موزه باستان شناسی آنتالیا
یکی از مهمترین و معروفترین موزههای آنتالیا، موزه باستان شناسی آنتالیا است. این موزه سومین موزه بزرگ ترکیه محسوب میشود و آثاری که در آن به نمایش در آمدهاند از سه منطقه باستان شناسی لیسیا، پامفیلیا و پیسیدیا جمع آوری شدهاند. این موزه یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی آنتالیا به شمار میرود که آثار ارزشمند باقی مانده از شهرهای باستانی آناتولی و آثار باستانی بهجامانده از دوران قدیم مانند مجسمههای دوران رومی را به بازدیدکنندگان نمایش میدهد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از این موزه به دست آوریم.
تاریخچه موزه باستان شناسی آنتالیا
پس از پایان جنگ جهانی اول و زمانی که شهر آنتالیا تحت تصرف ارتش ایتالیا بود، باستان شناسان ایتالیایی سعی در جمع آوری و حذف گنجینههای باستان شناسی آنتالیا از مرکز شهر و اطراف سفارت ایتالیا داشتند. در سال ۱۹۱۹ میلادی، سلیمان فکری مشاور سلطان وقت و باستان شناس ترک، داوطلب شد تا هر آنچه در مرکز باقی مانده بود را جمع آوری کند، و موزهای تحت عنوان موزه باستان شناسی آنتالیا تاسیس کند.
موزه باستان شناسی آنتالیا یا موزه آنتالیا ابتدا در سال ۱۹۲۲ در مسجد علاءالدین فعالیت خود را آغاز کرد و تا دوازده سال در همین مسجد به کار خود ادامه داد. در سال ۱۹۳۷ میلادی مکان موزه تغییر کرد و مسجد ییولی مناره میزبان جدید این موزه شد. پس از ۳۵ سال فعالیت در مسجد ییولی مناره، موزه به مکان کنونی خود انتقال یافت. در سال ۱۹۸۲ موزه مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و تغییراتی در آن صورت گرفت. پس از آنکه این بازسازیها و مرمتها توسط اداره کل اشیا باستانی و موزهها صورت گرفت، درهای این موزه در ماه آوریل سال ۱۹۸۵ میلادی مصادف با فروردین سال ۱۳۶۴ به روی عموم گشاده شد.
موزه باستان شناسی آنتالیا کجاست؟
موزه باستان شناسی آنتالیا، در منطقه ای در آنتالیا به نام کنیالتی در مرکز شهر، در محله باحچه لیولر , خیابان کنیالتی واقع شده است. اگر تمایل دارید که به وسیله خودروی شخصی، خود را به این موزه برسانید، میتوانند از لوکیشن زیر که برای دسترسی راحت تر شما به موزه قرار داده شده است، استفاده کنید. در صورتی مه ترجیح میدهید برای دسترسی به موزه از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید، چند راه برای شما مشخص کردهایم.
راه اول استفاده از تراموا است. شما در هر کجا که هستید اگر به تراموا و دسترسی دارید، میتوانید سوار شوید و در ایستگاه موزه (Müze) از تراموا پیاده شوید و به سمت موزه باستان شناسی آنتالیا حرکت کنید. یک راه دیگر استفاده از اتوبوس است. اگر تمایل دارید که جهت دسترسی به این موزه از اتوبوسهای درون شهری استفاده کنید، میتوانید سوار اتوبوسهای شماره KC06, MC58,KL21,MC68, CV47 خط آبی شوید و در ایستگاه پلاژ کنیالتی از اتوبوس پیاده شوید و به سمت موزه حرکت کنید.
بخشهای مختلف موزه باستان شناسی آنتالیا
موزه باستان شناسی آنتالیا، نزدیک به ۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و در آن ۱۴ تالار برای نمایش اشیای باستانی که هر تالار موضوع نمایش متفاوتی دارد، آزمایشگاهها، یک انبار، تعمیرگاهها، یک اتاق عکاسی، یک سالن کنفرانس، دفاتر اداری، یک کافه تریا و اتاق های نشیمن برای مسئولان موزه دیده میشود. از ۱۴ تالار این موزه،۱۳ تالار در فضای بسته و یک گالری در فضای باز موزه قرار دارد. نام تالارهای موزه به قرار زیر است:
- تالار تاریخ طبیعی (Natural History Hall)
- تالار ماقبل تاریخ (Pre-History Hall)
- تالار تاریخچه اولیه (Proto-History Hall)
- تالار دوره کلاسیک (Classic Period Hall)
- تالار مجسمهسازی (Statuary Hall)
- تالار مجسمههای امپریالیستی (Hall of Imperial Statues)
- تالار تابوت (Sarcophagus Hall)
- تالار موزاییک (The Mosaic Hall)
- تالار مصنوعات کلیسا (Hall of church artifacts)
- تالار اشیا کوچک (Hall of Small Objects)
- تالار سکهها (Hall of Coins)
- تالار آثار دوره ترکی-اسلامی (Turkish – Islamic Period Works)
- تالار آثار مردمنگاری (Ethnographic Hall)
- بخش کودکان (Children’s section
در ادامه به اتفاق یکدیگر بخشهایی از این موزه که اهمیت بیشتری دارند و پر بازدید تر هستند، و اشیای باستانی که در آنها به نمایش گذاشته میشوند را بررسی میکنیم.
تالار پیش از تاریخ
در تالار ماقبل تاریخ اشیای باستانی گرانبهایی که در مناطق مختلف آنتالیا، از جمله اوکوزینی، غار کارائین، و سها هویوک کشف و جمع آوری شده، به نمایش گذاشته میشود. آثار به دست آمده از این مناطق شامل آثاری از عصر پارینه سنگی تا آثار عصر روم میشود، که از جمله این آثار میتوان به فسیل حیوانات و ظروف آشپزخانه اشاره کرد.
تالار مجسمه سازی
در تالار مجسمه سازی موزه باستان شناسی آنتالیا، اشیاء و مجسمههایی از شخصیتهای اساطیری که به قرن دوم و سوم پس از میلاد تعلق دارند و در حفاری منطقه پرگه (perge) کشف شدند، به بازدید کنندگان نمایش داده میشوند. از جمله شخصیتهای اساطیری که مجسمههای آنها در این تالار یافت میشوند، میتوان به مینروا، زئوس، هارپوکراتس، آفرودیت، اسکلپیوس، آرتمیس، هارپوکراتس، آفرودیت، آسکلپیوس، تیچه، مِلیگر، هکات، هرمس و مارسیاس اشاره کرد.
تالار سکه ها
در تالار سکههای موزه باستان شناسی آنتالیایی انواع مختلفی از سکهها که جنس متفاوتی دارند و هر یک به دورانهای مختلفی مربوط میشوند، به نمایش گذاشته میشوند. در این تالار سکههایی از جنس طلا، نقره، الکترون و مس که هر یک به دوران تاریخی خاصی از جمله سلجوقیان، آناتولی، سکههای عثمانی تعلق دارد، و از مناطق مختلفی جمله پامفیلیا، لیسیا و پیسیدیا جمع آوری شده، دیده میشود.
تالار مردم نگاری
در تالار مردم نگاری موزه باستان شناسی آنتالیا، جزئیات زندگی انسانهایی که در گذشتههای دور زندگی میکردند به نمایش در میآیند. تالار مردم نگاری از پر بازدید ترین بخشهای موزه محسوب میشود و در آن فرشها، لباسهای سنتی، شمعدانها، کاشیکاریهای دوره سلجوقی و عثمانی، وسایل نقلیهای که در گذشته به اسبها متصل میشده، سلاحهای جنگی، نسخههای خطی، مجموعه بزرگی از قاشقهای چوبی و غیره به بازدید کنندگان نشان داده میشوند.
بخش کودکان
در ورودی سالن موزه باستان شناسی آنتالیا، بخشی برای کودکان وجود دارد که در این بخش برای سرگرم کردن کودکان و جذب آنها به تاریخ بشر، تدابیری صورت گرفته است. در این بخش ویترینهایی وجود دارد که در آنها اسباب بازیهایی که برای کودکان در زمانهای گذشته بودند و نیز. صندوقهای پول عتیقه، به نمایش گذاشته شدهاند.
جاهای دیدنی اطراف موزه
اگر آنتالیا را به عنوان مقصد سفر بعدی خود مشخص کردهاید، و قصد دارید که در سفر خود از مهم ترین موزه آنتالیا، یعنی موزه باستان شناسی آنتالیا که به موزه آنتالیا نیز شناخته میشود، بازدید کنید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که از جاذبههای گردشگری اطراف این موزه نیز دیدن کنید. تعدادی از جاهای دیدنی اطراف این موزه در زیر نام برده شدهاند.
- آبشارهای دودن
- پارک ملی کوپرولو کانیون
- دروازه هادریان
- برج ساعت آنتالیا
- خانه و موزه آتاتورک
- غار کارائین
نکات بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا
گردشگران و بازدیدکنندگان میتوانند از آوریل تا سپتامبر (۱۳ فروردین تا ۹ مهر) از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۸:۴۵ و از اکتبر تا مارس از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰ از موزه باستان شناسی آنتالیا بازدید کنند. برای ورود به موزه باید هزینه ورودی پرداخت کرد. اگر گردشگران دارای کارت موزه باشند، نیازی به پرداخت هزینه ندارند و بازدید آنها از موزه به صورت رایگان خواهد بود.
ورود به موزه باستان شناسی آنتالیا برای شهروندان ترکی بالای ۶۵ سال، کودکان غیر ترکی که تا هشت سال سن دارند، کودکان و نوجوانان ترک تا ۱۸ سال سن دارند، دانش آموزان و دانشجویانی که در رشتههای تاریخ هنر، باستان شناسی و موزهها در دانشگاه تحصیل میکنند، رایگان است. هزینه بازدید از این موزه برا افراد بزرگسال، هم افرادی که شهروند ترکیه محسوب میشوند و هم گردشگران دیگر کشورها، ۳۴۰ تله یا لیر ترکیه است.
کلام آخر
موزه باستان شناسی آنتالیا یکی از مهمترین موزههای ترکیه محسوب میشود که آثار ارزشمندی از دورههای باستانی مختلف را در خود جا داده است. هر ساله افراد علاقه مند به تاریخ و آثار باستانی، از ترکیه و کشورهای دیگر برای بازدید از آثار باستانی ارزشمند این موزه به این منطقه میآیند. اگر شما هم از افرادی هستید که به آثار باستانی و کسب اطلاعات راجع به زندگیهای مردم در دورههای تاریخی مختلف علاقه مندید، میتوانید در سفرتان به آنتالیا از این موزه بزرگ و مهم دیدن کنید و تجربیات خود از این سفر را با ما و کاربران گردشی تاپ به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
این موزه در منطقه ای در آنتالیا به نام کنیالتی در مرکز شهر قرار دارد.
تالار پیش از تاریخ، تالار مجسمه سازی، تالار سکهها، تالار مردم نگاری و بخش کودکان از تالارهای مختلف این موزه است.
هزینه بازدید از این موزه برای تمامی گردشگران مبلغ 340 لیر است. موزه باستان شناسی آنتالیا کجاست؟
تالار های مختلف این موزه کدام است؟
هزینه بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا چقدر است؟