جاذبه های گردشگری داخلی

آرامگاه شاه فیروز

آرامگاه شاه فیروز یکی از بناهای تاریخی شهر سیرجان است که بر روی تپه‌ای در جنوب شرقی این شهر آرام گرفته است. در سال‌های گذشته بر اثر عوامل طبیعی بخش‌هایی از این بنای تاریخی از بین رفته و آرامگاه دیگر شکوه سابق خود را ندارد. به همین خاطر بهتر است پیش از تخریب کامل، این آرامگاه را بشناسید و از آن دیدن کنید. شاید در آینده‌ای نزدیک دیگر اثری از آن باقی نمانده باشد.

مختصری درباره آرامگاه شاه فیروز

این آرامگاه که با نام آتشکده شاه فیروز نیز خطاب می‌شود، یکی از جاهای دیدنی سیرجان است که در فاصله 14 کیلومتری از جنوب شرقی این شهر قرار گرفته است. تاریخ دقیق ساخت آرامگاه شاه فیروز مشخص نیست؛ اما باستان‌شناسان با توجه به معماری استفاده شده در این بنا، قدمت آن را به دوران ایلخانی نسبت داده‌اند. از آن‌جایی که سنگ قبر موجود در این آرامگاه نیز به صورت کامل از بین رفته است، مشخص نیست چه شخصی در این مکان آرمیده است و در چه تاریخی جهان را ترک کرده است.

معرفی آرامگاه شاه فیروز
عکس از سیرگان (عکاس: Vahid Dehyadgari)

با این حال باید بدانید که فرضیاتی در این زمینه وجود دارد که توسط مردم محلی نقل می‌شود. آن‌ها می‌گویند این منطقه در گذشته یک مکان عالی برای شکار بوده است. در یکی از روزها لوکایجاربین برای شکار به این منطقه می‌آید و بر اثر خوردن گوشت شکار جان خود را از دست می‌دهد. آرامگاه شاه فیروز برای بزرگداشت یاد و خاطره او ساخته شده است تا نسل‌های بعدی این شخصیت را از یاد نبرند.

هنوز مشخص نیست که این فرضیه تا چه اندازه صحت دارد؛ اما از آن‌جایی که مدرک دیگری در دست نیست، باید به همین فرضیه بسنده کنیم. خلاصه بگوییم که آتشکده شاه فیروز مکانی پر رمز و راز است که باید از آن دیدن کنید و به حل معماهای بی جواب آن بپردازید.

آرامگاه شاه فیروز کجاست؟

این آرامگاه در فاصله 14 کیلومتری از جنوب شرقی سیرجان قرار گرفته است. برای آن‌که بتوانید از آرامگاه شاه فیروز دیدن کنید، باید 14 کیلومتری از جنوب شرقی این شهر دور شوید و خود را به روستایی به نام وحدت آباد برسانید. آرامگاه بر روی یکی از تپه‌های سنگی این روستا قرار گرفته است که آدرس دقیق آن را می‌توانید از مردم محلی بپرسید. اگر می‌خواهید راحت و بدون دردسر به این روستا برسید، بهتر است از ماشین‌های شخصی خودتان استفاده کنید.

در قسمت پایین ما لوکیشن آرامگاه شاه فیروز در گوگل مپ را برای شما قرار داده‌ایم تا بتوانید از آن برای مسیریابی استفاده کنید. به این صورت نیازی نیست که دغدغه‌ای برای پیدا کردن مسیر داشته باشید.

معماری آرامگاه شاه فیروز

معماری آتشکده شاه فیروز
عکس از بلد (عکاس: نامشخص)

در ابتدا باید بگوییم که برای ساخت این بنا مانند آرامگاه میر زبیر از مصالحی مانند آجر، خشت و ملات گچ استفاده شده است. در نظر داشته باشید که آرامگاه شاه فیروز به صورت هشت‌ضلعی طراحی شده است و طول هر یک از اضلاع آن از داخل 1.4 متر و از بیرون 4 متر است. یک گنبد ساده و در عین حال زیبا که آن هم از جنس آجر است، بر روی این پلان هشت‌ضلعی قرار گرفته است تا زیبایی بنا را تکمیل کند.

به صورت کلی باید بگوییم که آجرکاری‌های ماهرانه و پنجره‌ها و طاقچه‌های استفاده شده در این بنا، سبب شده که در کنار سادگی زیبایی وصف‌ناپذیری نیز داشته باشد. راستی بر اساس افسانه‌ها گفته می‌شود که آجرهای این آرامگاه در شیر شتر قرار گرفته‌اند تا استحکام بیشتری داشته باشند. هنوز مشخص نیست که این موضوع چقدر صحت دارد؛ اما باید بدانید که مردم محلی روی آن تاکید زیادی دارند.

سخن پایانی

آرامگاه شاه فیروز یکی از جذاب‌ترین بناهای تاریخی شهر سیرجان است که سالانه گردشگران زیادی را به سمت روستای وحدت آباد جذب می‌کند. عدم توجه سازمان‌های مربوطه به این بنای تاریخی، سبب شده که در سال‌های گذشته بخش زیادی از آن تخریب شود. گردشی تاپ امیدوار است هر چه زودتر برای مرمت و بازسازی این آرامگاه اقدام جدی صورت بگیرد تا نسل‌های بعدی نیز بتوانند از آن دیدن کنند.

سوالات متداول

آرامگاه شاه فیروز کجاست؟

این آرامگاه در روستایی به نام وحدت آباد در 14 کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار گرفته است.

آتشکده شاه فیروز در چه سالی ساخته شده است؟

تاریخ دقیق ساخت این مقبره مشخص نیست؛ اما باستان‌شناسان بر اساس معماری این بنا، معتقدند که در دوران ایلخانی ساخته شده است.

هزینه بازدید از آرامگاه شاه فیروز چقدر است؟

برای بازدید از این آرامگاه نیازی به پرداخت هزینه نیست و بازدید از آن کاملا رایگان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا