جاذبه های گردشگری داخلی

موزه لطفعلیان

یکی از بناهای تاریخی به جا مانده از دوران قاجار که در شهرستان ملایر قرار گرفته، موزه لطفعلیان است. این خانه به عنوان تنها موزه شهر ملایر شناخته شده و سالانه گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور از آن دیدن می‌کنند. این خانه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و مردم آن را به عنوان یکی از جاهای دیدنی ملایر می‌شناسند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا سری به این مکان بزنیم و با تاریخچه و معماری و بخش‌های مختلف آن بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه موزه لطفعلیان

تاریخچه موزه لطفعلیان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Ali kashani zadeh)

قدمت موزه لطفعلیان به اواخر دوران قاجار بازمی‌گردد. این خانه زیبا به دستور محسن مصدقی معروف به مصدق الممالک ساخته شد. در واقع ایشان به واسطه رابطه خویشاوندی خود در دربار و به کمک معماران ماهر و خلاق دربار توانست خانه رویایی خودش را بسازد. این خانه در ابتدا از سه بخش حسینیه، اندرونی و اصطبل تشکیل شده است. بخش اندرونی و اصطبل به طور کامل از بین رفته است و تنها بخش حسینیه خانه را می‌توانیم ببینیم. این بخش در گذشته محل انجام مراسمات مذهبی بوده است.

بعد از مدت‌ها مرتضی خان لطفعلیان خانه را خرید و بخش حسینیه را به زیبایی هرچه تمام به خانه تبدیل کرد و در طول سالیان دراز به همراه خاندانش در آنجا زندگی می‌کرد. از این رو به آن موزه لطفعلیان نیز می‌گویند. این خانه تاریخی زیبا و باشکوه در تاریخ 19 اسفند سال 1380 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و پس از آن در سال 1383 میراث فرهنگی اقدام به خرید خانه از مالکانش کرد و عملیات مرمت و بازسازی بر روی آن آغاز شد. در نهایت این بنا به موزه تبدیل شده و در این موزه می‌توانید به طور کامل با آداب و رسوم و فرهنگ مردم ملایر آشنا شوید.

موزه لطفعلیان کجاست؟

آدرس موزه لطفعلیان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: mohammad mohammadi)

موزه لطفعلیان شهر ملایر در خیابان مصطفی خمینی، کوچه شهید علیرضا شهبازیان این شهر واقع شده‌است. برای دسترسی به این خانه تاریخی هم می‌توانید از تاکسی و هم با خودروی شخصی استفاده کنید. اگر برای اولین بار است که به این شهر سفر می‌کنید و با خیابان‌ها و کوچه‌های آن آشنا نیستید، در قسمت زیر لوکیشن خانه را از گوگل مپ برایتان قرار داده‌ایم تا بتوانید به راحتی مسیریابی کنید و خودتان را به مقصد برسانید.

 

لوکیشن در نشان

معماری موزه لطفعلیان

معماری موزه لطفعلیان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Zahra Firooz)

موزه لطفعلیان با مساحت 1200 متر مربع شامل دو طبقه می‌شود و دارای 2 حیاط بیرونی و اندرونی است. نمای بیرونی خانه بسیار ساده و کاهگلی بوده، اما در سردر ورودی خانه تزئینات بسیار چشم‌نوازی از آجرکاری‌ها و نقاشی‌های زیبا می‌بینیم. استفاده از معماری اصیل ایرانی را در قسمت شاه نشین خانه به وضوح دیده می‌شود. نقاشی‌های هندسی متقارن، نقش‌های برجسته آجری، پنجره‌های ارسی و شیشه‌های رنگی درون این قسمت همگی الگوهایی از معماری ایرانی هستند که در ساخت شاه نشین عمارت به کار رفته است.

ورودی اصلی خانه به صورت هشتی بوده و به صورت دالانی طویل به سه بخش پشت بام، حیاط کوچک و اصطبل منتهی می‌شود. سقف طبقه اول با طاق‌های آجری تزئین شده و طبقه دوم به کمک لمبه کوبی  آراسته شده‌است و فضای بسیار جذابی را خلق می‌کند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های موزه لطفعلیان حوضخانه آن است. حوضخانه در زیرزمین بوده و شامل 6 ستون آجری قطور است. این بخش مخصوص تابستان بوده و در روزهای گرم سال، وجود دو حوض سنگی هوای خنکی را درون حوض خانه به جریان می‌اندازد.

موزه ملایر

درباره موزه ملایر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Hooman B)

همانطور که گفتیم در سال 1383 خانه لطفعلیان به موزه تبدیل شده و در معرض دید عموم قرار گرفت. این موزه به طور کامل به فرهنگ و آداب و رسوم مردم ملایر و استان همدان پرداخته که می‌توانید از آن بازدید کنید. در این موزه اشیای باستانی مانند کوزه و کاسه‌های سفالی، سکه‌های بسیار قدیمی و دیگر اشیای باستانی کشف شده در شهر ملایر نگه‌داری می‌شود. همچنین چندین سالن وجود دارد که شما را با تاریخ و فرهنگ این منطقه آشنا می‌کند.

جاذبه های اطراف موزه لطفعلیان

جاذبه های اطراف موزه لطفعلیان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Тополов)

شهر ملایر دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی بوده که این خانه تاریخی تنها یکی از این جاذبه‌ها محسوب می‌شود. در ادامه لیستی از نزدیک‌ترین جاهای دیدنی ملایر به موزه لطفعلیان را برایتان لیست کرده‌ایم که می‌توانید از آن استفاده کنید و سفری بی‌نظیر در دل این شهر داشته باشید.

  • مسجد سیفیه (فاصله تا موزه: 2.6 کیلومتر)
  • بام ملایر (فاصله تا موزه لطفعلیان: 3.7 کیلومتر)
  • پارک تفریحی کوثر (با فاصله 5.5 کیلومتر از این خانه تاریخی)
  • یخچال میرفتاح (فاصله: 2.4 کیلومتر)
  • مقبره سیف الدوله (در فاصله 2.7 کیلومتر از موزه لطفعلیان)

نکات بازدید از موزه لطفعلیان

نکات بازدید از موزه لطفعلیان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amir Karimi)
  • هزینه بازدید از موزه لطفعلیان برای گردشگران ایرانی مبلغ 5 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 50 هزار تومان است.
  • شما می‌توانید همه روزه از ساعت 09:00 صبح الی 19:00 عصر از این خانه زیبا دیدن کنید. بازدید از تمامی بخش‌های خانه 1 الی 2 ساعت از زمان شما را به خود اختصاص می‌دهد.
  • شهر ملایر یکی از شهرهای استان همدان بوده که در منطقه کوهستانی قرار گرفته و در بیشتر فصل‌ها آب و هوایی معتدل دارد. به طور کلی اما اگر بخواهیم یک فصل را برای بازدید از جاهای دیدنی این شهر را انتخاب کنیم، فصل بهار است.
  • معماری‌ موزه لطفعلیان و موزه آن یکی از بهترین سوژه‌ها برای علاقه‌مندان به معماری ایرانی است. پیشنهاد می‌کنیم دوربین عکاسی خودتان را به هیچ‌وجه فراموش نکنید.

سخن پایانی

موزه لطفعلیان یکی از برجسته‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر ملایر بوده که در خیابان مصطفی خمینی این شهر قرار گرفته و همه روزه میزبان تعداد زیادی گردشگر است. این خانه تاریخی که اکنون به موزه شهر ملایر تبدیل شده است، مربوط به دوران قاجار بوده و شخصی به نام مصدق الممالک آن را ساخته است. اگر تا به امروز از این جاذبه تاریخی دیدن نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم بازدید از آن را در اولویت خود قرار دهید. همچنین اگر تجربه بازدید از این خانه زیبا را دارید، تجربه خود را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

هزینه بازدید از موزه لطفعلیان چقدر است؟

هزینه بازدید از موزه لطفعلیان برای گردشگران ایرانی مبلغ 5 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 50 هزار تومان است.

ساعت کاری موزه ملایر کدام است؟

شما می‌توانید همه روزه از ساعت 09:00 صبح الی 19:00 عصر از این خانه زیبا دیدن کنید.

قدمت موزه لطفعلیان به چه دورانی بازمی‌گردد؟

قدمت این خانه تاریخی به دوران قاجار بازمی‌گردد.

این خانه تاریخی به دستور چه کسی ساخته شد؟

این خانه زیبا به دستور محسن مصدقی معروف به مصدق الممالک ساخته شد.

در موزه ملایر با چه چیزهایی آشنا می‌شویم؟

این موزه شما را با تاریخ، فرهنگ و آداب و رسوم مردم ملایر آشنا می‌کند.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 3 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا