جاذبه های گردشگری خارجی

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه استانبول کجاست و توسط چه کسی ساخته شده است؟ زیباترین  بخش‌های این مسجد کدامند؟ مساحت این مجموعه چقدر است؟ بهترین زمان برای بازدید از این بنای تاریخی چه زمانی است  و هزینه بازدید از آن چقدر است؟ در این مقاله از وب سایت گردشی تاپ قصد داریم که پاسخ این سوالات را به صورت کامل به شما بدهیم و شما را با این بنای تاریخی باشکوه آشنا کنیم. در ادامه همراه گردشی تاپ باشید.

تصویر 360 درجه از مسجد سلیمانیه استانبول

آشنایی با مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه یکی از  معروف‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول و یکی از زیباترین مساجد در جهان است که توسط معمار معروف ترکیه یعنی معمار سینان ساخته شده است. مناره‌های مرتفع و گنبد بزرگ مسجد، اولین چیزهایی هستند که نظر شما را به خود جلب می‌کنند. در کنار زیبایی ظاهری، باید بدانید که دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی این مسجد نیز به شکل کاملا هنرمندانه‌ای انجام شده است و نمونه آن را در کمتر مسجدی می‌توانید مشاهده کنید.

مسجد سلیمانیه استانبول در منطقه فاتح این شهر قرار گرفته است و برای مردم ترکیه دارای اهمیت مذهبی فوق‌العاده زیادی است. علاوه‌بر اهمیت مذهبی، باید بدانید که این مسجد جزو ارزشمندترین بناهای باقی‌مانده از دوران عثمانی به حساب می‌آید و دارای ارزش تاریخی نیز می‌باشد. ساخت‌و‌ساز مسجد Suleymaniye در سال 1550 آغاز شد و 7 سال بعد یعنی در سال 1557 به پایان رسید.

آشنایی با مسجد سلیمانیه

کارگران زیادی در طول این 7 سال به صورت شبانه روزی کار می‌کردند تا ساخت مسجد در کمترین زمان ممکن انجام شود. جالب است بدانید که برای تامین روشنایی مورد نیاز کارگران در شب، از شمع‌های بسیار بزرگی استفاده می‌شده است. همچنین باید بدانید که چندین کانال زیرزمینی در این منطقه وجود دارد که آب مورد نیاز کارگران را تامین می‌کرد.

معماری مسجد سلیمانیه استانبول

معمار سینان در معماری این بنای تاریخی تمام جزئیات را در نظر گرفته است تا بتواند یک اثر باشکوه را خلق کند. در مسجد سلیمانیه، 4 مناره زیبا با ارتفاع متفاوت وجود دارد که در چهار قسمت مختلف این مجموعه قرار گرفته‌اند. جالب است بدانید که این مناره‌ها به 4 پادشاهی اشاره می‌کنند که پس از فتح قسطنطنیه بر روی تخت پادشاهی نشسته‌اند. همچنین باید بدانید که 10 بالکن مینیمال روی این مناره‌ها قرار گرفته است که اشاره به دهمین پادشاه عثمانی دارد.

علاوه بر مناره‌ها و بالکن‌های قرار گرفته روی آن‌ها، یک گنبد فوق‌العاده زیبا به ارتفاع 53 متر در بین مناره‌ها قرار گرفته است. قطر این گنبد 27.5 متر است و به عنوان یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای زیبایی در معماری ظاهری این مسجد شناخته می‌شود.

معماری مسجد Suleymaniye

درباره ظاهر این مسجد تمام نکات را به شما گفتیم و وقت آن رسیده است که کمی درباره محیط داخلی مسجد به شما توضیح دهیم. در داخل مسجد سلیمانیه استانبول، 4 ستون بزرگ وجود دارد که از منطقه وفا استانبول، شهر اسکندریه و کاخ توپکاپی به این مسجد آورده شده‌اند. نورپردازی فوق‌العاده زیبایی که توسط 32 پنجره در این محیط داخلی مسد تامین می‌شود، زیبایی محیط داخلی این مسجد را چندین برابر کرده است.

محیط  داخلی مسجد سلیمانیه به صورت کاملا آکوستیک طراحی شده است و شما می‌توانید تمام صداها را از هر نقطه‌ای از این مسجد بشنوید. این طراحی آکوستیک نبوغ و خلاقیت سینان را نشان می‌دهد و مهارت فوق‌العاده بالای او را در معماری به اثبات می‌رساند.

قسمت‌های مختلف مسجد سلیمانیه

این مسجد چندین بخش متنوع و جذاب را در خود جای داده است که حتما باید از آن‌ها دیدن کنید. هر کدام از این بخش‌ها طرفداران خاص خود را دارند و سالانه توسط هزاران نفر از سراسر جهان مورد بازدید قرار می‌گیرند. در ادامه هر کدام از این بخش‌ها را به صورت کامل به شما معرفی می‌کنیم.

قسمت‌های مختلف مسجد سلیمانیه

کتابخانه

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مسجد سلیمانیه استانبول، کتابخانه آن است که می‌توانید در آن مجموعه نفیسی از کتاب‌های باستانی را مشاهده کنید. بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، مشخص شده است که بیش از 100 هزار کتاب تاریخی در این کتابخانه وجود دارد. اکثر این کتاب‌ها به زبان‌های فارسی، عربی و عثمانی نوشته شده‌اند و در دسته ارزشمندترین کتاب‌های خطی جهان قرار گرفته‌اند.

البته باید بدانید که تعداد محدودی از کتاب‌ها نیز وجود دارند که به زبان‌های دیگری نوشته شده‌اند. اگر برای بازدید از کتابخانه مسجد سلیمانیه اقدام کردید، حتما از کتاب‌هایی مانند نور عثمانیه و پرتو پاشایی دیدن کنید. این کتاب‌ها به عنوان بهترین کتاب‌های این مجموعه شناخته می‌شوند و ارزش فوق‌العاده زیادی دارند.

عمارت اصلی

عمارت اصلی مسجد Suleymaniye

عمارت اصلی را شاید بتوان به عنوان مهم‌ترین بخش در مسجد سلیمانیه معرفی کرد که با ستون‌های جذاب خود و گنبد خیره‌کننده‌ای که دارد نظرها را به خود جلب می‌کند. مناره‌ها و گنبدی که در قسمت قبل درباره آن‌ها توضیح دادیم، مربوط به عمارت اصلی هستند و زیبایی وصف‌ناپذیری را به این بخش داده‌اند. علاوه بر گنبد و مناره‌ها، یک صحن اصلی و چندین مقبره کوچک و بزرگ نیز در این مجموعه وجود دارد که بازدید از آن‌ها نیز می‌تواند جذاب باشد.

در نظر داشته باشید که عمارت اصلی مسجد سلیمانیه استانبول دارای سه درب ورودی است که هر کدام از آن‌ها تصویر متفاوتی از این عمارت را در لحظه ورود به شما نشان می‌دهند. همچنین باید بدانید که عمارت اصلی مسجد جایی است که نماز جماعت و سایر مراسم‌های مذهبی برگزار می‌شود.

موزه مسجد سلیمانیه

موزه این مجموعه را می‌توانیم به عنوان یکی دیگر از بخش‌های جذاب مسجد معرفی کنیم. این موزه که با نام موزه اسلامی نیز شناخته می‌شود، محل نگهداری اشیای قدیمی مربوط به حکومت‌های اسلامی است که نمونه آن‌ها در کمتر نقطه‌ای از جهان دیده می‌شود. علاوه بر آثار مربوط به حکومت‌های اسلامی، برخی از وسایل مربوط به سایر قسمت‌های مسجد نیز در این موزه نگهداری می‌شوند.

نسخه‌های قدیمی قرآن، ظروف چینی و سفالی قدیمی و لوازم خطاطی را می‌توانیم به عنوان مهم‌ترین آثار موجود در این موزه معرفی کنیم. اگر اهل موزه‌گردی هستید و به بازدید از آثار تاریخی علاقه دارید، این بخش از مسجد سلیمانیه می‌تواند برای شما جذاب باشد.

حمام سلیمانیه

حمام سلیمانیه

حمام سلیمانیه را می‌توانیم به عنوان عجیب‌ترین قسمت این مسجد معرفی کنیم. احداث یک حمام در مسجد، در ابتدا ممکن است کمی عجیب بنظر برسد؛ اما باید بدانید که این حمام تاریخی یک بخش جدا نشدنی از مسجد سلیمانیه است. این حمام به سبک حمام‌های ترکی ساخته شده است و در قسمت‌های متفاوت آن می‌توانید معماری حمام‌های ترکی را مشاهده کنید. در نظر داشته باشید که این حمام امروزه به عنوان یک بخش گردشگری کاربرد دارد.

مسجد سلیمانیه کجاست؟

این مسجد در یکی از با صفاترین مناطق شهر استانبول و روی یک تپه زیبا در منطقه فاتح قرار گرفته است. دسترسی به این منطقه به وسیله وسایل حمل‌و‌نقل عمومی مانند تاکسی، مترو و اتوبوس امکان‌پذیر است و شما می‌توانید هر روشی که تمایل دارید انتخاب کنید. فقط در نظر داشته باشید که برای استفاده از اتوبوس، ابتدا باید استانبول کارت تهیه کنید. این مسجد همه روزه از ساعت 08:00 الی 21:30 دقیقه آماده استقبال از گردشگران است.

آدرس Suleymaniye Mosque در گوگل مپ

سخن پایانی

مسجد سلیمانیه پس از مسجد ایاصوفیه، به عنوان دومین مسجد بزرگ شهر استانبول شناخته می‌شود. این مسجد که به نوعی به عنوان نماد شهر استانبول نیز شناخته می‌شود، سالانه توسط گردشگران زیادی مورد بازدید قرار می‌گیرد. در این مقاله سعی کردیم که همه مطالب را درباره مسجد Suleymaniye به شما بگوییم و شما را با بخش‌های متفاوت آن آشنا کنیم. اگر تجربه بازدید از این مسجد را دارید، خوشحال می‌شویم که تجربه خود را با سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

جذاب ترین قسمت های مسجد سلیمانیه کدامند؟

این مسجد بخش‌های متنوعی دارد که از بین آن‌ها عمارت اصلی، موزه مجموعه و حمام سلیمانیه را می‌توانیم به عنوان جذاب‌ترین بخش‌های آن معرفی کنیم.

ساعات فعالیت مسجد کدامند؟

این مسجد همه روزه از ساعت 08:00 الی 21:30 آماده استقبال از گردشگران است.

مسجد Suleymaniye توسط چه کسی ساخته شده است؟

این مسجد توسط یکی از ماهرترین و معروف‌ترین معماران کشور ترکیه، یعنی معمار سینان انجام شده است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا