رپورتاژ آگهی

درباره دروازه قرآن شیراز چی میدونید؟

در رسم و رسومات ایرانیان از قدیم آمده‌است که برای راهی کردن مسافر، آن‌ها را از زیر قرآن رد می‌کنند تا سفری سلامت و به دور از بلا داشته‌ باشند. در شهر شیراز در ورودی شمال شرقی (جاده اصفهان شیراز) شما هنگام ورود از زیر دروازه قرآن رد می‌شوید که به دلیل قرار دادن قرآن در بالای آن به این نام معروف شده است و کاربرد آن مانند همان رسمی است که در ابتدا از آن صحبت کردیم.

امروزه دیگر شیراز همه دروازه‌هایش را ندارد اما قدیم 6 دروازه پر آوازه در شیراز وجود داشت که دروازه قرآن یکی از آن‌ها بود. هنوز هم مردم به جای خالی دروازه‌ها اشاره می‌کنند و نام‌هایشان را می‌دانند.

سلب مسئولیت: تحریریه گردشی تاپ نقشی در تهیه این محتوای تبلیغاتی ندارد.

تاریخچه

دروازه قرآن شیراز به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شده‌است. این بنای تاریخی ابتدا در زمان زندیه بازسازی شد و بعد از آن نیز در دوره قاجاریه به دلیل وقوع چندین زلزله دچار صدماتی شد که نیاز به تعمیر و بازسازی مجدد داشت. دروازه در سال 1315 به دستور شهرداری وقف شیراز توسط دینامیت ویران شد. به دلیل نگرانی مردم شیراز بار دیگر دروازه شیراز را در سال 1327 با کمک و تلاش بازرگانی به نام حاج حسین ایگار معروف به اعتمادالتجار کمی متفاوت‌تر از جای قبل ساخته شد. که با دروازه کهن فاصله کمی داشت.

نام دروازه ها در شیراز قدیم به ترتیب دروازه قرآن، دروازه اصفهان، دروازه سعدی، دروازه قصاب خانه، دروازه کازرون و دروازه شاه داعی تا اله بود که متاسفانه از این 6 دروازه تنها یکی از آن‌ها یعنی همین دروازه قرآن باقی مانده است.

قرآن در بالای دروازه شیراز

در قسمت بالایی دروازه قرآن دو نسخه از قرآن موجود است که در قدیم توسط یکی از خوشنویس‌های آن دوره به نام ابراهیم سلطان فرزند شاهرخ تیموری به خط ثلث عالی نوشته شده است. این قرآن ها به اندازه ‌ای سنگین بودند که به قرآن‌های هفده من مشهور شده‌اند. امروزه قرآن ها را در موزه پارس شیراز نگهداری می‌کنند و گردشگران علاقمند می‌توانند به موزه مراجعه کرده و آن ها را از نزدیک ببینند.

ساخت بنا و معماری

در ساخت اولیه دروازه قرآن توسط عضدواله دیلمی از سنگ و ساروج استفاده شده بود. اما بعد از تخریب آن به دلیل تردد بیش از اندازه ماشین‌های موتوری و کامیون های سنگین، در ساخت دروازه جدید از سنگ و سیمان استفاده شده و در بعضی از نماهای آن نیز کاشی کاری معروف ایرانیان به کار رفته است.

موقعیت جغرافیایی دروازه قرآن شیراز

اگر از سمت جاده اصفهان به شیراز سفر کنید، در مسیر ورود خود دروازه قران را خواهید دید. این دروازه در بین کوه‌های چهل مقام و باباکوهی و روی تنگه الله اکبر قرار گرفته است. بوستان خواجوی کرمانی نزدیک به دروازه قران، محل مناسبی برای تفریح مسافران است و همچنین آرامگاه خواجوی کرمانی نیز در آن قرار دارد به همین دلیل به این اسم شناخته می‌شود.

بلاگ پایانه اطلاعات جامعی درباره شیراز، ترمینال های آن و مسیر های مرتبط در اختیار شما قرار می دهد.

راه های دسترسی به دروازه قرآن شیراز

اگر در مسیر ورودی خود (از سمت اصفهان) حرکت کنید دروازه قرآن را در ابتدای ورود خود خواهید دید. اما اگر از مسیرهای دیگر به شیراز بروید باید خود را ابتدا به بلوار هفت تنان یا بلوار آیت الله ربانی برسانید و از سمت چپ مسیر را ادامه دهید تا به این بنای تاریخی شیراز برسید.

می‌توانید از اتوبوس‌های درون شهری (خط 74، خط 76)، تاکسی‌های خطی یا تاکسی‌های انلاین نیز برای بازدید از دروازه استفاده کنید.

کی از دروازه قرآن دیدن کنیم؟

زمان مناسب برای بازدید از دروازه قرآن

دروازه قرآن به صورتی است که هم در روز زیبایی دارد و هم در شب. در روز می‌توانید جزییات معماری مربوط به بنا را واضح تر مشاهده کنید و در شب هم می‌توانید در شب گردی های خود در شیراز با نورپردازی که در این مکان می‌شود تصاویر زیبایی ثبت کنید.

در سفر به شیراز می‌توانید برای خرید بلیط اتوبوس به سایت های معتبر خرید بلیط مراجعه کنید و راحت و بی دردسر بلیط خود را تهیه کنید و عازم سفر شوید.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا