جاذبه های گردشگری داخلی

 موزه مردم شناسی تهران

کاخ ابیض یکی از زیباترین کاخ‌های مجموعه کاخ گلستان در تهران است که امروزه با حفظ و نگهداری از آثار تاریخی به موزه مردم شناسی تهران تبدیل شده‌است. این کاخ در دوران قاجار ساخته شده و ناصرالدین شاه این کاخ را با هدف نگهداری از هدایا و آثار ارزشمند خود بنا کرد. سبک معماری فوق‌العاده اروپایی این کاخ در نگاه اول شما را جذب خودش می‌کند و با ورود به آن ویترین‌ها و عکس‌های تاریخی را مشاهده خواهید کرد. این موزه قدیمی‌ترین موزه مردم شناسی ایران بوده که در ادامه مقاله بیشتر با آن آشنا خواهید شد.  

تاریخچه موزه مردم شناسی تهران

تاریخچه موزه مردم شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Karbasi)

کاخ ابیض در دوران قاجاریه، به دستور ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. در اواخر دوران حکومت ناصرالدین شاه، پادشاه عثمانی، شاه سلطان عبدالحمید، آثاری ارزشمند و هدیه‌هایی نفیس و گرانبهایی را به ایران فرستاد و به ناصرالدین شاه تقدیم نمود. در آن زمان، در کاخ گلستان، تمامی تالارهای سلطنتی و کاخ‌های دیگر مملو از تابلوها و اثاثیه ارزشمند بوده و با تصمیم ناصرالدین شاه، کاخی جدید ساخته شد تا هدایای سلطان عثمانی در آن قرار گیرد. جالب است بدانید به دلیل استفاده زیاد از مرمر سفید رگه‌دار در پله‌ها و بنای کاخ، این مکان به کاخ ابیض شهرت یافت.

با روی کار آمدن دولت پهلوی تغییراتی در طبقه پایین کاخ صورت گرفت. همچنین بد نیست بدانید تا سال 1333 از این کاخ به عنوان مکانی برای جلسات مهم هیئت دولت استفاده می‌شد. در سال 1344 با تاج‌گذاری محمدرضا شاه پهلوی، این کاخ به موزه مردم شناسی تهران تبدیل شد. این موزه به عنوان قدیمی‌ترین موزه مردم شناسی ایران، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که جزو معروف‌ترین جاذبه های گردشگری تهران با آثار ارزشمند است.

موزه مردم شناسی تهران کجاست؟

موزه مردم شناسی تهران کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: hakh82)

موزه مردم شناسی تهران در خیابان 15 خرداد و در میدان ارگ این شهر واقع شده‌است. به دلیل وجود ترافیک‌های سنگین و طرح ترافیک در برخی از خیابان‌ها، بهترین انتخاب برای دسترسی به این موزه و سایر جاهای دیدنی تهران، مترو و اتوبوس است. خوشبختانه ایستگاه متروی 15 خرداد تنها 100 متر با کاخ ابیض فاصله دارد و به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید. همچنین ایستگاه‌های اتوبوس 15 خرداد و میدان ارگ شما را با کمترین هزینه به موزه مردم شناسی می‌رسانند.

چنانچه با ماشین خود عازم سفر به تهران شدید و قصد دارید از جاذبه‌های گردشگری آن بازدید کنید، لوکیشن دقیق کاخ را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا به راحتی مسیریابی کرده و خودتان را به این موزه زیبا برسانید.

لوکیشن در نشان

معماری کاخ ابیض

معماری موزه مردم شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مژده خیراللهی)

سبک معماری کاخ ابیض، سبک اروپایی بوده و در برخی از قسمت‌های آن سبک قاجاری را می‌بینیم. جالب است بدانید طراحی و معماری این بنا را خود شخص ناصرالدین شاه برعهده داشته و به گونه‌ای اندازه‌های دیوارها را طراحی نموده که متناسب با فرشی باشد که سلطان عبدالحمید به او هدیه داده است. نوع طراحی پنجره‌های کاخ و استفاده از پنجره‌های ساده و خطوط منحنی که به آن گره خورشیدی گفته می‌شود، عناصری از معماری اروپایی را به نمایش می‌گذارد. همچنین نقوش هندسی به کار رفته در درب ورودی کاخ، با سبک معماری قاجار همخوانی دارد.  

گچ‌بری‌های بسیار ظریف و زیبا و همچنین کاشی‌های نصب شده در دیوار کاخ، جلوه‌ای بسیار خاص به این فضا بخشیده است. همچنین درون موزه مردم شناسی تهران نقاشی‌های بسیار گرانبها از رنگ و روغن که نقش پادشاهان و ملکه‌های کشورهای اروپایی بر روی آن‌ها کشیده شده، قرار دارند که این نقاشی‌ها در سفر شاه ایران به کشورهای مختلف به او هدیه داده می‌شد. در سال 1332، این کاخ در اختیار اداره هنرهای زیبای کشور قرار گرفت تا قسمت‌هایی از آن مرمت شود و سپس با همت اداره کل موزه و فرهنگ عامه در سال 1344 به موزه مردم شناسی تهران تبدیل شد.

بخش های مختلف موزه مردم شناسی تهران

بخش های مختلف موزه مردم شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Soroush)

موزه مردم شناسی تهران در دو طبقه، از بخش‌های متنوعی تشکیل شده‌است. این موزه دارای کارگاه‌های عکاسی، مجسمه سازی، خطاطی، نجاری، کتابخانه، سالن سخنرانی، قرائت خانه، و هفت غرفه مربوط به آثار تاریخی از سراسر ایران است. طبقه اول موزه مربوط به بخش اداری و تالارهای نمایش است و طبقه دوم به پوشاک مناطق مختلف کشور و پوشش مردان و زنان قاجار اختصاص دارد. در طبقه اول، اتاق‌هایی تو در تو قرار دارند که در این مکان اشیایی مانند اسباب پخت و پز، ساخته‌های چوبی، وسایل پزشکی، سفال‌های لعاب‌دار، انواع فانوس، ساخته‌های نمدی و منبت، انواع قفل و کلید و غیره را خواهید دید.

ماکت‌های عروس دوران قاجار، لباس‌های محلی کشور، انواع سازهای موسیقی نظیر کمانچه، سنتور، دایره، ضرب، سرنا، دهل و غیره در طبقه اول قابل مشاهده است. از پله‌های عریض کاخ که به بالا بروید، تابلویی بزرگ پارچه دوزی شده از تصویر فتحعلی شاه را می‌بینیم. در این طبقه ماکت‌های مومی از زنان و مردان نقاط مختلف کشورمان با پوشش‌های بومی قرار دارند که می‌توانید آن‌ها را از نزدیک ببینید و آشنا شوید.

جاذبه های دیدنی اطراف کاخ

جاذبه های اطراف موزه مردم شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Gazde)

شهر تهران مملو از جاذبه‌های تاریخی، گردشگری و تفریحی است که بازدید از همه آن‌ها به شما پیشنهاد می‌کنیم. پس از بازدید از موزه مردم شناسی تهران به سراغ دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر که در قسمت زیر برایتان لیست کرده‌ایم بروید و از دیدن آن‌ها لذت ببرید.

  • سردر باغ ملی (فاصله تا کاخ: 2..2 کیلومتر)
  • مدرسه تاریخی دارالفنون (با فاصله 1.1 کیلومتر از موزه مردم شناسی تهران)
  • خانه کاظمی (در 3.6 کیلومتری از موزه)
  • عمارت تاریخی امام جمعه (فاصله: 1.9 کیلومتر)
  • موزه ملی ایران (فاصله تا کاخ ابیض: 3.9 کیلومتر)
  • موزه عبرت (فاصله تا موزه مردم شناسی تهران: 2.8 کیلومتر)
  • پل طبیعت (فاصله: 12.6 کیلومتر)

نکات بازدید از موزه مردم شناسی تهران

نکات بازدید از موزه مردم شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Farshid Deylami)
  • هزینه بلیط ورودی برای بازدید از موزه مردم شناسی تهران در سال جاری، برای گردشگران ایرانی مبلغ 20 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 150 هزار تومان است.
  • بازدیدکنندگان عزیز می‌توانند همه روزه به جزو تعطیلات رسمی کشور، از ساعت 09:00 صبح الی 18:00 از این موزه جذاب دیدن کنند.
  • بازدید از تمامی بخش‌های موزه حدود 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • شهر تهران در تمامی فصل‌های سال زیبایی‌های خاص خود را دارد و نمی‌توان به طور قطعی یکی از فصل‌های آن را برای سفر انتخاب کرد. متاسفانه در اکثر ایام سال ترافیک نیمه سنگینی در شهر غالب است که این ترافیک در ایام نوروز و ایام تعطیلات، کمتر می‌شود و شما می‌توانید در این زمان‌ها به تهران سفر کرده و از جاذبه‌های گردشگری آن دیدن کنید.
  • در تمامی بخش‌های موزه، راهنمایانی هستند که شما را در آشنایی با آثار موزه آشنا می‌کنند و می‌توانید سوالات خود را از این افراد بپرسید.
  • عکاسی از موزه مردم شناسی تهران و همچنین گرفتن عکس یادگاری در آن می‌تواند تا سال‌ها خاطرات بازدید از این کاخ و موزه را برایتان زنده نگه دارد.
  • در هنگام بازدید از دست زدن به ویترین‌ها و لمس اشیای تاریخی، دویدن در درون محیط موزه، ایجاد سروصدا و ریختن خوراکی‌های خود در سطح زمین جدا خودداری کنید.

سخن پایانی

موزه مردم شناسی تهران قدیمی‌ترین و یکی از غنی‌ترین موزه‌های مردم شناسی در کشورمان بوده که به طور کامل به آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی و آثار تاریخی دوران‌های مختلف تاریخی پرداخته است. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم شما را به طور کامل با بخش‌های مختلف موزه، تاریخچه و معماری کاخ ابیض آشنا کنیم. امیدواریم به زودی فرصتی فراهم شود تا بتوانید از این موزه باشکوه دیدن کنید. همچنین اگر تجربه بازدید از این مکان را دارید، خوشحال می‌شویم دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه مردم شناسی تهران کجاست؟

این موزه در خیابان 15 خرداد و در میدان ارگ تهران قرار دارد.

قدمت این موزه به چه دورانی باز می‌گردد؟

این موزه در دوران قاجار ساخته شده‌است.

سبک معماری کاخ ابیض به چه صورت است؟

این کاخ به سبک اروپایی ساخته شده‌است.

هزینه بازدید از موزه مردم شناسی تهران چقدر است؟

هزینه بازدید از موزه برای گردشگران ایرانی 20 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 120 هزار تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 2

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا