نام حمام آقا نقی و یا ظهیرالاسلام قرار گرفته است. اگر می‌خواهید با آداب و رسوم و زندگی گذشته مردم اردبیل آشنا شوید، این موزه یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما است. در این مقاله از گردشی تاپ، تمام سعی خود را کردیم که تمام نکات لازم درباره این مجموعه را به شما بگوییم. چنانچه تجربه بازدید از این مکان را دارید، می‌توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید. از اینکه تا انتها همراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

موزه مردم شناسی اردبیل کجاست؟

این موزه در میدان عالی قاپو و در ابتدای خیابان سعدی قرار گرفته است.

هزینه بازدید از موزه مردم شناسی اردبیل چقدر است؟

هزینه بلیط ورودی موزه برای گردشگران ایرانی 4 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 30 هزار تومان است.

ساعت کاری این موزه کدام است؟

همه روزه از ساعت صبح الی 20:00 شب می‌توانید از موزه مردم شناسی اردبیل دیدن کنید.

جاذبه های اطراف این موزه کدام است؟

عمارت آقازاده اردبیل، خانه تاریخی مناف زاده، موزه چینی خانه، دریاچه شورابیل و غیره از جاذبه های گردشگری اطراف این موزه است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا