آرامگاه میر زبیر
آرامگاه میر زبیر یکی از دهها بنای تاریخی قرار گرفته در شهر سیرجان است که در روستایی به نام شریف آباد جا خوش کرده است. این آرامگاه به یکی از اصلیترین جاهای دیدنی سیرجان برای افرادی تبدیل شده است که به تاریخ و بازدید از بناهای تاریخی علاقه دارند. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با تاریخچه، معماری و بهترین راه دسترسی به این بنای تاریخی آشنا کنیم و درباره این آرامگاه یک گپ و گفت دوستانه داشته باشیم.
معرفی آرامگاه میر زبیر
این آرامگاه یکی از بناهای باقیمانده از دوران ایلخانی است که در ضلع شرقی روستای شریف آباد قرار دارد. عدد 751 ه.ق به عنوان تاریخ ساخت بر روی محراب آرامگاه میر زبیر حک شده است؛ اما عدهای معتقدند که معماری این مکان مربوط به دوران پیش از اسلام است. اگرچه تاریخ مذکور امروزه از روی محراب این آرامگاه پاک شده است و دیگر اثری از آن نیست؛ اما عکسهایی که مربوط به سالهای قبل است این موضوع را ثابت میکند.
جالب است بدانید که هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند در زیر این مکان یک جسد دفن شده است و تنها دلیلی که باعث شده نام آرامگاه را روی آن بگذارند، شباهتی است که به پیر جار سوز دارد. واقعیت هر چه که باشد، باید بدانید که این مکان با نام آرامگاه میر زبیر در ذهن گردشگران حک شده است و سالانه گردشگران زیادی با این دید که در آنجا شخص مهمی دفن شده است از آن دیدن میکنند.
البته باید بدانید که قدمت تاریخی و معماری خاص مقبره میر زبیر نیز در محبوبیت آن بیتاثیر نبوده است.
معماری آرامگاه میر زبیر
پیش از هر چیزی باید بگوییم که در ساخت آرامگاه میر زبیر از مصالحی مانند قلوهسنگ، گچ و خشت استفاده شده است. با اینکه این مصالح چندان مقاومت بالایی ندارند؛ اما مقبره میر زبیر همچنان پابرجاست و گردشگران میتوانند از آن دیدن کنند. آرامگاه به صورت مربعی شکل طراحی شده است و اندازه اضلاع آن از داخل 7 متر و از بیرون 9 متر است. بالای این مربع یک بخش 8 ضلعی قرار گرفته که طول اضلاع آن نیز 2.6 متر است.
روی این هشت ضلعی نیز یک گنبد زیبا و یکدست جا خوش کرده است که میتوانیم آن را به عنوان یکی از زیباترین بخشهای آرامگاه میر زبیر معرفی کنیم. پس به صورت کلی باید بگوییم که این آرامگاه از سه بخش مربع، هشتضلعی و گنبد تشکیل شده است. از زیباییهای ظاهری که بگذریم، باید بگوییم که داخل بنا نیز بسیار جذاب طراحی شده است. در بخشهای مختلف میتوانید کتیبههای تاریخی، گچبریهای هنرمندانه و تزئینات زیبا را مشاهده کنید.
خلاصه بگوییم که معماری آرامگاه میر زبیر میتواند شما را تا ساعتها درگیر خود کند. اگر فکر میکنید که شرلوک هولمز زمان خود هستید و آماده یک ماجراجویی جانانه هستید، پیشنهاد میکنیم که از این مکان دیدن کنید و جذابیتهایی که در گوشه و کنار آن مخفی شده است را آشکار سازید.
آرامگاه میر زبیر کجاست؟
این آرامگاه تاریخی در روستایی به نام شریف آباد و در کنار آرامستان این روستا قرار گرفته است. برای آنکه بتوانید خود را به این روستا برسانید، میتوانید از ماشینهای شخصی خود و یا اتوبوسهایی که روزانه این مسیر را میروند استفاده کنید. ما در قسمت پایین لوکیشن این آرامگاه را در گوگل مپ برای شما عزیزان قرار میدهیم تا در صورت نیاز بتوانید از آن برای مسیریابی استفاده کنید.
در نظر داشته باشید که روستای شریف آباد نیز یکی از روستاهای زیبا و خوش آبوهوای سیرجان است که بازدید از آن نیز میتواند جذاب و لذتبخش باشد. پیشنهاد میکنیم که پس از بازدید از آرامگاه میر زبیر از قسمتهای مختلف این روستا نیز دیدن کنید و با مردم محلی آن آشنا شوید.
سخن پایانی
پس از آنکه از جاذبههای گردشگری داخل شهر سیرجان دیدن کردید، پیشنهاد ما به شما این است که یک قدم فراتر بگذارید و جذابیتهای اطراف این شهر را نیز کشف کنید. اولین مقصدی که در این مسیر به شما پیشنهاد میکنیم، آرامگاه میر زبیر در روستای شریف آباد است. این آرامگاه به سبب قدمت تاریخی و معماری خاصی که دارد مطمئنا نظر شما را جلب میکند و بازدید از آن بسیار لذتبخش خواهد بود. از اینکه نگاه خود را به این مقاله از گردشی تاپ هدیه کردید بینهایت سپاسگزاریم.
سوالات متداول
آرامگاه میر زبیر کجاست و هزینه بازدید از آن چقدر است؟
این مقبره در ضلع شرقی روستایی به نام شریف آباد قرار گرفته است و برای بازدید از آن نیازی به پرداخت هیچ هزینهای نیست.
آرامگاه میر زبیر در چه سالی ساخته شده است؟
گچبریهای محراب این آرامگاه، تاریخ ساخت را سال 751 ه.ش اعلام میکنند. با این حال باید بگوییم که برخی از افراد معتقدند که این بنا در دوران پیش از اسلام ساخته شده است.
بهترین راه دسترسی به مقبره میر زبیر چیست؟
بهترین راه استفاده از ماشین خودتان و اتوبوسهایی است که همه روزه مسیر سیرجان به روستای شریف آباد را طی میکنند.