موزه اقوام گرمسار
یکی از معروفترین جاهای دیدنی گرمسار که در آنجا میتوانید با تمام اقوام ایرانی آشنا شوید، موزه اقوام گرمسار این شهر است. این موزه که به آن خانه باقری نیز گفته میشود، در اوایل دوران پهلوی بنا شده و در سال 1389 تبدیل به موزه شدهاست. گرمسار یکی از معدود شهرهای ایران است که در آن اقوام مختلفی از کشورمان از جمله ترک، عرب، لر، گیلک، بلوچ و غیره زندگی میکنند و جالب است بدانید به جزیره اقوام ایران معروف است. در ادامه مقاله قصد داریم سفری به دل این موزه بزنیم و با آن بیشتر آشنا شویم.
تاریخچه موزه اقوام گرمسار
موزه اقوام یا خانه باقریها در شهرستان گرمسار استان سمنان قرار گرفتهاست و قدمت آن به دوران قاجار بازمیگردد. در ابتدا این مکان به صورت خانه باغ و به سبک خانههای مناطق گرمسیری دوران قاجار بنا شدهاست. موزه اقوام گرمسار اما در اوایل دوران پهلوی سال 1310 توسط مرحوم میرزا علی آقای باقری که یکی از خیرین گرمسار نیز بودند، احداث شد.
همانطور که گفتیم در شهر گرمسار قومهای مختلفی از سراسر ایران زندگی میکنند و به همین منظور با توجه به تصمیم شهرداری این شهر در بهمن ماه سال 1389 به موزه اقوام شهر گرمسار تبدیل شد. سالانه افراد زیادی از این موزه زیبا و جذاب دیدن میکنند و بیشتر با قومیتهای متفاوت آشنا میشوند. نام این خانه بینظیر در تاریخ 14 اردیبهشت سال 1378 با شماره 2314 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
موزه اقوام گرمسار کجاست؟
موزه اقوام گرمسار و یا خانه باقری در بلوار آیتالله کاشانی، خیابان سلمان فارسی و در کوچه شهید فیصلی واقع شدهاست. برای دسترسی به این موزه زیبا که در آن انواع اقوام مختلف ایرانی را به نمایش گذاشته است، میتوانید از تاکسی و اتوبوسهای شهری استفاده کنید. چنانچه قصد دارید از ماشین شخصی خود برای بازدید از این موزه استفاده کنید، میتوانید از لوکیشن زیر استفاده کنید.
معماری موزه اقوام گرمسار
خانه باقری در دو طبقه و از بخشهای مختلفی نظیر آبانبار، حمام، خزینه و حیاطی بسیار زیبا تشکیل شدهاست. جالب است بدانید با توجه به قدمت بالای این خانه که یادگار دوران قاجار بوده، تمامی بخشهای آن سالم مانده است. در میان حیاط حوضی بسیار زیبا واقع شده و به نمای حیاط جلوهای خاص بخشیده است. در ساخت این ساختمان از مصالحی همچون خشت خام، گچ و خاک، تیرهای چوبی، کاهگل و غیره استفاده شده و همچنین برای بنای ساختمان به شکل بسیار هنرمندانهای از آجر خطایی استفاده شده است و زیبایی آن را دو چندان کرده است.
موزه اقوام گرمسار از تعداد هفت سالن نمایش تشکیل شده که درون آن 130 قطعه شی همانند انواع لباس اقوام مختلف، ادوات کشاورزی، دلاکی، دامداری، کتب مختلف اقوام، ظروف آشپزخانه و 9 عدد مجسمه که برای نشان دادن پوشش و سبک زندگی و مشاغل قومهای مختلف در معرض دید عموم قرار دارد.
جاذبه های اطراف موزه اقوام گرمسار
شهر گرمسار یکی از شهرهای زیبای استان سمنان بوده که سالانه افراد زیادی را به سوی خود میکشاند. برای علاقهمندان به نژاد و اقوام ایرانی، موزه اقوام گرمسار یکی از بهترین این مکانها است. در ادامه لیستی از سایر جاذبههای دیدنی این شهر را برایتان فراهم کردهایم تا بهترین انتخابها را داشته باشید.
- غار نمکی گرمسار (با فاصله: 19.4 کیلومتر)
- آب انبار گرمسار (فاصله: 901 متر)
- امامزاده علی اکبر (فاصله تا موزه اقوام گرمسار: 17 کیلومتر)
- مسجد جامع گرمسار (در فاصله 991 متری از موزه)
نکات تکمیلی
- هزینه بازدید از موزه شهر اقوام گرمسار برای گردشگران مبلغ 4 هزار تومان است.
- شما میتوانید همه روزه از ساعت 09:00 صبح الی 18:00 از این موزه جذاب دیدن کنید. بازدید از تمام بخش موزه یک الی دو ساعت از زمان شما را به خود اختصاص میدهد.
- شهر گرمسار یکی از شهرهای ایران بوده که در هر فصل زیباییهای خاص خود را دارد، اما در مجموع فصل بهار بهترین زمان بازدید از موزه اقوام گرمسار و سایر جاذبههای دیدنی این شهر است.
- شما میتوانید در کنار لذت بردن از محتویات موزه و آشنا شدن با اقوام ایرانی، عکسهای یادگاری زیبایی از خود بگیرید.
سخن پایانی درباره موزه اقوام گرمسار
موزه اقوام گرمسار بهشتی برای علاقهمندان به قومهای مختلف کشورمان ایران است که شاید در جای دیگری نتوانید آن را پیدا کنید. اگر تجربه دیدن این مجموعه را ندارید، پیشنهاد میکنیم بازدید از آن را در سفر بعدی خود به گرمسار اولویت قرار دهید. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم به طور کامل شما را بخشهای مختلف این موزه آشنا کنیم. سپاسگزاریم که گردشی تاپ را برای مطالعه درباره این جاذبه انتخاب کردید و تا انتهای مقاله همراه ما بودید.
سوالات متداول
موزه اقوام گرمسار کجاست؟
موزه اقوام این شهر در بلوار آیتالله کاشانی، خیابان سلمان فارسی قرار گرفته است.
هزینه بازدید از این موزه چقدر است؟
برای بازدید از این موزه باید مبلغ 4 هزار تومان را پرداخت کنید.
در موزه اقوام گرمسار با چه قومیتهایی آشنا میشویم؟
در این موزه با اقوامی نظیر لر، ترک، عرب، گیلک و غیره آشنا خواهیم شد.
جاذبههای دیدنی اطراف موزه اقوام گرمسار کدامند؟
آب انبار گرمسار، مسجد جامع گرمسار، غار نمکی و امامزاده علی اکبر از جاذبههای دیدنی اطراف این موزه هستند.