جاذبه های گردشگری داخلی

تلگرافخانه چابهار

تلگرافخانه چابهار یکی از زیباترین ساختمان‌های این شهر بوده که توسط انگلیسی‌ها ساخته شده‌ و برخی آن را به تلگرافخانه انگلیسی ها نیز می‌شناسند. قدمت این بنا به اواخر دوران قاجار می‌رسد و معماری جذابش گردشگران زیادی را از سایر نقاط کشور و جهان به سوی خود می‌کشاند. این ساختمان سنگی زیبا که امروزه جزو محبوب‌ترین جاهای دیدنی چابهار شناخته می‌شود، در خیابان مولوی این شهر قرار گرفته و دسترسی به آن آسان است.

در ادامه این مقاله از گردشی تاپ همراه ما باشید تا سری به این مکان بزنیم و با تاریخچه و معماری و نکات بازدید از آن آشنا شویم.

تاریخچه تلگرافخانه چابهار

تاریخچه تلگرافخانه چابهار
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirhosein Moghtadaee)

تلگرافخانه چابهار یکی از قدیمی‌ترین تلگرافخانه‌های کشورمان بوده که توسط انگلیسی‌ها در اواخر دوران قاجار، در سال 1246 شمسی احداث شد. ساختمان این بنا یکی از مدرن‌ترین ساختمان‌های سنگی در زمان خودش بوده که طی دو سال توسط یه کمپانی هندی ساخته شده‌است. در واقع هدف از ساخت این تلگرافخانه رونق دریانوردی، تجارت و ایجاد ارتباط بین هند، گواتر، جاسک و بندر عباس بوده است.

جالب است بدانید به دلیل اینکه این تلگرافخانه را انگلیسی‌ها بنا نمودند، به ان تلگرافخانه انگلیسی  ها نیز گفته می‌شود. همچنین نکته مهم در مورد این ساختمان این است که این مکان بعدها تغییر کاربری داده و تا چند سال پیش اداره پست چابهار در این مکان مستقر بوده است، اما با مالکیت گرفتن این ساختمان توسط میراث فرهنگی چابهار عملیات مرمت و بازسازی بر روی آن قرار گرفته و در تاریخ 18 شهریور ماه سال 1377 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تلگرافخانه چابهار کجاست؟

آدرس تلگرافخانه چابهار
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Amirhosein Moghtadaee)

تلگرافخانه چابهار یا تلگرافخانه انگلیسی ها در خیابان مولوی این شهر واقع شده‌است. دسترسی به این مکان بسیار آسان بوده و می‌توانید به کمک تاکسی و یا خودروی شخصی خودتان را به این جاذبه زیبا برسانید. چنانچه برای اولین بار به این شهر سفر می‌کنید و با خیابان‌های شهر آشنا نیستید، در قسمت زیر لوکیشن دقیق این مکان را برایتان قرار داده‌ایم تا در هرجای شهر که باشید به راحتی بتوانید مسیر یابی کرده و خودتان را به آن‌جا برسانید.

لوکیشن در نشان

لوکیشن در بلد

معماری تلگرافخانه انگلیسی ها

معماری تلگرافخانه چابهار
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد مرتضوی فر)

سبک معماری تلگرافخانه چابهار بسیار خاص بوده و از سبکی اروپایی در آن زمان استفاده شده‌است. این ساختمان از دو طبقه تشکیل شده که سقف آن‌ها چوبی است. در طبقه اول چهار اتاق توجه شما را به خودش جلب می‌کند. جالب است بدانید چوب، یکی از مهم‌ترین مصالح به کاررفته در ساخت این ساختمان است. کف‌اتاق‌ها، پاگردها، راه پله و سقف همگی با الوارهای چوبی ساخته شده‌اند که جلوه‌ای خاص به این فضا بخشیده‌اند.

مساحت این ساختمان زیبا حدود 630 متر مربع بوده است. درب‌های ورودی تلگرافخانه با قوس‌های هلالی شکل خود که در بالای هر کدام دو دریچه وجود دارند، از مهم‌ترین ویژگی این ساختمان شناخته می‌شوند. این دریچه‌ها به پشت بام رواق‌ها باز می‌شوند. بد نیست بدانید هر بنا با توجه به شرایط اقلیمی آن منطقه ساخته می‌شود. این ساختمان دارای ویژگی مختص مناطق گرمسیری است و از مصالحی مانند سنگ‌های رسوبی ماسه ای ساحلی و چوب در ابعاد مختلف در ساخت آن به کار رفته است.

جاذبه های اطراف تلگرافخانه چابهار

جاذبه های اطراف تلگرافخانه چابهار
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد مرتضوی فر)

تلگرافخانه چابهار تنها یکی از ده‌ها جاذبه گردشگری شهر چابهار بوده که می‌توانید از آن بازدید کنید. این شهر جنوبی کشور مملو از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است که بهترین آن‌ها را در قسمت زیر برایتان لیست کرده‌ایم تا برای بازدید از آن‌ها برنامه‌ریزی کرده و سفر خوشی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید.

قلعه تیس (فاصله: 8.9 کیلومتر)

مسجد جامع تیس (با فاصله 9.9 کیلومتر از تلگرافخانه چابهار)

ساحل صخره‌ای (فاصله تا تلگرافخانه: 5.9 کیلومتر)

تالاب لیپار (فاصله: 17.4 کیلومتر)

آرامگاه سید غلام رسول (فاصله تا تلگرافخانه انگلیسی‌ها: 1.5 کیلومتر)

دریا بزرگ چابهار (فاصله: 5.9 کیلومتر)

تفرجگاه ساحلی لیپار (با فاصله 5.1 کیلومتر از تلگرافخانه چابهار)

نکات بازدید از تلگرافخانه انگلیسی ها

نکات بازدید از تلگرافخانه چابهار
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد مرتضوی فر)
  • بازدید از تلگرافخانه چابهار رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه نیست.
  • بازدید کنندگان می‌توانند همه روزه در هر ساعت از شبانه‌روز که می‌خواهید از این جاذبه دیدن کنند. بازدید از تمام بخش‌های تلگرافخانه نیم ساعت از زمان شما را به خودش اختصاص می‌دهد.
  • برای بازدید از تلگرافخانه چابهار و سایر جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توانید با شروع فصل زمستان تا اوایل بهار به چابهار سفر کنید. شرایط آب‌وهوایی در این فصل‌ها بسیار مناسب و معتدل است.
  • معماری جذاب نمای بیرونی ساختمان تلگرافخانه آن را به سوژه‌ای عالی جهت عکاسی تبدیل کرده است. پیشنهاد می‌کنیم گرفتن عکس یادگاری در این مکان را به هیچ‌وجه از دست ندهید.
  • در نزدیکی این جاذبه رستوران‌های محلی و بازارچه صنایع دستی زیادی قرار گرفته که پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به آن‌ها بزنید تا بیشتر با فرهنگ و رسوم مردم این منطقه آشنا شوید.
  • در شهر چابهار هتل‌های پنج ستاره و اقامتگاه‌های بوم گردی زیادی با معماری‌های مدرن و سنتی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و یک شب را در این شهر ساحلی اقامت کنید.
  • در هنگام بازدید از تلگرافخانه چابهار از نوشتن یادگاری بر روی بنا و آسیب و تخریب به آن جدا خودداری کرده و در حفظ این بنای تاریخی کوشا باشید.

سخن آخر

تلگرافخانه چابهار یکی از برجسته‌ترین بناهای تاریخی متعلق به دوران قاجار بوده که توسط یک شرکت هندی ساخته شده و ارزش بالایی جهت بازدید دارد. در این مقاله از گردشی تاپ توضیحات جامعی از تاریخچه و معماری این مکان زیبا را در اختیارتان قرار دادیم تا با دید بازتری از آن دیدن کنید. امیدواریم که مطالب برایتان مفید بوده و از خواندن آن لذت برده باشید. همچنین اگر تجربه بازدید از این تلگرافخانه را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

تلگرافخانه چابهار کجاست؟

این جاذبه در در خیابان مولوی چابهار قرار دارد.

قدمت تلگرافخانه چابهار به چه زمانی می‌رسد؟

قدمت تلگرافخانه به زمان قاجار باز می‌گردد.

معماری این تلگرافخانه به چه صورت بوده؟

معماری این تلگرافخانه مختص اقلیم مناطق گرمسیری است.

بهترین زمان بازدید از تلگرافخانه چابهار کدام است؟

فصل زمستان تا اوایل بهار بهترین زمان بازدید از این جاذبه است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 0 تعداد کل امتیازات 0

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا