خانه کلبادی

شهر ساری از مکانهای دیدنی زیادی برخوردار است. اگر به تاریخ و معماری ایرانی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم حتما سری به خانه کلبادی زده و از بودن در این خانه تاریخی نهایت لذت را ببرید. این مکان جذاب که یکی از جاهای دیدنی ساری شمرده میشود، در دوران قاجار و به دستور فردی ارتشی ساخته شد. چنانچه اطلاعات زیادی از آن و تاریخچه و معماری آن ندارید، در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا شما را بیشتر با این مکان دنج آشنا کنیم.
تاریخچه خانه کلبادی

قدمت خانه کلبادی به دوران قاجار بازمیگردد. این خانه به دستور یکی از امرای ارتش ایران به نام «سردار جلیل» ساخته شد. این خانه تاریخی با نظر خود سردار «امیریه» نامگذاری شد و ایشان نام خانه را از روی فرزند خود یعنی «امیر نصرت شکوه نظام» برداشتند. پس از اینکه امیر نصرت در سن کم فوت کردند، خانه به فرزند ایشان یعنی «منوچهر خان» بخشیده شد.
منوچهر خان شخصی تاثیرگذار در شهر ساری شناخته میشد و برای مدتی نماینده مردم ساری نیز در مجلس شورای ملی بود. ایشان سالها در این خانه زیبا که از پدربزرگ خود به ارث بردهبود، زندگی میکرد. منوچهر کلبادی در سال 1362 چشم از جهان فروبست. پس از گذشت هشت سال از فوت وی، خانه کلبادی در سال 1370 در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور قرار گرفته و تاکنون زیر نظر این سازمان قرار دارد.
با همت سازمان میراث فرهنگی ساری، خانه تاریخی کلبادی در سال 1388 به موزه مردمشناسی و باستانشناسی تبدیل شد. از همان زمان تا به امروز گردشگران زیادی از این خانه تاریخی دیدن کرده و از معماری و شکوه و عظمت آن لذت میبرند. این عمارت 200 ساله در آبانماه سال 1377 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه کلبادی کجاست؟

خانه کلبادی ها در میدان ساعت ساری، خیابان انقلاب، محله آب انبار نو واقع شده است. برای دسترسی به این خانه تاریخی میتوانید از تاکسی استفاده کرده و در میدان ساعت این شهر پیاده شوید و با کمی پیادهروی به این مکان میرسید. اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود نیز به این خانه بروید، به خیابان انقلاب آمده و سپس به محله آب انبار نو بروید. این نکته را در نظر داشته باشید که در اطراف خانه فضای کمی برای پارک ماشین وجود دارد، پس بهتر است ماشینتان را در پارکینگ عمومی شهر پارک کنید.
اگر برای اولین بار است که به شهر ساری سفر میکنید و قصد بازدید از این خانه دیدنی را دارید، ما نقشه را برایتان قرار دادهایم تا کوتاهترین مسیر را انتخاب کنید و به آنجا بروید.
معماری خانه کلبادی

خانه کلبادی با سبک معماری قاجار بنا شدهاست. در ساخت این خانه از مصالحی همچون سنگ، آجر، چوب و سفال کمک گرفته شده و در دو طبقه قرار گرفتهاست. در طراحی خانه از معماری تکیههای دوران قاجار نیز الهام گرفته شدهاست. هر طبقه شامل بخش شاهنشین بوده با تزئینات بسیار چشمنواز خود نگاه هر بینندهای را به خود جلب میکند. در عملیات بازسازی این خانه تاریخی تفاوتهایی بین طبقه اول و دوم آن صورت گرفت، به طور مثال، پنجرههای یک طبقه به طور کامل تعویض شد.
در سردر خانه کلبادی تزئینات بسیار زیبایی از آجرکاری را شاهد هستیم و هنگام ورود به خانه، حیاط، حوض خانه و دو مجسمه شیر سنگی را خواهیم دید که عمارت کلبادی درست در روبروی حیاط بنا شدهاست. جالب است بدانید در زیرزمین این خانه، سردابهای در زیرزمین قرار دارد که در گذشته به عنوان یخچال از آن استفاده میکردند. این خانه از بخشهای مختلفی همچون حمام، آشپزخانه، اصطبل و محل اسکان خدمتکاران تشکیل شدهاست که متاسفانه امروزه بخش زیادی از آنها تخریب شدهاست.

در موزهای ک در داخل خانه کلبادی وجود دارد، اشیا و آثاری مربوط به دوران قاجار همچون ظروف مسی و برنجی، انواع چپق و لباسهای قاجاری به نمایش درآمده است و بیشترین قسمتی که نظر گردشگران را به خود جلب میکند، شاه نشین عمارت است که با گچکاری و منبت کاریهای ظریف و هنرمندانه جلوهای خاص به این فضا بخشیدهاند. همچنین شیشههای رنگی و پنجرههای ارسی زیبایی عمارت را چندین برابر کردهاست.
در طبقه دوم آثاری از دوران نوسنگی تا دوران اسلامی نظیر مجسمههای سفالی، کاسه سفالی، اشیا مفرغی مانند آویز گردن و بز کوهی، عودسوز و النگو و فانوس را مشاهده خواهید کرد که ارزش بسیار بالایی برای بازدید دارند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اجازه عکاسی از این آثار را نخواهید داشت.
جاذبه های دیدنی اطراف خانه کلبادی

شهر ساری مرکز استان مازندران، یکی از زیباترین شهرهای شمالی ایران محسوب میشود که مملو از جاذبههای طبیعی و تاریخی است. خانه کلبادی مقصد آخر شما نیست، هنوز جاهای زیادی در این شهر وجود دارد که باید به آنجا بروید و از دیدن آنها لذت ببرید. ما لیستی از جاذبههای اطراف خانه تاریخی کلبادی را برایتان آماده کردیم تا به بازدید از این مکانها بپردازید.
- آب انبار نو (با فاصله 250 متر از خانه کلبادی)
- خانه فاضلی (فاصله: 150 متر)
- خانه تاریخی سردار جلیل (با فاصله 400 متر از این خانه تاریخی)
- حسینیه پیر تکیه (فاصله: 650 متر)
- میدان ساعت ساری ( با فاصله 1.7 کیلومتر)
نکات بازدید از خانه کلبادی

- هزینه بازدید از خانه کلبادی 10 هزار تومان است.
- شما میتوانید همه روزه از ساعت 08:00 صبح الی 13:00 ظهر از این عمارت باشکوه دیدن کنید.
- برای بازدید از تمام بخشهای خانه تاریخی کلبادی به 30 الی 40 دقیقه زمان نیاز دارید.
- بهترین زمان سفر به شهر ساری و بازدید از جاذبههای آن، فصل بهار و تابستان است. این فصلها هوای معتدل و مطلوبی داشته و شما میتوانید بدون نگرانی از تغییرات شرایط جوی، به این شهر شمالی سفر کنید.
- در خانه کلبادی شما اجازه عکاسی از آثار تاریخی را نخواهید داشت اما عکاسی از نمای زیبای خانه را فراموش نکنید.
کلام آخر
خانه کلبادی یکی از بناهای تاریخی بهجا مانده از دوران قاجار است که با معماری زیبای خود به جذابیت خانه افزوده و سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود میکشاند. در این مقاله سعی کردیم که درباره تمام بخشهای این بنای تاریخی توضیح دهیم و ما را با جاذبههای اطراف این عمارت آشنا کنیم. از اینکه تا پایان مقاله همراه گردشی تاپ بودید، بینهایت سپاسگزاریم. اگر شما هم تجربه بازدید از این خانه دیدنی را دارید، حتما آن را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
خانه کلبادی کجاست؟
این خانه تاریخی در نزدیکی میدان ساعت ساری، در محله آبانبار نو قرار گرفته است.
ساعات بازدید از خانه کلبادی کدامند؟
امکان بازدید از این جاذبه تاریخی، همهروزه از ساعت 08:00 تا 13:00 امکانپذیر است.
قدمت این خانه چقدر است؟
این بنای باشکوه در دوره قاجاریه ساخته شده است.
هزینه بازدید از خانه کلبادی چقدر است؟
برای بازدید از این جاذبه باید بلیط تهیه کنید که هزینه آن 10000 تومان است.