جاهای دیدنی ساریایرانگردیسفر به ساریسفر به مازندران

میدان ساعت ساری

میدان ساعت ساری یکی از نمادهای این شهر است که در دوران پهلوی ساخته شد. این میدان که امروزه یکی از جاهای دیدنی ساری شناخته می‌شود توسط محمدعلی حمیدی نوا ساخته شد و از همان زمان تا به امروز یکی از جذاب‌ترین میدان‌های این شهر شمرده می‌شود. جالب است بدانید مردم شمال با زبان شیرینی خود به این میدان پاسائِت می‌گویند. اگر فقط یک‌بار به ساری آمده باشید، حتما این میدان را دیدید.

در ادامه مقاله قصد داریم مطالب بیشتری از این میدان زیبا را در اختیارتان قرار دهیم.

تاریخچه میدان ساعت ساری

تاریخچه میدان ساعت ساری
عکس از اتاقک (عکاس: نامشخص)

میدان ساعت ساری در سال 1309 خورشیدی در این شهر ساخته شد. این برج برگرفته از ویژگی‌های معماری ایرانی – اروپایی نیز بود. در سال 1344 با تصمیم شهرداری شهر ساری برج تخریب شده و جایگزین آن فواره‌ای ساخته شد. با تصمیم سازمان فرهنگ و هنر استان مازندران و شهرداری ساری، در سال 1355 عملیات ساخت مجدد برج ساعت با طراحی جدیدتری آغاز شد.

با تصمیم هیئت امنا شهر، معمار این پروژه آقای محمدعلی حمیدی نوا انتخاب شد و طراحی برج توسط آقای دانیال فلاحیان برعهده داشت. ساخت برج در سال 1357، در اوایل انقلاب به پایان رسید و نسبت به برج اولیه بنای مستحکم‌تری داشت. جالب است بدانید در آن زمان 250 هزار تومان هزینه ساخت آن شد که از مصالح بسیار مرغوب و باکیفیتی استفاده شده‌بود. در ابتدا بالای این میدان محلی برای اذان گفتن و جار زدن بود. بعدها میراف نامی ساعت این میدان را از روسیه خرید و بر روی برج نصب نمود.

میدان ساعت ساری کجاست؟

آدرس میدان ساعت ساری
عکس از مجله آنی‌جا (عکاس: نامشخص)

میدان ساعت ساری در مرکز این شهر واقع شده‌است و دسترسی به آن بسیار راحت است. شما در هرجای شهر که باشید می‌توانید به راحتی با تاکسی یا حتی پیاده خودتان را به این میدان زیبا برسانید و از دیدن آن لذت ببرید. اگر قصد دارید از تهران به این شهر سفر کنید، مسافتی 255 کیلومتری را در پیش دارید که در طی بازه زمانی 4 ساعت و نیمه خواهید رسید. ما لوکیشن زیر را از نقشه گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا بهترین مسیر را انتخاب کنید.

لوکیشن در بلد

لوکیشن در نشان

معماری میدان ساعت ساری

معماری برج ساعت ساری
عکس از نشاط‌آوران (عکاس: نامشخص)

میدان ساعت ساری برگرفته شده از معماری ایرانی – اروپایی بوده و عناصری از این معماری‌ها را در اینجا خواهیم دید. ارتفاع ساختمان برج به 25 متر می‌رسد و با نورپردازی‌های جذابی که در این میدان کار شده‌است، جلوه‌ای بسیار خاص در شب دارد و هر کسی را محو تماشای خود می‌کند. در ابتدا 2 ساعت وارداتی از روسیه بر روی این برج نصب شده بود که از طرف خیابان مدرس و انقلاب قابل رویت بود. امروزه اما 4 ساعت ژاپنی در همه اطراف آن نصب شده، اما فقط از طرف خیابان انقلاب قابل رویت است.

هنگامی که برای بار دوم برج ساخته می‌شد از مصالح آجر و سیمان کمک گرفتند و همین دلیلی بر استحکام بالای آن است. نمای بیرونی برج سفید رنگ بوده و زیبایی آن را چندین برابر می‌کند. جالب است بدانید در ابتدا ساعت این میدان از نوع عقربه‌ای و زنگدار بوده و هر شب رأس بامداد به صدا در می‌آمد و صدای آن تا چند خیابان آن ‌طرف‌تر نیز شنیده می‌شد. همین صدا باعث اعتراض مردم شد و آن‌ها خواستار قطع این صدا بودند. در نهایت در سال 1380 برای چندین سال زنگ‌ها قطع شدند، ولی هم‌اکنون دوباره به صدا در آمده و می‌توانید صدای آن را بشنوید.

جاذبه های اطراف میدان ساعت ساری

جاذبه های اطراف میدان ساعت ساری
عکس از لست‌سکند (عکاس: نامشخص)

شهر ساری یکی از معروف‌ترین شهرهای شمالی بوده که سالانه گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. این شهر علاوه بر جاذبه‌های طبیعی بی‌شماری که دارد، مملو از جاذبه‌های تاریخی است که پیشنهاد می‌کنیم بازدید از آن‌ها را در برنامه خود قرار دهید. ما لیستی از جاذبه‌های اطراف این میدان را برایتان قرار داده‌ایم تا پس از بازدید از میدان ساعت ساری به بازدید از این مکان‌ها بپردازید.

  • خانه کلبادی (فاصله: 2.9 کیلومتر )
  • بازار سنتی ساری (با فاصله 1.1 کیلومتری از میدان ساعت ساری)
  • خانه فاضلی (با فاصله 223 متر از میدان ساعت ساری)
  • آب انبار نو (در فاصله 2.6 کیلومتر از میدان)
  • مسجد جامع شاه عباسی (فاصله: 26.6 کیلومتر)
  • برج سلطان زین العابدین (فاصله از برج ساعت ساری: 450 متر)

نکات بازدید از برج ساعت ساری

نکات بازدید از میدان ساعت ساری
عکس از وب سایت صندوق بیان (عکاس: نامشخص)
  • هزینه بازدید از میدان ساعت ساری رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد. تنها کافیست خودتان را به مرکز شهر رسانده و از تماشای این میدان دیدنی لذت ببرید.
  • شما می‌توانید به طور شبانه روز به بازدید از این میدان بپردازید. پیشنهاد ما به شما این است که در شب از این میدان دیدن کنید تا نورپردازی‌های زیبای آن را هم ببیند.
  • بهترین زمان بازدید از میدان ساعت ساری و سایر جاهای دیدنی این شهر، اوایل فصل بهار و پاییز است. در این بازه زمانی هوای شمال بسیار دلپذیر خواهد بود و سفری بسیار خاطره انگیزی را تجربه خواهید کرد.
  • گرفتن عکس یادگاری از این میدان زیبا را فراموش نکنید.
  • میدان ساعت ساری یکی از نمادهای این شهر شناخته می‌شود و سالانه گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند. از آسیب رساندن به بنای برج و رها کردن زباله در آنجا جدا خودداری کرده و در حفظ این اثر باشکوه کوشا باشید.

سخن پایانی

میدان ساعت ساری یکی از معروف‌ترین سازه‌های شهر ساری به شمارمی‌رود که بازدید از آن ارزش زیادی دارد. این میدان در مرکز شهر قرار گرفته و همه روزه افراد زیادی از آن دیدن می‌کنند. در این مقاله از گردشی تاپ هر چیزی که باید در مورد این میدان می‌دانستید را به شما گفتیم. از این‌که تا پایان مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم. همچنین خوشحال می‌شویم اگر تجربه بازدید از این میدان را دارید، آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

قدمت میدان ساعت ساری چقدر است؟

این میدان با بهره‌گیری از معماری ایرانی - اروپایی، در سال 1309 خورشیدی بنا شده است.

ساعات بازدید از برج ساعت ساری کدامند؟

بازدید از این سازه در تمام طول شبانه‌روز، به‌صورت 24 ساعته امکان‌پذیر است.

هزینه بازدید از میدان ساعت ساری چقدر است؟

بازدید از این میدان و برج زیبایش کاملا رایگان است.

بهترین زمان بازدید از میدان ساعت ساری کدام است؟

اوایل فصل بهار و اوایل فصل پاییز را باید به‌عنوان بهترین بازه زمانی برای بازدید از این سازه و سایر زیبایی‌های این شهر معرفی کنیم.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا