جاذبه های گردشگری داخلی

آتشگاه اصفهان

آتشگاه‌ها و آتشکده‌های به جا مانده از ایران باستان، بهترین مکانی است که می‌توانید با مردم زرتشتی و آداب و رسوم آن‌ها آشنا شوید. آتشگاه اصفهان نیز یکی از همین آثار تاریخی از دوران ساسانیان بوده که در واقع محلی برای آتش جاودان زرتشتیان محسوب می‌شده. این جاذبه که در بلندای کوه آتشگاه قرار گرفته، مکانی مقدس برای افراد زرتشتی محسوب می‌شده و با آتش مقدسی که همواره در آن شعله‌ور بوده، یکی از مهم‌ترین جاذبه های گردشگری اصفهان شناخته می‌شود و سالانه افراد زیادی را به سوی خود می‌کشاند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با تاریخچه و معماری این مکان تاریخی آشنا شوید.

تاریخچه آتشگاه اصفهان

تاریخچه آتشگاه اصفهان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Saeed Ahmadi)

آتشگاه اصفهان یکی از قدیمی‌ترین آتشگاه‌های کشورمان بوده که قدمت آن به قرن سوم میلادی بازمی‌گردد و از آن به عنوان محلی برای برپایی آتش جاودان استفاده می‌شد. بد نیست بدانید در متون تاریخی از این آتشگاه به عنوان دژ مهرین یاد کرده‌اند و آن را نماد قدرت و اصالت شهر اصفهان می‌دانند. این آتشگاه که قدمت آن به دوران ساسانیان باز می‌گردد در بلندای کوه آتشگاه در غرب اصفهان قرار گرفته و مکانی مقدس برای زرتشتیان محسوب می‌شود و برخی معتقدند، طهمورث پیامبر نیز در این مکان به خاک سپرده شده‌است.

این آتشگاه تا حدود 2 قرن برای جهانیان ناشناخته بوده و کسی کاربرد اصلی آن را نمی‌دانست. در سال 1938 میلادی تحقیقات و بررسی‌ها در این مکان توسط آندره گدار، باستان شناس برجسته فرانسوی آغاز شده و با پژوهش‌های صورت گرفته به آتشگاه اصفهان و بقایایی از یک قلعه تاریخی به نام ماربین برخوردند. با تحقیقات و پژوهش‌های بیشتر از سوی باستان شناسان بین‌المللی بر روی این بنا، آن‌ها کاربرد اصلی این سازه را یافته و آن را آتشکده و آتشگاه بزرگ شهر اصفهان خواندند. این بنای تاریخی در 11 آذر ماه سال 1330 شمسی در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.

آتشگاه اصفهان کجاست؟

آتشگاه اصفهان کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Guillermo Zafra-Camón)

آتشگاه اصفهان در بلندای 100 متری کوهی به همین نام، در خیابان آتشگاه و در 8 کیلومتری غرب شهر اصفهان واقع شده‌است. برای دسترسی به این آتشگاه می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به این جاذبه بی‌نظیر، ایستگاه کوه آتشگاه بوده که در فاصله کمی از آن قرار دارد. همچنین اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود از این مکان تاریخی دیدن کنید، می‌بایست خودتان را به بزرگراه خرازی رسانده و مسیر خیابان جهاد را ادامه دهید تا به خیابان آتشگاه برسید.

در ادامه مقاله می‌توانید لوکیشن دقیق آتشگاه را از گوگل مپ ببینید و به کمک آن در کمترین زمان و کوتاه‌ترین مسیر خودتان را به این جاذبه برسانید.

لوکیشن در نشان

معماری آتشگاه اصفهان

معماری آتشگاه اصفهان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI)

سبک معماری آتشگاه اصفهان نشان از قدمت بالای بنا دارد. این آتشگاه تاریخی سازه عظیمی به ارتفاع 107 متر بوده و مانند دژی نفوذناپذیر باقی، بخش‌های زیادی از آن باقی مانده است. در این مکان ستون‌های بسیار محکم و مرتفع را از میان کوه تا اتاقک‌های اطراف آن خواهیم دید. بد نیست بدانید این سازه در ابتدا دارای 5 طبقه بوده که اکنون تنها دو طبقه از آتشگاه قابل رویت است. همچنین در هنگام بالا رفتن از کوه به پله‌های بسیار تاریخی برخورد خواهید کرد که در دل کوه ساخته شده‌اند و همچنین پایه‌های بازمانده بر دیوارها نشان از وجود گنبد در سقف این آتشگاه است.

از مصالح به کار رفته در ساخت این آتشگاه می‌توان به خشت خام، ملات خاک رس، آهک و ساقه‌های نی اشاره کرد که ساقه‌های نی در بین خشت‌ها قرار می‌گرفته و به استحکام بیشتر این سازه کمک می‌نمود. آتشگاه اصفهان دایره‌ای شکل بوده و دور تا دور آن با پنجره‌های هشت‌گانه پوشانده شده است و هر کدام دارای نیم متر قطر است.

مقصد بعدی کجاست؟

جاذبه های اطراف آتشگاه اصفهان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Saeed Ahmadi)

پس از آنکه خود را به خیابان آتشگاه رسانید و از این جاذبه زیبا دیدن کردید، وقت آن است که به سراغ سایر بناهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی شهر بروید. شهر اصفهان یکی از زیباترین شهرهای ایران بوده که در مرکز کشورمان قرار دارد. در لیست زیر می‌توانید نزدیک‌ترین جاذبه‌ها به آتشگاه اصفهان را مشاهده کنید و مقصد بعدی خود را از این لیست انتخاب کنید.

  • میدان نقش جهان (فاصله: 13.7 کیلومتر)
  • بوستان جنت (فاصله تا آتشگاه اصفهان: 1 کیلومتر)
  • آکواریوم اصفهان (در فاصله 12.3 کیلومتری از آتشگاه)
  • کاخ هشت بهشت (با فاصله 10.7 کیلومتر)
  • کلیسای وانک (در فاصله 11.4 کیلومتر از آتشگاه اصفهان)
  • سی و سه پل اصفهان (فاصله: 11.2 کیلومتر)

نکات بازدید از آتشگاه اصفهان

نکات بازدید از آتشگاه اصفهان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Oğuzhan Özoğlu)
  • بازدید از این آتشگاه رایگان بوده و شما می‌توانید در 24 ساعت شبانه‌روز، در هر زمان که می‌خواهید از این مکان تاریخی دیدن کنید.
  • به یاد داشته باشید که برای رسیدن به آتشگاه اصفهان می‌بایست مسیری را کوهنوردی بپردازید، بنابراین پوشیدن کفش مناسب از ملزومات این بازدید است.
  • بازدید از تمام بخش‌های این آتشگاه تاریخی حدود 1 الی 2 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • شهر اصفهان شهری گرمسیر و خشک بوده و تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد و خشک را به همراه دارد، بنابراین اگر قصد بازدید از این جاذبه و سایر جاهای دیدنی اصفهان را دارید، فصل بهار و پاییز را برای سفر به اصفهان انتخاب کنید.
  • به دلیل قرارگیری این آتشگاه در بالای کوه، لوکیشن آن جهت عکاسی بسیار خوب بوده و می‌توانید عکس‌های بسیار جذابی را در این مکان به ثبت برسانید.
  • خواهشمندیم در هنگام بازدید، از رها کردن زباله‌های خود و تخریب به بنا جدا خودداری کرده و در حفظ و نگهداری از این اثر ملی کوشا باشید.

سخن پایانی

آتشگاه اصفهان یکی از برجسته‌ترین بناهای تاریخی شهر اصفهان بوده که سالانه تاریخ‌دوستان و گردشگران زیادی را به سوی خود می‌کشاند. پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این آتشگاه بی‌نظیر را در اولویت خود قرار دهید و اوقات بسیار خوشی را برای خود و خانواده‌تان تداعی کنید. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم اطلاعات جامعی از این آتشگاه را در اختیارتان قرار دهیم تا با دید بازتری از آن بازدید کنید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم. همچنین اگر تجربه بازدید از این بنای تاریخی را دارید، خوشحال می‌شویم دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آتشگاه اصفهان کجاست؟

این جاذبه در خیابان آتشگاه و در بلندای کوهی به همین نام قرار گرفته است.

قدمت این آتشگاه به چه دورانی باز می‌گردد؟

این آتشگاه تاریخی متعلق به دوران ساسانیان است.

بهترین زمان بازدید از آتشگاه اصفهان کدام است؟

فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید از این جاذبه محسوب می‌شود.

هزینه بازدید از آتشگاه اصفهان چقدر است؟

بازدید از آتشگاه اصفهان رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه نیست.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا