جاذبه های گردشگری داخلی

موزه آیینه یزد

یکی از زیباترین، قدیمی‌ترین و محبوب ترین شهرهای ایران شهر یزد در مرکز ایران است. در این شهر زیبا، جاذبه‌های گردشگری زیادی، از جمله جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و غیره وجود دارند که این شهر را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری داخلی تبدیل می‌کنند. یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی یزد، موزه آیینه یزد است که به قصر آیینه و مرکز فرهنگی موزه‌ای نور و روشنایی یزد نیز شناخته می‌شود. قدمت این موزه به دوران پهلوی باز می‌گردد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این موزه آشنا شویم.

تاریخچه موزه آیینه یزد

تاریخچه موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mehdi Akbari)

ساختمانی که امروزه موزه آیینه یزد در آن قرار دارد، در گذشته و در دوران پهلوی متعلق به یکی از افراد ثروتمند و نامدار یزد بوده است. گفته می‌شود که این عمارت در سال ۱۳۲۰ خورشیدی و در دوران پهلوی به عنوان مهمانسرای خصوصی و دفتر کار رضا صراف زاده ساخته شد. بعدها از این بنا به عنوان منزل شخصی صراف زاده استفاده می‌شد. شنیده‌ها می‌گویند که هدف صراف زاده از ساخت این عمارت زیبا بازگشت پسرش از فرهنگ بوده، اما پسرش هیچگاه برنگشت.

پس از انقلاب سال ۱۳۵۷، محمد صدوقی دستور به مصادره این ساختمان و تحویل آن به بنیاد مستضعفان داد. در سال ۱۳۷۷ این عمارت به موزه‌ آیینه یزد تبدیل شد که در آن اشیای وقف شده از سوی مرحوم سید حسین حیدری از دوران قاجار تا معاصر؛ مثل سکه، نسخ خطی متعلق به خوشنویسان صاحب نام ایران، اسلحه و بسیاری چیزهای دیگر، به نمایش در آمدند. این موزه یکسال پس از تاسیس، یعنی در سال ۱۳۷۸ با شماره ۲۴۰۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

موزه آیینه یزد کجاست؟

موزه آیینه یزد کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohamad Reza Baghipoor)

موزه آیینه یزد، که به قصر آینه نیز شهرت دارد، در یزد، خیابان آیت‌الله کاشانی و روبه‌روی پارک هفت تیر قرار گرفته است. برای دسترسی به این موزه به وسیله خودروی شخصی خود، می‌توانند از لوکیشن زیر استفاده کنید و موزه را راحت‌تر ‌پیدا کنید. با استفاده از وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس‌های شهری و تاکسی نیز می‌توانند به این موزه دسترسی پیدا کنید.

لوکیشن در نشان

معماری موزه آیینه یزد

معماری موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mehdi Akbari)

در طراحی و ساخت بنای موزه سبک خاصی از معماری سنتی-اروپایی به کار گرفته شده‌ است. در داخل موزه آیینه کاری‌ها، گچبری‌ها و تزئینات بینظیری دیده می‌شود که این موزه را تبدیل به یکی از زیباترین و باشکوه ترین جاهای دیدنی ایران می‌کند. در فضای درونی تمام اتاق‌ها تزئینات مختلف و بسیار زیبایی از جمله نقاشی، گچبری و آیینه کاری‌‌های بی‌نظیر دیده‌ می‌شود.

حوضخانه مهم‌ترین ‌زیباترین اتاق موزه‌ محسوب می‌شود و بیشترین تزئینات داخلی موزه مربوط به حوضخانه است. روی دیوارهای حوضخانه نقاشی‌ها و تصاویر بسیار جذابی دیده می‌شوند. همچنین حوض سنگی موجود در این اتاق زیبایی بسیار زیادی به آن می‌بخشد.درها و پنجره‌های چوبی و مشبک مسجد، شیشه‌های رنگی دارند و عبور نور از این شیشه‌های رنگی فضای بسیار جذاب و زیبایی را ایجاد می‌کند.

بخش‌ های مختلف موزه آیینه یزد

بخش‌های مختلف موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Taherzadh)

ساختمان موزه آیینه یزد ۸۳۷ متر مربع مساحت دارد و در وسط باغی بزرگ و زیبا به وسعت ۸۱۷۴ متر مانند قصری می‌درخشد. در عمارت قصر آینه یا موزه آیینه یزد بخش‌های مختلفی دیده ‌می‌شود که از جمله این بخش‌ها می‌توان به سه در ورودی، حوضخانه، هفت اتاق، سالن بار، اتاق های نشیمن بهاری که روبهمون استخر واقع شده‌اند، اتاق خواب و قسمت شاه نشین اشاره کرد. در ادامه برخی از بخش‌های موزه را بررسی می‌کنیم.

اتاق کلاه فرنگی یا حوضخانه

موزه آیینه یزد بخش‌های بسیار زیبایی دارد و یکی از زیباترین بخش‌های آن حوضخانه یا اتاق کلاه فرنگی است. حوضخانه موزه تزئینات بسیار زیبایی دارد و به عنوان نمایشگاهی برای ارائه آثار هنرمندان یزدی از آن استفاده می‌شود. علت نام گذرای این اتاق به حوضخانه، حوض مرمرینی است که در داخل اتاق واقع شده و در ساخت آن از ۱۸۰۰ قطعه کاشی استفاده شده‌ است. سقف کلاه فرنگی‌ این اتاق نیز باعث شده که به آن اتاق کلاه فرنگی نیز گفته شود.

محوطه بیرونی موزه

موزه آیینه یزد مانند قصری است که در وسط باغی بنا شده‌است. باغ و محوطه بیرونی موزه زیبایی‌های فوق العاده‌ای دارد که از جمله آن می‌توان به درختان بلند و سرسبز و استخر بزرگ درون محوطه اشاره کرد.

آثار موزه آیینه یزد

آثار موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sayyed Mohammad Ahmadzadeh)

در موزه آیینه یزد آثار گرانبهایی از جمله دست نوشته‌های باستانی، اسلحه‌‌های دوران مختلف تاریخی، گستره وسیعی از آثار ارزشمند تاریخی ایران، چراغ‌های پیه سوز دوران ساسانیان، کتب قدیمی، تمبرهای صد ساله، سکه‌های دوران قاجار و اشیاء برنزی تاریخی در معرض بازدید عموم قرار گفته‌اند و افرادی که از این موزه بازدید می‌کنند با مطالعه و بررسی این آثار، اطلاعات زیادی درباره مردم یزد،هنر آنها و تاریخ این شهر کسب می‌کنند.

جاهای دیدنی اطراف موزه آیینه یزد

جاهای دیدنی اطراف موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali Zali)

شهر یزد یک از محبوب‌ترین شهرهای کشور در نزد تماشاگران است و هر ساله افراد زیادی برای بازدید از این شهر و بناهای تاریخی، فرهنگی و جاذبه‌های طبیعی آن، به این شهر زیبا سفر می‌کنند. یکی از مراکز فرهنگی یزد، موزه آیینه یزد است و در اطراف این موزه جاذبه‌های گردشگری فراوانی یافت می‌شود که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

نکات بازدید از موزه آیینه یزد

نکات بازدید از موزه آیینه یزد
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: omid360 Studio)

بازدید کنندگان برای ورود به موزه آیینه یزد و تماشای آثار گرانبهای آن، باید مبلغی به اندازه ۲۵۰۰۰ تومان پرداخت کنند. همچنین در روزهای یکشنبه تا جمعه از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ می‌توان از موزه آیینه بازدید کرد. به تازگی امکان بازدید از این موزه برای افراد نابینا نیز فراهم شده و از خط بریل برای توضیح درباره موزه و اشیای موجود در آن استفاده شده است.

سخن آخر

یزد یکی از شهرهای کویری ایران است و سالانه گردشگران زیادی، را از سراسر ایران و همچنین خارج از ایران می‌پذیرد. یزد در محدوده مناطق گرم و خشک ایران قرار گرفته است و اگر قصد سفر به این شهر زیبا را دارید، بهتر است در تابستان به اینجا سفر نکنید، در عوض در فصول دیگر سال به ویژه بهار و پاییز برای بازدید و گردش به این شهر زیبا بیایید. در صورت سفر به یزد، از موزه آیینه یزد نیز بازدید کنید و تجربیات خود در این سفر را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

موزه آیینه یزد کجاست؟

این جاذبه در یزد، خیابان آیت‌الله کاشانی و روبه‌روی پارک هفت تیر قرار دارد.

هزینه بازدید از این موزه چقدر است؟

بهای بلیط ورودی مبلغ 25 هزار تومان است.

در چه ساعتی از روز می توانید از موزه آیینه یزد دیدن کنیم؟

بازدید از این موزه زیبا در روزهای یکشنبه تا جمعه از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ امکان‌پذیر است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا