جاذبه های گردشگری داخلی

باغ گیاه شناسی تهران

اگر به گیاهان علاقه دارید، بازدید از باغ گیاه شناسی تهران را از دست ندهید. در این باغ تمام گونه‌های گیاهی شناخته شده در ایران گردآوری شده و حفاظت می‌شود. این باغ از جنبه‌های مختلف علمی، حفاظتی، طبیعی، زیبا شناسی و گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است. اینجا بهشتی است برای گردشگران علاقه‌مند به گل و گیاه و جزء زیباترین جاذبه های گردشگری تهران به‌شمار می‌رود.

چنانچه شما جزء افرادی هستید که تماشای گل و گیاه روحتان را به آرامش می‌رساند، با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری در مورد این مکان کسب کرده و آن را مقصد بعدی سفر خود انتخاب کنید.

آشنایی با باغ گیاه شناسی تهران

آشنایی با باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مجید ایرانی)

عملیات طراحی و احداث باغ گیاه شناسی تهران در سال 1348 توسط چندین کارشناس ایرانی و خارجی، زیر نظر موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور آغاز شد. این باغ با مساحت 145 هکتار در شمال غربی شهر تهران، دامنه جنوبی رشته کوه‌های البرز و در اراضی چیتگر واقع شده‌است. باغ گیاه شناسی تهران، بزرگترین باغ گیاه شناسی در خاورمیانه و جزء یکی از ده باغ برتر دنیا شناخته می‌شود.

باغ گیاه شناسی تهران به دور از هوای آلوده، آب و هوایی نیمه‌خشک دارد و میزان بارندگی متوسط سالانه در این مکان، حدود 240 میلی‌متر است. انواع گیاهان بومی و غیربومی در این باغ وجود داشته که هر کدام زیبایی خاص خود را دارد و در فضای باز و گلخانه‌ای نگهداری می‌شوند. هدف از تاسیس این باغ، جمع آوری، پرورش، حفظ و نمایش گل و گیاهان مهم ایران است. باغ گیاه شناسی تهران نقش مهمی در زمینه‌های مختلف مانند تحقیقاتی، آموزش، آشنایی مردم و گردشگری  و توریستی ایفا می‌کند و از این‌رو سالیانه میزبان گردشگران ایرانی و خارجی زیادی است.

باغ گیاه شناسی تهران با داشتن 6 دریاچه، 2 آبشار، رودخانه، جویبار و طیف وسیعی از انواع گونه‌های گیاهی ایرانی و سایر نقاط جهان جز باصفاترین مناطق تهران شمرده می‌شود. فصل بهار با شکفتن گل‌ها و شکوفه‌ها و زنده شدن دوباره طبیعت، روحی دوباره به زمین می‌بخشد و چه جایی بهتر از باغ گیاه شناسی ملی ایران که این طراوت و زیبایی بی‌نظیر را با چشم خود ببینید و شما نیز روحی تازه به جان خود ببخشید.

باغ گیاهی شناسی تهران کجاست؟

باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mehdi kavei)

باغ گیاه شناسی تهران در بزرگراه تهران – کرج، خیابان شهید گودرزی در خیابان هشتم غربی واقع شده است. برای رسیدن به این مکان زیبا می‌توانید از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنید و با مترو در ایستگاه ایران خودرو پیاده شوید و ادامه مسیر را با تاکسی به سوی این باغ طی کنید. اگر قصد دارید با ماشین شخصی خودتان به این منطقه سفر کنید، وارد اتوبان تهران – کرج شده و به سمت خروجی پیکان شهر بروید. همچنین ما برای سهولت در مسیریابی، نقشه گوگل مپ را قرار داده‌ایم تا شما را راحت‌تر به این باغ جذاب برساند.

لوکیشن در بلد

بخش های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

هشت کلکسیون موضوعی شامل باغ سیستماتیک، باغ گیاهان دارویی و صنعتی، جنگل و گردشگاه، باغ صخره‌ای و گیاهان زینتی، میدان مرکزی باغ رز و چهارباغ ایرانی و پهن برگان و باغ قطعات آموزشی و نمایشی در باغ گیاه شناسی تهران وجود دارد. این کلکسیون‌ها براساس کاربرد و گونه‌های خاص خود طبقه بندی شده‌اند.

باغ سیستماتیک

باغ سیستماتیک در پارک گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mehran Dashti)

یکی از منحصربه‌فردترین بخش‌های باغ گیاه شناسی تهران، باغ سیستماتیک آن است. این باغ با مساحت 4.8 هکتار بیش از 600 گونه از 100 نوع گیاه دارد که مکانی عالی برای تحقیق دانشجویان رشته‌های علوم گیاهی و کشاورزی و بازدید عموم و آشنا شدن با گونه‌های مختلف گیاهی محسوب می‌شود. چیدمان این باغ بر اساس سیر تکاملی گیاهان آن است و براساس قدمت پیدایش گیاهان از قدیم به جدید طبقه بندی شده‌اند.

بخش گیاهان دارویی باغ گیاه شناسی تهران

بخش گیاهان دارویی در باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Bahar Mrz)

این باغ با مساحت 5 هکتار جزء زیباترین بخش‌های باغ گیاه شناسی تهران شناخته می‌شود. هدف از تاسیس این بخش کاشت، بررسی استقرار، انجام تحقیقات در مورد گیاهان دارویی بومی و غیربومی و خواص‌شان و آشنایی مردم با این گیاهان است. جالب است بدانید بخشی از باغ به گیاهانی که کاربرد صنعتی و غذایی دارند، اختصاص یافته است. طراحی باغ به‌گونه ایست که گیاهان ایرانی و خارجی با کاربردهای خاص در کرت‌های مجزا کاشته شده و معرفی شده‌اند.

جنگل و گردشگاه

گردشگاه باغ گیاه شناسی ملی ایران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mehdi kavei)

در قسمت شمالی باغ گیاه شناسی تهران، فضایی بسیار زیبا و دلنشین با مساحت 25 هکتار واقع شده‌است که از لحاظ رطوبت و جریان باد فضای مناسبی برای کاشت گونه‌های مختلف گیاهی همچون درختان با شاخ و برگ‌های سبز روشن و تیره دارد. در این جنگل برای بازدیدکنندگان آلاچیق‌هایی هشت‌ضلعی مدرن و لوکس قرار داده شده تا دقایقی را در آنجا سپری کرده و از منظره پیش‌رو لذت ببرند.

این بخش از باغ گیاه شناسی تهران به واسطه باغ میوه و دریاچه ذخیره آب به دو قسمت جنگل و گردشگاه تقسیم شده‌است که سیستم آبیاری در جنگل به صورت قطره‌ای و در گردشگاه به‌صورت بارانی است. در اینجا شاهد درختانی نظیر انار وحشی، زبان گنجشک، سپیدار، داغداران، کاج، اقاقیا، ارغوان، گردو، افرا و درختچه‌هایی همچون یاس زرد، ژاپنی، توری و پیچ اناری هستیم.

باغ صخره‌ای و گیاهان زینتی

بخش گیاهان زینتی در باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Nikan Nazari)

باغ صخره‌ای از قدیمی‌ترین مجموعه باغ گیاه شناسی تهران شناخته می‌شود. این قسمت خود نیز شامل سه بخش نمایشی، صخره و آبشار تقسیم می‌شود که گیاهان آن اکثراً از خارج تهیه شده‌است. مساحت این باغ به 6.6 هکتار می‌رسد. در باغ صخره‌ای بیش از 70 نوع درخت و درختچه و 200 نوع گیاه علفی نگه‌داری می‌شود. همچنین با وجود برکه و آبشاری دومتری که در اینجا قرار داده شده، گیاهان آبزی همچون زنبق، نیلوفرآبی و لوئی زیبایی این مکان را چندین برابر می‌کند.

میدان مرکزی، باغ رز و چهارباغ ایرانی

میدان مرکزی در باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Javad Mollai)

این بخش با مساحت 7.5 هکتار درست در مرکز باغ گیاهی شناسی تهران واقع شده‌است. احداث این بخش در سال 1384 به پایان رسید و کاشت گیاه از آن موقع تا به امروز همچنان ادامه دارد. در شمال این بخش آب‌نماهای پلکانی بنا شده که به صورت قرینه در دو طرف آن 18 باغچه وجود دارد. گیاهانی که در این باغچه‌ها کاشته شده از نوع فصلی و پوششی است. در مرکز میدان، باغ رز با بیش از 80 نوع گونه رز با رنگبندی‌های مختلف کاشته شده‌اند که جلوه‌ای خاص به این مکان می‌دهد.

باغ قطعات آموزشی و نمایشی

قطعه آموزشی و نمایشی باغ گیاه شناسی تهران در سال 1368 با مساحت 5.1 هکتار به بهره‌برداری رسید. در بخش آموزشی انواع طیف‌های مختلف از گیاهان آبزی، پیازی، باغ سبزی، گیاهان معطر و علفی و غیره را می‌بینیم. در بخش نمایشی باغچه‌هایی با مساحت‌های کوچک که نشان‌دهنده الگویی خاص برای ایجاد فضای سبز در منازل است را خواهیم دید.

بخش پهن برگان

در مساحتی حدود 6.1 هکتاری گونه‌های مختلفی از گیاهان پهن برگ کاشته شده‌اند که نقش مهمی در ایجاد فضای سبز ایفا می‌کند. کاشت، جمع‌آوری، بررسی سازگاری و معرفی نقش این گیاهان در طراحی فضای سبز از اهداف احداث این قسمت از باغ گیاه شناسی تهران بوده‌است. عده زیادی از افراد هستند که به این نوع از گیاهان علاقه دارند؛ اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، این فرصت را از دست ندهید.

رویشگاه‌ های باغ گیاه شناسی تهران

رویشگاه‌ های باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Navid Ebdaei)

در باغ گیاه شناسی تهران هفت رویشگاه ایرانی نظیر رویشگاه زاگرس شامل 42 گونه چوبی و 30 گونه علفی، رویشگاه هیرکانی با 64 گونه درختی و 29 گونه تیره گیاهی، رویشگاه البرز جنوبی با بیش از 240 گونه گیاهی، رویشگاه ایرانی – تورانی، گلخانه جنوب ایران، باغ پیازهای ایرانی شامل 21 گونه گیاهی پیازدار و باغ میوه‌های بومی با 845 اصله درخت وجود دارد.

در باغ گیاه شناسی تهران 6 رویشگاه مربوط به جهان نظیر رویشگاه اروپا، رویشگاه قفقاز، چمن‌زارهای آمریکا، رویشگاه چین و ژاپن و رویشگاه هیمالیا واقع شده است. بازدید از هر کدام این این رویشگاه‌ها شما را شگفت‌زده می‌کند زیرا هر کدام دارای ویژگی منحصربه‌فرد خود است. پس پیشنهاد می‌کنیم با حوصله از تمام این رویشگاه‌ها بازدید کنید و از تنوع زیاد گیاهان لذت ببرید.

موزه حشرات

موزه حشرات در باغ گیاه شناسی ملی ایران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Motlagh)

موزه حشرات باغ گیاه شناسی تهران در سال 1397 افتتاح شد. این موزه به دو بخش علمی و نمایشی تقسیم می‌شود که بیش از 30 هزار گونه از حشرات ایرانی و سایر نقاط جهان نگه‌داری می‌شود. موزه از هفت راسته تشکیل شده که به ترتیب راسته پروانه‌ها، سخت بالپوشان، نیم بالپوشان، زنجره‌ها، راست بالان، بزرگ بالان، شیخک‌ها، طیاره‌ها و فاسمیدها را تشکیل می‌دهند. در این موزه بیش از 60 خانواده مختلف از حشرات به نمایش درآمده‌اند.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Sanaz Fattahi)

شهر تهران در کنار تمام شلوغی‌ها و آلودگی‌ها، مقصدهای بسیار جذابی برای گردشگران دارد که می‌تواند شما را غافلگیر کند. از بین تمام این جاذبه‌ها، پیشنهاد ما این است که بازدید از موارد زیر را در اولویت قرار دهید.

  • ایران مال (فاصله: 7.4 کیلومتر)
  • دریاچه چیتگر (در فاصله 8.2 کیلومتری از باغ گیاه شناسی ملی ایران)
  • برج آزادی (فاصله: 18.7 کیلومتر)
  • مجموعه آبی اُ پارک (فاصله از باغ گیاه شناسی تهران: 10.5 کیلومتر)
  • پل طبیعت (با فاصله 30 کیلومتر)
  • دریاچه خلیج فارس (با فاصله 12 کیلومتر)

نکات بازدید از باغ گیاه شناسی تهران

نکات بازدید از باغ گیاه شناسی تهران
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Alireza Akhlaghi)
  • هزینه بازدید از باغ گیاه شناسی تهران 15 هزار تومان است.
  • برای بازدید از تمام بخش‌های این مجموعه زیبا نیاز به 6 ساعت زمان دارید.
  • هزینه بازدید از موزه حشرات 8 هزار تومان است و این نکته را در نظر بگیرید که زمان بازدید از این موزه فقط در ایام تعطیل، پنجشنبه و جمعه‌ها است.
  • شما می‌توانید همه روزه از ساعت 09:00 صبح تا 18:00 عصر به بازدید از باغ گیاه شناسی ملی ایران بی‌نظیر بروید.
  • بهترین زمان بازدید از باغ گیاه شناسی تهران از اوایل بهار تا اواسط پاییز است.
  • شما می‌توانید علاوه بر بازدید از باغ، به فروشگاه‌های گل و گیاه و بذر و نهال این مجموعه نیز سر بزنید و گل مورد علاقه‌تان را خریده و به خانه ببرید. همچنین کارگاه‌های آموزشی و نمایشگاه و رویدادهای فصلی از دیگر امکانات باغ گیاه شناسی تهران است.
  • یکی از زیباترین بخش‌های سفر، ثبت خاطرات است. هنگام بازدید از این بهشت گیاه شناسی بخش عکاسی را از یاد نبرید.
  • کمترین کاری که ما می‌توانیم در حفظ این ثروت‌های ملی انجام دهیم، نریختن زباله در چنین مکان‌هایی و در صورت امکان جمع آوری زباله‌های ریخته شده‌است.

سخن آخر

باغ گیاه شناسی تهران جزء یکی از جذاب‎‌ترین مکان‌های دیدنی پر از گل و رنگ های زیباست که چشم‌هایتان را خیره می‌کند. ما در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم توضیحات تکمیلی در مورد این باغ به شما دادیم ولی به قول معروف «شنیدن کی بود مانند دیدن!» پس پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این مکان را اصلا از دست ندهید. سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. چنانچه تجربه بازدید از این باغ را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟

این باغ رویایی در بزرگراه تهران - کرج، در خیابانی به نام شهید گودرزی قرار گرفته است.

ساعات بازدید از باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟

برای بازدید از این مجموعه همه‌روزه از ساعت 09:00 الی 18:00 می‌توانید مراجعه کنید.

هزینه بازدید از باغ گیاه شناسی ملی ایران چقدر است؟

برای بازدید از این باغ باید بلیط تهیه کنید که هزینه آن 15000 تومان است.

هزینه بازدید از موزه حشرات این مجموعه چقدر است؟

هزینه بازدید از این بخش تنها 8000 تومان است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 4.5 تعداد کل امتیازات 4

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا