جاهای دیدنی شاهرودایرانگردیسفر به استان سمنانسفر به شاهرود

برج کاشانه بسطام

برج کاشانه بسطام یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین بناهایی است که در شهر شاهرود می‌توانید مشاهده کنید. این برج با قدمت 900 ساله خود به یکی از اساسی‌ترین جاهای دیدنی شاهرود تبدیل شده و در طول سال توسط افراد زیاد مورد بازدید قرار می‌گیرد. علاوه بر قدمت تاریخی، معماری این سازه نیز به‌قدری جذاب است که در همان نگاه اول دل شما را می‌برد. با ما در گردشی تاپ همراه باشید تا نگاه نزدیک‌تری به این برج تاریخی بیندازیم.

آشنایی با برج کاشانه بسطام

آشنایی با برج کاشانه بسطام
عکس از گوگل مپ (عکاس: Mahdieh Ghasemi)

از یادگاری‌های دوران سلجوقیان است که در سال 514 هجری قمری به دستور هشتمین وارث بایزید ساخته شده است. برج کاشانه بسطام که با نام منار بسطام نیز شناخته می‌شود، تا امروز شاهد اتفاقات بزرگی بوده است و این موضوع باعث شده که در لیست مهم‌ترین بناهای تاریخی کشور نیز قرار بگیرد. نام این برج در سال 1386 در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و شماره ثبت آن 69 است.

خوشبختانه برج کاشانه بسطام جزو آن دسته از بناهایی است که چهره اولیه خود را حفظ کرده است و تغییرات زیادی نسبت به روز اول نکرده است. به همین خاطر در قسمت‌های مختلف این برج می‌توانید معماری اصیل دوران سلجوقیان را مشاهده کنید. بازدید از این بنای تاریخی در هر ساعتی از شبانه‌روز امکان‌پذیر است و اگر قصد دارید از تمام بخش‌های آن دیدن کنید، باید 2 ساعت از وقت خود را به این کار اختصاص دهید.

برج کاشانه بسطام کجاست؟

برج کاشانه شهر بسطام کجاست؟
عکس از گوگل مپ (عکاس: Mohammadreza Heydarian)

این برج تاریخی در منطقه بسطام و در خیابانی به نام مهدیه قرار گرفته است. اگر در شهرستان شاهرود هستید و می‌خواهید خود را به برج کاشانه بسطام برسانید، استفاده از تاکسی‌های شاهرود – بسطام و ماشین شخصی خودتان می‌تواند بهترین گزینه‌ها باشد. در صورتی که قصد دارید از تاکسی‌ها استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا خود را به میدان امام خمینی برسانید و در آن‌جا سوار تاکسی‌های بسطام شوید. از تاکسی‌ها بخواهید که شما را در خیابان مهدیه پیاده کنند.

در صورتی که قصد دارید این مسیر را با استفاده از ماشین خودتان بروید، باید بدانید که فاصله شاهرود تا بسطام تقریبا 9 کیلومتر است. بهترین راه برای شما این است که ابتدا خود را به میدان چنار سوخته برسانید و از آن‌جا وارد بلوار لاله شوید. پس از 500 متر به سمت چپ بپیچید و وارد خیابان ساحلی شمالی شوید. این خیابان را تا انتها ادامه دهید تا به میدان سرچشمه برسید و از آن‌جا وارد بلوار امام خمینی شوید.

بلوار امام خمینی را تا میدان امام صادق ادامه دهید و در میدان به سمت چپ بپیچید. سپس در میدان انقلاب دوباره به چپ بپیچید و وارد مهدیه شوید. در این خیابان می‌توانید تابلوی برج کاشانه بسطام را مشاهده کنید. البته ما در قسمت پایین لوکیشن این برج را نیز برای شما قرار داده‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید از آن نیز برای مسیریابی استفاده کنید.

آدرس این برج در نشان

معماری برج کاشانه بسطام

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، منار بسطام در دوران سلجوقیان ساخته شده و معماری آن نیز برگرفته از همان زمان است. در ساخت این برج از آجر استفاده شده و تزئینات نمای آن نیز تماما از آجر است. وقتی با دقت به نمای برج کاشانه بسطام نگاه کنید، متوجه می‌شوید که آجرها با فاصله کاملا یکسانی از یکدیگر قرار گرفته‌اند. این موضوع رعایت اصول مهندسی و دقت معمار این سازه را به رخ می‌کشد.

معماری منار بسطام
عکس از گوگل مپ (عکاس: hamed younesi)

تاج برج کاشانه بسطام که شبیه به گنبد مسجد طراحی شده است نیز در بالاترین قسمت سازه قرار گرفته است. این تاج در اثر چند ردیف آجرچینی خلاقانه ساخته شده است و یکی از زیباترین بخش‌های این برج محسوب می‌شود. ارتفاع این منار تقریبا 20 متر است و در بالای آن می‌توانید نوشته‌های تاریخی که به خط کوفی نوشته شده‌اند را مشاهده کنید. در جنوب شرقی برج نیز آجری وجود دارد که روی آن با خط ثلث «بسم الله الرحمن الرحیم» نوشته شده است.

برای رسیدن به بالاترین نقطه برج، باید ابتدا از درب ورودی که در مجاورت محراب مسجد است، وارد برج کاشانه بسطام شوید. سپس از پلکان مارپیچی که دور تا دور فضای داخلی برج قرار گرفته‌اند بالا بروید. پیشنهاد ما به شما این است که پیش از بالا رفتن از پلکان، از محیط داخلی سازه، چاهی که در مرکز برج قرار گرفته و نوشته‌هایی که روی دیوار برج است دیدن کنید. راستی این نکته را هم اضافه کنیم که نور مورد نیاز این پلکان توسط روزنه‌هایی که روی بدنه برج قرار دارد تامین می‌شود.

جاذبه های اطراف منار بسطام

جاذبه های اطراف برج کاشانه بسطام
عکس از گوگل مپ (عکاس: Payam En)

شهرستان شاهرود ده‌ها بنای تاریخی و جاذبه طبیعی را در دل خود جا داده است که بازدید از هر کدام تجربه متفاوتی را برای شما به همراه دارد. ما لیستی از نزدیک‌ترین جاذبه‌های این شهر به برج کاشانه بسطام را برای شما آماده کرده‌ایم که در قسمت پایین می‌توانید مشاهده کنید.

  • جنگل ابر: جزو زیباترین جنگل‌های ایران است و نظر همه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. جنگل ابر جایی است که ابرها روی زمین می‌آیند و جای آسمان و زمین عوض می‌شود. این جنگل در فاصله 37.8 کیلومتری از این بنای تاریخی قرار گرفته است.
  • بازار سرپوشیده شاهرود: جایی که همه مغازه‌ها و خیابان‌ها رنگ و بوی قدم را دارند و خبری از مدرنیته در آن‌ها نیست. فاصله این بازار تا برج کاشانه بسطام 8.3 کیلومتر است.
  • مسجد جامع شاهرود: جزو مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر است که بخاطر معماری شگفت‌انگیز و قدمت تاریخی خود مورد توجه قرار گرفته است. فاصله مسجد جامع شاهرود تا این بنای تاریخی 8.8 کیلومتر است.
  • موزه شاهرود: در فاصله 7.9 کیلومتری از منار بسطام قرار گرفته و با بخش‌های جذاب خود می‌تواند نظر شما را جلب کند. موزه شاهرود دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی دارد که هر کدام از آن‌ها آثار خاصی را به نمایش می‌گذارند.

سخن پایانی

برج کاشانه بسطام جزو آن دسته از بناهای تاریخی است که در کنار قدمت طولانی، زیبایی خارق‌العاده‌ای نیز دارد. این زیبایی ظاهری را می‌توان مدیون دقت و ظرافت به‌کار گرفته در ساخت این سازه بدانیم. در این مقاله که به قلم گردشی تاپ برای شما آماده شده است، درباره تاریخچه، معماری، بهترین راه دسترسی و جاذبه‌های اطراف این منار تاریخی به شما توضیح دادیم. اگر درباره این سازه تجربه‌ای دارید، می‌توانید آن را از قسمت پایین با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

برج کاشانه بسطام چند متر ارتفاع دارد؟

ارتفاع این برج از بیرون 20 متر و از داخل تقریبا 23 متر است.

برج کاشانه بسطام در چه دورانی ساخته شده است؟

این بنای تاریخی از یادگاری‌های دوران سلجوقیان است و بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 514 هجری قمری ساخته شده است.

منار بسطام کجاست؟

این منار تاریخی در شهر بسطام و در خیابانی به نام مهدیه قرار گرفته است. برای دسترسی به این مکان می‌توانید از تاکسی، تاکسی‌های اینترنتی و ماشین خودتان استفاده کنید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا