برج گالاتا
برج گالاتا یکی از زیباترین و قدیمیترین برجهای استانبول محسوب میشود که در بخش اروپایی این شهر جا خوش کرده و قدمت آن صدها سال قبل برمیگردد. این برج تاریخی تقریبا از تمام نقاط شهر قابل رویت است و هر جا که باشید نظر شما را به خودش جلب میکند. این سازه یکی از مطرحترین جاذبه های گردشگری استانبول است و در اکثر رسانههای اروپایی از آن به عنوان نماد این شهر یاد میشود.
در این مقاله قصد داریم که درباره تاریخچه برج گالاتا و حقایقی که درباره آن وجود دارد به شما توضیح دهیم. پس در ادامه با گردشی تاپ همراه باشید.
آشنایی با برج گالاتا
این سازه بر روی تپهای مرتفع در نزدیکی تنگه بسفر قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 38 متر است. در ساخت این برج از معماری دوران عثمانی، روم شرقی و ژنوئی الهام گرفته شده که نتیجه آن خلق یک شاهکار به تمام معنا است. ارتفاع برج گالاتا به 72 متر میرسد و تا سالیان سال به عنوان مرتفعترین برج شهر شناخته میشد. این برج تاریخی 9 طبقه دارد که با استفاده از آسانسورهای پایین آن میتوانید بین طبقات جابهجا شوید.
نمای این برج ریزهکاریهای بسیار زیادی دارد و اگر قصد دارید تا تمام جزئیات را با دقت مشاهده کنید، باید پیش از غروب آفتاب برای دیدن آن بروید. البته در نظر داشته باشید که بازدید از این برج در شب، به لطف نورپردازیهای خلاقانه ارزش بسیار زیادی دارد و نباید آن را از دست بدهید.
برج گالاتا در طبقات مختلف خود بخشهای جذابی دارد که هر کدام به نوعی شما را شیفته خود میکنند. یکی از مهمترین بخشها رستوران مجموعه است که در آن میتوانید طعم بینظیر غذاهای ترکی و بینالمللی را تجربه کنید. سکوی دید باز که در طبقه آخر برج قرار گرفته هم بخش دیگری است که مطمئنا نظر شما را به خود جلب میکند. در این بخش منظره نفسگیری از شهر استانبول و تنگه بسفر را مشاهده کنید؛ منظره پانورامایی که نمونه آن در هیچ نقطهای از شهر پیدا نمیشود.
لوکیشن برج گالاتا در گوگل مپ
تاریخچه برج گالاتا
درست در زمان حکمرانی امپراطوری روم باستان (قرن چهاردهم) برجی به تحت عنوان «برج مسیح» در یکی از محلههای استانبول ساخته شد که بعدها نام آن به برج گالاتا تغییر پیدا کرد. این برج گذشته پر پیچ و خمی دارد و تا امروز بارها تغییر کاربری داده است. در ابتدا به عنوان برج دیدهبانی برای کنترل عبور و مرور کشتیها مورد استفاده قرار میگرفت و پس از آن به عنوان یک رصدخانه کاربرد داشت؛ رصدخانهای که در سال 1579 تعطیل شد.
برج گالاتا در طول این سالها حوادث ناگوار زیادی را پشتسر گذاشته که از جمله مهمترین آنها باید به آتشسوزیهای قرن هجدهم و نوزدهم اشاره کنیم. در پی این آتشسوزیها بخشهای زیادی از برج دچار آسیب شد که خوشبختانه به سرعت مرمت و بازسازی شدند. همچنین در اواخر قرن نوزدهم، سقف مخروطی شکل این برج بر اثر طوفانهای شدید به صورت کامل از بین رفت که این بخش هم به سرعت مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.
خوشبختانه برج تاریخی گالاتا امروزه در شرایط مساعدی قرار دارد و در طول سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
داستان عشق افسانه ای و برج گالاتا
داستانهای زیادی در کتابها و فضای مجازی درباره این برج وجود دارد که یکی از مشهورترین آنها داستان عشق افسانهای است. رومیان باستان در این افسانه معتقدند که اگر زن و مردی عاشق یکدیگر باشند و برای اولین بار از بالای آن به شهر استانبول نگاه کنند، در آیندهای نزدیک به یکدیگر میرسند و باهم ازدواج خواهند کرد. رومیان همچنین بر این باورند که اگر یکی از زوجها به تنهایی این کار را انجام داده باشد، عشق میان آنها طلسم میشود و هرگز به یکدیگر نخواهند رسید.
وجود این افسانه سبب شده تا عاشقان زیادی در طول سال قدم به شهر استانبول بگذارند و با بازدید از برج گالاتا عشق خود را افسانهای کنند. اگر شما هم به دنبال یک عشق افسانهای هستید، شاید بد نباشد اگر با معشوق خود از این برج تاریخی دیدن کنید.
6 حقیقت جالب درباره برج گالاتا
- این برج در نزدیکی مرز قسمت اروپایی و آسیایی استانبول قرار گرفته است. در سال 1632 شخصی به نام هزارفن احمد چلبی از بالای این برج پرواز کرد تا نام او به عنوان اولین شخصی که از اروپا به آسیا سفر کرده ثبت شود.
- بسیاری از نقاشان مطرح جهان، برای ترسیم نمای شهر استانبول از برج گالاتا استفاده کردهاند؛ مانند پیر پرووست که از نقاشان مشهور فرانسوی بود.
- مکانی که این برج روی آن قرار گرفته، در گذشته مربوط به برج دیگری بوده است؛ برجی که سالهای پیش از ساخت گالاتا به صورت کامل تخریب شده بود.
- نام اصلی این سازه «برج مسیح» بود که این نام پس از سقوط امپراتوری بیزانس تغییر پیدا کرد.
- برج گالاتا تا سالها به عنوان مرتفعترین برج شهر شناخته میشد و رقیبی در این زمینه نداشت.
- برای جلوگیری از نفوذ دشمنان به داخل برج، دیوارهای آن با ضخامت 3.75 متر ساخته شدهاند.
نکات تکمیلی
- این جاذبه همهروزه از ساعت 08:30 الی 22:00 دایر است و میتوانید از آن دیدن کنید.
- برای بازدید از نمای برج نیازی به پرداخت هزینه نیست؛ اما اگر میخواهید طبقات مختلف آن را ببینید، باید بلیط تهیه کنید.
- تجربه طعم بینظیر غذاهای محلی و بینالمللی را در رستوران این مجموعه به هیچ عنوان از دست ندهید.
- تماشای منظره پانوراما از شهر استانبول و تنگه بسفر که بالاترین طبقه برج در اختیار شما میگذارد را فراموش نکنید.
- فصل بهار و پاییز بهترین بازه زمانی برای سفر به این شهر و بازدید از برج تاریخی گالاتا است.
جاذبه های اطراف برج گالاتا
استانبول معدن جاذبههای تاریخی و مدرن است و در هر گوشهای میتوانید شاهد شگفتیهای زیادی باشید. در قسمت پایین ما لیستی از بهترین مکانهای دیدنی که در نزدیکی این برج تاریخی قرار گرفتهاند را برای شما آماده کردهایم. پیشنهاد میکنیم که حتما برای دیدن آنها هم برنامهریزی کنید.
- برج بایزید (فاصله: 3.8 کیلومتر)
- مسجد سلیمانیه (فاصله: 2.9 کیلومتر)
- مسجد ایاصوفیه (در فاصله 4.3 کیلومتری)
- برج دختر استانبول (در فاصله 5.8 کیلومتری از برج گالاتا)
- مسجد سلطان احمد که به مسجد آبی شهرت دارد (با فاصله 7.2 کیلومتری)
- موزه ماشینهای کلاسیک (فاصله: 4.2 کیلومتر)
سخن پایانی
برج گالاتا یکی از نمادهای شهر استانبول محسوب میشود که با قدمت تاریخی و معماری بینقص خود توجه گردشگران زیادی را جلب کرده است. بازدید از این جاذبه ارزش زیادی دارد و اگر تا امروز از آن دیدن نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که دیدن آن را در اولویت قرار دهید. چنانچه تجربه بازدید از این برج تاریخی را دارید، خوشحال میشویم اگر آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.
قدمت برج گالاتا چقدر است؟
قدمت این سازه به قرن چهاردهم برمیگردد.
ارتفاع برج گالاتا چقدر است؟
ارتفاع این سازه به 72 متر میرسد و تقریبا 38 متر از سطح دریا فاصله دارد.
برج تاریخی گالاتا چند طبقه است؟
این سازه 9 طبقه است و بخشهای متنوع و جذابی را در خودش جا داده است.
آیا بازدید از برج گالاتا رایگان است؟
بازدید از نمای این برج کاملا رایگان است؛ اما برای دیدن فضای داخلی آن باید بلیط تهیه کنید.