اخبار گردشگری

اولین فصل کاوش در غار اسپهبد خورشید آغاز شد

اولین فصل کاوش در غار اسپهبد خورشید آغاز شد تا کاوشگران و باستان‌شناسان، قدم به داخل این غار افسانه‌ای بگذارند و معماهای آن را حل کنند.

غار اسپهبد خورشید از جمله نقاط باستانی‌ است که افسانه‌های بسیاری در خود جا داده است. به‌طوریکه افسانه‌هایی از ثروت اسپهبد خورشید در این غار و در نهایت مرگ همه آن‌ها گرفته تا طاق عایشه گرگیلی دژ و حضور راهزنان در این غار قرار گرفتند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی اسپهبد خورشید سوادکوه با بیان اینکه اولین فصل کاوش در غار اسپهبد خورشید شروع شده است، اظهار کرد:

در حال حاضر فعالیت یکی از معادن در حریم این میراث ملی متوقف شده و مجوز سایر معادن بعد از 1406 تمدید نخواهد شد.

مهدی عابدینی عراقی با اشاره به آنکه طی ماه جاری نخستین فصل کاوش غار اسپهبد خورشید کلید خواهد خورد، افزود:

به محض دریافت مجوز کاوش از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، نخستین فصل کاوش در غار اسپهبد خورشید را آغاز خواهیم کرد. در این غار فضای معماری فاخر داریم که چند هزار متر مربع است.

عابدینی عراقی تصریح کرد: ابتدا آواربرداری انجام می‌شود و این کار از بخش غربی غار آغاز خواهد شد تا پلان‌های معماری و بخش‌های مختلف آن مشخص شود.

اظهارات عابدینی عراقی درباره اولین فصل کاوش در غار اسپهبد خورشید
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: M Reza Tahmasbpour)

وی افزود:

برای انجام مرمت نیاز است تا کاوش انجام گیرد و مسیر مرمت به مرمتگران داده شود. باید کاوش را آغاز کرد تا ببینیم با چه پدیده‌های معماری و پلان‌هایی روبه‌رو می‌شویم.

این باستان‌شناس درخصوص فعالیت معادن در حریم و نزدیکی غار اسپهبد خورشید نیز یادآور شد:

موفق شدیم فعالیت یکی از چهار معدنی که در حریم غار قرار دارند را متوقف کنیم. از آنجا که این معادن مجوز فعالیت 10 ساله‌شان را در سال 1396 از اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران دریافت کرده‌اند، از این رو امکان متوقف کردن آن نیست. این در حالی است که تمام این معادن در حریم ثبت ملی غار فعال هستند.

این مسئول خاطرنشان کرد:

با همکاری استانداری و دادستان بر آن شدیم تا به محض اتمام اعتبار زمان مجوز هریک از این معادن، دیگر مجوز آنها تمدید نشود. اعتبار فعالیت یکی از این معادن تمام شده بود که دیگر تمدید نشد و سه معدن نیز تا سال 1406 فعال خواهند بود و مجوز فعالیت آن‌ها تمدید نخواهد شد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی اسپهبد خورشید درخصوص آسیبی که فعالیت معادن در حریم می‌تواند به این میراث فرهنگی وارد کند، گفت:

این آسیب بیشتر در حوزه آسیب منظر خواهد بود چراکه حریم منظر مخدوش می‌شود البته ضربه‌های سنگ‌شکن نیز لرزه‌هایی ایجاد می‌کند که می‌تواند موجب آسیب به غار شود.

وی اضافه کرد:

ضمن آنکه تردد ماشین آلات سنگین معادن در جاده‌های محوطه غار آسیب زننده است و حریم منظر را مخدوش می‌کند.

او همچنین از آزادسازی بخشی از عرصه غار اسپهبد خورشید خبر داد که در تملک یکی دیگر از معادن بود و بیان کرد:

با کمک منابع طبیعی آن منطقه نهال کاری شده. در انتظار تامین اعتبار برای اجرای مسیر دسترسی هستیم. با توجه به آنکه اعتبارات قطره چکانی دولتی کفاف ساخت مسیر را نمی‌دهد، یکی از معدن‌کاران خارج از حریم برای سرمایه‌گذاری در این بخش اعلام آمادگی کرده است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا