جاهای دیدنی تبریزایرانگردیسفر به آذربایجان شرقیسفر به تبریز

مسجد کبود تبریز

مسجد کبود تبریز را می‌توانیم به عنوان یکی از زیباترین و خاص‌ترین مساجد کشور ایران معرفی کنیم که در شهر تبریز قرار گرفته است. این مسجد، به عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی تبریز سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. دلیل خاص بودن این مسجد، قدمت تاریخی آن و شیوه معماری خاصی است که برای ساخت این مسجد به کار گرفته شده است. در ادامه با گردشی تاپ همراه باشید تا به صورت کامل شما را با این بنای باشکوه آشنا کنیم.

تاریخچه مسجد کبود تبریز

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط باستان‌شناسان، مشخص شده است که این مسجد در سال 845 ساخته شده است. این تاریخی مربوط به زمانی است که سلسله قراقویونلو بر ایران حکومت می‌کرده است. مسجد کبود تبریز، در طی این سال‌ها بر اثر وقایع طبیعی مانند زلزله به شدت آسیب دیده است و بخش‌های زیادی از آن از بین رفته است. با این حال باید بدانید که قسمت‌های باقیمانده از این مسجد، همچنان ارزش بازدید را دارند.

البته باید بدانید که مسجد کبود در سال 1318، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و بخش زیادی از آن چیزی که شما امروز مشاهده می‌کنید، به سبب همین بازسازی است. با مطالعه کتاب‌های باستانی مربوط به آن دوران، می‌توان متوجه شد که ساختن این بنا، تقریبا 30 سال زمان برده است که با توجه به نبود امکانات در آن زمان، این عدد منطقی است. امروزه شما می‌توانید از مسجد کبود تبریز دیدن کنید و از معماری بی‌نظیر آن لذت ببرید.

حقایق جالب درباره مسجد کبود تبریز

حقایق جالب درباره مسجد کبود تبریز

حقایق جالبی در خصوص این مسجد وجود دارد که احتمالا درباره آن چیزی نمی‌دانید. از مهم‌ترین حقایقی که تا به امروز به آن‌ها پی برده‌ایم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • در سراسر جهان، تنها 4 مسجد وجود دارد که از کاشی‌های آبی برای نما استفاده شده است. مسجد کبود تبریز یکی از معروف‌ترین آن‌ها است که همین موضوع باعث محبوبیت این بنا در بین گردشگران داخلی و خارجی شده است.
  • در دوران قراقویونلوها، بناهای زیادی ساخته شد که تمام آن‌ها بر اثر وقایع طبیعی مانند سیل و زلزله از بین رفتند. این مسجد را می‌توانیم به عنوان تنها بنایی معرفی کنیم که از آن دوران به جا مانده است.
  • در این مسجد از سیستم تهویه استفاده شده است که استفاده از این چنین تکنولوژی در سال 845 خارق‌العاده است.
  • مسجد کبود تبریز را می‌توانیم به عنوان تنها عضو از مجموعه مظفریه معرفی کنیم که همچنان پابرجا است.
  • ساخت این مسجد 30 سال طول کشیده است که از نظر زمانی یک رکورد به حساب می‌آید.
  • این مسجد، جزو معدود بناهایی است که پس از زلزله وحشتناک سال 1193، پابرجا باقی ماند.

پیشنهاد مطالعه: اگر درباره برج ساعت شهر تبریز کنجکاو هستید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله برج ساعت تبریز را در گردشی تاپ مطالعه کنید.

قسمت های مختلف مسجد کبود

این مجسد نیز مانند سایر مساجد در سراسر جهان، بخش‌های متنوعی دارد که بازدید از هر کدام از آن‌ها می‌تواند هیجان خاص خود را داشته باشد. از آن‌جایی که این مسجد در دسته مساجد تاریخی ایران قرار می‌گیرد، هر کدام از بخش‌های آن می‌توانند ورقی از کتاب تاریخ ایران باشند. به همین خاطر است که بازدید از مسجد کبود تبریز برای افرادی که به تاریخ علاقه دارند، به شدت پیشنهاد می‌شود. از مهم‌ترین بخش‌های این بنا باید به موارد زیر اشاره کنیم:

شبستان

شبستان و محراب مسجد کبود تبریز را می‌توانیم به عنوان یکی از زیباترین بخش‌های این مسجد معرفی کنیم که باید از آن دیدن کنید. با گذشت این همه سال از ساخت این بنا، در شبستان آن همچنان می‌توانید سنگ‌های فیروزه‌ای جذابی که در ساخت این مسجد استفاده شده بود را مشاهده کنید. در این قسمت همچنین می‌توانید با مشاهده‌ی سقف بنا، نشانه‌هایی از معماری آذری را مشاهده کنید که امروزه در کمتر سازه‌ای به چشم می‌خورد.

بر روی کاشی‌های محراب مسجد کبود تبریز، آیاتی از قرآن کریم حک شده است که بازدید از آن‌ها می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد. به صورت کلی باید بگوییم که شبستان و محراب این مسجد، یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مسجد کبود هستند.

قسمت های مختلف مسجد کبود

گنبدهای مسجد کبود شهر تبریز

مسجد کبود شهر تبریز، در مجموع دارای 9 گنبد است که هر کدام از آن‌ها زیبایی خاص خود را دارند. گنبد اصلی این مسجد که از سایر گنبدها بزرگ‌تر است، روی صحن اصلی قرار گرفته است و هفت گنبد نیز در قسمت‌های شرقی و غربی مسجد قرار دارند. یک گنبد دیگر نیز وجود دارد که اندازه کوچک‌تری نسبت به گنبد اصلی دارد و در قسمت جنوبی مسجد کبود تبریز قرار گرفته است.

شما می‌توانید از این 9 گنبد بازدید کنید و از دیدن آن‌ها لذت ببرید. همچنین می‌توانید از طریق راه‌پله‌ای که در صحن اصلی قرار دارد، خود را به ایوان‌های مسجد برسانید و نمای زیبایی از صحن اصلی را از آن قسمت مشاهده کنید.

سردابه

اکثر مساجد قدیمی، بخشی به نام سردابه دارند که جزو بخش‌های جذاب مسجد به حساب می‌آید. مسجد کبود تبریز نیز دارای بخشی به نام سردابه است که در زمان مرمت و بازسازی این بنا کشف شد. در این سردابه، دو مقبره وجود دارد که بر اساس داستان‌های موجود، در یکی از آن‌ها جهان‌شاه و در دیگری دختر او دفن شده است. اگر قصد بازدید از مسجد کبود شهر تبریز را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از این قسمت را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معماری مسجد کبود تبریز

معماری مسجد کبود تبریز

وقت آن رسیده است که کمی درباره معماری این بنای تاریخی صحبت کنیم و شما را با معماری این مسجد آشنا کنیم. ورودی مسجد کبود شهر تبریز، دارای یک سردر بزرگ است که برای تزئین آن از کاشی‌های کبود رنگ استفاده شده است. البته باید بدانید که بخش عظیمی از این کاشی‌ها امروزه از بین رفته‌اند و شما تنها می‌توانید جای خالی آن‌ها را مشاهده کنید. علاوه بر کاشی‌های آبی، از کاشی‌های معرق و کتیبه‌های باستانی نیز برای تزئین این مسجد استفاده شده است.

با وارد شدن به مسجد، اولین چیزی که نظر شما را به خود جلب می‌کند، حوض زیبایی است که برای وضو گرفتن نمازگزاران ساخته شده است. در پایه‌های ستون‌هاس مسجد کبود تبریز، همچنین قسمت‌هایی در نظر گرفته شده است که نمازگزاران می‌توانند کفش‌های خود را در آن‌جا قرار دهند. به صورت کلی درباره معماری این مسجد باید بگوییم که از سبک معماری آذری در ساخت آن استفاده شده است و شما می‌توانید معماری اصیل ایرانی را در آن‌جا لمس کنید.

آدرس مسجد کبود تبریز

این مسجد در خیابان امام خمینی و در نزدیکی میدان منصور این شهر قرار گرفته است و دسترسی به آن از طریق ماشین‌های شخصی، تاکسی و اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی امکان‌پذیر است. این بنای تاریخی، همه روزه از ساعت 08:00 الی 17:30 آماده استقبال از گردشگرانی است که به بازدید از مکان‌های تاریخی علاقه دارند. در نظر داشته باشید که اگر می‌خواهید از تمام قسمت‌های این مسجد دیدن کنید، باید حداقل 1 ساعت از وقت خود را به این کار اختصاص دهید.

آدرس مسجد کبود شهر تبریز در گوگل مپ

سخن پایانی

در این مقاله از گردشی تاپ، سعی کردیم که شما را به صورت کامل با این مسجد و قسمت‌های متفاوت آن آشنا کنیم. همچنین درباره مهم‌ترین حقایقی که در مورد مسجد کبود تبریز وجود دارد به شما توضیح دادیم. امیدواریم که با خواندن این مقاله در وب سایت گردشی تاپ، پاسخ سوالات خود را در مورد این بنای تاریخی بدست آورده باشید. اگر همچنان سوالی درباره این مسجد دارید، می‌توانید آن را از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مسجد کبود تبریز در چه سالی ساخته شده است؟

بر اساس نتایج بدست آمده از تحقیقات، این مسجد در سال 845 ساخته شده است و ساختن آن 30 سال طول کشیده است.

دلیل نامگذاری این مسجد چیست؟

برای تزئین این مسجد از کاشی‌های آبی و کبود استفاده شده است و همین موضوع باعث شده که نام این مسجد را کبود بگذارند.

ساعت بازدید از مسجد کبود شهر تبریز چه زمانی است؟

این مسجد در تمام روزهای هفته از ساعت 08:00 صبح الی 17:00 عصر آماده استقبال از گردشگران داخلی و خارجی است.

بهترین قسمت های این مسجد کدامند؟

سردابه، شبستان، محراب و گنبدهای این مسجد را می‌توانیم به عنوان بهترین و جذاب‌ترین بخش‌های این بنا معرفی کنیم.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا