14 اثر تاریخی البرز در فهرست آثارملی به ثبت رسید
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز، 14 اثر تاریخی البرز در فهرست آثارملی به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم خاکی با اشاره به اینکه آمار آثار تاریخی ثبت شده در فهرست میراث ملی کشور از البرز در سال گذشته بیش از میزان تعیین شده وزارت بوده است، مطرح کرد:
در سال گذشته 14 اثر تاریخی منقول، غیر منقول و ناملموس البرز در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید که از دستاوردهای ارزشمند در زمینه میراث فرهنگی استان است.
وی در خصوص حفاظت، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی در سال گذشته گفت:
مرمت بخشهایی از 9 بنای تاریخی استان انجام شده که با توجه به شرایط این بناها نیاز به تکمیل مرمت در دورههای بعدی است. این بناها شامل پل تاریخی کرج، کاخ سلیمانیه، امامزاده سلیمان (ع)، امامزاده هارون (ع) جوستان، امامزاده زید و رحمان (ع)، محوطه ازبکی، کاروانسرای ینگی امام، کاخ مروارید و مسجد جامع سلجوقی اشتهارد است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز از بررسی بیش از 600 استعلام مرتبط با آثار تاریخی، تملک و آزادسازی بخشهایی از سه پلاک ثبتی واقع در عرصه تپه تاریخی مردآباد و ثبت پنج اثر تاریخی ناملموس از البرز در فهرست میراث ملی کشور در سال 1402 خبر داد.
خاکی ادامه داد:
این آئینها شامل بازی رزم سپر، مهارت پخت آش جو تنوری، مهارت پخت شیرینی مشکوی، آئین پخت سمنوی سادات و آئین سرخرمن خوانی است. دو اثر طبیعی شامل دو درخت کهنسال روستای شلمزار و کوشکزر نیز در این مدت در فهرست میراث ملی طبیعی ثبت و یک پرونده حفاظت از آثار طبیعی نیز ارسال شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز مطرح کرد:
در سال جاری بیش از 100 جلسه شورای فنی، شورای ثبت، کارگروه زیربنایی، کمیته فنی، کمیسیون و … تشکیل و تفاهمنامههایی با دستگاههای مختلف برای پیشبرد امور میراث فرهنگی استان البرز منعقد شده است.
به گفته وی، در سال 1402 مراسم رونمایی و بزرگداشت درویش عبدالمجید طالقانی با همکاری انجمن خوشنویسان استان البرز، همایش نقش موزهها در توسعه گردشگری با همکاری جمعیت همیار کرج، پاکسازی بناها و محوطههای تاریخی از جمله کاخ سلیمانیه، حمام هلجرد، حمام مصباح، محوطه ازبکی و … با همکاری خیران و انجمن شرکتهای تعاونی صنایعدستی استان انجام شده است.
خاکی یکی دیگر از اقدامات سال 1402 را انجام فصل هشتم کاوشهای باستان شناسی در محوطه ازبکی دانست و مطرح کرد:
سه اثر منقول حاصل از این کاوشها شامل سبوی دسته دار، آبخوری و کاسه سه پایه سفالی در فهرست میراثفرهنگی ملی کشور به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با اشاره به تصویب عرصه و حریم پنج اثر تاریخی استان بیان کرد:
ثبت عرصه و حریم مجموعه صیادیه در شهرستان اشتهارد شامل حمام مردانه، حمام زنانه، حسینیه و همچنین امامزاده ام صغرا و ام کبری و حریم منزل مرحوم مصدق در شهرستان نظرآباد از این جمله هستند.
وی خاطرنشان کرد:
از دیگر دستاوردهای استان البرز در زمینه ثبت آثار تاریخی ثبت چهار اثر غیر منقول شامل خانه فاتح، نهر مستوفی، انبار تپه شرقی و غربی است. این استان دارای میراث و پیشینهای چند هزار ساله است که نیاز به معرفی هر چه بیشتر دارد و میتواند گردشگری فرهنگی استان را رونق ببخشد.