جاذبه های گردشگری داخلی

شهر تاریخی سیمره

در ضلع غربی و جنوب غربی دره شهر در استان زیبای ایلام که به عروس زاگرس شهرت دارد، شهری قدیمی و زیبا وجود دارد که به شهر تاریخی سیمره شهرت دارد . قدمت این شهر به دوران ساسانیان و قرون اولیه اسلامی باز می‌گردد. شهر سیمره از جذاب‌ترین جاهای دیدنی ایلام به شمار می‌آید. این شهر از قدیمی‌ترین آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی به شماره می‌رود و در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت 6 در این فهرست ثبت شده‌است. در ادامه با ما همراه باشید تا با این شهر قدیمی بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه شهر تاریخی سیمره

تاریخچه شهر تاریخی سیمره
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mohammad ghaednodoomi)

در گذشته، شهر دره شهر سیمره نام داشت. قدمت این شهر به اواخر دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی باز می‌گردد و احتمال می‌رود که شهر تاریخی سیمره در آن زمان مرکز ولایت مهرگان کدک (مهرجان قذق) بوده‌است؛ یا به عبارتی پایتخت تابستانی آن دوره تاریخی محسوب می‌شود. این شهر که بزرگ‌ترین محوطه تاریخی در سطح استان محسوب می‌شود، مساحتی بالغ بر 200 هکتار دارد.  

گفته می‌شود که شهر تاریخی سیمره، به علت وقوع زلزله‌‌ای در سال 344 هجری قمری (945 میلادی) تخریب و تخلیه شد. البته طبق گفته‌ها و روایات پیش از زلزله، مردم شهر را تخلیه کرده بودند. البته هنوز هم کسی نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داند مردم این شهر چگونه وقوع زلزله را پیش بینی کرده و شهر را خالی کرده بودند. در این شهر گچبری‌های بی‌نظیر و منحصر به فردی کشف شده‌است. همچنین بنای مسجد، خانه اربابی، اماکن حاشیه سیل‌بند و اماکن مسکونی حاشیه‌نشین شهر مکان‌هایی هستند که در ۹ فصل کاوش در این محوطه تاریخی کاوش شده‌اند.

شهر تاریخی سیمره کجاست؟

شهر تاریخی سیمره کجاست؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hossein62_hani64 (Instagram id in picture))

شهر تاریخی سیمره، در غرب کشور، استان ایلام، ضلع غربی و جنوب غربی شهرستان دره شهر قرار دارد. برای دسترسی به این جاذبه گردشگری بسته به آن که شما از کدام طرف به این شهر می‌آیید، مسیرهای مختلفی وجود دارد. این مسیرها عبارتند از:

  • اگر برای بازدید از شهر تاریخی سیمره از تهران و با خودروی شخصی حرکت می‌کنید، از سه مسیر می‌توانید استفاده کنید. برای حرکت در مسیر اول، باید ابتدا خود را به جاده قم برسانید و پس از آنکه از استان‌های قم و اراک عبور کردید، وارد استان لرستان و شهر خرم‌آباد شوید. در انتهای مسیر و از جاده پل دختر، می‌توان به دره شهر رسید. در غرب و جنوب غربی دره شهر، بقایای شهر باستانی سیمره را می‌بینید.
  • مسیر دوم حرکت از مبدا تهران، از شهر پرند آغاز شده و پس از عبور از ساوه، به استان همدان می‌رسد. پس از عبور از شهرهای ملایر و بروجرد و خرم آباد، این مسیر به جاده پل دختر و در نهایت دره شهر می‌شود.
  • برای حرکت در مسیر سوم نیز از آزاد راه تهران-ساوه گذر کنید و پس از آن وارد آزاد راه همدان-ساوه شده و پس از گذر از این آزاد راه و همچنین با عبور از استان‌های همدان و کرمانشاه، به ایلام و سپس به شهر دره شهر خواهید رسید.
  • اگر قصد دارید از جنوب کشور حرکت کنید، از شهر دزفول در استان خوزستان می‌توانید مسیر حرکت خود را به‌سمت ایلام، دره‌شهر و سپس شهر باستانی سیمره در پیش بگیرید.
  • در صورتی که از غرب کشور و از استان لرستان و شهر خرم آباد می‌خواهید خود را به این شهر تاریخی برسانید، وارد مسیر حرکت به سمت ایلام شده و پس از رسیدن به ایلام و سپس دره شهر به سمت جنوب غربی دره شهر حرکت کرده و خود را به شهر سیمره برسانید.
  • چنانچه قصد دارید با وسایل حمل و نقل عمومی به این شهر بروید، خود را به مرکز استان ایلام برسانید. فاصله شهر ایلام تا دره شهر کمتر از ۱۳۰ کیلومتر است و تقریبا با 1.۵ تا 2 ساعت رانندگی (با میانگین سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت)، می‌توانید به شهر تاریخی سیمره برسید.

 

لوکیشن در نشان

وسعت شهر سیمره

وسعت شهر تاریخی سیمره
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Tuysserkani)

شهر تاریخی سیمره به عنوان بزرگ‌ترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام شناخته می‌شود. کارشناسان مساحت بخش باقی مانده از این منطقه تاریخی را بیش از ۱۲۰ هکتار تخمین می‌زنند. با احتساب حریم‌های چهارگانه اطراف این شهر، وسعتش، بیش از ۲۰۰ هکتار قید می‌شود.

نام‌ های شهر تاریخی سیمره

نام های شهر تاریخی سیمره
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Motlagh)

شهر تاریخی سیمره که امروزه با عنوان دره شهر نیز شهرت دارد، به نام‌های دیگری مثل ماداکتو، مهرگان کده، مهرجان کده، مهرگان کدک، مهرگان‌ کدک و مهرجان قذق نیز شناخته می‌شود. یاقوت حموی، که مورخ و جغرافی‌دان نامدار قرن هفتم هجری قمری بود، در کتاب خود «معجم‌البلدان» از این شهر چنین نام برده است: شهری است در نواحی جبل به سوی خوزستان و آن را مهرجان‌قذق خوانند و آن آبادان و دارای میوه‌ها و آب است.

جاهای دیدنی اطراف شهر تاریخی سیمره

جاهای دیدنی اطراف شهر تاریخی سیمره
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Tuysserkani)

در اطراف شهر تاریخی سیمره و در دره شهر، ایلام و اطراف آنها جاذبه‌های تاریخی، تفریحی و طبیعی فراوانی وجود دارد، و پس از بازدید از شهر تاریخی سیمره می‌توانید از این جاذبه‌ها دیدن کنید. تعدادی از جاهای دیدنی اطراف این شهر به قرار زیر هستند.

نکات بازدید از شهر تاریخی سیمره

نکات بازدید از شهر تاریخی سیمره
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amin Motlagh)
  • برای بازدید از شهر تاریخی سیمره، نیازی به پرداخت هزینه ورودی نیست و بازدید از این شهر رایگان است.
  • همچنین هیچ محدودیت زمانی‌ برای بازدید از این شهر وجود ندارد و در هر زمان که بخواهید میتوانید برای بازدید از این شهر باستانی به این منطقه بیایید.
  • بازدید از تمامی بخش‌های این شهر تاریخی حدود 2 الی 3 ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • بهترین زمان بازدید از این منطقه و سایر جاذبه‌های گردشگری شهر ایلام، فصل بهار و پاییز است. در این فصل‌ها می‌توانید در آب‌وهوای معتدل و مطبوع از گردش در شهر لذت ببرید.
  • خواهشمندیم در هنگام بازدید از این جاذبه تاریخی از آسیب رساندن و رها کردن زباله‌های خود در این منطقه خودداری کنید.

سخن آخر

غرب کشور به علت قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های زاگرس، دارای پوشش گیاهی غنی و  طبیعتی بکر و بی نظیر است. همچنین قدمت این منطقه به زمان ساسانیان بر می‌گردد و بناها و جاذبه‌های بسیار قدیمی‌ در این منطقه پیدا می‌شوند. این منطقه‌ به ویژه در فصل بهار بسیار دیدنی است و یک مقصد عالی برای گردشگری و سفر محسوب می‌شود. اگر به ایلام سفر کردید، از این شهر تاریخی نیز بازدید کنید و تجربیات خود از سفرتان را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

شهر تاریخی سیمره کجاست؟

این جاذبه در ضلع غربی و جنوب غربی شهرستان دره شهر قرار دارد.

قدمت این شهر به چه دورانی برمی‌گردد؟

این شهر متعلق به اواخر دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی است.

هزینه بازدید از شهر تاریخی سیمره چقدر است؟

شما می‌توانید به صورت رایگان از این جاذبه دیدن کنید.

بهترین زمان بازدید از این جاذبه کدام است؟

فصل بهار و پاییز بهترین زمان بازدید است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا