جاذبه های گردشگری داخلی

برج آرامگاه بابا حسین

برج آرامگاه بابا حسین یکی از آثار و یادمان‌های مهم معماری اسلامی است که در 52 کیلومتری شهر ملایر قرار دارد. این برج در دهه 70 شمسی شناسایی شد و با تلاش‌های باستان شناسان و تاریخدانان در این منطقه، قدمت آن را به دوران ایلخانی می‌دانند. این برج آجری زیبا که امروزه به یکی از جاهای دیدنی ملایر تبدیل شده، همواره میزبان گردشگران زیادی است که از آن دیدن می‌کنند. چنانچه اطلاعات زیادی از تاریخچه و معماری این برج زیبا ندارید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید.

تاریخچه برج آرامگاه بابا حسین

تاریخچه برج آرامگاه بابا حسین
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad Habibi)

این مکان آرامگاه حضرت یوشع بن نوح معروف به بابا حسین، یکی از پیامبران بنی اسرائیل بوده و قدمت آن طبق بررسی باستان‌شناسان به دوران ایلخانی یعنی به قرن ششم تا هشتم هجری قمری باز می‌گردد. این برج در کنار قبرستانی بسیار قدیمی قرار دارد. همچنین بد نیست بدانید، کارشناسان در زیر کف ساختمان سه قبر را کشف کردند و مقدار زیادی تکه‌های سفال از دوران مختلف اسلامی از آن‌جا بیرون آورده شده‌است. با تلاش‌های میراث فرهنگی شهر ملایر این برج زیبا در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و سقف آن به طور کامل ایزوگام شد تا از نفوذ باران به داخل بنا و آسیب به آن جلوگیری شود.

برج آرامگاه بابا حسین کجاست؟

آدرس آرامگاه بابا حسین
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mohammad Habibi)

برج آرامگاه بابا حسین در فاصله 52 کیلومتری جنوب غربی ملایر، و در جنوب غربی روستایی به نام روستای «سیاه کمر» واقع شده‌است. برای دسترسی به این مکان می‌بایست حتما از ماشین شخصی خودتان استفاده کنید. شما باید ابتدا به شهر ملایر آمده و سپس به دهستان سفید کوه که در 6 کیلومتری روستای سیاه کمر قرار دارد بیایید. از آنجا می‌توانید خیلی راحت خودتان را به روستای سیاه کمر رسانده و با کمی پرس‌وجو از اهالی روستا به این برج برسید. البته ما در قسمت زیر لوکیشن این آرامگاه در گوگل مپ را برایتان قرار داده‌ایم تا به راحتی بتوانید مسیریابی کنید.

 

لوکیشن در نشان

معماری برج آرامگاه بابا حسین

معماری برج آرامگاه بابا حسین
منبع عکس: نیک صالحی (عکاس: ناشناس)

برج آرامگاه بابا حسین دارای پلان بوده و از نمای بیرون دارای طرح 12 ضلعی منتظم به همراه گنبدی مخروطی است. قسمت داخل این بنای تاریخی به صورت 8 ضلعی و درون هریک از این ضلع‌ها، طاق نمایی با قوس‌های جناغی وجود دارد. این طاق نماها به کمک آجر برجسته تزئین شده‌اند. سقف برج به تقلید از بناهای دوره ایلخانی، دو پوش بوده و مخروطی شکل است. البته گنبد داخلی به صورت عرق چین ساخته شده‌است. این برج دارای دو در ورودی در قسمت‌های جنوبی و غربی بنا است.

ارتفاع برج از بدنه بیرونی آن 7 متر بوده و به کمک آجر به روش رگ‌چین ساخته شده‌است. اگر کمی با دقت به طراحی و معماری بیرونی و درون بنا بنگریم، ما را به یاد معماری دوران اسلامی می‌اندازد که به همین گونه از چند ضلعی منتظم و آجر استفاده می‌شده است. بد نیست بدانید برج آرامگاه بابا حسین به طور کامل از آجر و ملات ساروج ساخته شده‌ و در مرمت‌های چند سال اخیر از آجرهای جدید به همراه ملات خاک و گچ استفاده شده‌است. به عنوان آخرین نکته باید بگوییم که این برج آرامگاه در تاریخ 22 خرداد سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جاذبه های دیدنی اطراف

جاذبه های دیدنی اطراف برج آرامگاه بابا حسین
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: SARA ABOLGHAZI)

جالب است بدانید در شهر ملایر بیش از 340 بنای تاریخی وجود دارد که حدود 200 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌است. این شهرستان با آب‌وهوایی بسیار مناسب همواره مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد. شما می‌توانید پس از بازدید از برج آرامگاه بابا حسین به سراغ دیگر جاذبه‌های گردشگری ملایر که در ادامه مقاله برای شما لیست کرده‌ایم، بروید.

موزه لطفعلیان (با فاصله 33 کیلومتر از آرامگاه)

ارگ نوشیجان (فاصله: 52 کیلومتر)

مسجد سیفیه (فاصله تا برج آرامگاه بابا حسین: 35 کیلومتر)

بام ملایر (در فاصله 37 کیلومتر از این برج زیبا)

یخچال میرفتاح (فاصله: 32 کیلومتر)

نکات بازدید از برج آرامگاه بابا حسین

نکات بازدید از برج آرامگاه بابا حسین
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: SARA ABOLGHAZI)
  • هزینه بازدید از این آرامگاه برای تمامی افراد رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  • بازدیدکنندگان می‌توانند همه روزه در هر ساعت از شبانه روز که می‌خواهند از این برج آرامگاه تاریخی دیدن کنند.
  • بهترین زمان بازدید از شهر ملایر و جاذبه‌های گردشگری آن فصل بهار است.
  • این برج زیبا یکی از آثار به جا مانده از اجدادمان در چندین قرن گذشته است، وظیفه ماست که از آن به خوبی محافظت کنیم و آن را برای نسل بعدی‌مان به یادگار بگذاریم. لذا از نوشتن یادگاری و تخریب دیواره برجج جدا خودداری کنید.
  • این برج آجری زیبا در دل کویر قرار داده شده‌است و برای علاقه‌مندان به آثار تاریخی یکی از بهترین سوژه‌ها جهت عکاسی شناخته می‌شود.

سخن پایانی

برج آرامگاه بابا حسین یکی از بناهای تاریخی شهر ملایر بوده که بسیار ساده و بدون تزیین خاصی و فقط به کمک آجر ساخته شده‌است. تنها تزئیناتی که در این بنا می‌بینیم، دریچه‌های نورگیر و طاق‌نماها هستند که همین دو نیز به روش بسیار ماهرانه و متقارن احداث شده‌اند و جلوی‌ای خاص به آرامگاه بخشیده‌اند. بازدید از این آرامگاه برای علاقه‌مندان به معماری اسلامی بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است. در این مقاله از گردشی تاپ سعی کردیم شما را به طور کامل با این بنای تاریخی متعلق به دوران ایلخانی آشنا کنیم. امیدواریم که مطالب برایتان مفید بوده باشد. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

سوالات متداول

برج آرامگاه بابا حسین کجاست؟

برج آرامگاه بابا حسین در فاصله 52 کیلومتری جنوب غربی ملایر، و در جنوب غربی روستایی به نام روستای «سیاه کمر» واقع شده‌است.

در چه ساعاتی از روز می‌توانیم از این برج دیدن کنیم؟

بازدیدکنندگان می‌توانند همه روزه در هر ساعت از شبانه روز که می‌خواهند از این برج آرامگاه تاریخی دیدن کنند.

آیا برج آرامگاه بابا حسین به ثبت ملی رسیده است؟

بله این آرامگاه در تاریخ 22 خرداد سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

سبک معماری به کارگرفته شده در ساخت برج آرامگاه بابا حسین چیست؟

معماران این بنا از سبک معماری اسلامی در ساخت این بنای با ارزش استفاده کرده‌اند.

قدمت برج آرامگاه بابا حسین به چه زمانی برمی‌گردد و متعلق به چه کسی است؟

این آرامگاه در دوران ایلخانی ساخته شده و متعلق به یوشع بن نوح معروف به بابا حسین، یکی از پیامبران بنی اسرائیل است.

ترتیب ستاره‌های امتیازدهی از راست به چپ می‌باشد.
0 / 5 میانگین امتیازات 5 تعداد کل امتیازات 1

رتبه صفحه شما:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا